Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, Aigeas είπε τι μου το λες; Εγώ τα φαγα τα ψωμιά μου! Ήπια 5 θάλασσες αλκοόλ, 2 καράβια ναρκωτικά, κάπνισα ολόκληρες φυτείες καπνών, έφαγα ολόκληρα κοπάδια αγελάδων και φυσικά εννοείται πως τερμάτισα κάθε μοτοσυκλέτα. Θα τα τινάξω όπως θα τα τινάξεις κι εσύ κι όπως όλοι. Παρόλα αυτά κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός εκτός από το να πιστεύεις πως θα ξεγελάσεις τον χάρο και πως θα ζήσεις 5 λεπτά περισσότερο άμα τρως λάχανα. πες τα αυτα σε οσους καναν εστω και ενα απ αυτα που αναφερεις και "κοψαν" τη ζωη τους στη μεση
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 17 λεπτά πριν, Aigeas είπε τι μου το λες; Εγώ τα φαγα τα ψωμιά μου! Ήπια 5 θάλασσες αλκοόλ, 2 καράβια ναρκωτικά, κάπνισα ολόκληρες φυτείες καπνών, έφαγα ολόκληρα κοπάδια αγελάδων και φυσικά εννοείται πως τερμάτισα κάθε μοτοσυκλέτα. Θα τα τινάξω όπως θα τα τινάξεις κι εσύ κι όπως όλοι. Παρόλα αυτά κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός εκτός από το να πιστεύεις πως θα ξεγελάσεις τον χάρο και πως θα ζήσεις 5 λεπτά περισσότερο άμα τρως λάχανα. Ειχαμε παλιά όταν χτίζαμε σπίτι,εναν οικοδόμο που κάπνιζε από τα 14,ηταν 45 χρονων τότε, κάπνιζε 3-4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα,φαινοταν πολυ μεγαλυτερος λογω δερματος,και έλεγε "αν πεθάνω ας πεθάνω,αφού όλοι θα πεθάνουμε". Πέθανε στα 52.Και τι έγινε;Τίποτα. Οπότε μπράβο παληκαρι μου.
The_Judas Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, jmmys είπε Ειχαμε παλιά όταν χτίζαμε σπίτι,εναν οικοδόμο που κάπνιζε από τα 14,ηταν 45 χρονων τότε, κάπνιζε 3-4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα,φαινοταν πολυ μεγαλυτερος λογω δερματος,και έλεγε "αν πεθάνω ας πεθάνω,αφού όλοι θα πεθάνουμε". Πέθανε στα 52.Και τι έγινε;Τίποτα. Οπότε μπράβο παληκαρι μου. Τέτοιου είδους απόψεις -όπως αυτή που αναφέρεις- δείχνουν πόσο μεγάλος είναι ο εθισμός στο τσιγάρο...λίγο πιο κάτω από την ηρωίνη. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν και να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους, ενώ σε τελική ανάλυση δεν είναι και καμιά σοβαρή απόλαυση το τσιγάρο. Ειδικά αν κάνεις 2-3 πακέτα την ημέρα, μόνο εθισμός είναι και τίποτα άλλο. Αν καπνίζεις 4-5 τσιγάρα την εβδομάδα ή αν πίνεις 2-3 ποτήρια κρασί ή μπύρα να καταλάβω την απόλαυση (με μέτρο). Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλά κατάντια. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από The_Judas 1
LouCi4er Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, The_Judas είπε Τέτοιου είδους απόψεις -όπως αυτή που αναφέρεις- δείχνουν πόσο μεγάλος είναι ο εθισμός στο τσιγάρο...λίγο πιο κάτω από την ηρωίνη. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν και να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους, ενώ σε τελική ανάλυση δεν είναι και καμιά σοβαρή απόλαυση το τσιγάρο. Ειδικά αν κάνεις 2-3 πακέτα την ημέρα, μόνο εθισμός είναι και τίποτα άλλο. Αν καπνίζεις 4-5 τσιγάρα την εβδομάδα ή αν πίνεις 2-3 ποτήρια κρασί ή μπύρα να καταλάβω την απόλαυση (με μέτρο). Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλά κατάντια. Αυτο που λες ειναι που μου κανει εντυπωση,που προσπαθουν να εκλογικευσουν το εθισμο.Μιλαω με καπνιστες και ειδικα οι κοπελες μου κανουν ντυπωση που ισχυριζονται κατι τετοιο.Ξαδερφη μου νοσηλευτρια καπνιζει σαν τσιμινιερα.Κοψτο της λεω,τι το θες?Ειναι απολαυση μου λεει(λες και εγω που καπνιζα 20 χρονια δεν ξερω τι απολαυση ειναι),τις φωτογραφιες με τα πνευμονια που ειναι σαν κοκορετσι εξω απο τα πακετα δεν τι βλεπεις τις λεω?Και μου πεταει το θεικο:ψευτικες ειναι.Εκει σταματησα να ασχολουμαι. Εντωμεταξυ ειμαι 35 και καπνιζα απο την δευτερα λυκειου.Το εκοψα μαχαιρι απο τον Οκτωβριο(καπου 6 μηνες εχω).Αν και καπνιζα σχετικα λιγο(1 πακετο την ημερα με το ζορι),ζοριστηκα παρα πολυ να το κοψω.Αλλαξε το προγραμμα μου ολο σε φαση που με επιανε ο υπνος απο της 9 το βραδυ (πριν τα μεσανυχτα δεν κοιμομουν ποτε ακομα και αν επρεπε να ξυπνησω 5 το πρωι)και το πρωι να ξυπναω 6:00 χωρις να εχω δουλεια.Δεν μου εκανε κεφι να παω για μια μπυρα αφου δεν καπνιζα πλεον,τι μπυρα να πιω?Τεσπα μετα απο μερικους μηνες(2-3) επανηλθα στα φυσιολογικα μου και νοιωθω οτι το να κοψω το τσιγαρο ηταν οτι καλυτερο μου συνεβει.Διαφορα στη γευση ή στην οσφρηση δεν ειδα ουτε την παραμικρη,στην αντοχη επισης δεν ειδα διαφορα ουτε κιλα πηρα. 1
mp123 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, The_Judas είπε Τέτοιου είδους απόψεις -όπως αυτή που αναφέρεις- δείχνουν πόσο μεγάλος είναι ο εθισμός στο τσιγάρο...λίγο πιο κάτω από την ηρωίνη. Προσπαθούν να εκλογικεύσουν και να δικαιολογήσουν τον εθισμό τους, ενώ σε τελική ανάλυση δεν είναι και καμιά σοβαρή απόλαυση το τσιγάρο. Ειδικά αν κάνεις 2-3 πακέτα την ημέρα, μόνο εθισμός είναι και τίποτα άλλο. Αν καπνίζεις 4-5 τσιγάρα την εβδομάδα ή αν πίνεις 2-3 ποτήρια κρασί ή μπύρα να καταλάβω την απόλαυση (με μέτρο). Σε διαφορετική περίπτωση είναι απλά κατάντια. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ εμείς Μάκη μου. ( Βιετνάμ ). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, jmmys είπε Ειχαμε παλιά όταν χτίζαμε σπίτι,εναν οικοδόμο που κάπνιζε από τα 14,ηταν 45 χρονων τότε, κάπνιζε 3-4 πακέτα τσιγάρα την ημέρα,φαινοταν πολυ μεγαλυτερος λογω δερματος,και έλεγε "αν πεθάνω ας πεθάνω,αφού όλοι θα πεθάνουμε". Πέθανε στα 52.Και τι έγινε;Τίποτα. Οπότε μπράβο παληκαρι μου. M' αρέσει που γράφεις ''οικοδόμος'' και το ''πέθανε στα 52'' στην ίδια πρόταση, από την μία σα να λες ''πέθανε 20 χρονών παλικάρι, νεότατος'' κι από την άλλη ότι πέθανε από το κάπνισμα κι όχι από τις γενικότερες κακουχίες της ζωής του. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι οι εξαρτήσεις δεν είναι καλές και είναι όλες βλαβερές είτε μιλάμε για τσιγάρα, είτε για παστάκια με σοκολάτα, είτε για μοτοσυκλέτες, είτε για κρασιά κι άμα είσαι εξαρτημένος από γκόμενες πάλι κάτι θα πάθεις και το ''μέτρον άριστον'' δεν είναι τυχαία φράση. Αρκεί να μη σου πρήζουν τ' @@ διάφοροι ταλιμπάν που είναι πράγμα βλαβερότερο κι από το ίδιο το τσιγάρο (όντως, έλεος, άμα χτίσουμε τίποτε τεκέδες ακόμη κι εκεί θα έρθουν δήθεν για το καλό της υγείας μας, αλλά στην πραγματικότητα επειδή οι ίδιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα που τα εκτονώνουν με διάφορες υστερίες) και να έχεις αντίληψη του περιβάλλοντος που λέει ότι 52 χρονών ΔΕΝ είσαι καθόλου νέος και μπορεί να τα τινάξεις ανά πάσα στιγμή και χωρίς τσιγάρο ΕΙΔΙΚΑ άμα είσαι οικοδόμος. LOL Αλίμονο το 25% των συμμαθητών μου έχουν ήδη πάει στον άλλο κόσμο και χωρίς να καπνίζουν. Μη ζορίζεσαι να κάτσεις να μου πεις ότι θα πεθάνω στα 52 ή στα 62 λες και μιλάς για κανένα βρέφος που καταστρέφει το μέλλον του. Ίσα-ίσα μάλιστα μου φαίνεται εφιαλτικό το σενάριο να ζήσω μέχρι τα 90 και να γίνομαι βάρος για την οικογένειά μου και για την κοινωνία κι ευχαριστώ το σύμπαν για όσο έχω ζήσει γιατί ας μην είμαι αχάριστος, το 90% των ανθρώπων που έζησαν ποτέ σ' αυτόν τον πλανήτη έζησαν λιγότερο. Αφού μας αρέσουν τα στατιστικά και οι αριθμοί αυτό σίγουρα είναι ένα καλό στατιστικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 4 λεπτά πριν, Aigeas είπε M' αρέσει που γράφεις ''οικοδόμος'' και το ''πέθανε στα 52'' στην ίδια πρόταση, από την μία σα να λες ''πέθανε 20 χρονών παλικάρι, νεότατος'' κι από την άλλη ότι πέθανε από το κάπνισμα κι όχι από τις γενικότερες κακουχίες της ζωής του. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι οι εξαρτήσεις δεν είναι καλές και είναι όλες βλαβερές είτε μιλάμε για τσιγάρα, είτε για παστάκια με σοκολάτα, είτε για μοτοσυκλέτες, είτε για κρασιά κι άμα είσαι εξαρτημένος από γκόμενες πάλι κάτι θα πάθεις και το ''μέτρον άριστον'' δεν είναι τυχαία φράση. Αρκεί να μη σου πρήζουν τ' @@ διάφοροι ταλιμπάν που είναι πράγμα βλαβερότερο κι από το ίδιο το τσιγάρο (όντως, έλεος, άμα χτίσουμε τίποτε τεκέδες ακόμη κι εκεί θα έρθουν δήθεν για το καλό της υγείας μας, αλλά στην πραγματικότητα