Προς το περιεχόμενο

VDSL και powerlines


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανοίγω αυτό το θέμα για να πούμε τις εμπειρίες μας για τη λειτουργικότητα των powerline μετά τη μετάβαση από adsl σε vdsl, γιατί πιστεύω αφορά πολλούς.

Έχω στην κατοχή μου τα devolo dlan ac1200+ wifi. Πριν λίγες μέρες πέρασα από την adsl στη vdsl. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα powerline αλλά μόλις τα έβαζα στην πρίζα , η ταχύτητα από τα 48 Mbps, έπεφτε στα 2, η voip τηλεφωνία χανόταν και πολλές φορές το modem αποσυγχρονιζόταν. Μόλις έβγαζα τα powerline όλα επανερχόταν στα φυσιολογικά. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το speedport του ΟΤΕ. Διαβάζοντας στο internet είδα πολλές αναφορές για προβλήματα με τα powerlines στις vdsl συνδέσεις. Οι περισσότερες αναφορές για την εξήγηση των προβλημάτων  γράφουν αυτό:

The HomePlugs (PowerLine Ethernet) work on/put out interference on the same frequencies that VDSL uses.

Χτες πήρα να δοκιμάσω το αντίστοιχο kit της tp link (8630). Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Στις ρυθμίσεις  του προγράμματος που παρέχει η tp link έχει μια επιλογή για τις περιπτώσεις που επηρεάζεται η vdsl σύνδεση (για τις σειρές 8 και 9). Μόλις την ενεργοποίησα όλα δουλεύουν  φυσιολογικά. Δεν ξέρω αν υπάρχει παρόμοια ρύθμιση στα devolo, οπότε είμαι σε επικοινωνία με το support τους. Μέχρι τώρα ρώτησαν αν έχω το τελευταίο firmare κτλ. Για κάθε νεότερο θα ενημερώσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...