Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, rus είπε

Aν θες να κανεις μια μικροδιορθωση στο Ε9, πχ. να αλλαξεις τη διευθυνση ενος σπιτιου από αρ. 9 σε 10, μπορεις να το κανεις απλα στο gsis με λιγα κλικ ή θα εχεις κι άλλο μπλεξιμο? 

Θεωρητικά και με την προυπόθεση να είναι το Ε9 ενημερωμένο, ναι είναι πολύ απλό, και μπορείς να το κάνεις και για προηγούμενα χρόνια αν χρειάζεται καθώς δεν μπαίνουν πρόστιμα μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Αν όμως δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια (και είναι τα στοιχεία όπως μεταφέρθηκαν από τα χειρόγραφα Ε9 το 2011) μπορεί να σου ζητήσει να βάλεις αριθμούς παροχής σε όλα τα ακίνητα, να διορθώσεις ελλείψεις και ανακρίβειες κλπ κλπ. Κάποιες απο αυτές τις διορθώσεις μπορεί να αλλάξουν και τον ΕΝΦΙΑ (αν π.χ. είχε δηλωθεί απλά στο Δήμο Κολοπετινίτσας και το διορθώσεις/συγκεκριμενοποιήσεις σε Κολοπετινίτσα-Κατω Ραχούλα και αλλάξει η αντικειμενική) οπότε θέλει προσοχή.

• Απαντ. 412
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, σπουδάζω σε χώρα της ΕΕ με υποτροφία από το αντίστοιχο κράτος. Η υποτροφία εδώ είναι αφορολόγητη, μάλιστα έχω καταβάλει και μηδενική δήλωση. 

Όμως μιας και δεν εχω μεταφερει την φορολογική μου κατοικία, τί πιστεύετε πρέπει να συμπληρώσω στη δήλωση μου στην Ελλάδα?

Βασικά, δεν ειμαι σίγουρος αν πρέπει να κάνω μηδενικη δηλωση ,μιας και δεν εχω αλλο εισόδημα, ή αν πρέπει να δηλώσω σαν υποτροφία όλο το ποσο χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό για αυτές που έρχονται από ελληνικά ιδρύματα. Να σημειώσω ότι στο σύνολό της ξεπερνά το αφορολόγητο όριο.

Τείνω προς μηδενική δήλωση και με την πρώτη ευκαιρία μεταφορά της φορολογικής κατοικίας. Ποια είναι η άποψη σας?

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mech35 είπε

Ποια είναι η άποψη σας?

Να ρωτήσεις λογιστή

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Xacti είπε

Να ρωτήσεις λογιστή

ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω να προλάβω και δεν βρίσκομαι και Ελλάδα. Γι'αυτό ζητησα μια δευτερη γνώμη εδώ, ίσως απο κάποιον που ξέρει :)

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mech35 είπε

ευχαριστώ αλλά δεν νομίζω να προλάβω και δεν βρίσκομαι και Ελλάδα. Γι'αυτό ζητησα μια δευτερη γνώμη εδώ, ίσως απο κάποιον που ξέρει :)

O λογιστής θα σου δώσει την καλύτερη απάντηση εφόσον είναι ενημερωμένος. Δυστυχώς στα θέματα εφορίας και εξωτερικού οι καταστάσεις αλλάζουν από χρονιά σε χρονια και από ΔΟΥ σε ΔΟΥ. 

Μιας και ήμουν παλιότερα στην κατάσταση που βρίσκεσαι θα έκανα φέτος μηδενική και θα έβαζα άμεση προτεραιότητα να μεταφερόμουν στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mech35 είπε

Καλησπέρα παιδιά, σπουδάζω σε χώρα της ΕΕ με υποτροφία από το αντίστοιχο κράτος. Η υποτροφία εδώ είναι αφορολόγητη, μάλιστα έχω καταβάλει και μηδενική δήλωση. 

Όμως μιας και δεν εχω μεταφερει την φορολογική μου κατοικία, τί πιστεύετε πρέπει να συμπληρώσω στη δήλωση μου στην Ελλάδα?

Βασικά, δεν ειμαι σίγουρος αν πρέπει να κάνω μηδενικη δηλωση ,μιας και δεν εχω αλλο εισόδημα, ή αν πρέπει να δηλώσω σαν υποτροφία όλο το ποσο χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό για αυτές που έρχονται από ελληνικά ιδρύματα. Να σημειώσω ότι στο σύνολό της ξεπερνά το αφορολόγητο όριο.

Τείνω προς μηδενική δήλωση και με την πρώτη ευκαιρία μεταφορά της φορολογικής κατοικίας. Ποια είναι η άποψη σας?

Βασικα αν έμεινες πάνω από 183 μέρες στο εξωτερικό το 2018, έπρεπε να είχες ήδη κάνει τη διαδικασία μεταφοράς και να κάνεις δήλωση σαν κάτοικος εξωτερικού. Αν κάνεις τη διαδικασία του χρόνου, ενδέχεται να σου ζητήσουν να υποβάλλεις τροποποιητική για το 2018.

Αν δεν έμεινες πάνω από 183 μέρες το 2018, είσαι φορολογικά κάτοικος ελλάδας και πρέπει να δηλώσεις όλα τα εισοδήματα στη δήλωση. Αν δεν τα δηλώσεις και κάνεις τη διαδικασία μεταφοράς του χρόνου, κατά 99% θα σου ζητήσουν πάλι να τροποποιήσεις τη φετεινή και να τα βάλεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Γενικά μιλώντας, αν χρειαστεί τροποποίηση υπάρχει και πρόστιμο?

Επεξ/σία από mech35
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mech35 είπε

οκ, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Γενικά μιλώντας, αν χρειαστεί τροποποίηση υπάρχει και πρόστιμο?

Ναι.100 ευρώ για Φυσικά πρόσωπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mezger είπε

Θεωρητικά και με την προυπόθεση να είναι το Ε9 ενημερωμένο, ναι είναι πολύ απλό, και μπορείς να το κάνεις και για προηγούμενα χρόνια αν χρειάζεται καθώς δεν μπαίνουν πρόστιμα μέχρι να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Αν όμως δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση εδώ και πολλά χρόνια (και είναι τα στοιχεία όπως μεταφέρθηκαν από τα χειρόγραφα Ε9 το 2011) μπορεί να σου ζητήσει να βάλεις αριθμούς παροχής σε όλα τα ακίνητα, να διορθώσεις ελλείψεις και ανακρίβειες κλπ κλπ. Κάποιες απο αυτές τις διορθώσεις μπορεί να αλλάξουν και τον ΕΝΦΙΑ (αν π.χ. είχε δηλωθεί απλά στο Δήμο Κολοπετινίτσας και το διορθώσεις/συγκεκριμενοποιήσεις σε Κολοπετινίτσα-Κατω Ραχούλα και αλλάξει η αντικειμενική) οπότε θέλει προσοχή.

Ρωταω για κατι συγκεκριμενο που με ρωτησε ενας φιλος, πριν 10 χρονια που δηλωσε το σπιτι του ειχε αριθμο διεύθυνσης δυο ψηφια πιο κατω απο αυτόν που είναι σημερα. Το σπιτι αυτό είναι στο Κτηματολογιο με τον καινουργιο/νεωτερο αριθμο.

Μπορει λοιπον αυτη η λεπτομερεια να διορθωθει στη φορμα του Ε9 στη σελιδα του gsis στη "μεταβολη στοιχειων", χωρις περαιτερω τυχον μπλεξιμο?

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ απορώ ποιο κορυφαίο μυαλό αποφάσισε η λήξη να είναι 29 Ιουλίου και όχι 31 ας πούμε. Και γιατί 29 και όχι 26 ή 25?

Και τώρα γιατί από 29 το κάνανε 30 και όχι 31? Λογικό δεν είναι η καταληκτική να είναι τέλος του μήνα?

Δημοσ.

Καλημερα. Μια γρηγορη ερωτηση. Βγηκε ενα Χ ποσο εκκαθαρισης που πρεπει να πληρωσω. Μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια πληρωμης?  Μετα μπαινουν τοκοι? Μπιρω να τα πκηρωσω online? Οχι με ebanking δικο μου αλλα σε δικο τους συστημα

Δημοσ.
25 minutes ago, Deep2deep said:

Καλημερα. Μια γρηγορη ερωτηση. Βγηκε ενα Χ ποσο εκκαθαρισης που πρεπει να πληρωσω. Μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια πληρωμης?  Μετα μπαινουν τοκοι? Μπιρω να τα πκηρωσω online? Οχι με ebanking δικο μου αλλα σε δικο τους συστημα

31/7

Ναι, μπαίνουν τόκοι. 

Ναι, μπορείς και online με κάρτα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Xacti είπε

Εγώ απορώ ποιο κορυφαίο μυαλό αποφάσισε η λήξη να είναι 29 Ιουλίου και όχι 31 ας πούμε. Και γιατί 29 και όχι 26 ή 25?

Και τώρα γιατί από 29 το κάνανε 30 και όχι 31? Λογικό δεν είναι η καταληκτική να είναι τέλος του μήνα?

Το κάνανε 30, για να ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ να πληρώσεις !!!!!

ΥΓ. Για όσους  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...