Προς το περιεχόμενο

Too Old to Die Young


DeadOrganPlayer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρώτη απόπειρα στο κόσμο των Tv Series για το Δανό σκηνοθέτη Nicolas Winding Refn (Valhalla Rising, Drive, Pusher, Bronson, Only God Forgives). Πολύ ατμοσαφαιρικό trailer, φαίνεται ότι θα κινηθεί στο γνωστό ονειρικό πλαίσιο που χαρακτηρίσει και τις ταινίες του. Διχαστικός σκηνοθέτης, προσωπικά ότι έχει κάνει μου αρέσει. Η σειρά θα έχει 10 επεισόδια, με διάρκεια 90 λεπτά το καθένα, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για 10 ταινίες...

Πρωταγωνιστής ο Miles Teller (Whiplash) και στο soundtrack o πάντα μαγευτικός Cliff Martinez.

Source

 

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Βγήκαν και τα 10 επεισόδια για όποιον ενδιαφέρεται. Έχω δει το πρώτο, οι φάνς του στυλ του Ρεφν (ειδικά των τελευταίων ταινιών) θα ενθουσιαστούν, οι υπόλοιποι μακριά.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη... αποκαλυπτική για το τρόπο που σκέφτεται και λειτουργεί ο Ρεφν...

Έχω δει τα 6 πρώτα επεισόδια, η σειρά είναι ένα ξεχωριστό είδος από μόνη της. Προσωπικά τη βρίσκω ονειρική...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Εξαιρετική σκηνοθεσία
- Φανταστικό soundtrack
- Καταπληκτική φωτογραφία/colour grading(χρωματισμός)/καδράρισμα
- Πολύ καλές ερμηνείες απο ολο το cast και ιδίως απο τον Miles Teller.

Γενικά, είναι ό,τι καλύτερο έχει βγεί σε σειρά/TV απο τεχνικής άποψης, το θέμα είναι πως...o Refn, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι για όλους, είμαι σίγουρος οτι το 90%+ εκει έξω θα το βρει άσκοπο, αργό χωρίς λόγο και - το κλασσικό - Hipster-ιά® για ντεμέκ κουλτουριάρηδες® και είναι κρίμα πραγματικά καθώς το όλο σύνολο είναι άριστο.

Πείτε ο,τι θέλετε για το Refn αλλά όλες οι ταινίες του είναι άρτιες κινηματογραφικά και ο τύπος - ντεμέκ ή μη - έχει στην τελική ένα καλλιτεχνικό "όραμα" κατι το οποίο λείπει απίστευτα απο το Χόλιγουντ ιδίως αυτη τη στιγμή με remake μετά απο remake, ταινίες με σουπερ-ήρωες, ταινίες SW και Fast and the furious τα οποία για κάποιον λόγο εξακολουθούν να φτιάχνονται.

Πίσω πάλι στο TOTDΥ : Το μόνο θέμα που είχα με την σειρά ηταν 1-2 επεισόδια τα οποία και "τραβάνε" υπερβολικά χωρίς λόγο, το 2ο επεισόδιο ιδίως θέλει "ζόρι"  για να το τελειώσεις και χρειαζόταν - κατά την άποψή μου - γερό editing, αυτό βέβαια είναι το αποτέλεσμα όταν δίνεις χοντρό budget στον Refn και πλήρη καλλιτεχνική διευθυνση , "χάος"... 😁
Το δε τελευταίο επεισόδιο...τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον εγκεφαλικό βιασμό που πρόκειται να υποστείς - είναι ταυτόχρονα  ό,τι πιο κουλό, κάφρικο και αστείο έχω δει τα τελευταία χρόνια και το καλό είναι πως ο σκηνοθέτης φαίνεται να έχει πλήρη αυτογνωσία γι'αυτό, κοινώς, είναι επίτηδες έτσι/όπως είναι.
Θεματικά είναι...σχετικά απλό αρχικά αλλά ώρες -ώρες φαίνεται να χάνεται ελαφρώς μέσα στις ίδιες τις ιδέες του.Απο ενα σημείο και μετά (δεν αναφέρω τπτ για να μην το χαλάσω) η κουλαμάρα ξεφεύγει και αγγίζει - αν οχι ξεπερνάει - αυτή του του Twin Peaks, Refn over 9000 λέμε 😁 
Η ατμόσφαιρά του είναι αποπνικτική αλλά ταυτόχρονα παραμυθένια χάρη  στην εξαιρετική φωτογραφία (κοντράστ, χρήση φωτισμού neon) με την μουσική επένδυση να κυμαίνεται είτε σε επίπεδο δημιουργίας γενικής ατμόσφαιρας (αργή, μεθοδική) είτε να χτυπάει κρεσέντο σε πιο γρήγορες, βίαιες σκηνές οπου και οι σωστές νότες χτυπάνε ακριβώς στις σωστές σκηνές/στιγμές.

Δείτε το αμα : έχετε βαρεθεί τα γίδια και τα γίδια και είστε στη διάθεση να δείτε κάτι ελαφρώς διαφορετικό" και κινηματογραφικά άρτιο, δεν έχετε πρόβλημα με "αργά" έργα/σειρές, δεν νιώθετε την ανάγκη/δεν απαιτείτε  οι σειρές/ταινίες σας να έχουν εκρήξεις και πυροβολισμούς ανα 2 λεπτά, το Only God forgives ή το Neon Demon ήταν το αγαπημένο σας εργο απο τον Refn.

Μην το δείτε άμα : Βαριέστε εύκολα, έχετε πρόβλημα με "αργά" έργα/σειρές, δεν σας απασχολεί το τεχνικό μέρος (βλέπε: φωτογραφία κτλπ). δεν είστε γενικά fan του Refn.

8/10 απο 'μένα, μακάρι να βγει και 2η σεζόν αλλά πολύ χλωμό.   
 Edit : η σειρά ακυρώθηκε

Επεξ/σία από red1
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...