dollyyy19 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 1:49 ΜΜ, Obiwan88 είπε Διαβαζω ολα τα σχολια, και ευχαριστω τον Θεο που με εκανε να μην μου αρεσει το τσιγαρο. Για την ακριβεια οχι απλα δεν μου αρεσει, αλλα δεν μπορω να διανοηθω πως γινεται σε καποιον να αρεσει αυτο το πραγμα. Δηλαδη το να καταπινεις καπνο. Αλλα τελος παντων, για να συμβαινει απο τοσους πολλους ανθρωπους, καποια ευχαριστηση θα υπαρχει κανοντας το. Ειμαι απιστευτα ευγνώμων που οσες φορες και αν το χω δοκιμασει, ειναι κατι που πραγματικα μου φερνει εμετο. Και δεν το χω δοκιμασει απλα μια ή δυο φορες. Το χω δοκιμασει πολλες φορες. Σε παρεες εξω, οταν πινουμε συνηθως. Δε με τραβαει με τιποτα. Φτου φτου, μην το γκαντεμησω. χαχα καλα,και αναρωτιεσαι και φτυνεσαι να μην βασκαθεις ,που δεν σε αρεσε το τσιγαρο?αφου ρε φιλε δεν ξερεις να καπνιζεις αφου.τον καπνο δεν τον καταπινεις.μην το μπερδευεις με κατι αλλο.....τον καπνο τον αναπνεεις,να παει στο πλεμονι,να μπουκωσει,να φρακαρει,ωρε φιλε,θα με κανεις να το ξαναρχισω......ωι μαναμ.......
janpap08 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Στις 7/4/2019 στις 12:46 ΠΜ, j2k είπε Το ποιο σοβαρο του στερητικου της νικοτινης ειναι η αυπνια.. και επειδη μιλαμε για σοβαρη αυπνια αυτη η αυπνια οδηγει σε σειρα αλλων προβληματων και γι αυτο πρεπει να γινει σταδιακη διακοπη-απεξαρτηση για να μην ειναι μεγαλο το σοκ για τον εγκεφαλο... η διακοπη μαχαιρι εχει τραγικα μικρα ποσοστα επιτυχιας... Και αν πας σε κεντρο διακοπης καπνισματος και παρεις ψυχοφαρμακα τυπου βαρενικλινης/βουπροπιονης που δινουνε οι πνευμονολογοι/ψυχιατροι μπορει να καταληξεις και στον ταφο απο αυτοκτονια εξαιτιας των ουσιων αυτων λογω της μεταβαλης που κανουνε στη λειτουργια του εγκεφαλου ή να καταληξεις με μονιμα νευρολογικα προβληματα πχ εμβοες στα αυτια και σειρα αλλων σοβαρων παρενεργειων... Γι αυτο ναι πηγενετε στους ειδικους αλλα οταν σας πουνε για βοηθεια διακοπης με φαρμακα σκεφτειτε το πενταπλα προτου να τα βαλετε στο στομα σας. Εχουνε καταστραφει ατομα απο "ειδικους" και οι πραγματικοι ειδικοι ποτε δε δινουνε αλλα φαρμακα για την απεξαρτηση απο το τσιγαρο μονο υποκαταστα νικοτινης δινουνε και ακολουθουνε την κλασικη μεθοδο μεθοδο διακοπης. Αυτο ισχυει για ολες τις ψυχοδραστικες εξαρτησιογονες ουσιες οτι η διακοπη γινετε με σταδιακη μειωση της δοσης με υποκαταστατα και ποτε με τη χρηση αλλων φαρμακων. Η νικοτινη κανει μεγαλη εξαρτηση αλλα σαφως παρα πολυ μικροτερη απο οτι κανει ας πουμε το αλκοολ ή τα ηρεμιστικα χαπια(βενζοδιαπινες) εκει η απεξερτηση επιβαλετε να γινετε σε κλινικη απεξαρτησης γιατι η αποτομη διακοπη εχει αυξημενες πιθανοτητες θανατου και μονιμης νευρολογικης βλαβης. Φίλε μου με όλο το σεβασμό αλλά η σωματική απεξάρτηση από την νικοτίνη είναι πολύ πιο εύκολη απ'ότι το περιγράφεις. Οκ θα έχεις μία μικρή υπερένταση για λίγες ημέρες,θα κάνεις και λίγο ανήσυχο ύπνο αλλά νομίζω ότι τα παραλές λίγο.Και δεν με νοιάζει τι λένε οι "ειδικοί" γιατί κανένας πραγματικά ειδικός δεν πιστεύω ότι θα τρόμαζε τόσο πολύ κάποιον άνθρωπο για κάτι τόσο απλό όπως το να κόψεις το τσιγάρο. Οπότε δεν υπάρχει εγχειρίδιο κοψίματος του τσιγάρου...ο καθένας όπως τον βολεύει.Εμένα πχ μου φάνηκε παιχνιδάκι να το κόψω μαχαίρι και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να το κάνω σταδιακά γτ μου είναι ευκολότερο σαν χαρακτήρα ή να κάνω κάτι ή να μην το κάνω,τα ημίμετρα πάντα με μπέρδευαν.Καταλαβαίνω όμως ότι υπάρχουν και άνθρωποι που θα χρειαστούν ηλεκτρονικό τσιγάρο,τσίχλες νικοτίνης κτλ. ,γτ αυτό τους ταιριάζει καλύτερα. Από εκεί και πέρα η πραγματική δυσκολία είναι στο πως το αντιμετωπίζεις,κάτι που ισχύει με όλες τις εξαρτήσεις ακόμη και με αυτές που δεν έχουν σωματικό αντίκτυπο όπως πχ ο τζόγος. 1
j2k Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 το ποσο ευκολη ειναι εξαρτατε απο το ποσο εθισμο εχει ο καθενας αυτο το μετρανε συνηθως απο το ποση ωρα κανει καποιος μετα που θα ξυπνησει το πρωτο τσιγαρο+τα χρονια που καπνιζει+ποσο καπνιζει. Σε εμενα η σωματικη εξαρτηση ειτανε μεγαλη το εχω κοψει 1.5χρονο αλλα δεν υπαρχει ουτε 1 στο τρισεκατομυριο να το ξαναρχισω.
Moderators stormrain Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Προσωπικα παρολο που καπνιζα πολλα χρονια και αρκετα τσιγαρα την ημερα (τυπου 1 1/2 πακετο), τα στερητικα δεν ηταν και τοσο τρομερα. Πρεπει να κρατησαν καμια δεκαρια μερες σε σωματικο επιπεδο, ειχα υπνηλια, κατι πονοκεφαλους και εφιδρωσεις, αλλα οχι τιποτα το υπερβολικο. Σε ψυχολογικο επιπεδο, οκ ειχα πολλα νευρα για καναν μηνα plus αλλα και παλι δεν σκοτωσα κανεναν. Το γραφω σε καθε thread τετοιου τυπου παρεμπιπτοντως, εμενα αυτο που με βοηθησε απιστευτα στην προσπαθεια μου, ηταν το οτι ειχα λιωσει στο διαβασμα σε forum κλπ για να μαθω τι ακριβως συμβαινει σε καποιον οταν κοβει το τσιγαρο ως μαρτυριες ομως. Πχ, ολοι συμφωνουσαν πως στο Χ μηνα που το εχεις κοψει, θα θελεις να κανεις ενα τσιγαρο επιβραβευσης, οποτε εκει την πατας. Ή στις δεκα μερες περιπου σε πιανει η φαση πως το χεις και το ελεγχεις, αρα μπορεις να κανεις ενα τσιγαρο την μερα, οποτε παλι την πατας. Ή τα ονειρα που βλεπεις πως καπνιζεις και μετα ξυπνας με τυψεις πως μηδενισες και εισαι παλι στην αρχη. Υπαρχει ενα πολυ περιεργο pattern σε ολο αυτο, δεν μπορει να ειναι κοινα ολα αυτα (προφανως με αποκλισεις) χωρις λογο, οποτε σε κανει να σκεφτεσαι πως δεν εισαι ο μοναδικος που περασε τη φαση αυτη και να, δες, ο αλλος που καπνισε παλι το σκυλομετανιωνει κ.ο.κ. Ή σου λενε τροπους διαχειρισης των cravings που διαρκουν λιγα δευτερολεπτα και αν εστιασεις σε αυτα διογκωνονται και σε κανουν να πεσεις στην παγιδα (εγω πχ τον πρωτο μηνα ειχα ενα λαστιχακι μαλλιων στον καρπο και οταν ηθελα πολυ να καπνισω, το τραβαγα με δυναμη και το αφηνα, οποτε το μυαλο στρεφοταν εκει) και διαφορα τρικακια τα οποια μπορει να ειναι βλακωδη αλλα ισως και να βοηθησουν καποιους. Αλλα γενικα, το κοψιμο του τσιγαρου ειναι πολυ προσωπικη υποθεση, ολους τους πρωην καπνιστες οταν καπνιζαμε μας ειχαν ζαλισει να το κοψουμε, ε η μονη επιτυχημενη αποπειρα ηταν αυτη που το αποφασισαμε συνειδητα μονοι μας. Γι'αυτο δεν θα ελεγα ποτε σε καποιον "κοψε το καπνισμα" εκτος αν ηταν πολυ φρεσκος καπνιστης. 2
Obiwan88 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 9/4/2019 στις 1:54 ΜΜ, dollyyy19 είπε καλα,και αναρωτιεσαι και φτυνεσαι να μην βασκαθεις ,που δεν σε αρεσε το τσιγαρο?αφου ρε φιλε δεν ξερεις να καπνιζεις αφου.τον καπνο δεν τον καταπινεις.μην το μπερδευεις με κατι αλλο.....τον καπνο τον αναπνεεις,να παει στο πλεμονι,να μπουκωσει,να φρακαρει,ωρε φιλε,θα με κανεις να το ξαναρχισω......ωι μαναμ....... Eσενα ποιος σου ειπε οτι δεν καταπινα τον καπνο; Κανεις! Απλα ειπες να το παιξεις ξερολας και να πεις αυτα που ειπες, ετσι φιλος; Μια χαρα τον κατεβαζα τον καπνο. Και ναι, πηγαινε στα πνευμονια. Δεν ειπα ποτε στο ποστ μου οτι ΔΕΝ τον κατεβαζα. Ουτε αφησα να εννοηθει κατι τετοιο. Το κανα λοιπον. ΚΑΙ; Να πω οτι μου αρεσε αυτο το πραγμα, επειδη αρεσει σε σενα και σε ολους τους αλλους καπνιστες και επειδη σου φαινεται λογικο αυτο; Αντε οκ να το πω: "Ναι φιλε μου αρεσε παρα πολυ που μπουκωναν τα πνευμονια μου καπνο, ενιωθα τοσο μεγαλη ευχαριστηση! Αλλα για καποιον λογο, δεν με τραβαει το καπνισμα και δεν μπορω να εθιστω. Αλλα ναι, ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΑ το feeling". Νταξει; Επεξ/σία 10 Απριλίου 2019 από Obiwan88
dollyyy19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 μαλιστα...και συνεχιζεις να γραφεις οτι τον καταπινες......ασχημες συνηθειες.......και ειμαι εγω ο ξερολας.......
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2019 2 minutes ago, dollyyy19 said: μαλιστα...και συνεχιζεις να γραφεις οτι τον καταπινες......ασχημες συνηθειες.......και ειμαι εγω ο ξερολας....... Προφανώς εννοεί εισέπνεε/"κατέβαζε", δεν νομίζω να εννοεί ότι πήγαινε στο στομάχι.
janpap08 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, j2k είπε το ποσο ευκολη ειναι εξαρτατε απο το ποσο εθισμο εχει ο καθενας αυτο το μετρανε συνηθως απο το ποση ωρα κανει καποιος μετα που θα ξυπνησει το πρωτο τσιγαρο+τα χρονια που καπνιζει+ποσο καπνιζει. Σε εμενα η σωματικη εξαρτηση ειτανε μεγαλη το εχω κοψει 1.5χρονο αλλα δεν υπαρχει ουτε 1 στο τρισεκατομυριο να το ξαναρχισω. Ναι βρε φίλε αλλά άλλο προσπαθώ να σου πω.Και 15 πακέτα την μέρα να κάνεις για 30 χρόνια η εξάρτιση από τη νικοτίνη σωματικά έχει ένα όριο.δεν πρόκειται πχ ούτε να τρέμεις ούτε να πονάς. Αυτό που δεν έχει όριο και δυσκολεύει την απεξάρτηση είναι ο ψυχολογικός εθισμός και το πως το αντιμετωπίζεις.
j2k Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 Δημοσ. 11 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε εμενα ο εθισμος στη νικοτινη ειτανε μονο σωματικος δεν ειχα ψυχολογικο εθισμο. Μολις επαιρνα υποκαταστατο νικοτινης δεν ηθελα να καπνισω... για την ακριβεια μου βρωμουσε αμα επαιρνα "καθαροτερη" μορφη νικοτινης εκτος τσιγαρου... Το δυσκολο κομματι ειναι η σωματικη εξαρτηση η ψυχολογικη αν υφιστατε τετοια εξαρτηση ειναι πολυ μικρο κοματι. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2019 από j2k
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα