grs Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα ! Έχω ένα σύστημα εδώ και 2 χρόνια, και θα ήθελα να το αναβαθμίσω μερικώς, δηλαδή ΟΧΙ να τα αλλάξω όλα, αλλά κάποια από αυτά, με νεότερα και αποτελεσματικότερα. Κυρίως θέλω να αλλάξω πρακτικά κομμάτια όπως πχ: RAM, GPU κτλ., όχι όμως τον CPU, γιατί ακόμα πιστεύω πως με βγάζει με πάρα πολύ καλές επιδόσεις. Παρόλα αυτά θα τον παραθέσω παρακάτω για λόγους συμβατότητας. Να προσθέσω πως το σύστημα φτιάχτηκε για κύριο λόγο gaming όμως, στην πορεία, χρησιμοποιείται και για προγραμματιστικούς σκοπούς, λόγω σχολής. Το μέγιστο ποσό που μπορώ να καταβάλω είναι 100-150 ευρώ, και η αγορά τους θα γίνει τέλος Απριλίου με αρχές Μαϊου. CPU: https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html Μητρική: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=48765&cat=3 RAM: https://www.skroutz.gr/s/6760871/Kingston-ValueRAM-8GB-DDR4-2133MHz-KVR21N15D8-8.html GPU: https://www.skroutz.gr/s/9746178/XFX-Radeon-RX-480-4GB-RX-480P4LFB6.html Επίσης να προσθέσω πως θα προτιμούσα σε περίπτωση αναβάθμισης της μητρικής, η νέα να έχει υποδοχές για 2 slots GPU. Σε περίπτωση αλλαγής RAM, καλό θα ήταν να γίνει χρήση 16GB (2 8άρες δηλαδή), αλλά σε καλύτερες ταχύτητες από ότι αυτή. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από grs
thor777 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Για πιο λόγο θέλεις αναβάθμιση ? Που κολλάει το σύστημά σου ? Και όσο αφορά το budget που έχεις μόνο για μνήμη ram είσαι στα 16 GB.
tanasen01 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Τι παιχνίδια παίζεις; Αν είσαι ικανοποιημένος όπως γράφεις με τον 6100 το μόνο που θες είναι άλλη μια 8GB μνήμη. Ταχύτερη από 2133ΜΗz πάντως με Β150 μητρική δεν μπορείς να έχεις. Επίσης δεν έχει κανένα νόημα να σκάσεις λεφτά για Ζ170/Ζ270 μητρικές για να βάλεις πάνω ταχύτερες μνήμες. GPU επίσης δεν έχει νόημα να αλλάξεις, εκτός και αν θες να παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση από standard 1080p ή σε περισσότερα από 60/75Hz (σε αυτή την περίπτωση θες σίγουρα και ισχυρότερη cpu). 1
grs Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, thor777 είπε Για πιο λόγο θέλεις αναβάθμιση ? Που κολλάει το σύστημά σου ? Και όσο αφορά το budget που έχεις μόνο για μνήμη ram είσαι στα 16 GB. Υπάρχουν περιπτώσεις σε διάφορες εφαρμογές (βαριές), όπου παλαιότερα εκτελούνταν πιο γρήγορα, σε σχέση με τώρα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να το επηρεάζουν αυτό, όμως ένας από αυτούς δεν θα είναι και το PC ? Διόρθωσα το budget. 10 ώρες πριν, tanasen01 είπε Τι παιχνίδια παίζεις; Αν είσαι ικανοποιημένος όπως γράφεις με τον 6100 το μόνο που θες είναι άλλη μια 8GB μνήμη. Ταχύτερη από 2133ΜΗz πάντως με Β150 μητρική δεν μπορείς να έχεις. Επίσης δεν έχει κανένα νόημα να σκάσεις λεφτά για Ζ170/Ζ270 μητρικές για να βάλεις πάνω ταχύτερες μνήμες. GPU επίσης δεν έχει νόημα να αλλάξεις, εκτός και αν θες να παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση από standard 1080p ή σε περισσότερα από 60/75Hz (σε αυτή την περίπτωση θες σίγουρα και ισχυρότερη cpu). Γιατί δεν έχει νόημα να αλλάξω μητρική? Δεν θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αλλαγής (μελλοντικά να αλλάξω τον CPU), να βάλω και άλλη GPU κ.ο.κ. Νόμιζα πως η μητρική θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αναβάθμισης, μελλοντικά ! Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από grs
RTW4ever Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Διάβασε πρώτα. Η μητρική σου ήδη δεν παίρνει τους νέους intel. Τι αναβάθμιση και πράσινα άλογα. http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_(chipsets)/B150.html
tanasen01 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 6 ώρες πριν, grs είπε Γιατί δεν έχει νόημα να αλλάξω μητρική? Δεν θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αλλαγής (μελλοντικά να αλλάξω τον CPU), να βάλω και άλλη GPU κ.ο.κ. Νόμιζα πως η μητρική θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αναβάθμισης, μελλοντικά ! Γιατί είναι ξεπερασμένη τεχνολογία και είναι σπάταλη να δώσεις λεφτά για "καινούρια" Ζ270 μητρική η οποία υποστηρίζει μόνο μέχρι τον 7700Κ (chip του 2017). Πληροφοριακά ο 7700Κ μπαίνει και στην Β150 με ένα bios update. Κοστίζει όμως πάρα πολύ, ακόμα και μεταχειρισμένος. Όσο για ταχύτερη μνήμη, τα οφέλη αν πας π.χ. σε 3200ΜΗz είναι της τάξης του 10-15% σε gaming (στην καλύτερη). Επίσης το crossfire και το sli σαν τεχνολογίες δεν λειτουργούν το ίδιο καλά όπως παλιότερα. Αν έβαζες δηλαδή μια δεύτερη RX480 πιθανότατα να μην έβλεπες βελτίωση σε πολλά παιχνίδια. Με άλλα λόγια αν θες αναβάθμιση με προοπτική για το μέλλον, πούλα το υπάρχων σύστημα και πήγαινε σε καινούριο. Αν είσαι οκ από κουτί, τροφοδοτικό και δίσκους τα κρατάς.
grs Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, tanasen01 είπε Γιατί είναι ξεπερασμένη τεχνολογία και είναι σπάταλη να δώσεις λεφτά για "καινούρια" Ζ270 μητρική η οποία υποστηρίζει μόνο μέχρι τον 7700Κ (chip του 2017). Πληροφοριακά ο 7700Κ μπαίνει και στην Β150 με ένα bios update. Κοστίζει όμως πάρα πολύ, ακόμα και μεταχειρισμένος. Όσο για ταχύτερη μνήμη, τα οφέλη αν πας π.χ. σε 3200ΜΗz είναι της τάξης του 10-15% σε gaming (στην καλύτερη). Επίσης το crossfire και το sli σαν τεχνολογίες δεν λειτουργούν το ίδιο καλά όπως παλιότερα. Αν έβαζες δηλαδή μια δεύτερη RX480 πιθανότατα να μην έβλεπες βελτίωση σε πολλά παιχνίδια. Με άλλα λόγια αν θες αναβάθμιση με προοπτική για το μέλλον, πούλα το υπάρχων σύστημα και πήγαινε σε καινούριο. Αν είσαι οκ από κουτί, τροφοδοτικό και δίσκους τα κρατάς. Δηλαδή είναι μονόδρομος...; Παρόλα αυτά, έχεις/έχετε να μου προτείνεις/προτείνεται κάποια που να τα αντικαταστήσω με αυτά. Εννοείται πως αυτή τη φορά θέλω να έχουν και μελλοντική αναβαθμίση, και όχι πάλι στα 2 χρόνια να τα ξανά-αλλάξω όλα. Σε αυτή την περίπτωση, η αγορά δεν θα γίνει στο χρονικό όριο που έλεγα πάνω, αλλά προς το καλοκαίρι (λόγω αύξησης του budget).
thor777 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, grs είπε Υπάρχουν περιπτώσεις σε διάφορες εφαρμογές (βαριές), όπου παλαιότερα εκτελούνταν πιο γρήγορα, σε σχέση με τώρα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που να το επηρεάζουν αυτό, όμως ένας από αυτούς δεν θα είναι και το PC ? Διόρθωσα το budget. Γιατί δεν έχει νόημα να αλλάξω μητρική? Δεν θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αλλαγής (μελλοντικά να αλλάξω τον CPU), να βάλω και άλλη GPU κ.ο.κ. Νόμιζα πως η μητρική θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες αναβάθμισης, μελλοντικά ! Ποιες είναι αυτές οι βαριές εφαρμογές ? Καταρχήν αν τρέχεις τις ίδιες εφαρμογές και προγράμματα με παλιότερα και ο υπολογιστής είναι πιο αργός τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα software και όχι hardware (π.χ. τρέχουν πολλά προγράμματα και διεργασίες στο παρασκήνιο ή έχεις κάποιον ιό) ή ο δίσκος σου θέλει κάποια φροντίδα. Υπάρχουν άλλες ενότητες για τέτοια θέματα. Αν πάλι θέλεις να τρέχεις πολύ βαριά προγράμματα και παιχνίδια και έχεις υψηλές απαιτήσεις τότε τα 100-150 ευρώ δεν αρκούν. 17 λεπτά πριν, grs είπε Δηλαδή είναι μονόδρομος...; Παρόλα αυτά, έχεις/έχετε να μου προτείνεις/προτείνεται κάποια που να τα αντικαταστήσω με αυτά. Εννοείται πως αυτή τη φορά θέλω να έχουν και μελλοντική αναβαθμίση, και όχι πάλι στα 2 χρόνια να τα ξανά-αλλάξω όλα. Σε αυτή την περίπτωση, η αγορά δεν θα γίνει στο χρονικό όριο που έλεγα πάνω, αλλά προς το καλοκαίρι (λόγω αύξησης του budget). Τώρα βάζεις μία ακόμα ίδια 8άρα RAM με αυτή που έχεις με 20-30 ευρώ (και έναν ssd σε περίπτωση που δεν έχεις). Αργότερα όταν κάνεις ολική αναβάθμιση και έχεις το απαιτούμενο budget ξαναέρχεσαι και ρωτάς συμπληρώνοντας την φόρμα. Τώρα δεν έχει νόημα να σου προτείνει κάποιος κάτι για μετά από 3-5 μήνες. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από thor777
grs Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, thor777 είπε Ποιες είναι αυτές οι βαριές εφαρμογές ? Καταρχήν αν τρέχεις τις ίδιες εφαρμογές και προγράμματα με παλιότερα και ο υπολογιστής είναι πιο αργός τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα software και όχι hardware (π.χ. τρέχουν πολλά προγράμματα και διεργασίες στο παρασκήνιο ή έχεις κάποιον ιό) ή ο δίσκος σου θέλει κάποια φροντίδα. Υπάρχουν άλλες ενότητες για τέτοια θέματα. Αν πάλι θέλεις να τρέχεις πολύ βαριά προγράμματα και παιχνίδια και έχεις υψηλές απαιτήσεις τότε τα 100-150 ευρώ δεν αρκούν. Τώρα βάζεις μία ακόμα ίδια 8άρα RAM με αυτή που έχεις με 20-30 ευρώ (και έναν ssd σε περίπτωση που δεν έχεις). Αργότερα όταν κάνεις ολική αναβάθμιση και έχεις το απαιτούμενο budget ξαναέρχεσαι και ρωτάς συμπληρώνοντας την φόρμα. Τώρα δεν έχει νόημα να σου προτείνει κάποιος κάτι για μετά από 3-5 μήνες. Εφαρμογές (κυρίως προγραμματιστικές π.χ. MatLab που είναι αρκετά "βαρύ") αλλά και παιχνίδια (π.χ. Batman Arkham Knight) που ενώ είπα να τα ξαναρχίσω είδα ότι υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα αλλά και στην "ποιότητα". Έχω SSD εξαρχής, και το σύστημα είναι από format προ 2 μηνών (οπότε στο παρασκήνιο δεν τρέχουν πολλά, αφού δεν έχω όσα είχα). Για την αναβάθμιση το ανέφερα από τώρα για να έχω μια καλύτερα ιδέα, τόσο στο budget κομμάτι, όσο και στα προϊόντα που θα πρέπει να κοιτάξω (στο περίπου). Αν όλα πάνε καλά και κάνω την ολική αναβάθμιση (GPU, RAM, CPU, μητρική) δεν θέλω από τώρα να χαλάσω λεφτά. Αν υπάρχει κάτι ενδεικτικό προς πληροφοριση καλοδεχούμενο. Επίσης τι θεωρείται ένα "καλο" budget στην συγκεκριμένη περίπτωση Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από grs
cabdik Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 κατ' αρχας δεν γραφεις τι εχεις ΤΩΡΑ, για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι, τι θες να κανεις και -κυριως- αν αξιζει τον κοπο...!! επειτα, θες να κανεις αναβαθμιση σε ολα τα γυρω μερη, και να κρατησεις τον 6100. και μολις (και ΑΝ) κανεις την αναβαθμιση, θα δεις οτι ο επεξεργαστης θα ειναι αυτος που θα σε κραταει πισω.....!!!! επισης συμφωνω με τους προλαλησαντες, οσον αφορα τις μητρικες των ΙΝΤΕΛ. δεν εχεις πολλες γενιες αναβαθμισης.....!!!
grs Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 5 ώρες πριν, cabdik είπε κατ' αρχας δεν γραφεις τι εχεις ΤΩΡΑ, για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι, τι θες να κανεις και -κυριως- αν αξιζει τον κοπο...!! επειτα, θες να κανεις αναβαθμιση σε ολα τα γυρω μερη, και να κρατησεις τον 6100. και μολις (και ΑΝ) κανεις την αναβαθμιση, θα δεις οτι ο επεξεργαστης θα ειναι αυτος που θα σε κραταει πισω.....!!!! επισης συμφωνω με τους προλαλησαντες, οσον αφορα τις μητρικες των ΙΝΤΕΛ. δεν εχεις πολλες γενιες αναβαθμισης.....!!! Τα κομμάτια που έχω τώρα τα αναφέρω στην αρχή αυτού του post. Το σύστημα που είχα ήταν για gaming κυρίως, αλλά και προγραμματιστικές εφαρμογές, επομένως και μετά την αναβάθμιση το θέλω για τους ίδιους λόγους, αλλά με καλύτερα χαρακτηριστικά. Στο τελευταίο μήνυμα, που παράθεσα στον thor777, λέω πως η ολική αναβάθμιση θα περιλαμβάνει και τον CPU, επομένως συμφωνώ να τον αλλάξω. Το μόνο που είπα αν μπορούν να μου δώσουν μια ιδέα στο που θα κυμαίνεται το κόστος (budget) και ποια θα είναι πάνω κάτω τα κομμάτια. Ας πούμε για RAM θα ήθελα να βάλω Fury και όχι πάλι Kingstone. Τα υπόλοιπα (HDD, SDD, CD, κουτί) δεν παίζουν κάποια σημασία. Μάλλον δεν θα διάβασες όλο το post από την αρχή.
cabdik Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 Δημοσ. 4 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, grs είπε Τα κομμάτια που έχω τώρα τα αναφέρω στην αρχή αυτού του post. Το σύστημα που είχα ήταν για gaming κυρίως, αλλά και προγραμματιστικές εφαρμογές, επομένως και μετά την αναβάθμιση το θέλω για τους ίδιους λόγους, αλλά με καλύτερα χαρακτηριστικά. Στο τελευταίο μήνυμα, που παράθεσα στον thor777, λέω πως η ολική αναβάθμιση θα περιλαμβάνει και τον CPU, επομένως συμφωνώ να τον αλλάξω. Το μόνο που είπα αν μπορούν να μου δώσουν μια ιδέα στο που θα κυμαίνεται το κόστος (budget) και ποια θα είναι πάνω κάτω τα κομμάτια. Ας πούμε για RAM θα ήθελα να βάλω Fury και όχι πάλι Kingstone. Τα υπόλοιπα (HDD, SDD, CD, κουτί) δεν παίζουν κάποια σημασία. Μάλλον δεν θα διάβασες όλο το post από την αρχή. σορρυ ...κολλησα ... νομισα οτι αυτα ηταν που θες να παρεις...!!!!!!!!!! για καλυτερα χαρακτηριστικα, θα πρεπει να βαλεις και εναν καλυτερο επεξεργαστη. δεν αρκει μονο να βαλεις αλλα 8GB, και να αλλαξεις μητρικη. η μητρικη ειδικα, σε αποδοση δεν θα εχεις καμια αλλαγη, περαν των θυρων και της υποστηριξης. Αν ειναι ομως να αλλαξεις και CPU, αρα ουσιαστικα την πλατφορμα ολοκληρη, τοτε θα σου πω.....: κοιτα ποσα πιανουν τα δικα σου. προσθεσε και τα 100-150 που θα εριχνες σε αυτη, και φτιαξε μια νεα πλατφορμα με μελλον....!! ετσι κι αλλιως στο 300αρι παιρνεις ενα δυνατο και καινουριο Τριπτυχο CPU-MOBO-RAM...!! τα υπολοιπα τα εχεις...! οσον αφορα το DUAL GPU εχει -ουσιαστικα- πεθανει, εδω και πολλα χρονια. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2019 από cabdik
grs Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Καλώς.! Οπότε όταν είναι θα ανοίξω καινούργιο θέμα για ολόκληρη την αναβάθμιση. Παρεμπιπτόντως, τα υπόλοιπα κομμάτια (δηλαδή πύργος, HDD, SDD) είναί τα παρακάτω: Κουτί: https://www.skroutz.gr/s/7528322/Aerocool-Aero-800.html HDD: https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Blue-3-5-1TB-7200rpm.html SDD: https://www.skroutz.gr/s/8418950/OCZ-Trion-150-240GB.html Τροφοδοτικο: https://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-TS-Series-550W-Bronze.html#reviews Τα παραθέτω και αυτά σε περίπτωση αλλαγής (κυρίως για το κουτί).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα