Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H startup δύσκολα θα πάρει junior γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει πόρους για training,συνήθως παίρνουν mid/senior κι άσχετα από αυτό πέρα από την κουλτούρα δεν νομίζω πως έχει να δώσει τόσα σε έναν junior, θα φας όλο το αγγούρι χωρίς κάποιο πραγματικό όφελος.

Η κλασική πολυεθνική από την άλλη είναι αργοκίνητη, συνήθως με ικανοποιητικούς μεν πρώτους μισθούς αλλά τραγικές προοπτικές ανέλιξης, αργοκίνητες διαδικασίες κλπ. Θα δεις όμως κάποια standards που ακολουθούνται, δε θα σαι όπου φυσά ο άνεμος και θα μάθεις πώς δουλεύει ο κόσμος.

Η χρυσή τομή για μένα είναι μικρές εταιρείες από 50 ως 200 άτομα που είναι αρκετά ευέλικτες και με ανοικτό μυαλό να κυνηγήσουν κάτι αλλά έχουν ξεφύγει κι από το στάδιο του να μη χρεωκοπήσουν.

Σε κάθε περίπτωση τη δουλειά δεν την παντρεύεσαι οπότε δεν έχει και τόση σημασία από πού αρχίζεις αλλά πώς εξελίσσεσαι.

• Like 3
Δημοσ.

Correct me if I'm wrong αλλά νομίζω πως λίγες είναι οι "πολυεθνικές" στην Ελλάδα, που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που είναι appealing. Δηλαδή ή θα δουλεύεις τέρμα business stack της Microsoft ή κάτι σε Java EE. Αν θες κάτι που να γουστάρεις, πιστεύω θα το βρεις σε κάτι που είναι στη μέση.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα μπορείς να δεις μεγάλες startups (ή πλέον establsihed εταιρίες με παρόμοιο mindset) από κάτι εντελώς καινούργιο στον χώρο, όπου θα είσαι υπάλληλος και δεν θα είσαι ο βράχος που θα βασίζονται σχεδόνα τα πάντα. Ας πούμε κάτι σε Blueground, Convert, Workable, SKroutz, Beat κλπ.

Δεν θα ήθελα να πάω σε μία εταιρία που είμαι άλλο ένα χαμστεράκι στον τροχό της Java, πιστεύω πως οι παραπάνω εταιρίες, προσφέρουν πολύ appealing πακέτο και ως προς τις αποδοχές και ως προς την εμπειρία και το περιβάλλον εργασίας. Σαν "πολυεθνική" που προσφέρει κάτι παρόμοιο θα επέλεγα την Accenture ή την Advantage. Αυτά τα λέω έχοντας μιλήσει με πολύ κόσμο που δουλεύει στις παραπάνω εταιρίες και έχοντας μπει στις περισσότερες σαν guest ή για κάποιο meetup.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, drpaneas είπε

Να πας εκεί όπου θα μάθεις τα περισσότερα πράγματα, δηλαδή σε startup.

μην το λες... αναλογα το προτζεκτ την ομαδα.. μπορεις να δεις σε μεγαλη εταιρεια τεραστια προτζεκτ  η επισης επειδη θα εχουν πιθανον περισσοτερα ατομα να υπαρχει χρονος για εκπαιδευση κτλ

Δημοσ.
Στις 2/6/2019 στις 10:26 ΜΜ, the other one είπε

H startup δύσκολα θα πάρει junior γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει πόρους για training,συνήθως παίρνουν mid/senior κι άσχετα από αυτό πέρα από την κουλτούρα δεν νομίζω πως έχει να δώσει τόσα σε έναν junior, θα φας όλο το αγγούρι χωρίς κάποιο πραγματικό όφελος.

Από την άλλη υπάρχουν και οι εταιρείες "καμικάζι - αντάρτης" αυτές απέφυγε τες ASAP. Κίνδυνος θάνατος σε 2 που ήμουν είτε ο κώδικάς ήταν patchwork και το team junior (0 senior dev) ή δεν πλήρωνε καλά. Εκεί αξίζει 6 μήνες απλά για ένα entry σε CV, κυνηγάνε περισσότερο το να έχουν κέρδος και να κάνουν ASAP feature feature feature και γενικά το πάρα πολύ άμεσο κέρδος.

Μια σοβαρή εταιρεία θα ενδιαφερθεί ΚΑΙ για το quality και θα κάνει επενδύσεις σε αυτό.

Keep  in mind άλλο agile άλλο features ανά σεντόνι χωρίς tests.

Δημοσ.
Στις 4/6/2019 στις 6:33 ΜΜ, MitsarasAth είπε

μην το λες... αναλογα το προτζεκτ την ομαδα.. μπορεις να δεις σε μεγαλη εταιρεια τεραστια προτζεκτ  η επισης επειδη θα εχουν πιθανον περισσοτερα ατομα να υπαρχει χρονος για εκπαιδευση κτλ

Η εμπειρια μου ως τωρα εχει δειξει το αναποδο. Συνηθως τα μεγαλα προτζεκτ πανε παρα παρα παρα πολυ αργα (γιατι πρεπει να συχγρονιστουν ενα καρο ατομα). Αν και συνηθως υπαρχει budget για εκπαιδευση, αυτη ειναι τιποτα soft-skills, agile scrum ή κανα certification.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...