spectaculator Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 42 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε μπορω να ζησω με αυτο. Αν ηταν μια φυσιολογική υπαίθρια αγορά σαν της ευρωπης (ειχα παει και ειχα δει) δεν θα ηταν θεμα. Ουτε ουρλιαχτα, ουτε στησιμο απο τις 4 (!), ουτε πάνω στο πεζοδρόμιο, ουτε σκουπιδια παντου, ουτε κατουρημα στο δεντρο απο πίσω μπροστα στο σπιτι σου, ουτε πεταμένα βανακια πανω σε όλα τα πεζοδρόμια χυμα... Δεν ειμαστε για τιποτα, ουτε για αυτα που κάνουμε ηδη 100 χρόνια. Μη σκοτίζεσαι και σε λίγα χρόνια θα είμαστε 100 χρόνια μπροστά. Δεν θα υπάρχει μανάβης και λαϊκή και θ' αγοράζεις τη φέτα του καρπουζιού από το σούπερ-μάρκετ το γερμανού στο κόστος ενός ολόκληρου καρπουζιού... Στις ώρες που φωνάζουν στη λαική, σχεδόν όλος ο κόσμος είναι στις δουλειές του. Στις λαϊκές κοντά σε μένα έχουν χημικές τουαλέτες. Κανείς δεν κατουρά πίσω από δέντρα! Αν δεν ήταν τα βανάκια στα πεζοδρόμια, θα ήταν τα αυτοκίνητα των γειτόνων σου. Ίδια πάστα είναι όλα... Μην παραπονιέσαι!
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Μη σκοτίζεσαι και σε λίγα χρόνια θα είμαστε 100 χρόνια μπροστά. Δεν θα υπάρχει μανάβης και λαϊκή και θ' αγοράζεις τη φέτα του καρπουζιού από το σούπερ-μάρκετ το γερμανού στο κόστος ενός ολόκληρου καρπουζιού... Στις ώρες που φωνάζουν στη λαική, σχεδόν όλος ο κόσμος είναι στις δουλειές του. Στις λαϊκές κοντά σε μένα έχουν χημικές τουαλέτες. Κανείς δεν κατουρά πίσω από δέντρα! Αν δεν ήταν τα βανάκια στα πεζοδρόμια, θα ήταν τα αυτοκίνητα των γειτόνων σου. Ίδια πάστα είναι όλα... Μην παραπονιέσαι! και εμείς έχουμε χημικές τουαλέτες αλλα μαλλον πανε οσοι ειναι κοντα. Νομίζεις οτι τωρα ψωνίζω απο τη λαικη? ουτε καν. οσο για τα αμαξια οχι, μια χαρα ολα στο δρομο ειναι.
spectaculator Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε και εμείς έχουμε χημικές τουαλέτες αλλα μαλλον πανε οσοι ειναι κοντα. Νομίζεις οτι τωρα ψωνίζω απο τη λαικη? ουτε καν. οσο για τα αμαξια οχι, μια χαρα ολα στο δρομο ειναι. Για σένα η λαϊκή μπορεί να είναι άχρηστη. Τ' ότι δεν είναι χρήσιμη σε σένα δεν σημαίνει φυσικά πως είναι άχρηστη σε όλους και πως πρέπει να καταργηθεί. Όσο για τ' αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια, ο.κ. Σε πίστεψα! 1
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 7 λεπτά πριν, spectaculator είπε Για σένα η λαϊκή μπορεί να είναι άχρηστη. Τ' ότι δεν είναι χρήσιμη σε σένα δεν σημαίνει φυσικά πως είναι άχρηστη σε όλους και πως πρέπει να καταργηθεί. Όσο για τ' αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια, ο.κ. Σε πίστεψα! ειπα να αλλάζει μέρος. γιατι σου κάνει τοση εντυπωση το οτι παρκαρουμε κανονικα στο δρομο? ουτε καν μηχανάκια δεν εχει στα πεζοδρομια γιατι ειμαστε τιγκα στις μονοκατοικιες και στις πυλωτες. 1
Speculoos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Οι λαϊκές σας φαίνονται αναχρονιστικές και παλιομοδίτικες αλλα όταν πάτε στο "εξωτερικό" ταγκάρετε όποιο farmers' market βρεθεί μπροστά σας.
spectaculator Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 31 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ειπα να αλλάζει μέρος. γιατι σου κάνει τοση εντυπωση το οτι παρκαρουμε κανονικα στο δρομο? ουτε καν μηχανάκια δεν εχει στα πεζοδρομια γιατι ειμαστε τιγκα στις μονοκατοικιες και στις πυλωτες. Μου κάνει εντύπωση γιατί πουθενά στην Αττική δεν έχω πετύχει τέτοια περιοχή με τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μηχανών να φέρονται σωστά. Όλοι τα παρατάν όπου τους καπνίσει. Όσοι δεν το κάνουν είναι γιατί μάλλον το μηχανοκίνητό τους δεν μπορεί να καβαλήσει το πεζοδρόμιο.
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Παραδειγμα υπαιθριας στην Ιταλια που διαβασα πριν απο λιγο. https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/in-italy-the-worlds-largest-network-of-farmers-market/ - Παραγωγοι διχως μεσαζοντες - Ελεγχομενοι και πιστοποιημενοι απο τις αρχες και διαφορους τοπικους φορεις - Σε πλατειες και παρκα, κοντα σε σε κατοικημενες περιοχες, διχως ομως να προκαλουν προβληματα συνωστισμου κτλ Εχουμε και εδω αντιστοιχες σε διαφορα μερη στην Ελλαδα, κατα πολυ μικροτερες ομως. Το γιατι το απαντησα προηγουμενως.
vrwmiaris Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εγω που ζω με την λαικη μπροστα στην μονοκατοικια μου εχω σκεφτει μέχρι και να το πουλήσω να φυγω. Δεν υπάρχει χειροτερο απο το να σου κάτσει λαικη μπροστα στο σπιτι. Αν και την θεωρω τελείως ανουσια και θα έπρεπε να έχει καταργηθει 50 χρόνια πριν, καταλαβαινω οτι ειμαστε ελλαδα και δεν θα εκσυγχρωνιστούμε ποτε. Το θέμα ειναι γιατι πρέπει να την τρωνε στη μαπα οι ίδιοι για τοσα χρονια και δεν αλλάζει καθε χρονο μέρος. ειναι πανω απο 20-25 χρόνια εκει, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου δηλαδη. Μη γίνεσαι αχάριστος, σίγουρα ψωνίζει ς όταν τελειώνουν και τα παίρνεις μισοτιμη και λιγότερο.
spectaculator Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 2 λεπτά πριν, Getta Robo είπε Παραδειγμα υπαιθριας στην Ιταλια που διαβασα πριν απο λιγο. https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/in-italy-the-worlds-largest-network-of-farmers-market/ - Παραγωγοι διχως μεσαζοντες - Ελεγχομενοι και πιστοποιημενοι απο τις αρχες και διαφορους τοπικους φορεις - Σε πλατειες και παρκα, κοντα σε σε κατοικημενες περιοχες, διχως ομως να προκαλουν προβληματα συνωστισμου κτλ Εχουμε και εδω αντιστοιχες σε διαφορα μερη στην Ελλαδα, κατα πολυ μικροτερες ομως. Το γιατι το απαντησα προηγουμενως. Κάτσε να φτιάξουμε κι εδώ πάρκα και πλατείες πρώτα. Επίσης ότι πάρκα και πλατείες έχουν μείνει τα έχουν καταλάβει τα τραπέζια από τις καφετέριες. Κι εδώ στις λαίκές είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Έχω ακούσει για παρατράγουδα με προίόντα τυποποιημένα από σούπερ μάρκετ χιλιάδες φορές. Από λαίκή όμως δεν έτυχε ακόμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 29/3/2019 στις 3:49 ΜΜ, zx1234r είπε Εγώ τον καταλαβαίνω. Κάποτε έμενα στο γαλάτσι. Τις τρίτες λοιπόν είχε μία λαϊκή σε κεντρικό δρόμο που έκλεινε επι της ουσίας την κίνηση προς ψυχικό. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος κάποιος να πάει στο ψυχικό, έπρεπε αναγκαστικά να περάσει απο εκείνο το σημείο. Οπότε η κίνηση που μαζευόταν απο τις 7 το πρωί έφτανε μεχρι την πλατεία κυψέλης. Τι κόρνες και βρισίδια, τι ξύλο και αστυνομίες και ασθενοφόρα, τι φωνές απο τους πωλητές της λαϊκής κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Έτσι λοιπόν δεν μπόρεσα ποτέ να διαβάσω για τις εξετάσεις Λυκείου και έμεινα ένα έτος. Και φυσικά μου έμεινε και ένα ψυχολογικό με τις κόρνες. Όποτε ακούω κορνάρισμα τρελαίνομαι. Μισο. Οι λαικες ειναι πρωι , πανε ως το μεσημερι, και ως νωρις το απογευμα εχει καθαρισει ο δρομος. Εσυ λοιπον τις Τριτες που ηταν η λαικη επρεπε να βρισκεσαι στο σχολειο και οχι να διαβαζεις σπιτι (και αρα να σε εμποδιζουν δηθεν οι κορνες). Ακομα κι αν διαβαζες , για μια μερα απο τις 7 που εχει η βδομαδα...δεν μενεις στο Λυκειο. Συνεπως αν δεν τρολλαρεις με το παραπανω ποστ (που αυτο κανεις προφανως), εισαι ενας μικρος θεουλης οχι για το παπατζιλικι που πουλας, αλλα που καταφερες κι επεισες τον ιδιο σου τον εαυτο οτι η λαικη ηταν ο λογος που καταφερες να μεινεις ταξη στο Λυκειο. Της κοντης **** της φταινε οι τριχες που λενε και στο χωριο αυτουνου που πουλαει πατατες στη λαικη στο Γαλατσι καθε Τριτη... Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από BackFromHell
basilis_k6 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μόλις τώρα, vrwmiaris είπε Μη γίνεσαι αχάριστος, σίγουρα ψωνίζει ς όταν τελειώνουν και τα παίρνεις μισοτιμη και λιγότερο. εχω περπατήσει μεσα απο τη λαικη για να παω σμ για 2 ντομάτες. δεν ειναι θεμα τιμής η ευκολίας. Οι δικοι μου ψωνιζουν καμια φορα αλλα ειναι δικο τους θεμα. Καλη η λαικη, σε οποιον αρεσει να την παρει σπιτι του. δεν αρεσει σε κανεναν ομως οποτε μήπως να την έχουμε ολοι απο λίγο? Να ανεχτω την λαικη οπως κάποιος ανεχεται κάτι που μου αρεσει εμενα, οχι για 30 χρόνια ομως και μάλιστα με αυτες τις συνθηκες. Εννοειτε οτι δεν τηρουνται και οι κανονες της λαικης ετσι? διαδρομο να μπω σπιτι μου δεν εχω.
Getta Robo Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 1 minute ago, spectaculator said: Κάτσε να φτιάξουμε κι εδώ πάρκα και πλατείες πρώτα. Επίσης ότι πάρκα και πλατείες έχουν μείνει τα έχουν καταλάβει τα τραπέζια από τις καφετέριες. Κι εδώ στις λαίκές είναι ελεγχόμενα τα πράγματα. Έχω ακούσει για παρατράγουδα με προίόντα τυποποιημένα από σούπερ μάρκετ χιλιάδες φορές. Από λαίκή όμως δεν έτυχε ακόμα. Δεν ξερω το εκει που ειναι, εδω που ειμαι εγω παντως εχουμε και απο τα δυο, και ομως οι λαικες μας κανουν να υποφερουμε διχως να υπαρχει κανενας λογος. Για αυτο που λες ειναι ευθυνη 100% του δημαρχου σας. Δεν ισχυει σε καμια μα καμια περιπτωση οτι οι συμβατικες λαικες ειναι ελεγχομενες. Οχι πως δεν υπαρχουν ανα καιρους παρατυπιες στα σουπερ μαρκετ, αλλα υπαρχει πολυ καλος λογος οπου γνωστοποιουνται αυτα τα περιστατικα. Υφισταται ελεγχος. Στις συμβατικες λαικες οχι. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εγω που ζω με την λαικη μπροστα στην μονοκατοικια μου εχω σκεφτει μέχρι και να το πουλήσω να φυγω. Δεν υπάρχει χειροτερο απο το να σου κάτσει λαικη μπροστα στο σπιτι. Αν και την θεωρω τελείως ανουσια και θα έπρεπε να έχει καταργηθει 50 χρόνια πριν, καταλαβαινω οτι ειμαστε ελλαδα και δεν θα εκσυγχρωνιστούμε ποτε. Το θέμα ειναι γιατι πρέπει να την τρωνε στη μαπα οι ίδιοι για τοσα χρονια και δεν αλλάζει καθε χρονο μέρος. ειναι πανω απο 20-25 χρόνια εκει, οσο θυμαμαι τον εαυτο μου δηλαδη. Κι επίσης δε μπορείς να παρκάρεις μπροστά στο σπίτι σου. Κι ακόμη σε πυλωτη να το έχεις δε μπορείς να φύγεις το πρωί να πας στη δουλεια σου . Παγκόσμια πρωτοτυπία οι μετακινούμενες λαϊκές
bluesattack Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Καθιστε φρονιμα γιατι θα πω στις γιαγιαδες οτι θελετε να καταργηθει η λαικη 😂
john_petrucci7 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Ειμαι ο μονος που του αρεσει που εχει λαικη κατω απο το σπιτι του?ειδικα αν αργησω να σηκωθω με το σωβρακο κατεβαινω στα γρηγορα. Νταξει ο ψαρας μου ειναι λιγο μακρια αλλα παω πιο νωρις οταν ειναι. Και σιγαααα ο αλλος εμεινε στο λυκειο διαβαστερο θα μου σουνα πασακο μου. Εγω με τα ρολα κατεβασμενα δεν ακουω τιποτα 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις