vagos789 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Στο δημο Γλυφαδας παντως εχουν κοπει εδω και καιρο οι λαικες εκτος παρκων Ολα γινονται αρκει να υπαρχει ενα επιτελειο προθυμο και ικανο να λυσει καθημερινα προβληματα Αμα ειναι ενα σκορποχωρι που ασχολειται νυχθημερον με κλοπη δημοσιου χρηματος,που να βρει χρονο; 3 1
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ας μη γκρινιάζουμε για όλα ρε παιδιά.Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε στη γειτονιά μας Λαική.Εγώ έχω τρεις τριγύρω.. Δηλαδή τι θέλουμε.Να τις κλείσουμε και να κάνουμε μονοπώλιο τα σούπερ μάρκετ.Δεν φτάνει που μας πουλάνε όλη τη σαβούρα να την πληρώνουμε μετά και για χαβιάρι;;;; Παλιά έβαζαν και κανένα φρέσκο προιόν π.χ. ο παλιός ΑΒ. Τώρα όλοι σαβούρα πουλάνε την οποία ανακυκλώνουν κάθε μέρα και βάζουν τα κάτω πάνω.Ειδικά τα πράσινα τα βλέπεις και τα σιχαίνεσαι. Λες και τους έχουν κάνει αποξήρανση.Τα φύλλα τους σαν να έχουν ίκτερο από την κιτρινάδα είναι. Οι Λαικές μας έμειναν να βρούμε κάποια φρέσκα προιόντα και τώρα τελευταία σε πολύ καλύτερη τιμή από τα σούπερ μάρκετ. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από papoys1 5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, papoys1 said: Ας μη γκρινιάζουμε για όλα ρε παιδιά.Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε στη γειτονιά μας Λαική.Εγώ έχω τρεις τριγύρω.. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για πάρκα κτλπ που αναφέρθηκαν, κανένα πρόβλημα, αν όμως υπάρχει κι απλά δεν γουστάρουν επειδή ξεβολεύει τους παραγωγούς/εμπόρους καλά κάνουν και γκρινιάζουν. Προσωπικά εδώ Πεντέλη δεν θα με χάλαγε να έφευγε η λαϊκή από τα 3 κλασικά σημεία που κάνει rotation για να πάει μόνιμα στο ΝΙΕΝ κι ας είναι λίγο πιο μακρυά... Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από ThReSh
papoys1 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για πάρκα κτλπ που αναφέρθηκαν, κανένα πρόβλημα, αν όμως υπάρχει κι απλά δεν γουστάρουν επειδή ξεβολεύει τους παραγωγούς/εμπόρους καλά κάνουν και γκρινιάζουν. Προσωπικά εδώ Πεντέλη δεν θα με χάλαγε να έφευγε η λαϊκή από τα 3 κλασικά σημεία που κάνει rotation για να πάει μόνιμα στο ΝΙΕΝ κι ας είναι λίγο πιο μακρυά... Και εγώ Γέρακα μένω.Περιφερειακά σε μας μας δεν δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα με τις Λαικές Συνήθως έρχονται μετά τις 7 το πρωί και δεν ενοχλούν.Επίσης υπάρχουν και χώροι να βάλουν τα αυτοκίνητά τους. Δεν είμαστε τόσο στριμωγμένοι όπως π.χ. στην Αλκαμένους ή στην Κυψέλη και στις υπόλοιπες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα και γίνεται μεγαλύτερο γιατί πρέπει να πάνε από τις 2 και 3 το πρωί να ξεφορτώσουν , να ψάξουν να βρουν μέρος για τα αυτοκίνητα.Για εκεί αν υπήρχαν μεγάλοι χώροι πιστεύω ότι θα βόλευε τόσο τους Λαικατζήδες όσο και τον κόσμο αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν δύσκολο να παραχωρηθούν γιατί δεν ανήκουν 100% στους Δήμους που είναι αρμόδιοι για τις Λαικές.
Getta Robo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 43 minutes ago, papoys1 said: Δηλαδή τι θέλουμε.Να τις κλείσουμε και να κάνουμε μονοπώλιο τα σούπερ μάρκετ.Δεν φτάνει που μας πουλάνε όλη τη σαβούρα να την πληρώνουμε μετά και για χαβιάρι;;;; Παλιά έβαζαν και κανένα φρέσκο προιόν π.χ. ο παλιός ΑΒ. Τώρα όλοι σαβούρα πουλάνε την οποία ανακυκλώνουν κάθε μέρα και βάζουν τα κάτω πάνω.Ειδικά τα πράσινα τα βλέπεις και τα σιχαίνεσαι. Λες και τους έχουν κάνει αποξήρανση.Τα φύλλα τους σαν να έχουν ίκτερο από την κιτρινάδα είναι. Οι Λαικές μας έμειναν να βρούμε κάποια φρέσκα προιόντα και τώρα τελευταία σε πολύ καλύτερη τιμή από τα σούπερ μάρκετ. Τα σουπερ μαρκετ, τα σοβαρα τουλαχιστον, εχουν λαχανικα με ενδειξη Ορθης Γεωργικης Πρακτικης. Αυτο ομως δεν ισχυει στις συμβατικες λαικες. Το ακρως αντιθετο ισχυει δυστυχως.
green gordon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Στο δημο Γλυφαδας παντως εχουν κοπει εδω και καιρο οι λαικες εκτος παρκων Τρομερό αυτό,δεν το ηξερα.
Pinball1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, papoys1 είπε Ας μη γκρινιάζουμε για όλα ρε παιδιά.Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε στη γειτονιά μας Λαική.Εγώ έχω τρεις τριγύρω.. Δηλαδή τι θέλουμε.Να τις κλείσουμε και να κάνουμε μονοπώλιο τα σούπερ μάρκετ.Δεν φτάνει που μας πουλάνε όλη τη σαβούρα να την πληρώνουμε μετά και για χαβιάρι;;;; Παλιά έβαζαν και κανένα φρέσκο προιόν π.χ. ο παλιός ΑΒ. Τώρα όλοι σαβούρα πουλάνε την οποία ανακυκλώνουν κάθε μέρα και βάζουν τα κάτω πάνω.Ειδικά τα πράσινα τα βλέπεις και τα σιχαίνεσαι. Λες και τους έχουν κάνει αποξήρανση.Τα φύλλα τους σαν να έχουν ίκτερο από την κιτρινάδα είναι. Οι Λαικές μας έμειναν να βρούμε κάποια φρέσκα προιόντα και τώρα τελευταία σε πολύ καλύτερη τιμή από τα σούπερ μάρκετ. Καλά και οι λαϊκές τίγκα στην σαβούρα είναι... Και αυτά που είναι όντως φρέσκα και ποιοτικά βρίσκονται σε τιμές ίσες με αυτές του super market ή στην καλύτερη λίγο φθηνότερα. Ο μόνος τρόπος να επωφεληθείς πραγματικά από την λαϊκή είναι να πηγαίνεις αργά πριν φύγουν οπότε και ρίχνουν τις τιμές, αλλά και πάλι αναγκαστικά παίρνεις ό,τι έχει περισσέψει και πρέπει να προσέχεις τι παίρνεις. Χρόνια τώρα κάθε εβδομάδα εγώ κάνω τα ψώνια της οικογένειας από την λαϊκή και τα βλέπω. Όσο για τα προβλήματα που προκαλεί η ανοργανωσιά και η προχειρότητα με την οποία διεξάγονται οι λαϊκές, τα είπε ήδη ο Getta Robo. Στην λαϊκή της περιοχής μου ανέκαθεν οι πάγκοι των ψαράδων βρίσκονταν (και βρίσκονται ακόμα) στο μοναδικό σημείο του δρόμου που ΔΕΝ έχει υπονόμους! Παλιότερα καθαρίζανε τα ψάρια και τα νερά με τα εντόσθια απλά τα πέταγαν κάτω... Αποτέλεσμα; Όσο κι αν καθάριζε το συνεργείο καθαρισμού μετά την λαϊκή, το συγκεκριμένο μέρος βρόμαγε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, εκτός του ότι ήταν και εστία μολύνσεως φυσικά. Μόνο μετά από πολύ τρέξιμο και καταγγελίες των κατοίκων σε υγειονομικό κτλ απλά αναγκάστηκαν οι ψαράδες να μην πετάνε κάτω τα βρώμικα νερά. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από Kosmas70 1
czarjuly Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 6 ώρες πριν, vagos789 είπε Στο δημο Γλυφαδας παντως εχουν κοπει εδω και καιρο οι λαικες εκτος παρκων Στο νεκροταφείο δηλαδή την Τρίτη η λαϊκή γίνεται μέσα στο πάρκο;
lek88 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 44 λεπτά πριν, czarjuly είπε Στο νεκροταφείο δηλαδή την Τρίτη η λαϊκή γίνεται μέσα στο πάρκο; Γίνεται μέσα στο νεκροταφείο!! Πέρα από την πλάκα, δεν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος. 1
papoys1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, Kosmas70 είπε Καλά και οι λαϊκές τίγκα στην σαβούρα είναι... Και αυτά που είναι όντως φρέσκα και ποιοτικά βρίσκονται σε τιμές ίσες με αυτές του super market ή στην καλύτερη λίγο φθηνότερα. Ο μόνος τρόπος να επωφεληθείς πραγματικά από την λαϊκή είναι να πηγαίνεις αργά πριν φύγουν οπότε και ρίχνουν τις τιμές, αλλά και πάλι αναγκαστικά παίρνεις ό,τι έχει περισσέψει και πρέπει να προσέχεις τι παίρνεις. Χρόνια τώρα κάθε εβδομάδα εγώ κάνω τα ψώνια της οικογένειας από την λαϊκή και τα βλέπω. Όσο για τα προβλήματα που προκαλεί η ανοργανωσιά και η προχειρότητα με την οποία διεξάγονται οι λαϊκές, τα είπε ήδη ο Getta Robo. Στην λαϊκή της περιοχής μου ανέκαθεν οι πάγκοι των ψαράδων βρίσκονταν (και βρίσκονται ακόμα) στο μοναδικό σημείο του δρόμου που ΔΕΝ έχει υπονόμους! Παλιότερα καθαρίζανε τα ψάρια και τα νερά με τα εντόσθια απλά τα πέταγαν κάτω... Αποτέλεσμα; Όσο κι αν καθάριζε το συνεργείο καθαρισμού μετά την λαϊκή, το συγκεκριμένο μέρος βρόμαγε όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, εκτός του ότι ήταν και εστία μολύνσεως φυσικά. Μόνο μετά από πολύ τρέξιμο και καταγγελίες των κατοίκων σε υγειονομικό κτλ απλά αναγκάστηκαν οι ψαράδες να μην πετάνε κάτω τα βρώμικα νερά. Σωστά όσα λες αλλά στη Λαική έχεις άπειρες επιλογές.Στο S/Mμόνο μία και συνήθως μπαγιάτικη.Στη Λαική θα βρεις ραδίκι ή σέλινο ή μαιντανό ή σπανάκι κομμένο το προηγούμενο βράδυ θα βρεις και 2-3 ημερών διαλέγεις και παίρνεις ανάλογα το πορτοφόλι σου.Τώρα αν ο παραγωγός από τα Μέγαρα ή το Μαραθώνα φέρνει διαφορετικό στη Λαική και δίνει άλλο στα s/m που του δίνουν και επιταγή 6μηνη τι να πω.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι γίνεται κάτι τέτοιο και το ίδιο προιόν πουλιέται και στα δύο σημεία. Με τα ψάρια όντως παλαιότερα υπήρχε σοβαρό θέμα παντού.Τώρα τους επέβαλαν Δήμοι και Υγειονομικό και τα μαζεύουν.Είπαμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα Φανταστείτε όμως τι έχει να γίνει αν καταργηθούν οι Λαικές με τη δικαιολογία ότι μας εμποδίζουν το πρωί και πρέπει να φύγουμε ένα τέταρτο νωρίτερα να πάμε στη δουλειά γιατί έχουμε παρκάρει π.χ. 500 μέτρα μακριά και πρέπει να περπατήσουμε,ή μένω από πάνω και πριν δύο μήνες έγινε μία φασαρία φώναζαν και με ξύπνησαν..Εμείς θα την πληρώσουμε από την τσέπη μας φυσικά.Δεν είμαι Λαικατζής ούτε γνωστούς ή συγγενείς έχω στο επάγγελμα.Απλά θεωρώ ότι είναι αναγκαίο κακό για να κρατούνται οι ισορροπίες στις τιμές. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 4 ώρες πριν, lek88 είπε Γίνεται μέσα στο νεκροταφείο!! Πέρα από την πλάκα, δεν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος. Μαλλον εννοει μονο το κεντρο της Γλυφαδας οπου παλιοτερα γινοταν στους δρομους και τωρα γινεται στο παρκινγκ του δημαρχειου.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Σε εμένα η λαϊκή γίνεται σε ένα κωλοστενο που δε χωράς να περάσεις αν είσαι και με καρότσι. Επίσης είναι τόσο στενά που απορώ που βάζουν τα φορτηγά τους. Για να μην σχολιάσω το θέμα πάρκινγκ. Μια τραγωδία. Χώροι για να γίνουν οι λαϊκές υπάρχουν αλλά η κάθε γιαγιά δε μπορεί να περπατήσει λίγο παραπάνω ,την θέλει κάτω από το σπίτι της .
ge-lyk Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 ...ποτε δεν κατάλαβα γιατι πρέπει να κλείνουμε δρόμους για να πουλάμε πατάτες. Το καλο είναι ότι είναι θέμα χρόνου να "αυτόκαταργηθούν". Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία που συνεχίζει να πηγαίνει είναι γέροι και γριές. Οπότε... 2 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Πάντως παρατηρώ ότι μόνο σε ορισμένα προϊόντα είναι φτηνή.πχ στις πιπεριές είναι κι εκεί 3 ευρώ το κιλό όπως στο σουπερμάρκετ. Και στις μπανάνες ίδιες τιμές παίζουν. Φτηνότερα βρίσκεις το μαρούλι ,ίσως τις ντομάτες και τα αυγά . 9 λεπτά πριν, ge-lyk είπε ...ποτε δεν κατάλαβα γιατι πρέπει να κλείνουμε δρόμους για να πουλάμε πατάτες. Το καλο είναι ότι είναι θέμα χρόνου να "αυτόκαταργηθούν". Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία που συνεχίζει να πηγαίνει είναι γέροι και γριές. Οπότε... Και ποιους δρόμους.τους αθηναϊκούς που έχουν ήδη από μόνοι τους προβλήματα. Στενοί , μονόδρομοι , λακούβες
logistoulis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, vagos789 είπε Στο δημο Γλυφαδας παντως εχουν κοπει εδω και καιρο οι λαικες εκτος παρκων Ολα γινονται αρκει να υπαρχει ενα επιτελειο προθυμο και ικανο να λυσει καθημερινα προβληματα Αμα ειναι ενα σκορποχωρι που ασχολειται νυχθημερον με κλοπη δημοσιου χρηματος,που να βρει χρονο; τι λες ρε φίλε? η λαϊκή σήμερα στη Γλυφαδάρα είναι πάνω στο δρόμο κι εγώ θα πάω να πάρω τα αυγουλάκια μου και τα ξηροκάρπια μου σε λίγο ευτυχώς τη σαββατιάτικη τη αλλάζουν αρκετά συχνά ( ανά 3μηνο νομίζω... μιας και έχει 4 διαφορετικά σημεία πλέον) γιατί για κάποιο διάστημα την είχαν ξεχασμένη για πολύ καιρό κοντά μου, από την άλλη όταν είναι κοντά μου πάω και ποδαράτα εγώ προσωπικά γουστάρω τη λαϊκή και από κάτω μου όταν είναι και με τους λαϊκάριους είμαστε κυριλλέ, παίζουν και καλές τιμές και στη μαναβική ειδικά σε σχέση με τα σούπερ τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις