dimitridegrecia Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 17 ώρες πριν, Salvation81 είπε Δεν ισχυει, η ατελεια για δωρα μεταξυ ιδιωτων ειναι τα 50ε, πρεπει να καταλαβετε μερικοι το παραδειγμα που εδωσα πιο πανω. Το κρατος Θελει το μερτικο του (καθε κρατος, το μονο που διαφερει ειναι το ποσοστο) στην περιπτωση που εσυ Πουλησεις κατι που θα σου στειλει ακομα και η Γιαγια σου, τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα. Δεν λέω τι ισχύει νομικά κτλ, συμφωνώ για τον λόγο ύπαρξης του τελωνείου (παντού, όχι μόνο εδώ). Εγώ μετέφερα απλά αυτά που με συμβουλεύσανε. Υποθέτω οτι αν έχεις ένα Iphone χύμα σε ένα κουτί (με ανοιγμένη συσκευασία δλδ), με αποστολέα τη γιαγιά σου, δεν παίζει να το θέλεις για μεταπώληση και το δώρο είναι δώρο. Άντε να πληρώσεις ένα μικρό τέλος που έχουνε (που κι αυτό το βάζουνε όποτε θυμούνται) και καλά για τον χρόνο τους να σε πάρουνε τηλέφωνο και να το ελέγξουνε. Όσες φορές το έχω κάνει (κι έχω φέρει ψησταριά υγραερίου Weber 4 εστιών από Βιρτζίνια μέσω φίλου που μου την έστειλε αυτός) δεν μου το έχουνε σταματήσει ποτέ...ίσως ήμουν τυχερός. Αλλά σίγουρα λειτουργούν δειγματοληπτικά.
Salvation81 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, dimitridegrecia είπε Δεν λέω τι ισχύει νομικά κτλ, συμφωνώ για τον λόγο ύπαρξης του τελωνείου (παντού, όχι μόνο εδώ). Εγώ μετέφερα απλά αυτά που με συμβουλεύσανε. Υποθέτω οτι αν έχεις ένα Iphone χύμα σε ένα κουτί (με ανοιγμένη συσκευασία δλδ), με αποστολέα τη γιαγιά σου, δεν παίζει να το θέλεις για μεταπώληση και το δώρο είναι δώρο. Άντε να πληρώσεις ένα μικρό τέλος που έχουνε (που κι αυτό το βάζουνε όποτε θυμούνται) και καλά για τον χρόνο τους να σε πάρουνε τηλέφωνο και να το ελέγξουνε. Όσες φορές το έχω κάνει (κι έχω φέρει ψησταριά υγραερίου Weber 4 εστιών από Βιρτζίνια μέσω φίλου που μου την έστειλε αυτός) δεν μου το έχουνε σταματήσει ποτέ...ίσως ήμουν τυχερός. Αλλά σίγουρα λειτουργούν δειγματοληπτικά. Αυτο που λες το δοκιμασα 2 φορες, την μια αυτο που ειχα μεσα στο πακετο σε πετσετες δεν εφτασε ποτε στα χερια μου (καποιος το βουτηξε στο τελωνειο ειτε το δικο μας ειτε της Αμερικης) και το 2ο με χρεωσαν κανονικα δασμους γιατι ενταξει εκανε μπαμ οτι ηταν αχρησιμοποιητο.
gtferrari Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα! Να ξεθάψω λίγο το θέμα γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι αν έχει κάποιος κάποια προσωπική εμπειρία σε αυτό που θα ρωτήσω. Θέλω να πάρω μια ηλεκτρονική πλακέτα για μια οθόνη από Αμερική αλλά δεν το στέλνουν Ελλάδα. Αν το αγοράσει ο φίλος μου που είναι στην Αμερική και μου το στείλει εκείνος θα περάσει τελωνείο? Δεν θα έρθει εδώ για διακοπές για να μου το φέρει οπότε η αποστολή είναι η μόνη λύση.
Salvation81 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Στις 2/4/2019 στις 2:44 ΜΜ, Salvation81 είπε Αυτο που λες το δοκιμασα 2 φορες, την μια αυτο που ειχα μεσα στο πακετο σε πετσετες δεν εφτασε ποτε στα χερια μου (καποιος το βουτηξε στο τελωνειο ειτε το δικο μας ειτε της Αμερικης) και το 2ο με χρεωσαν κανονικα δασμους γιατι ενταξει εκανε μπαμ οτι ηταν αχρησιμοποιητο. Μεχρι τα 45ε αν θυμαμαι καλα ειναι πλεον η ατελεια μεταξυ ιδιωτων, οποτε αν μαζι με τα μεταφορικα η τιμη δεν τα υπερβαινει εισαι οκ. Βεβαια αν σου στειλει μονο την οθονη και πχ γραψει μεταχειρισμενη ισως να περασει αερα ασχετα τιμης, ισως παλι και οχι.
gtferrari Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Μεχρι τα 45ε αν θυμαμαι καλα ειναι πλεον η ατελεια μεταξυ ιδιωτων, οποτε αν μαζι με τα μεταφορικα η τιμη δεν τα υπερβαινει εισαι οκ. Βεβαια αν σου στειλει μονο την οθονη και πχ γραψει μεταχειρισμενη ισως να περασει αερα ασχετα τιμης, ισως παλι και οχι. Δεν θα στείλει οθόνη. Μόνο την πλακέτα της οθόνης. Ανταλλακτικό δηλαδή. Ποια τιμή θα δούνε? Αφού ο φίλος μου θα είναι "μεσάζων" και δεν θα υπάρχουν επάνω τιμές παρά μόνο τα στοιχεία του φίλου μου και τα δικά μου. Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από gtferrari
Salvation81 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, gtferrari είπε Δεν θα στείλει οθόνη. Μόνο την πλακέτα της οθόνης. Ανταλλακτικό δηλαδή. Ποια τιμή θα δούνε? Αφού ο φίλος μου θα είναι "μεσάζων" και δεν θα υπάρχουν επάνω τιμές παρά μόνο τα στοιχεία του φίλου μου και τα δικά μου. Δεν παιζει ρολο, στο τελωνειο υπαρχουν τιμοκαταλογοι και φυσικα αν δεν υπαρχει αποδειξη στο πακετο και η πλακετα φαινεται καινουργια ο τελωνειακος μπορει παλι να κρατησει το πακετο και να μην το απελευθερωσει αν δεν στειλεις αποδεικτικο αγορας. Στο τελος ειναι σε ποιον θα πεσεις, εχω δει τα κουλα απο το 2002 που πρωτη φορα εφερα κατι απο εξωτερικο, γιαυτο και ποτε τιποτα δεν ειναι σιγουρο (περα απο τριγωνικες αποστολες πχ που κανουν καποια καταστηματα που προς το παρον εστω ειναι οκ).
karaLRS Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Στις 14/12/2019 στις 1:35 ΜΜ, gtferrari είπε Καλησπέρα! Να ξεθάψω λίγο το θέμα γιατί θέλω να ρωτήσω κάτι αν έχει κάποιος κάποια προσωπική εμπειρία σε αυτό που θα ρωτήσω. Θέλω να πάρω μια ηλεκτρονική πλακέτα για μια οθόνη από Αμερική αλλά δεν το στέλνουν Ελλάδα. Αν το αγοράσει ο φίλος μου που είναι στην Αμερική και μου το στείλει εκείνος θα περάσει τελωνείο? Δεν θα έρθει εδώ για διακοπές για να μου το φέρει οπότε η αποστολή είναι η μόνη λύση. Πες του να στο στείλει με usps και να βάλει αξία στην 10$ στην φόρμα που συμπληρώνει καθώς και την ίδια χαμηλή ασφάλιση του πακέτου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα