Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, paredwse είπε

Υποθέτω ότι θα λειτουργεί με ένα σύστημα anonymized token οπότε η μεν τράπεζα (Golden Sachs ή οποιαδήποτε) θα "βλέπει" ως χρέωση την Apple (ή ένα Apple ID ή ένα Session ID ή κάτι ανώνυμο), η δε Apple θα κρατάει μεν log για τυχόν αμφισβήτηση συναλλαγής ή για κάθε άλλη χρήση που επιβάλλεται από την εκάστοτε νομοθεσία αλλά δεν θα κοινοποιεί by default στην τράπεζα την συναλλαγή ή τα στοιχεία ταυτότητας του πελάτη.

Αυτό στην Αμερική είναι νόμιμο?

Η εφορία τους τι γνώμη έχει άραγε?

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Todoras said:

Αυτό στην Αμερική είναι νόμιμο?

Η εφορία τους τι γνώμη έχει άραγε?

Αυτό που περιέγραψα λειτουργεί κάπως έτσι στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ. Γιατί να μην είναι νόμιμο; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, paredwse είπε

Αυτό που περιέγραψα λειτουργεί κάπως έτσι στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι θα είναι κάτι αντίστοιχο στις ΗΠΑ. Γιατί να μην είναι νόμιμο; 

Ερώτηση είναι.

Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο ή όχι.

Απλά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν υπάρχει ανωνυμία. Και αυτό για λόγους ασφάλειας (του πελάτη, της τράπεζας, του πωλητή, του μεσάζοντα, του κράτους).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Todoras είπε

Ερώτηση είναι.

Απλά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν υπάρχει ανωνυμία. Και αυτό για λόγους ασφάλειας (του πελάτη, της τράπεζας, του πωλητή, του μεσάζοντα, του κράτους).

Όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγές ζούσαμε μέσα στο χάος.....😈

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Todoras said:

Ερώτηση είναι.

Γιατί να μην είναι νόμιμο; Η εταιρεία που φαίνεται στη χρέωση (εν προκειμένω η Apple ή κάποια θυγατρική του στυλ "Apple Payments") φυσικά κρατάει αρχείο της συναλλαγής για λόγους ασφαλείας αλλά δεν το κοινοποιεί στην τράπεζα. Η τράπεζα δεν ξέρει και δεν χρειάζεται να ξέρει με ποιόν έχει να κάνει. Το ίδιο συμβαίνει, για παράδειγμα, όταν χρεώνει η Amazon Payments (ουσιαστικά η Amazon, Inc.) αλλά και αντίστοιχες υπηρεσίες στην Ελλάδα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, atheatos είπε

Όταν δεν υπήρχαν ηλεκτρονικές συναλλαγές ζούσαμε μέσα στο χάος.....😈

Στο χάος όχι.. Αλλά η φοροδιαφυγή με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι λίγο δυσκολότερη...😜 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Todoras είπε

Στο χάος όχι.. Αλλά η φοροδιαφυγή με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι λίγο δυσκολότερη...😜 

Νομίζω το Apple Pay θα ελέγχει τις επιχειρήσεις για την νομιμότητα τους πριν δώσει την ικανότητα να πληρωθούν από αυτό. Όπως κάνει με τις εφαρμογές στο App Store.... 🤣

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πάντως από την παρουσίαση κατάλαβα πως η Apple δεν θα γνωρίζει τι συναλαγές κάνει ο πελάτης. Η τράπεζα μου φαίνεται αυτονόητο πως θα ξέρει, αλλιώς δεν θα κάνανε συναλλαγές σε $$.

5 λεπτά πριν, Todoras είπε

Και πια ακριβώς η διαφορά της goldman και της google???

Ότι τι; Η Google και η Goldman είναι στην ίδια μπίζνα; Η GS δεν απευθύνεται καν γενικώς σε καταναλωτές (ας μην αναλύσουμε τώρα τι ακριβώς είναι...)

Εσύ ως κάτοχος Apple Card, από όσο κατάλαβα, δεν έχεις καν επαφή με την GS. Δεν έχεις κανονικό λογαριασμό εκεί, είναι έμμεσο.

Έχεις μια κάρτα που την βγάζουν 2 εταιρίες που δεν είναι στo data mining/user profiling/advertising business, είναι τεράστιες σε κεφάλαιο και μπορούν να προσφέρουν αυτό που παρουσιάστηκε - δεν είναι και science fiction. To (βασικό) catch είναι πως το προσφέρουν μόνο πακέτο με ακριβό hardware.

Η κάρτα είναι πιστωτική, δεν θα την φορτίζεις, θα την αποπληρώνεις κάθε μήνα.

38 λεπτά πριν, papp0us είπε

Όταν πας σε ένα κατάστημα και πληρώνεις μέσω POS εμφανίζεται πουθενά το όνομα σου στην απόδειξη;

Εμφανίζεται μέρος του αριθμού της κάρτας στην απόδειξη. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Επίσης οι κλασικές τράπεζες μοιράζονται προσωπικά δεδομένα με πολλούς και διάφορους, π.χ. "Εταιρείες ανάλυσης και έρευνας αγοράς και προώθησης προϊόντων"

Γενικώς "καλή" κίνηση φαίνεται καί είναι στην γραμμή του "πουλάω privacy" που κάποιοι πάντα θα το εκτιμούν και θα το πληρώνουν.

Τώρα τα "αλλάζω τον κόσμο" αλλά το κάνω χέρι-χέρι με Goldman Sachs --- meh.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Εγώ πάντως από την παρουσίαση κατάλαβα πως η Apple δεν θα γνωρίζει τι συναλαγές κάνει ο πελάτης. Η τράπεζα μου φαίνεται αυτονόητο πως θα ξέρει, αλλιώς δεν θα κάνανε συναλλαγές σε $$.

Ότι τι; Η Google και η Goldman είναι στην ίδια μπίζνα; Η GS δεν απευθύνεται καν γενικώς σε καταναλωτές (ας μην αναλύσουμε τώρα τι ακριβώς είναι...)

Εσύ ως κάτοχος Apple Card, από όσο κατάλαβα, δεν έχεις καν επαφή με την GS. Δεν έχεις κανονικό λογαριασμό εκεί, είναι έμμεσο.

Έχεις μια κάρτα που την βγάζουν 2 εταιρίες που δεν είναι στo data mining/user profiling/advertising business, είναι τεράστιες σε κεφάλαιο και μπορούν να προσφέρουν αυτό που παρουσιάστηκε - δεν είναι και science fiction. To (βασικό) catch είναι πως το προσφέρουν μόνο πακέτο με ακριβό hardware.

Η κάρτα είναι πιστωτική, δεν θα την φορτίζεις, θα την αποπληρώνεις κάθε μήνα.

Εμφανίζεται μέρος του αριθμού της κάρτας στην απόδειξη. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Επίσης οι κλασικές τράπεζες μοιράζονται προσωπικά δεδομένα με πολλούς και διάφορους, π.χ. "Εταιρείες ανάλυσης και έρευνας αγοράς και προώθησης προϊόντων"

Γενικώς "καλή" κίνηση φαίνεται καί είναι στην γραμμή του "πουλάω privacy" που κάποιοι πάντα θα το εκτιμούν και θα το πληρώνουν.

Τώρα τα "αλλάζω τον κόσμο" αλλά το κάνω χέρι-χέρι με Goldman Sachs --- meh.

Κάνεις παράθεση μια γραμμή και σχολιάζεις τη γραμμή. Διάβασε όλο το post και θα καταλάβεις το χιούμορ της υπόθεσης και το νόημα.

Εν πάση περίπτωσή το κοινό που έχουν είναι ότι είναι κολοσσοί και δεν τους νοιάζει ο πελάτης. Γιατί όπως είπες και εσύ δεν είναι "άμεσος πελάτης"  αλλά έμμεσος.

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Todoras είπε

Κάνεις παράθεση μια γραμμή και σχολιάζεις τη γραμμή. Διάβασε όλο το post και θα καταλάβεις το χιούμορ της υπόθεσης και το νόημα.

Από το ποστ σου που σχολίασα κατάλαβα πως τελικά δεν πιστεύεις αυτά που λέει η Apple περί ιδιωτικότητας των συναλλαγών, πώλησης προσωπικών δεδομένων από την GS για marketing/advertising κτλ. - όχι;

Σου απαντώ πως βασικά δεν έχουν λόγο να παραπλανήσουν σε αυτό το κομμάτι γιατί σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν λεφτά με τέτοιο τρόπο.
Αν υπάρχει στους όρους, στα ψιλά γράμματα κάτι που υποδεικνύει το αντίθετο, ας το δούμε (δε θα το ψάξω κιόλας, δεν με αφορά τόσο...)

Αν υπήρχαν αποδείξεις πως η Apple κοροϊδεύει τον κόσμο σε θέματα privacy θα ήταν πιο ζημιογόνο από κάθε bug των macOS/iOS ή bendgate.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Από το ποστ σου που σχολίασα κατάλαβα πως τελικά δεν πιστεύεις αυτά που λέει η Apple περί ιδιωτικότητας των συναλλαγών, πώλησης προσωπικών δεδομένων από την GS για marketing/advertising κτλ. - όχι;

Σου απαντώ πως βασικά δεν έχουν λόγο να παραπλανήσουν σε αυτό το κομμάτι γιατί σκοπός τους δεν είναι να βγάλουν λεφτά με τέτοιο τρόπο.
Αν υπάρχει στους όρους, στα ψιλά γράμματα κάτι που υποδεικνύει το αντίθετο, ας το δούμε (δε θα το ψάξω κιόλας, δεν με αφορά τόσο...)

Αν υπήρχαν αποδείξεις πως η Apple κοροϊδεύει τον κόσμο σε θέματα privacy θα ήταν πιο ζημιογόνο από κάθε bug των macOS/iOS ή bendgate.

Σωστά κατάλαβες.

Λόγο δεν έχουν να παραπλανήσουν συμφωνώ. 

Το κάθε bug βέβαια και το να βαφτίζουμε την κάθε διαρροή προσωπικών πληροφοριών "bug", εγώ προσωπικά ναι το θεωρώ κοροϊδία. Και το oops sorry  όταν γίνεται η στραβή δεν μου αρκεί. (και τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι όχι μόνο την apple αλλά όλους).

Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους bug. 😜Apple😂 δεν πρέπει.

Και αφού κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν το τι λέει κάθε apple για να πουλήσει είναι απλά marketing και με κάνει να κλαίω από τα γέλια...

Επισκέπτης
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Todoras είπε

Το κάθε bug βέβαια και το να βαφτίζουμε την κάθε διαρροή προσωπικών πληροφοριών "bug", εγώ προσωπικά ναι το θεωρώ κοροϊδία. Και το oops sorry  όταν γίνεται η στραβή δεν μου αρκεί. (και τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι όχι μόνο την apple αλλά όλους).

Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιου είδους bug. 😜Apple😂 δεν πρέπει.

Και αφού κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν το τι λέει κάθε apple για να πουλήσει είναι απλά marketing και με κάνει να κλαίω από τα γέλια...

Δεν ξέρω για ποιο "bug" μιλάς και τι σχέση έχει με το γενικό business model της κάθε εταιρίας.
Δεν ξέρω αν μιλάς 😅 σοβαρά 🥳 βασικά 🤓.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Miaou7 είπε

Εμεις δηλαδη που πληρωναμε με NFC απο το android εδω και μια πενταετια δεν σου καναμε εντυπωση ε?

7 ώρες πριν, Zus είπε

Η κυρά Apple να αφήσει τις καρτούλες και να κοιτάξει να επεκτείνει το Apple Pay, που έχουμε iPhone 800€ και Watch των 400€ και πάει ο άλλος και πληρώνει στα POS με το Alcatel των 80€

Κι εμείς δηλαδή που δεν χρησιμοποιούμε κανένα από τα παραπάνω και πληρώνουμε με αυτό δεν σας κάνουμε εντύπωση ε;😋

Επεξ/σία από Leon Scott Kennedy
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Κι εμείς δηλαδή που δεν χρησιμοποιούμε κανένα από τα παραπάνω και πληρώνουμε με αυτό δεν σας κάνουμε εντύπωση ε;😋

Αυτο ακομα το παιρνω, ολο λεω θα παω να το ζητησω και ολο το αναβαλλω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SeaLion είπε

Δεν ξέρω για ποιο "bug" μιλάς και τι σχέση έχει με το γενικό business model της κάθε εταιρίας.
Δεν ξέρω αν μιλάς 😅 σοβαρά 🥳 βασικά 🤓.

Κοιτά η αλήθεια είναι οτι η πολύ σκορδαλιά χτες με έχει επηρεάσει λίγο και η αισθηση του χιούμορ μου σήμερα αγγιζει τα όρια του Σεφερλή (sorry Μαρκο) και της Μαλακίας.

Τώρα στα σοβαρά σε ότι αφορά τα bug ....άστοχο από μέρος μου.

Και εννοώ σοβαρά ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα και το τι λέει η κάθε apple για να πουλήσει είναι απλά marketing και με κάνει να κλαίω από τα γέλια...

Απλά στέκομαι στα γραπτά του άρθρου και τη σημασία τους που έιναι ξεκάθαρη και έξυπνη αλλά διαφεύγει με την πρώτη ματιά.

π.χ. Το άρθρο ξεκινάει με " Η Apple υπόσχεται ιδιωτικότητα ...."

Υπόσχεται δεν εγγυάται....

"Η Apple για να υλοποιήσει το σχέδιο της συνεργάστηκε με την τράπεζα Goldman Sachs, η οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους και για ή για να προωθήσει σε διαφημιστικές εταιρείες κ.λπ"

Ποιά είναι η οποία?? H apple ή η goldman? Αν ήταν και οι δύο θα έγραφε οι οποίες. Θεωρώ ότι η apple μιλάει για λογαριασμό της και δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της goldman.

Αυτό που εμπιστεύομαι είναι το δίκτυο της mastercard που αναφερει το αρθρο γιατί μέχρι στιγμής αυτοί οι οργανισμοί το πέρνουν το θέμα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας πιο σοβαρά καθώς η επιβιώση τους εξαρτάται από αυτό.

Επεξ/σία από Todoras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...