Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με τον νόμο,αλλά απο την άλλη,σε όλες τις αγορές απο το εξωτερικό δεν θα βάζανε τιμή αλλά ότι είναι δώρο..Οπότε,άντε βγάλε άκρη.Οι μόνοι αδικημένοι,όσοι πραγματικά θέλουν να δεχτούν ένα δωρό και πρέπει να πληρώσουν ένα σωρό λεφτά..Στην περίπτωση σου πάντως φίλε μου,ας κέρδιζα και εγώ ένα τέτοιο pc και θα έβρισκα λεφτά για εκτελωνισμό,φπα,κλπ έξοδα!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, akis_tzev είπε

Δεν συμφωνώ με τον νόμο,αλλά απο την άλλη,σε όλες τις αγορές απο το εξωτερικό δεν θα βάζανε τιμή αλλά ότι είναι δώρο..Οπότε,άντε βγάλε άκρη.Οι μόνοι αδικημένοι,όσοι πραγματικά θέλουν να δεχτούν ένα δωρό και πρέπει να πληρώσουν ένα σωρό λεφτά..Στην περίπτωση σου πάντως φίλε μου,ας κέρδιζα και εγώ ένα τέτοιο pc και θα έβρισκα λεφτά για εκτελωνισμό,φπα,κλπ έξοδα!

Μα έτσι όπως είναι τελικά τα πράγματα  αν κερδίσεις  ένα τέτοιο δώρο βγαίνεις και ζημιωμένος από πάνω ..3600$ είναι είναι η αξία του pc και εγώ θα έπρεπε να πληρώσω 4000 και πάνω ευρώ .. Με λίγα λόγια χώρες εκτός Ε.Ε είναι απλησίαστες.. Οι απορίες μου επί του θέματος λύθηκαν..

Δημοσ.

αν ηταν ετσι Ιωαννα106 ολοι θα  επαιρναν απο τριτη χωρα πραγματα σαν δωρα......το οποιο γινοταν παλια σε μικροδεματα 

κοιτα την ουσια, αν αξιζει να δωσεις τα χρηματα για φορους για το συγκεκριμενο προιον....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ioanna106 είπε

Μα έτσι όπως είναι τελικά τα πράγματα  αν κερδίσεις  ένα τέτοιο δώρο βγαίνεις και ζημιωμένος από πάνω ..3600$ είναι είναι η αξία του pc και εγώ θα έπρεπε να πληρώσω 4000 και πάνω ευρώ .. Με λίγα λόγια χώρες εκτός Ε.Ε είναι απλησίαστες.. Οι απορίες μου επί του θέματος λύθηκαν..

Μην Υπερβαλεις, στα 3600 θα πληρωνες κανα 900αρι σε ΦΠΑ και κανα 200αρι για εκτελωνισμο αν ερχοταν με κουριερ πχ.

1100$ για να παρεις κατι που κοστιζει 3600$ δεν ειναι κακο.

ΥΓ: Κατι παρομοιο συμβαινει με κληρονομιες σπιτιων, σου αφηνουν ενα σπιτι των 100.000ε και πρεπει να πληρωσεις κανα 15αρι να το παρεις στο ονομα σου (τυχαιος αριθμος). Καλως η κακως τπτ δεν ειναι δωρεαν (βεβαια σε πραγματα απο τα οποια το κρατος εχει ηδη παρακρατησει φορους 1 φορα το θεωρω αδικια).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
12 ώρες πριν, ioanna106 είπε

Γεια σας παιδιά..μια ερώτηση θέλω να κάνω..εάν κερδίσω κάποιο προϊόν  σε διαγωνισμό από Αμερική (π.χ. PC,PS4 κτλ.)  θα πρέπει να πληρώσω τελωνείο ή άλλα έξοδα αποστολής??? Όποιος έχει παρόμοια εμπειρία και γνωρίζει τι παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις ας με διαφωτίσει πλζ!!!

10 ώρες πριν, sezebo είπε

κατσε λιγο, το κερδισες ηδη το pc?

10 ώρες πριν, ioanna106 είπε

Όχι δεν το έχω κερδίσει και έτσι όπως πάει η δουλειά δεν έχει κ νόημα δηλαδή,είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.. Εκ των προτέρων ρώτησα να ξέρω τι συμβαίνει με αυτά τα θέματα,τελωνεία κ φόρους..

2 ώρες πριν, ioanna106 είπε

Μα έτσι όπως είναι τελικά τα πράγματα  αν κερδίσεις  ένα τέτοιο δώρο βγαίνεις και ζημιωμένος από πάνω ..

Ότι ισχύει στην Ελλάδα για εισερχόμενα δέματα από τρίτες χώρες, ισχύει και σε όλες τις χώρες τις ΕΕ.

Ότι ισχύει σε όλες τις χώρες τις ΕΕ για εισερχόμενα δέματα από τρίτες χώρες, ισχύει σχεδόν το ίδιο και σε όλες τις τρίτες χώρες για εισερχόμενα δέματα  από ΕΕ…

Το τελωνείο και οι δασμοί, δεν είναι Ελληνική πατέντα…

Να ρωτήσω κάτι?

Κάνουμε ολόκληρη συζήτηση και ωρύεσαι για τον Νόμιμο φόρο και δασμό που πρέπει να πληρώσεις για ένα προϊόν που ΔΕΝ έχεις κερδίσει?

Εκτός και αν είδες ότι είσαι η μοναδική νικήτρια από ολόκληρο τον πλανήτη στα Ταρό ή σε φλιτζάνι ή σε κάποιο όνειρο…

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Ότι ισχύει στην Ελλάδα για εισερχόμενα δέματα από τρίτες χώρες, ισχύει και σε όλες τις χώρες τις ΕΕ.

Ότι ισχύει σε όλες τις χώρες τις ΕΕ για εισερχόμενα δέματα από τρίτες χώρες, ισχύει σχεδόν το ίδιο και σε όλες τις τρίτες χώρες για εισερχόμενα δέματα  από ΕΕ…

Το τελωνείο και οι δασμοί, δεν είναι Ελληνική πατέντα…

Να ρωτήσω κάτι?

Κάνουμε ολόκληρη συζήτηση και ωρύεσαι για τον Νόμιμο φόρο και δασμό που πρέπει να πληρώσεις για ένα προϊόν που ΔΕΝ έχεις κερδίσει?

Εκτός και αν είδες ότι είσαι η μοναδική νικήτρια από ολόκληρο τον πλανήτη στα Ταρό ή σε φλιτζάνι ή σε κάποιο όνειρο…

Δεν ισχυουν στην ελλαδα οτι ισχυει στις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες βλεπε για παραδειγμα εκτελωνισμο αυτοκινητων απο ευρωπαικες χωρες ο οποιος ειναι παρανομος η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που το κανει αυτο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bromiaris είπε

13 λεπτά πριν, slavador είπε

Δεν ισχυουν στην ελλαδα οτι ισχυει στις υπολοιπες Ευρωπαικες χωρες βλεπε για παραδειγμα εκτελωνισμο αυτοκινητων απο ευρωπαικες χωρες ο οποιος ειναι παρανομος η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που το κανει αυτο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, bromiaris είπε

Δηλαδη ο λογος υπαρξης του τελωνειου θεωρεις πως ειναι μονο για δεματα?Ολα τα αλλα ειναι αλλη κατηγορια?Ειτε δεματα ειτε αυτοκινητα η ουσια του τελωνειου ειναι η ιδια αν ειναι ετσι να αρχησουν να περνανε παρανομα και δεματα απο ΕΕ τελωνειο.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, slavador είπε

Δηλαδη ο λογος υπαρξης του τελωνειου θεωρεις πως ειναι μονο για δεματα?Ολα τα αλλα ειναι αλλη κατηγορια?Ειτε δεματα ειτε αυτοκινητα η ουσια του τελωνειου ειναι η ιδια αν ειναι ετσι να αρχησουν να περνανε παρανομα και δεματα απο ΕΕ τελωνειο.

Πάμε πάλι... μιλάω για ταχυδρομικά δέματα. Τι δεν κατάλαβες;;;;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω ειναι ανουσια η συζητηση. Δεν υπαρχει τροπος να το στειλει ταχυδρομικος και να μην το τσιμπησει το τελωνειο. Ακομη και στην περιπτωση συγγενη, θα χρειαστει να το δικαιολογησει στο τελωνειο. Οποτε να το φερεις στην ζουλα και να επωφεληθεις στο επακρο, απλα το ξεχνας.

Επεξ/σία από Loinen
Δημοσ.

Αν είναι όντως δώρο από τη γιαγιά σου π.χ., επειδή στον αποστολέα φαίνεται η γιαγιά σου και όχι π.χ. η Alienware, τότε δεν ασχολούνται με δασμούς κτλ. Μπορείς δλδ να το στείλεις σε κάποιο έμπιστο πρόσωπο με διεύθυνση στην Αμερική και αυτός μετά σε προσωπικό δέμα (και να έχει ανοίξει τη συσκευασία κατά προτίμηση) στο στέλνει ο ίδιος εδώ). Αν φαίνεται όμως εταιρεία στο δελτίο αποστολής, τότε θα τους φανεί ύποπτο. Θα σε καλέσουν στο τελωνείο να φέρεις δικαιολογητικά, τιμολόγια αγοράς κτλ. Αν έχεις μηδενικό τιμολόγιο και επιστολές από την εταιρεία οτι κέρδισες σε διαγωνισμό, δεν πληρώνεις τίποτα. Επίσης το τελωνείο λειτουργεί δειγματοληπτικά, δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα, ούτε το προσωπικό, ούτε την όρεξη να ελέγχουν ΟΛΑ τα κοντέινερ και τα φορτία από αεροπλάνα ένα ένα (αν και μετά τα τρομο-δέματα των ΕΛΤΑ περνάνε τα πάντα από Xray). 

Αν παίρνεις από Κίνα, συνεννοείσαι με τον πωλητή να σου στείλει ηλεκτρονικά το τιμολόγιο και μέσα στο πακέτο να βάλει ένα με τιμή κάτω των 25 ευρώ και να το γράφει και πάνω στο κουτί ξεκάθαρα στο αυτοκόλλητο για να αποφύγεις να στο ανοίξουν. Έτσι φέραμε στη δουλειά 1000 στικάκια με το λογότυπό μας φυσικά πάνω (όχι για μεταπώληση προφανώς). 

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε να πάρετε κάτι σώνει και καλά από Αμερική (π.χ. iPhone) πάρτε το παραμονές Χριστουγένων (φροντίστε να είναι εδώ γύρω στις 23 Δεκεμβρίου). Φέτος ανοίξανε το τελωνείο λόγω έλλειψης χώρου αποθήκευσης και φύγανε όλα δίχως έλεγχο. 

Όλα αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη και έπειτα από συμβουλές και μαρτυρίες πρώην τελωνειακού υπαλλήλου και αστυνομικού.

Δημοσ.

Ερώτηση. Σίγουρα σ' αυτόν τον διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε πολίτης από ξένη χώρα; Γιατί γνωρίζω πως όλοι οι διαγωνισμοί έχουν έναν όρο περί εντοπιότητας, να είσαι πολίτης της χώρας όπου διενεργείται. Τι σόι διαγωνισμός είναι αυτός; Αν στην περίπτωση όντως δεν υπάρχει διάκριση, ψάχνεις τους όρους συμμετοχής, δηλαδή τα πολύ ψιλά γράμματα που δεν διαβάζει κανείς, για τους τρόπους και το κόστος αποστολής. Τόσο απλό.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dimitridegrecia είπε

Αν είναι όντως δώρο από τη γιαγιά σου π.χ., επειδή στον αποστολέα φαίνεται η γιαγιά σου και όχι π.χ. η Alienware, τότε δεν ασχολούνται με δασμούς κτλ. Μπορείς δλδ να το στείλεις σε κάποιο έμπιστο πρόσωπο με διεύθυνση στην Αμερική και αυτός μετά σε προσωπικό δέμα (και να έχει ανοίξει τη συσκευασία κατά προτίμηση) στο στέλνει ο ίδιος εδώ). Αν φαίνεται όμως εταιρεία στο δελτίο αποστολής, τότε θα τους φανεί ύποπτο. Θα σε καλέσουν στο τελωνείο να φέρεις δικαιολογητικά, τιμολόγια αγοράς κτλ. Αν έχεις μηδενικό τιμολόγιο και επιστολές από την εταιρεία οτι κέρδισες σε διαγωνισμό, δεν πληρώνεις τίποτα. Επίσης το τελωνείο λειτουργεί δειγματοληπτικά, δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα, ούτε το προσωπικό, ούτε την όρεξη να ελέγχουν ΟΛΑ τα κοντέινερ και τα φορτία από αεροπλάνα ένα ένα (αν και μετά τα τρομο-δέματα των ΕΛΤΑ περνάνε τα πάντα από Xray). 

Αν παίρνεις από Κίνα, συνεννοείσαι με τον πωλητή να σου στείλει ηλεκτρονικά το τιμολόγιο και μέσα στο πακέτο να βάλει ένα με τιμή κάτω των 25 ευρώ και να το γράφει και πάνω στο κουτί ξεκάθαρα στο αυτοκόλλητο για να αποφύγεις να στο ανοίξουν. Έτσι φέραμε στη δουλειά 1000 στικάκια με το λογότυπό μας φυσικά πάνω (όχι για μεταπώληση προφανώς). 

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε να πάρετε κάτι σώνει και καλά από Αμερική (π.χ. iPhone) πάρτε το παραμονές Χριστουγένων (φροντίστε να είναι εδώ γύρω στις 23 Δεκεμβρίου). Φέτος ανοίξανε το τελωνείο λόγω έλλειψης χώρου αποθήκευσης και φύγανε όλα δίχως έλεγχο. 

Όλα αυτά τα γράφω με κάθε επιφύλαξη και έπειτα από συμβουλές και μαρτυρίες πρώην τελωνειακού υπαλλήλου και αστυνομικού.

δεν δουλεύει πάντα. είχα στείλει από το μέρος που εμένα στην Αμερική δέμα στο σπίτι μου στην Ελλάδα με τα προσωπικά μου ρούχα, στολές, μαξιλάρια κλπ αλλά στο τελωνείο μου έβαλαν 150€ δασμούς γιατί είχα επιλέξει ασφάλιση 200$ σε περίπτωση που χαθούν. μετα από πολλές επιστολές και τρεις μήνες μου το έφεραν με 3€ χρέωση (επαναδασμολογηση)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bromiaris είπε

Πάμε πάλι... μιλάω για ταχυδρομικά δέματα. Τι δεν κατάλαβες;;;;  

Εχεις δικιο αγορακι μου μαλλον εγω ειμαι αυτος που δεν καταλαβε

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimitridegrecia είπε

Δεν ισχυει, η ατελεια για δωρα μεταξυ ιδιωτων ειναι τα 50ε, πρεπει να καταλαβετε μερικοι το παραδειγμα που εδωσα πιο πανω. Το κρατος Θελει το μερτικο του (καθε κρατος, το μονο που διαφερει ειναι το ποσοστο) στην περιπτωση που εσυ Πουλησεις κατι που θα σου στειλει ακομα και η Γιαγια σου, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...