zenwalk23 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Ανοίγω αυτο το θεμα για να ανταλλαξουμε αποψεις για το που ειναι καλυτερα να ξεκινησει ενας developer τα πρωτα του επαγγελματικα βηματα στην Ελλαδα. Προφανως δεν υπαρχει καποιος γενικος κανονας, ειδικα απο την στιγμη που οι startups στην Ελλαδα ειναι ενα εταιρογενες συνολο. Παρ΄ όλα αυτά φαινεται οτι οι startups συνηθως δίνουν κατι παραπάνω σαν πρωτο μισθο αλλα είναι πιο δυσκολο να σε προσλαβουν, πιο ευκολο να σε απολύσουν και δεν εχουν τις προοπτικες εξελιξης που σου δινει μια πολυεθνικη. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από zenwalk23
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Εκεί που έχει τα καλύτερα χρήματα με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν έχει νόημα να δουλεύεις για πενταροδεκάρες με την προοπτική κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρεις ένα καλό bonus όταν και αν η startup εξαγοραστεί. Από την άλλη, σε πολλές πολυεθνικές έρχονται όλα έτοιμα από έξω με συγκεκριμένες προδιαγραφές κι έχεις ελάχιστα περιθώρια ελιγμών.
zenwalk23 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Ναι..επισης σε μεγαλες εταιρειες το πιο πιθανο ειναι να μπεις σε ενα προτζεκτ που ηδη υπαρχει, που εχουν βαλει το χερι τους μεσα 40-50 ατομα σε διαστημα ετων και θα μαθεις τεχνικες που πλεον ειναι παροχυμενες.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Τραβα εξωτερικο αν θελεις προοπτικες εξελιξης
lefwiz Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 38 λεπτά πριν, elorant είπε Εκεί που έχει τα καλύτερα χρήματα με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Δεν έχει νόημα να δουλεύεις για πενταροδεκάρες με την προοπτική κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρεις ένα καλό bonus όταν και αν η startup εξαγοραστεί. Από την άλλη, σε πολλές πολυεθνικές έρχονται όλα έτοιμα από έξω με συγκεκριμένες προδιαγραφές κι έχεις ελάχιστα περιθώρια ελιγμών. Όλη η ουσία μέσα σε μια απλή πρόταση.
Fortistis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 2 ώρες πριν, zenwalk23 είπε Ανοίγω αυτο το θεμα για να ανταλλαξουμε αποψεις για το που ειναι καλυτερα να ξεκινησει ενας developer τα πρωτα του επαγγελματικα βηματα στην Ελλαδα. Στις αγγελίες για εργασία στο εξωτερικό.
MitsarasAth Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 εχω εμπειρια μονο απο πολυεθνικη μεγαλη που δεν ειανι οτι καλυτερο...Αργες διαδικασιες και χρονοβορες ,έλλειψη επικοινωνίας ,λιγα λεφτα και κλιμα οχι τοσο καλο,απροσωπο και λιγες παροχες στην δικια μου.. Απο την αλλην προσφερει μια σταθεροτητα . Σε αλλες πχ μεγαλες εχουν περισσοτερες παροχες εχω ακουσει.Η επομενη δουλεια μου θα ηθελα να ειναισ ε σταρταπ να δοκιμασω πως ειναι
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Στις startups όταν λένε τεχνολογίες εννοούν λογισμικό. Στις πολυεθνικές εννοούν hardware.
ALLisCHAOS Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Στις 30/3/2019 στις 1:55 ΜΜ, zenwalk23 είπε Παρ΄ όλα αυτά φαινεται οτι οι startups συνηθως δίνουν κατι παραπάνω σαν πρωτο μισθο αλλα είναι πιο δυσκολο να σε προσλαβουν Το χεις δει/ακούσει κάπου αυτό? Και αν ναι το πέτυχες συχνά? Ρωτάω γιατί απ όσα έχω δει ακούσει εγώ, ισχύει το αντίθετο. Μια start up ψάχνει άτομα οπότε θα σε πάρει σχετικά εύκολα και ο μισθός θα έιναι πιο κάτω απο τον ΜΟ της αγορας (για Ελλάδα πάντα). Και ξέρεις μετά υπόσχονται διάφορα μπόνους αν πάει καλά το πράγμα κλπ κλπ. Για 1η δουλειά θα διάλλεγα μια μεγάλη εταιρεία (πολυεθνική, ή όχι αρκεί να χει πολλά χρόνια στην αγορά και με αρκετό προσωπικό). Σου προσφέρει σταθερότητα, εξελιξηκότητα (αν τα πας καλά σίγουρα θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες σου-μισθός σου) και για junior, θα μάθεις πάαρα πολλά απο άλλους senior εκεί (και αυτό νομίζω είναι το best part). Γιατί σε μια σταρτ απ παίζει να θέλετε να βγάλετε ενα feature γρήγορα, να το υλοποιείς εσύ, κουτσά στραβά να το παλέψεις και να το βγάλεις αλλά αν μπει να δει κάποιος το κώδικα να ναι σε φάση WTF is this?? (όλοι ξέρουμε οτι κώδικας junior και ειδικά στη 1η δουλειά τρώει πολλά review fail). Γενικά για τις start ups θα ακούσει πολλά κάποιος νομίζω, μου χουν πει σκηνικό ότι σε υποψηφιο για δουλειά του έδιναν ακόμη για ποσοστό απο την εταιρεία (και εννοείται πολύ μικρό μισθό στην αρχή, γιατί το κύριο πρόβλημα των start up είναι το budget. Τώρα αν βρεις καποια που έχει βρει καλή χορηγία πάσο...)
basilis5 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Αν εισαι junior οηγαινε εκει που θα μαθεις περισσοτερα πραγματα και θα αε βοηθησει να εξελιχθεις αρχικα σαν επαγγελματιας και επιστημονας. Τα λεφτα και η δοξα θα ερθουν μετΑ. 2
MitsarasAth Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Στις 6/4/2019 στις 1:32 ΠΜ, basilis5 είπε Αν εισαι junior οηγαινε εκει που θα μαθεις περισσοτερα πραγματα και θα αε βοηθησει να εξελιχθεις αρχικα σαν επαγγελματιας και επιστημονας. Τα λεφτα και η δοξα θα ερθουν μετΑ. το κακο ειναι οτι ειναι και θεμα τυχης οταν εισια τζουνιορ γιατι δεν εχεις ολοκληρωμενη αποψη τι κανουν και κλασσικα ολοι λενε παπατζες θελω να επενδυσω σε εσενα και πας και μπορει απλα να σε χουν γραμμενο η να σου δινουν ενα παναρχαιο προγραμμα να κανεις maintenance και καθε μερα να ειναι η μερα της μαμροτας.
gmts Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Υπάρχουν (έστω και λίγες) πολυεθνικές εδώ Ελλάδα που δίνουν πολύ καλά λεφτα,προοπτικές εξέλιξης,παροχές,bonus κλπ και μιλάω εκ πείρας.
archer100 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Και στις δυο περιπτωσεις μπορει να περασεις καλα μπορει να περασεις και χαλια Τα γενικα χαρακτηριστικα μιας μεγαλης πολυεθνικης ειναι οι αργες διαδικασιες, το αυστηροτερο πλαισιο, η μεγαλυτερη ιεραρχια, οι σταθεροτερες διαδικασιες κλπ. Αν τυχεις σε καλα ατομα,και δε σε ενδιαφερει πολυ η δημιουργικοτητα κλπ μπορει να περασεις πολυ καλα, γενικα μια πολυεθνικη εχει απειρα λεφτα, οποτε αν εσυ περνας καποιες η πολλες ωρες στη δουλεια σου χαλαρα, δεν θα ασχοληθει κανενας ιδιαιτερα Απ την αλλη, σε μια σταρτ απ θα εισαι διαρκως κατω απο το μικροσκοπιο των ανωτερων σου, θα κρινουν συνεχως αν εισαι παραγωγικος και αν προσφερεις γενικα, και αν σου την πουνε, θα νιωσεις πολυ μονος, θα εχεις μια ολοκληρη εταιρια εναντιον εσου. Επισης, οι διαδικασιες αλλαζουν πολυ γρηγορα, κυριολεκτικα πολλες φορες δεν ξερεις τι θα συναντησεις στη δουλεια σου το πρωι. Απ την αλλη αν εισαι καλος και δημιουργικος, μπορεις να φτιαξεις πολλα πραγματα σε μια σταρτ απ, γενικα υπαρχει το ελευθερο να πρωτοτυπεις και να δοκιμαζεις ιδεες. Ειδικα αν τους φερεις και λεφτα μεσα απο τις ιδεες σου, θα σε εχουν για θεο και θα εισαι αρχοντας.
PC_MAGAS Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Για αρχή δεν έχει νόημα μπορείς να κάνεις hop πχ. εγώ ξεκίνησα με μια μικρή εταιρεία που η αλήθεια είναι δεν εξελισσόμουν σε καλύτερος software engineer όμως είχα ένα entry στο CV mου για κάτι καλύτερο. Η αρχή εάν δεν μπορείς να βρείς κάτι καλό να βρείς κάπου που να σου γεμίσει μια προϋπηρεσία σε ένα CV και μια ε όχι και τόσο καλή εταιρεία με τον ανίδεο Boss το πετυχαίνει. Ο Βασικός αλγόριθμός βετλίωσης ενός developer είναι: Βρές μια εταιρεία εάν πέσεις σε μια που σε εξελίσσει τεχνικά τότε ζήτω. Πάρε λεφτά. Κάνε το paktpub πλούσιο ή γονάτισε το xDSL σύνδεσή σου σε ebooks. Βελιτώσου By your F*** self. Εάν δεν σου αρέσει στο βήμα 1 τότε αέρας στα πανιά σου. Επιπλέων ο καλύτερος σου σύμμαχος είναι το stackverflow ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Το jobhunting είναι και λίγο τζόγος δηλαδή επιλέγεις μια εταιρεία βλέπεις στην αρχή όλα καλά, ΑΛΛΑ μόλις την γνωρίζεις OH F****. Ακόμη μπορείς να πήρες συνέντευξη από 2 εταιρείες στην μια θα τρελαινόσουν να εργαστείς στην άλλη όχι και τόσο, είναι θέμα τύχης που θα πέσεις, σε εμένα έτυχε να πέσουν εταιρείες του στυλ: Σήμερα συνέντευξη αύριο πρόσληψη που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, πίστεψέ με δεν έχω καλή εμπειρία από αυτές. Τέλος η προσέγγιση scattergun (αποστολή CV σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης όπου έχει δείγμα ότι έχουν τεχνολογίες που κάπως ξρεις) δίνει αποτέλεσμα αλλά όχι το βέλτιστο. Απαντώντας στο ερώτημά σου που είναι καλύτερα well όπου και να πας SAME SHIT*. * Εκτός από την δικιά σου startup. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από PC_MAGAS
vaggelisdan Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2019 Στις startup θα χρειαστεί να σπριντάρεις για να βγάλεις ένα minimum viable product (MVP) και να στήσεις ουσιαστικά την επιχείρηση όσο το γρηγορότερο δυνατόν, με αποτέλεσμα συχνά να μην έχεις την ίδια άνεση σαν junior να εξοικειωθείς με το codebase, να κάνεις πολλές ερωτήσεις, να γράφεις ποιοτικό κώδικα κτλπ, αντίθετα με μια ήδη στημένη επιχείρηση που είναι πιο "laid back". Βέβαια εάν είναι να έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε μια startup στην οποία θα πειραματιστείς με τα cutting edge εργαλεία της αγοράς ή μια τράπεζα στην οποία θα χρειαστεί να συντηρήσεις συστήματα COBOL της δεκαετίας του '80, καλύτερα να επιλέξεις την startup. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα