Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, θελουμε εγω και οι φιλοι μου να παμε με αυτοκινητο απο Θεσσαλονικη προς Λαρισα για βολτα.

η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει κποιος ευκολος δρομος για να παρακαμψουμε τα διοδια

Αν καποιος ξερει θα το εκτιμουσα.

Δημοσ.

Μάλγαρα > μέσα από Χαλάστρα, δεν αξίζει για 1,20€.

Κλειδί > μόνον για όσους έρχονται από δυτικά μέσω Εγνατίας συμφέρει, το ξεχνάς.

Λεπτοκαρυά > βγαίνεις από Λιτόχωρο (μην φτάσεις Πλάκα, πιο πριν), πας παραλιακά, μετά την Σκοτίνα ακολουθείς την ΠΕΟ, πριν από τη διασταύρωση για Πυργετό κάνεις δεξιά και πας από Τέμπη, μετά τον Ευαγγελισμό μπαίνεις στον παράδρομο και το πας έτσι ως τη Λάρισα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για Μάλγαρα και Αιγίνιο όχι,δεν αξίζει.

Αλλά για τα υπολοιπα πιο κάτω αξίζει σίγουρα,μιας και αν παει απο εθνική οδο είναι πανάκριβα.Είναι και ωραία διαδρομή εξάλλου.Η διάφορα είναι 15-20 λεπτα επιπλέον.

Μπορεί να βγει και στην ΠΕΟ απο το κάστρο του Πλαταμώνα,και να παει τα Τέμπη μέχρι τον Ευαγγελισμό,και μετα στο παραδρομο για Λάρισα όπως ειπώθηκε.Δεν είμαι 100% σίγουρος ομως,αν σε παει κάπου αναγκαστικά στην ΝΕΟ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jmmys είπε

Μπορεί να βγει και στην ΠΕΟ απο το κάστρο του Πλαταμώνα,και να παει τα Τέμπη μέχρι τον Ευαγγελισμό,και μετα στο παραδρομο για Λάρισα όπως ειπώθηκε.Δεν είμαι 100% σίγουρος ομως,αν σε παει κάπου αναγκαστικά στην ΝΕΟ.

Για να είσαι στο πλάι (ΠΕΟ) στο κάστρο του Πλαταμώνα πρέπει να περάσεις πρώτα τα διόδια της Λεπτοκαρυάς. Αν πεις να βγεις στον πλευρικό της Λεπτιοκαρυάς, δεν κερδίζεις τίποτα. Πρέπει να βγεις αρκετά πιο πριν, στο Λιτόχωρο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ε ναι στο Λιτοχωρο βγαίνεις,περνάς τη Πλάκα,Λεπτοκαρυά και βγαίνεις στο κάστρο.Μια ευθεία είναι. Απο εκεί μετα βγαίνεις στη ΠΕΟ.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mylo είπε

Δε νομίζω πλέον να αξίζει ο κόπος για να γλυτώσεις τα διόδια

Εξαρτάται από τον συνδυασμό των ακόλουθων παραγόντων: (α) πόσο ανελαστικό είναι το ΕΤΑ σου, (β) πόσο κρίσιμο / ευαίσθητο είναι αυτό που έχεις στο όχημα, (γ) τι ώρα διέρχεσαι από το κάθε σημείο και πού περίπου εκτιμάς ότι θα βρίσκεσαι κατά τον χρόνο που πέφτει η υποχρεωτική στάση για τις τυπικές ώρες αναχώρησης των νταλικών από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αναλόγως της κατεύθυνσης σου, (δ) τι μέρα είναι, (ε) τι καιρικές συνθήκες επικρατούν. Στα παραδρόμια, ανάλογα και με τον συνδυασμό των προαναφερθέντων παραγόντων, οι συνθήκες μεταβάλλονται επηρεάζοντας τους χρόνους διέλευσης — ενώ σχεδόν πάντα υπάρχουν (τα βράδια, που κινούνται τα δικά μας οχήματα κι έχουμε εικόνα) μπλόκα από κάθε πιθανή κι απίθανη υπηρεσία της αστυνομίας κλπ. Υπάρχουν περιστάσεις όπου συγκεκριμένες παρακάμψεις (έως ακόμη και πλήρης αποφυγή των διοδίων) είναι πολύ συμφέρουσες κι ανταποδοτικές (και οικονομικά και χρονικά), ενώ άλλες στιγμές όπου ακόμη και μια θεωρητικά μικρή παράκαμψη αποδεικνύεται πολύ χειρότερη κι απ' ό,τι εντριβή με σπασμένα γυαλιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...