επειδή οι ίδιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα που τα εκτονώνουν με διάφορες υστερίες) και να έχεις αντίληψη του περιβάλλοντος που λέει ότι 52 χρονών ΔΕΝ είσαι καθόλου νέος και μπορεί να τα τινάξεις ανά πάσα στιγμή και χωρίς τσιγάρο ΕΙΔΙΚΑ άμα είσαι οικοδόμος. LOL Αλίμονο το 25% των συμμαθητών μου έχουν ήδη πάει στον άλλο κόσμο και χωρίς να καπνίζουν. Μη ζορίζεσαι να κάτσεις να μου πεις ότι θα πεθάνω στα 52 ή στα 62 λες και μιλάς για κανένα βρέφος που καταστρέφει το μέλλον του. Ίσα-ίσα μάλιστα μου φαίνεται εφιαλτικό το σενάριο να ζήσω μέχρι τα 90 και να γίνομαι βάρος για την οικογένειά μου και για την κοινωνία κι ευχαριστώ το σύμπαν για όσο έχω ζήσει γιατί ας μην είμαι αχάριστος, το 90% των ανθρώπων που έζησαν ποτέ σ' αυτόν τον πλανήτη έζησαν λιγότερο. Αφού μας αρέσουν τα στατιστικά και οι αριθμοί αυτό σίγουρα είναι ένα καλό στατιστικό. γιατι προσπαθεις τοσο πολυ να πεισεις τον εαυτο σου?
The_Judas Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Με τα σημερινά ιατρικά δεδομένα η ηλικία των 52 θεωρείται μικρή. Μια χαρά ζούνε οι πιο πολλοί άνθρωποι μέχρι τα 80+ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Αν η επιλογή είναι ο θάνατος ή το να κόψει κάποιος το τσιγάρο και με 1-2 φάρμακα να ζει σαν κανονικός άνθρωπος γιατί να επιλέξει κάποιος το 1ο; Μοναδικό πρόβλημα είναι οι ανίατες ασθένειες, τύπου parkinson, άνοια, ορισμένοι επιθετικοί καρκίνοι κλπ. Ολες οι υπόλοιπες ασθένειες είναι πλέον διαχειρίσιμες. Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από The_Judas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Lezantas26 είπε πες τα αυτα σε οσους καναν εστω και ενα απ αυτα που αναφερεις και "κοψαν" τη ζωη τους στη μεση Δε ξέρω τι εννοείς. Δηλαδή άμα κάποιος πάρει τη μοτοσυκλέτα και καρφωθεί σε κανένα στύλο με 300 χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή έκανα το ίδιο και δεν σκοτώθηκα; Ή πρέπει να μπω σε καμιά γυάλα για να μην κινδυνεύω; Ποιος σου είπε ότι ο πλανήτης Γη είναι ένα ασφαλές μέρος; Η λέξη ''ασφάλεια'' είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κάποτε είχα πάθει εργατικό ατύχημα που έσπασα 14 οστά και δεν ήταν καθόλου στο χέρι μου να το αποφύγω και ήμουν πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να σκέφτομαι ότι αν τρώω ραπανάκια θα ζήσω 2 μέρες περισσότερο. Καλύτερα να πεθάνω τώρα αμέσως παρά να μπω στο τριπ να τρέμω τον θάνατο και να σκέφτομαι διάφορες γελοιότητες πιστεύωντας ότι θα ξεγελάσω τον χάρο. Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνουν όλοι! Λες να κάθομαι να σκέφτομαι ότι το 12% από αυτούς θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη; Αρρώστια!
georgeγ Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, Aigeas είπε M' αρέσει που γράφεις ''οικοδόμος'' και το ''πέθανε στα 52'' στην ίδια πρόταση, από την μία σα να λες ''πέθανε 20 χρονών παλικάρι, νεότατος'' κι από την άλλη ότι πέθανε από το κάπνισμα κι όχι από τις γενικότερες κακουχίες της ζωής του. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι οι εξαρτήσεις δεν είναι καλές και είναι όλες βλαβερές είτε μιλάμε για τσιγάρα, είτε για παστάκια με σοκολάτα, είτε για μοτοσυκλέτες, είτε για κρασιά κι άμα είσαι εξαρτημένος από γκόμενες πάλι κάτι θα πάθεις και το ''μέτρον άριστον'' δεν είναι τυχαία φράση. Αρκεί να μη σου πρήζουν τ' @@ διάφοροι ταλιμπάν που είναι πράγμα βλαβερότερο κι από το ίδιο το τσιγάρο (όντως, έλεος, άμα χτίσουμε τίποτε τεκέδες ακόμη κι εκεί θα έρθουν δήθεν για το καλό της υγείας μας, αλλά στην πραγματικότητα επειδή οι ίδιοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα που τα εκτονώνουν με διάφορες υστερίες) και να έχεις αντίληψη του περιβάλλοντος που λέει ότι 52 χρονών ΔΕΝ είσαι καθόλου νέος και μπορεί να τα τινάξεις ανά πάσα στιγμή και χωρίς τσιγάρο ΕΙΔΙΚΑ άμα είσαι οικοδόμος. LOL Αλίμονο το 25% των συμμαθητών μου έχουν ήδη πάει στον άλλο κόσμο και χωρίς να καπνίζουν. Μη ζορίζεσαι να κάτσεις να μου πεις ότι θα πεθάνω στα 52 ή στα 62 λες και μιλάς για κανένα βρέφος που καταστρέφει το μέλλον του. Ίσα-ίσα μάλιστα μου φαίνεται εφιαλτικό το σενάριο να ζήσω μέχρι τα 90 και να γίνομαι βάρος για την οικογένειά μου και για την κοινωνία κι ευχαριστώ το σύμπαν για όσο έχω ζήσει γιατί ας μην είμαι αχάριστος, το 90% των ανθρώπων που έζησαν ποτέ σ' αυτόν τον πλανήτη έζησαν λιγότερο. Αφού μας αρέσουν τα στατιστικά και οι αριθμοί αυτό σίγουρα είναι ένα καλό στατιστικό. υπαρχει και το σεναριο να παθει καποιος ασθμα,αποφρακτικη πνευμονοπαθεια λογω καπνισματος και να ζησει υποστηριζομενος με οξυγονο το υπολοιπο της ζωης του.δεν ειναι απαραιτητο να πεθανει ειναι προφανες πως αν το τσιγαρο δεν σκοτωσει αμεσα θα κατεβασει πολυ την ποιοτητα ζωης του καπνιστη 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, georgeγ είπε υπαρχει και το σεναριο να παθει καποιος ασθμα,αποφρακτικη πνευμονοπαθεια λογω καπνισματος και να ζησει υποστηριζομενος με οξυγονο το υπολοιπο της ζωης του.δεν ειναι απαραιτητο να πεθανει ειναι προφανες πως αν το τσιγαρο δεν σκοτωσει αμεσα θα κατεβασει πολυ την ποιοτητα ζωης του καπνιστη Ναι πολλά τέτοια έχει πιθανότητα να πάθει κάποιος ειδικά αν μένει στην Αθήνα και σε κάθε ανάσα του κατεβάζει τοξικά αέρια. Αλλά δεν βλέπω κανέναν να μετακομίζει. Τώρα θα κάνω το τσιγαράκι μου κάτω από το πεύκο και θα ήμουν περίεργος να διαβάσω μια τέτοια ιατρική μελέτη που να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα για το αν θα πεθάνει πρώτος ο μη καπνιστής που μένει στον Ασπρόπυργο και είναι οικοδόμος ή ο μπάρμπας που είναι καπνιστής μένει στον Όλυμπο και σαλαγάει τα πρόβατα.
janpap08 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 2 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δε ξέρω τι εννοείς. Δηλαδή άμα κάποιος πάρει τη μοτοσυκλέτα και καρφωθεί σε κανένα στύλο με 300 χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή έκανα το ίδιο και δεν σκοτώθηκα; Ή πρέπει να μπω σε καμιά γυάλα για να μην κινδυνεύω; Ποιος σου είπε ότι ο πλανήτης Γη είναι ένα ασφαλές μέρος; Η λέξη ''ασφάλεια'' είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κάποτε είχα πάθει εργατικό ατύχημα που έσπασα 14 οστά και δεν ήταν καθόλου στο χέρι μου να το αποφύγω και ήμουν πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να σκέφτομαι ότι αν τρώω ραπανάκια θα ζήσω 2 μέρες περισσότερο. Καλύτερα να πεθάνω τώρα αμέσως παρά να μπω στο τριπ να τρέμω τον θάνατο και να σκέφτομαι διάφορες γελοιότητες πιστεύωντας ότι θα ξεγελάσω τον χάρο. Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνουν όλοι! Λες να κάθομαι να σκέφτομαι ότι το 12% από αυτούς θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη; Αρρώστια! Βρε φίλε μου,δεν είναι άσπρο ή μαυρο η κατάσταση. Δλδ πρέπει ή να τρέμεις τον θάνατο ή να τα κανέις όλα πουτ@ν@? Και το θέμα δεν είναι το πως ζεις αλλά η ποιότητα ζωής που κάνεις.Και εγώ σαν πιτσιρικάς έκανα όλα αυτά που αναφέρεις αλλά στα 27-28 έκοψα το κάπνισμα (τα υπόλοιπα τα είχα κόψει πολύ νωρίτερα) και σου λέω σαν κάποιος που έχει ζήσει και τις δύο καταστάσεις ,κοντεύοντας πλέον τα 40 ,ότι η ζωή χωρίς τσιγάρο είναι σαφώς ποιοτικότερη χωρίς να έχει να κάνει με το πότε θα πεθάνεις. Άσε που αυτή η αντιμετώπιση είναι το λιγότερο αχάριστη ως προς τους ανθρώπους που σε αγαπάνε. 1
georgeγ Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 8 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δε ξέρω τι εννοείς. Δηλαδή άμα κάποιος πάρει τη μοτοσυκλέτα και καρφωθεί σε κανένα στύλο με 300 χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή έκανα το ίδιο και δεν σκοτώθηκα; Ή πρέπει να μπω σε καμιά γυάλα για να μην κινδυνεύω; Ποιος σου είπε ότι ο πλανήτης Γη είναι ένα ασφαλές μέρος; Η λέξη ''ασφάλεια'' είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κάποτε είχα πάθει εργατικό ατύχημα που έσπασα 14 οστά και δεν ήταν καθόλου στο χέρι μου να το αποφύγω και ήμουν πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να σκέφτομαι ότι αν τρώω ραπανάκια θα ζήσω 2 μέρες περισσότερο. Καλύτερα να πεθάνω τώρα αμέσως παρά να μπω στο τριπ να τρέμω τον θάνατο και να σκέφτομαι διάφορες γελοιότητες πιστεύωντας ότι θα ξεγελάσω τον χάρο. Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνουν όλοι! Λες να κάθομαι να σκέφτομαι ότι το 12% από αυτούς θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη; Αρρώστια! ρε φιλε ειναι εντελως διαφορετικο να παθεις κατι λογω "φυσιολογικης φθορας" ή ατυχηματος ή κληρονομικοτητας απο το να προκαλεσεις εσυ κακο στον εαυτο σου την καταλαβαινεις την διαφορα;
xaerialtwistx Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Aigeas είπε Δε ξέρω τι εννοείς. Δηλαδή άμα κάποιος πάρει τη μοτοσυκλέτα και καρφωθεί σε κανένα στύλο με 300 χιλιόμετρα την ώρα θα πρέπει να αισθάνομαι τύψεις επειδή έκανα το ίδιο και δεν σκοτώθηκα; Ή πρέπει να μπω σε καμιά γυάλα για να μην κινδυνεύω; Ποιος σου είπε ότι ο πλανήτης Γη είναι ένα ασφαλές μέρος; Η λέξη ''ασφάλεια'' είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Κάποτε είχα πάθει εργατικό ατύχημα που έσπασα 14 οστά και δεν ήταν καθόλου στο χέρι μου να το αποφύγω και ήμουν πολύ τυχερός που δεν σκοτώθηκα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα κάτσω να σκέφτομαι ότι αν τρώω ραπανάκια θα ζήσω 2 μέρες περισσότερο. Καλύτερα να πεθάνω τώρα αμέσως παρά να μπω στο τριπ να τρέμω τον θάνατο και να σκέφτομαι διάφορες γελοιότητες πιστεύωντας ότι θα ξεγελάσω τον χάρο. Υπάρχει άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 100% των ανθρώπων θα πεθάνουν όλοι! Λες να κάθομαι να σκέφτομαι ότι το 12% από αυτούς θα πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη; Αρρώστια! Υπαρχει τεραστια διαφορά μεταξύ ενος αντικαπνιστη και ενος καπνιστη ως προς την ποιοτητα ζωης (τα χρονια ζωής δε θα τα υπολογισω γιατί 'όντως είναι σχετικά στον κάθε άνθρωπο, αυτο δε σημαίνει πως πρεπει να τα επιβαρυνουμε). Ο πρώτος εχει μια κανονικη ζωη με ημερες 24 ωρων να τις κανει οτι πραγματικά θελει, χωρις βασικα προβληματα υγειας, κανονικά λεφτά στην τσέπη, μηδενική περίπτωση να δοκιμάσει οποιαδήποτε άλλα ναρκωτικά αφού όλα ξεκινάνε κατά κανόνα από το κάπνισμα. Ο δευτερος με το που ξυπναει το πρωτο πραγμα που θα σκεφτεί είναι να έχει 8 ευρώ στην τσέπη του για τις 40 δόσεις της ημέρας, στη διαδρομή για τη δουλειά του θα τον ενοχλεί ο ξεραμένος του λαιμός και θα φτύνει σα ζώο φλέματα κάτω αγνοωντας εντελως τον περιγυρο του, απο τις 24 ωρες τις ημερας τις 2 θα καπνιζει και αλλες 3-4 θα σκεφτεται το καπνισμα, η μυρωδια του ειναι αποκρουστική και οι μονοι που δεν την αντιλαμβάνονται ειναι οι άλλοι καπνιστες που ευτυχως για αυτον ειναι οι πλειοψηφια (στο λεω με βεβαιοτητα σαν φανατικος αντικαπνιστης, ειδικα στα μεσα μεταφοράς οι καπνιστές είναι σκέτος θανατος για τη μύτη μας). Και βεβαια εχουμε και τα πνευμονια που εγω τελειωσα το Λυκειο πριν 10+ χρονια και περπαταω 20χλμ την ημερα ενω οι περισσοτεροι 20αρηδες παιρνουν λεωφορειο για να πανε απο Συγγρου Φιξ στην Παντειο. (10 λεπτα περπατημα). Το οτι εχω να αρρωστησω 15 χρονια δεν το υπολογιζω καν. Κυριολεκτικα 15 χρονια, οχι μεταφορικά. Α ναι, ειναι και το θεμα του προωρα γερασμενου δερματος που εχει επικρατησει σε εμας τους αντικαπνιστες να ακουμε το θεϊκό 'μικροδειχνεις'. Μήπως τελικά όλοι οι άλλοι μεγαλοδείχνουν; ΥΓ) Και οπως έχω ξαναναφέρει σε προηγουμενο post μου για το καπνισμα, δε θα ξεχασω την αντιδραση γιατρου μετά από εξέταση "Συγχαρητήρια, να φανταστώ πως δεν καπνίζεις;". Επεξ/σία 3 Απριλίου 2019 από xaerialtwistx 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Δημοσ. 3 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, georgeγ είπε ρε φιλε ειναι εντελως διαφορετικο να παθεις κατι λογω "φυσιολογικης φθορας" ή ατυχηματος ή κληρονομικοτητας απο το να προκαλεσεις εσυ κακο στον εαυτο σου την καταλαβαινεις την διαφορα; Βρε την διαφορά την καταλαβαίνω. Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τίποτα είναι πως κάποιος που ούτε που τον ξέρω ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την υγεία μου αντί να ενδιαφέρεται πχ η κόρη μου. Δηλαδή η φθορά που θα μπορούσα να προκαλέσω στον εαυτό μου πηδώντας με αλεξίπτωτο ή σκαρφαλώνοντας στο Έβερεστ δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να απασχολεί την κοινωνία. Το ίδιο πράγμα είναι και το τσιγάρο, το ποτό, οι καταχρήσεις και γενικά διάφορες ηλιθιότητες που όμως είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζήσει την ζωή του όπως θέλει. Και είναι πολύ κουραστικό να ακούω 30 χρόνια ότι ''οι μοτοσυκλέτες είναι επικίνδυνες'' λες και φταίω εγώ αν πεθαίνει το παιδί κάποιου άλλου ή σώνει και καλά θα σκοτωθώ κι εγώ με τον ίδιο τρόπο επειδή η στατιστική λέει ότι γίνονται πολλά ατυχήματα. 8 λεπτά πριν, janpap08 είπε Βρε φίλε μου,δεν είναι άσπρο ή μαυρο η κατάσταση. Δλδ πρέπει ή να τρέμεις τον θάνατο ή να τα κανέις όλα πουτ@ν@? Και το θέμα δεν είναι το πως ζεις αλλά η ποιότητα ζωής που κάνεις.Και εγώ σαν πιτσιρικάς έκανα όλα αυτά που αναφέρεις αλλά στα 27-28 έκοψα το κάπνισμα (τα υπόλοιπα τα είχα κόψει πολύ νωρίτερα) και σου λέω σαν κάποιος που έχει ζήσει και τις δύο καταστάσεις ,κοντεύοντας πλέον τα 40 ,ότι η ζωή χωρίς τσιγάρο είναι σαφώς ποιοτικότερη χωρίς να έχει να κάνει με το πότε θα πεθάνεις. Άσε που αυτή η αντιμετώπιση είναι το λιγότερο αχάριστη ως προς τους ανθρώπους που σε αγαπάνε. Τι εννοείς ''η ζωή είναι ποιοτικότερη;'' Αυτό καθορίζεται αναλόγως με τα μέτρα που έχει για την ευτυχία κάθε ένας άνθρωπος διαφορετικά. Για εμένα ποιοτικότερη ζωή σημαίνει την έχω κοπανήσει από την Αθήνα, έχω ξεχάσει από πότε, παίζω μπασκετάκι τακτικά με την γυναίκα μου, αθλούμαι καθημερινά, τσακίζω και αλκοόλ στα ενδιάμεσα, αναπνεώ καθαρό αέρα και κάνω και το τσιγαράκι μου. Νομίζω αν κόψεις το κάπνισμα στις φυλακές Κορυδαλλού αυτό δεν θα κάνει την ζωή σου ποιοτικότερη επειδή θα μπορείς να μυρίζεις καλύτερα την ποδαρίλα. LOL Λοιπόν ότι η ζωή ''γίνεται ποιοτικότερη'' αν κόψεις το κρέας, το αλκοόλ, το κάπνισμα, το σεξ, τις μοτοσυκλέτες, αυτό εξαρτάται από το τι έχει στο κεφάλι του ο καθένας. Δεν είναι manual με οδηγίες που ντε και καλά όλοι θα πρέπει να ακολουθούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα