Brashida Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Καλησπέρα σας,θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να μάθω μια ξένη γλώσσα (συγκεκριμένα τα αγγλικά).Σκέφτηκα να ξεκινήσω ιδιαίτερα όμως στην περιοχή που μένω δεν υπάρχουν πολλά κέντρα ξένων γλωσσών,μόνο ένα υπάρχει το οποίο όπως καταλαβαίνετε λειτουργεί μονοπωλείο και οι τιμές είναι στα ύψη.Οποτε δεν είναι κάτι που μπορώ να κάνω είναι αρκετά απρόσιτο για μένα.Γι αυτό έκανα το ποστ να ακούσω κάποιες ιδέες σκέψεις ή τρόπους που κάνατε εσείς και μάθατε αγγλικά αυτοδίδακτοι.Επειδη γνωρίζουμε την δύναμη του Ίντερνετ σήμερα αλλά και τα μειονεκτήματα του νομίζω πως μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να μάθει αυτοδίδακτος παντα.
stefaki91 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δημοσ. 5 Απριλίου 2019 Δοκίμασε να κατεβάσεις την εφαρμογή Duolingo. Θα μπορούσες να ψάξεις τμήματα μέσο Skype μαθήματα είναι λίγο δύσκολο μόνος. Έχεις κάποιο γνωστό να σε βοηθήσει να μιλάτε λίγο μαζί; 2
REPLAY33 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 To duolingo είναι καλή φάση αν έχεις υπομονή κ θέληση δεν χάνεις κ κάτι να δοκιμάσεις την δωρεάν έκδοση.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Θα ξεκινησω με ενα παραδοξο..ξερω παλικάρι το οποιο δεν εκανε ποτε μαθημα αγγλικων κ ομως τα μιλαει κ τα καταλαβαινει..πως?μετα απο καμια 15αρια χρονια παιζοντας rpg απο ps1 μεχρι mmo στο pc😂.Τεσπα,κατι που με βοηθησε παρα πολυ για πτυχιο ξεν.γλωσσας ειναι το youtube,δες αν υπαρχουν ελληνικα καναλια με μαθηματα αγγλ. για αρχαριους.Εστω με τα βασικα να ξεκινήσεις κ μετα πλουτιζεις τις γνωσεις σου σε λεξιλογιο.Οπως ειπωθηκε σιγουρα βοηθαει να εχεις καποιον πιο έμπειρο να σε βοηθαει κ οσο για το οικονομικο σε ενα φροντιστηριο εξαρταται απο το ποσες ωρες μαθημα θα κάνεις...βοηθαει κ οτι στην καθημερινοτητα μας εχουμε πολλα ακουσματα στα αγγλικα πχ τραγούδια,ταινειες
G.TH. Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δε χρειάζεται ιντερνετ οπωσδήποτε, όλο και κάποιος συγγενής θα έχει κάποια καταχωνιασμένη αγγλική άνευ διδασκάλου. Παλιά ήταν πολύ διαδεδομένα αυτού του είδους τα βιβλία.
G.bar Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Χρειάζεσαι δάσκαλο οπωσδήποτε. Βρές κάποιον απο τα μέρη σου που να κάνει ιδιαιτερα μαθήματα που σίγουρα θα είναι φθηνότερα απο το τοπικό φροντιστήριο. Απο διάφορες εφαρμογές και άλλες μεθόδους σίγουρα θα μπορέσεις να μάθεις τα βασικά, αλλά αν δεν έχεις κάποιον να σου διορθώνει τα λάθη και ειδικότερα τις εκθέσεις αργότερα, τότε θα περιοριστείς αναγκαστικά στα βασικά. Επίσης όταν σου λέει καποιος τι πρεπει να έχεις διαβάσει για το επόμενο μάθημα και όταν αυτό το μάθημα το πληρώνεις, σίγουρα θα ενδιαφερθεις περισσότερο. .. και αν φυσικά θες παράλληλα μπορείς να το εξελίσεις και μόνος σου.
Brashida Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Ωραία τα λέτε πάντως,θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάτι από όλα αυτα.Επισης να πω ότι κάπου διάβασα ότι το να βλέπεις ταινίες/σειρές ή να ακούς μουσική σε βοηθάει στο να μάθεις την γλώσσα καλύτερα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν πολύ ισχύει αυτό, αλλά τεσπα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Πέρα από την πλάκα που έκανα πιο πάνω και κάποιος την παρεξήγησε (No offence ) οι πραγματικές λύσεις είναι: 1. Φροντιστήριο ή ιδιαίτερα με βιβλία ασκήσεων 2. Χρόνος & υπομονή & επιμονή Τίποτα δεν χαρίζεται να ξέρεις αλλά όλα κτώνται με τον ανάλογο κόπο!
momotis Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 21 ώρες πριν, Brashida είπε που κάνατε εσείς και μάθατε αγγλικά Εδω είσαι.. Είμαι ήδη στο μεταπτυχιακό του 4ήμερου.
bilya Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Brashida είπε Ωραία τα λέτε πάντως,θα προσπαθήσω να δοκιμάσω κάτι από όλα αυτα.Επισης να πω ότι κάπου διάβασα ότι το να βλέπεις ταινίες/σειρές ή να ακούς μουσική σε βοηθάει στο να μάθεις την γλώσσα καλύτερα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι δεν πολύ ισχύει αυτό, αλλά τεσπα. κι ομως βοηθάει πάρα πολύ. Είναι ενας έμμεσος τρόπος να αναπτύξεις το λεξιλόγιο σου αλλα κ το listening. Ξεκίνα να βλέπεις σειρές με αγγλικούς υπότιτλους κ θα με θυμηθείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Ημουν στους γαλλόφωνους στο σχολείο και πήγαινα και φροντιστήριο γαλλικά. Δεν είχα καμία ιδιαίτερη επαφή με τα αγγλικά έως μεγάλη ηλικία. Μόνο τα βασικά. Η μέθοδος που χρησιμοποίησα (αν και μιλάμε για τύχη) ήταν ότι άρχισα σε ένα φόρουμ για μοτοσυκλέτες να επικοινωνώ με γελοία αγγλικά με έναν Αμερικανό που έδειξε κατανόηση και ήταν καλή παρέα. Αλληλογραφούσαμε έτσι 3-4 χρόνια και το καλοκαίρι του 2015 ήρθε και έμεινε σπίτι μου για διακοπές. Με τα γραπτά πήγαινα καλά αλλά όταν έφυγε για να επιστρέψει στην πατρίδα του τα αγγλικά μου όσων αφορά τον προφορικό λόγο είχαν ανέβει 10 επίπεδα σε 1 μήνα. Θα μπορούσα να ζήσω στις ΗΠΑ. Μπορώ και παρακολουθώ ταινίες πια χωρίς να είναι απαραίτητοι οι υπότιτλοι. Επειδή το ίντερνετ είναι ευκαιρία. Μπορείς να βρεις πολλούς τρόπους χωρίς να χρειάζεται να πληρώνεις, γιατί άσε, κάτι άλλοι πλήρωσαν ένα σωρό λεφτά και τελικά δεν έμαθαν. Είναι καθαρά θέμα εξάσκησης.
MitsosDaBest13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Το Duolingo θα σε βοηθήσει. Εγώ μαθαίνω Ισπανικά αυτό τον καιρό. Έχω δάσκαλο μεν, αλλά και στο Duolingo βλέπω περίπου τα ίδια που κάνω και με αυτόν. Αν όμως θελήσεις κάποιο πτυχίο, το φροντιστήριο είναι μονόδρομος... 1
georgeγ Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, MitsosDaBest13 είπε Το Duolingo θα σε βοηθήσει. Εγώ μαθαίνω Ισπανικά αυτό τον καιρό. Έχω δάσκαλο μεν, αλλά και στο Duolingo βλέπω περίπου τα ίδια που κάνω και με αυτόν. Αν όμως θελήσεις κάποιο πτυχίο, το φροντιστήριο είναι μονόδρομος... Το Duolingo ζηταει αριθμο καρτας κτλ ειναι ασφαλες; το εχεις χρησιμοποιησει;προπληρωμενη ισχυει;
MitsosDaBest13 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 Δημοσ. 8 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, georgeγ είπε Το Duolingo ζηταει αριθμο καρτας κτλ ειναι ασφαλες; το εχεις χρησιμοποιησει;προπληρωμενη ισχυει; Χρησιμοποιώ τη δωρεάν έκδοση. Δε μου ζήτησε τίποτα. Απλά καμιά φορά, βγάζει διαφημίσεις. Είναι πολύ δημοφιλής εφαρμογή, δεν έχει πρόβλημα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2019 από MitsosDaBest13 1
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Δημοσ. 9 Απριλίου 2019 Η Lingoda κάνει εγγραφές για το Μαραθώνιο του καλοκαιριού 2019. Εν ολίγοις διαλέγεις μία γλώσσα και επιλέγεις είτε το εντατικό πρόγραμμα (μία ώρα μάθημα κάθε μέρα για τρεις μήνες) είτε το ημι-εντατικό (μία ώρα μάθημα ανά δύο ημέρες για τρεις μήνες)· εάν έχεις παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα στην 1η περίπτωση παίρνεις πίσω το 100% των χρημάτων σου και στη 2η περίπτωση παίρνεις πίσω το 50%. Ξέχασα να αναφέρω, ότι τα μαθήματα γίνονται online και την ώρα την καθορίζεις εσύ. Just check it out ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα