Προς το περιεχόμενο

Japanese Metal bands \m/


*nenya*

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους δεν γνωρίζουν, ΝΑΙ η Ιαπωνία βγάζει/έχει βγάλει ΚΑΙ Metal συγκροτήματα και μάλιστα με πολύ ξεχωριστό ύφος και στυλ.

Το thread αυτό είναι για να συγκεντρώσουμε λοιπόν Metal bands, να μιλήσουμε για την ιστορία τους, για νέες κυκλοφορίες τους, συναυλίες κλπ.

 

 

Ξεκινώ με τους...

 

X Japan

Η κορυφαία τους περίοδος ήταν τα 80s [και 90s] αλλά υπάρχουν ακόμα σαν συγκρότημα [αν και μετά τον θάνατο του κιθαρίστα τους Hide ήταν πολύ δύσκολο να ορθοποδήσουν]. Παίζουν περισσότερο heavy metal & power metal και πέρασαν έντονα την φάση του visual kei [κάτι σαν glam/hair metal αλλά σε ακόμα πιο extravagant]. Οι μπαλάντες τους κάνουν και τους πιο ψυχρούς ακροατές να λυγίσουν. Ο Yoshiki ήταν, είναι και θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς το ταλέντο του ξεχειλίζει είτε στο πιάνο είτε στα ντραμς.

Αγαπημένο album: Dahlia (1996)

spacer.png

 

 

 

Dir En Gray

Τα 00's ήταν η καλύτερη και πιο δημιουργική δεκαετία τους. Alternative Metal, Progressive Metal αλλά και πιο Gothic Metal επιρροές...γενικά τους αρέσουν οι πειραματισμοί! Πέρασαν κι αυτοί την φάση του visual kei στις αρχές τους. Χαρακτηριστικές φιγούρες του συγκροτήματος είναι ο τραγουδιστής τους Kyo [με τεράστιο εύρος φωνής] και ο κιθαρίστας Kaoru.

Αγαπημένο album: Uroboros (2008)
 

spacer.png

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...
  • Δημιουργία νέου...