Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, natural_sgf είπε

Τι να σου πω. Επειδή έχω δει επαρχία (οπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμη), εχω δει Αθήνα, έχω δει U.K., έχω δει U.S. σου λέω ότι είμαστε ζώα στον τομέα των δικαιωμάτων LGBTQ+.

Μπορεί να πέσει γερό bullying. Και δε μιλάμε να έχεις διαφορετικό βλέμμα. Είναι άλλο το στίγμα.

Συμφωνώ.Ονως από την στιγμή που το παιδί δεν τους ενοχλεί γιατί να τον κράξουν;

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τι να σου πω. Επειδή έχω δει επαρχία (οπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμη), εχω δει Αθήνα, έχω δει U.K., έχω δει U.S. σου λέω ότι είμαστε ζώα στον τομέα των δικαιωμάτων LGBTQ+.

Μπορεί να πέσει γερό bullying. Και δε μιλάμε να έχεις διαφορετικό βλέμμα. Είναι άλλο το στίγμα.

Καλα αμα δεν ερθουμε στη θεση αυτη η αληθεια ειναι δεν μπορουμε να καταλαβουμε τιποτα απλα να λεμε την αποψη μας οπως κανουμε αλαλ ειμαστε λιγο ζωα ναι

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fotis Deutschland είπε

Αν είμασταν όλοι λογικοί δεν θα υπήρχε καν bullying. Υπάρχει όμως, ergo...

Δημοσ.

Αν είμασταν όλοι λογικοί δεν θα υπήρχε καν bullying. Υπάρχει όμως, ergo...

Είναι και αυτό.Στην Γερμανία που μένω κανείς(σχεδόν) δεν ασχολείται με την σεξουαλικότητα του άλλου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fotis Deutschland είπε

Είναι και αυτό.Στην Γερμανία που μένω κανείς(σχεδόν) δεν ασχολείται με την σεξουαλικότητα του άλλου.

Ναι, μένεις Γερμανία και έχεις ξεχάσει τι γίνεται στο χωριό μας (Ελλάδα)...

Δημοσ.

Ναι, μένεις Γερμανία και έχεις ξεχάσει τι γίνεται στο χωριό μας (Ελλάδα)...

Θέλω να πιστεύω όμως ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

6 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Θέλω να πιστεύω όμως ότι ακόμα και στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο;

Έχουν γίνει, αλλά...

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Ειδικά από κάτι ατάκες του στυλ να με ρωτάνε για το ποια μαρεσει η να πάμε μαζί σε μαγαζία που γίνονται διάφορα με κοπέλες με κάνει να σκέφτομαι είτε ότι δεν το έχουν καταλάβει είτε ότι θέλουν να με δουλέψουν αν το έχουν καταλάβει. Δεν ξέρω.

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι προτρέχω και κρίνω χωρίς να ξέρω για τη περίπτωση της παρέας σου, αλλά αυτή σου η εύλογη αμφιβολία και αμηχανία στο τι θέλουν να πουν παίζει να είναι δικαιολογημένη. Δηλαδή πραγματικά να πιστεύουν ότι είσαι ένας εσωστρεφής παρθένος που θέλει σπρώξιμο με μια κοπέλα της προκοπής και τα γνωστά για αυτούς.

Αν ρίχνουν τέτοια μικρά σχολιάκια τύπου "ρε δε σε βλέπουμε με καμία τι γίνεται" (που ανάλογα με την οικειότητα που έχεις μαζί τους είναι από μικρό πείραγμα παρέας μέχρι αισχρή αδιακρισία) κατά πάσα πιθανότητα θα σου έριχναν και "τυράκια" ρωτώντας σε για κάτι π.χ. στην επικαιρότητα σχετικό με λοατκι για να ψαρέψουν κάποια αντίδραση σου. Εφόσον τέτοιο ψάρεμα δεν φαίνεται να έχει υπάρξει, η παρέα σου φαίνεται να μην έχει καταλάβει κάτι.

37 λεπτά πριν, kloktornet είπε

Ειδικά από ένα παιδί που είμαστε πιο κοντά από όλους φοβάμαι ότι ίσως το πάρει άσχημα. Γιατί έχει άγνοια για το θέμα και δεν ξέρω τι εικόνα έχει σχηματίσει (κακή θεωρώ γιατί κάτι μου έλεγε ότι όλοι οι γκει έχουν ένα δίκτυο που στηρίζονται) οι γνωστές βλακείες. Από την άλλη ξέρω ότι μαγαπάει και ότι έχει καλοσύνη μέσα του οπότε δεν ξέρω τι θα υπερισχύσει η άγνοια η η καλοσύνη.

Δεν τίθεται δίλημμα εδώ. Είναι μαθηματικά σίγουρο ότι θα νικήσει η άγνοια, ακόμα και αν το συγκεκριμένο παιδί σε αποδεχτεί και προσπαθήσει να προσαρμοστεί στην νέα κατάσταση.

Δεν έχει σημασία αν σε αγαπάει ή όχι επειδή είσαι ο φίλος του ο τάδε, όταν η άγνοια και οι δεισιδαιμονίες του για σκοτεινά κέντρα διακυβέρνησης γκέιδων στην έρημο Τάκλα-Μακάν τον αποτρέπουν από το να αποδεχτεί άτομα που είναι στην ίδια θέση με εσένα.

Αν είναι να καταθέσω εδώ τα δικά μου 2 σεντς, μην το πεις. Δεν χρειάζεται να το περάσεις αυτό, μέσα στην αμφιταλάντευση και το στρες και την αμηχανία, όταν δεν είσαι σίγουρος για την αντίδραση τους. Δεν θα έπρεπε να σε επηρεάζει τόσο η γνώμη τους εξαρχής. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις τυπικές φιλικές σχέσεις μαζί τους- όχι πολλά πολλά- όσο αυτή η αμφιβολία υπάρχει ακόμα. Μην ρίξεις καμία πιστολιά από πείσμα ή καταπίεση, δεν φαίνεται να αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Πες το ελευθερα και οτι χασεις. Χανοντας κερδιζεις στη ζωη. Υπερ ειμαι σε σεξουαλικες προτιμησεις αρκει να μη γινεται καποιος/α κραγμενος/η (βλεπε gay parade κλπ). Οσο εισαι κυριος στο λογο σου αλλο τοσο ξεφτιλες θα ειναι κι αυτοι να σε απομακρυνουν αν το πεις. Στο θεμα τραβεστι που ανεφερε ο φιλος δεν ειναι απλο εκει ειναι οντως νοσημα και χρηζει γιατρου. Και αυτο ειναι οντως αποδεδειγμενο οτι απο πισω υπαρχουν ψυχικα νοσηματα. Για να μεινω στο θεμα οσο εισαι κυριος στη συμπεριφορα και στο λογο σου και στα παντελονια σου ολα τ αλλα για μενα ειναι ανευ σημασιας

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kloktornet είπε

Φοβάμαι δε στο κρύβω. Μην αρχίσει το εργάκι "θα σου πω κάτι αλλά μη το πεις πουθενά" και το μάθει όλη η σχολή. Ειδικά από ένα παιδί που είμαστε πιο κοντά από όλους φοβάμαι ότι ίσως το πάρει άσχημα. Γιατί έχει άγνοια για το θέμα και δεν ξέρω τι εικόνα έχει σχηματίσει (κακή θεωρώ γιατί κάτι μου έλεγε ότι όλοι οι γκει έχουν ένα δίκτυο που στηρίζονται) οι γνωστές βλακείες. Από την άλλη ξέρω ότι μαγαπάει και ότι έχει καλοσύνη μέσα του οπότε δεν ξέρω τι θα υπερισχύσει η άγνοια η η καλοσύνη. Τώρα οι υπόλοιποι δεν ξέρω πως θα το πάρουν, ίσως να μην αλλάξει κάτι. Με απασχολεί μη θεωρήσουν ότι γκει= κορίτσι και δω να αλλάζει ο τρόπος που μου φέρονται θα με στεναχωρήσει πολύ αυτό. Ο φίλος μου έχει μιλήσει σε κάποιους φίλους του και είναι τόσο ωραίο το αίσθημα αυτής της ελευθερίας που έχω με εκείνα τα παιδιά.

Ευκαιρία να του αποδείξεις ότι και οι γκέι είναι όπως όλοι οι άνθρωποι και δεν λειτουργούν σε στυλ μασωνικής στοάς όπως πιστεύουν κάποιοι ενώ η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν κάποιες φορές έτσι γιατί δεν τους δέχονται οι άλλοι.Αν δεν πεις αλήθειες δεν θα έχεις και αληθινή αντιμετώπιση αλλά φυσικά μπούλινγκ. 

Θα έλεγα όμως ότι δεν πρέπει να φοβάσαι το μπούλινγκ από τους συμμαθητές σου το οποίο πολλές φορές δεν είναι  μπούλινγκ αλλά  είναι ένα στυλ πειράγματος όπως κάνουμε όλοι.Οι συμμαθητές αν όχι όλοι πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα σε δεχτούν.Εγώ θα έλεγα περισσότερο να φοβάσαι τους καθηγητές και τους γονείς των συμμαθητών σου αν κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο γιατί φυσικά τίποτε δεν μένει κρυφό και σου το λέω αυτό γιατί έχω βιώσει περιστατικό που αναφέρω στην απάντηση του φίλου από κάτω.Το παιδάκι το δεχόντουσαν σαν ισότιμο τα άλλα παιδάκια και οι γονείς του είχαν πρόβλημα με τους δασκάλους και τους γονείς των άλλων παιδιών.Τελικά αναγκάστηκε να φύγει από το σχολείο και μου έχουν μείνει χαραγμένες οι σκηνές με τους συμμαθητές του την ημέρα της αποχώρησης.Γροθιές όχι γροθιά στο στομάχι που δεν ξεχνιούνται.

7 ώρες πριν, Fotis Deutschland είπε

Απλά γιατί δεν καταλαβαίνουν τη διαφορετικότητα.Εδώ κράζουν π.χ. τον αυτιστικό που δεν είναι επιλογή του να είναι αυτιστικός,γιατί νομίζουν ότι τους σνομπάρει και δεν τους μιλάει.Ο γκέι έχει το μυαλό και τον τρόπο να τους εξηγήσει τη διαφορετικό του.Ο αυτιστικός δεν το έχει.Ή τον καταλαβαίνεις από μόνος σου ή δεν τον καταλαβαίνεις.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν σου αρεσαν οι γυναικες , θα ενιωθες  την αναγκη να τους το πεις; 

Ουτε τωρα θα επρεπε κανονικα. Αν θες να τους τον γνωρισεις να τον βαλεις στην παρεα π.χ. καντο. Αν παλι τοτε there's your answer. 

Για μενα αυτο ειναι το πραγματικο ερωτημα, αν ειναι κατι τοσο σταθερο στην ζωη σου που θα ηθελες να το μοιραστεις με το στενο σου κυκλο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

Αν σου αρεσαν οι γυναικες , θα ενιωθες  την αναγκη να τους το πεις; 

Ουτε τωρα θα επρεπε κανονικα. Αν θες να τους τον γνωρισεις να τον βαλεις στην παρεα π.χ. καντο. Αν παλι τοτε there's your answer. 

Για μενα αυτο ειναι το πραγματικο ερωτημα, αν ειναι κατι τοσο σταθερο στην ζωη σου που θα ηθελες να το μοιραστεις με το στενο σου κυκλο

κουράγιο σε όσους τραβάνε κάτι τέτοιο

Επεξ/σία από kolumvitis
Δημοσ.

Πρωτον, ατομα ενηλικα δεν υπαρχει περιπτωση να μην το εχουν καταλαβει και δευτερον δεν ειναι αναγκη να ανακοινωσεις τιποτα. Απλα θα εισαι ο εαυτος σου, σαν να μην συμβαινει τιποτα. Τι ανακοινωσεις και τριχες...... Χυμα, οταν βρεθειτε ξανα εξω παρεα, σκας μυτη με τον συντροφο σου. Απλα. Οσο το σκεφτεσαι και το κουραζεις δεν βγαζεις ακρη και κανεις μονο σεναρια στο μυαλο σου που λειτουργουν ανασταλτικα. Μη μασας. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο τη στιγμη που εφτιαξες thread γι' αυτο, μαλλον αξιζει να κανεις εστω μια προσπαθεια να το πεις. Κι επειδη τα πιο σοβαρα πραγματα λεγονται στην πλακα ενιοτε, την επομενη φορα που θα σε ρωτησουν κατι σχετικα για κοπελα απαντα κατι μεταξυ σοβαρου και αστειου σε φαση "Και που ξερεις οτι μ'αρεσουν οι κοπελες ρε φιλε". Και γενικα, εφοσον φοβασαι το θεμα του κοινωνικος στιγματος, παιξε με το plausible deniability....δειξε σε ποια κατευθυνση θες να πας χωρις να το δηλωσεις ρητα και αναλογα με τις αντιδρασεις  που θα λαβεις, συνεχιζεις ή το σταματας.

Οπως σε ολα τα πραγματα, η αλλαγη γινεται δεκτη πιο ευκολα οταν ερχεται σταδιακα...το να πεις μια μερα απο το πουθενα οτι σ'αρεσουν οι ανδρες, ε οσο δεκτικος και να ειναι καποιος φιλος σου, θα του ειναι σοκαριστικο αν δεν το εχει υποψιαστει.

Επεξ/σία από panos4tw
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...