Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Πρόσφατα απέκτησα το Synology RT1900ac router και θα χρειαστεί να πάρω ένα modem xDSL. Έχω σύνδεση Cosmote 24άρα (κουμπώνει στα 19-20) και μέχρι τώρα συνδεόμουν με το "κλασσικό" Cosmote modem/router με τα κάθετα λαμπάκια που μου έχει σπάσει τα νεύρα με δυσλειτουργικότητα στη σύνδεσή μου. Σκεφτόμου το Draytek Vigor 130A και θα ήθελα την άποψη των εμπειρότερων και σοφότερων εμού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
sezebo Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, paredwse είπε Πρόσφατα απέκτησα το Synology RT1900ac router και θα χρειαστεί να πάρω ένα modem xDSL. Έχω σύνδεση Cosmote 24άρα (κουμπώνει στα 19-20) και μέχρι τώρα συνδεόμουν με το "κλασσικό" Cosmote modem/router με τα κάθετα λαμπάκια που μου έχει σπάσει τα νεύρα με δυσλειτουργικότητα στη σύνδεσή μου. Σκεφτόμου το Draytek Vigor 130A και θα ήθελα την άποψη των εμπειρότερων και σοφότερων εμού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. επρεπε να παρεις modem/router και να πεταξεις του ΟΤΕ μια και καλη.. αν εχεις μεγαλο σπιτι παρε κατι με mesh ή με μεγαλη εξωτερικη κεραια Επεξ/σία 6 Απριλίου 2019 από sezebo
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 9 hours ago, sezebo said: επρεπε να παρεις modem/router και να πεταξεις του ΟΤΕ μια και καλη.. αν εχεις μεγαλο σπιτι παρε κατι με mesh ή με μεγαλη εξωτερικη κεραια Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν ρώτησα αυτό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2019 Έχει γυρίσει η τηλεφωνία σε VoIP στην περιοχή σου? Αν όχι τότε μάλλον ανήκεις στο Ραφήνα Β' που γράφει εδώ https://www.adslgr.com/forum/threads/1099403-COSMOTE-Σταθερή-αναβάθμιση-τεχνολογίας-τηλεφωνίας-σε-Α-Κ το οποίο έχει deadline τον Ιούνιο. Οπότε η αγορά VDSL Modem (σκέτου) μάλλον θα φάει ήττα και το κακό είναι ότι δεν θα μπορείς να το διώξεις εύκολα μετά. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 9 hours ago, ThReSh said: Έχει γυρίσει η τηλεφωνία σε VoIP στην περιοχή σου? Αν όχι τότε μάλλον ανήκεις στο Ραφήνα Β' που γράφει εδώ https://www.adslgr.com/forum/threads/1099403-COSMOTE-Σταθερή-αναβάθμιση-τεχνολογίας-τηλεφωνίας-σε-Α-Κ το οποίο έχει deadline τον Ιούνιο. Οπότε η αγορά VDSL Modem (σκέτου) μάλλον θα φάει ήττα και το κακό είναι ότι δεν θα μπορείς να το διώξεις εύκολα μετά. Ευχαριστώ, δεν είχα λάβει υπ' όψιν μου αυτή την παράμετρο. Ναι, η τηλεφωνία έχει ήδη γυρίσει σε VoIP στην περιοχή μου (πιθανολογώ ότι είμαι στο Ραφήνα Α'). Οπότε; Τι κάνω; Τι παίρνω; (ελπίζω όχι τον πούλο, μου αρέσει το Synology, μην αναγκαστώ να το δώσω)
achilles_g_ Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) fritz!box 7590, fritz!box 7530 (international έκδοση) τα οποία υποστηρίζονται επίσημα από cosmote. Εναλλακτικά Asus dsl-ac87vg. Η άλλη επιλογή είναι να κρατήσεις του ΟΤΕ μόνο για την τηλεφωνία και να κάνεις το routing με το synology. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2019 από achilles_g_ 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 1 hour ago, paredwse said: Ευχαριστώ, δεν είχα λάβει υπ' όψιν μου αυτή την παράμετρο. Ναι, η τηλεφωνία έχει ήδη γυρίσει σε VoIP στην περιοχή μου (πιθανολογώ ότι είμαι στο Ραφήνα Α'). Οπότε; Τι κάνω; Τι παίρνω; (ελπίζω όχι τον πούλο, μου αρέσει το Synology, μην αναγκαστώ να το δώσω) Καλό ερώτημα. Αν δεν είχες σκέτο router (Synology) θα σου έλεγα να πάρεις το Fritzbox που 7590 που είναι modem/router με VoIP το οποίο υποστηρίζει κι η Cosmote. Για σκέτο modem δεν ξέρω τι επιλογές υπάρχουν με τις οποίες θα μπορείς να έχεις VoIP. 1
skiabox Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Παιδιά αυτή η synology καινούρια εταιρία είναι;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 46 minutes ago, skiabox said: Παιδιά αυτή η synology καινούρια εταιρία είναι; Όχι, βγάζει NAS κυρίως. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 57 minutes ago, skiabox said: Παιδιά αυτή η synology καινούρια εταιρία είναι; Από τις σοβαρότερες εταιρείες για NAS (μαζί με την QNAP). Ταϊβανέζικη. Μπήκε πρόσφατα στο χώρο των router.
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 On 06/04/2019 at 11:28, paredwse said: Πρόσφατα απέκτησα το Synology RT1900ac router και θα χρειαστεί να πάρω ένα modem xDSL. Έχω σύνδεση Cosmote 24άρα (κουμπώνει στα 19-20) και μέχρι τώρα συνδεόμουν με το "κλασσικό" Cosmote modem/router με τα κάθετα λαμπάκια που μου έχει σπάσει τα νεύρα με δυσλειτουργικότητα στη σύνδεσή μου. Σκεφτόμου το Draytek Vigor 130A και θα ήθελα την άποψη των εμπειρότερων και σοφότερων εμού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. α.το draytek ειναι μια χαρα αλλα προσωπικη αποψη θα κανα το παρακατω.επειδη αργα η γρηγορα θα πας σε voip θα εβαζα μπροστα το ρουτερ του οτε να κανει κληση και να σηκωνει την τηλεφωνια και θα εβαζα το synology να κανει κληση pppoe passthrough.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 8 minutes ago, poulinos said: επειδη αργα η γρηγορα θα πας σε voip Είναι ήδη...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 1 hour ago, poulinos said: α.το draytek ειναι μια χαρα αλλα προσωπικη αποψη θα κανα το παρακατω.επειδη αργα η γρηγορα θα πας σε voip θα εβαζα μπροστα το ρουτερ του οτε να κανει κληση και να σηκωνει την τηλεφωνια και θα εβαζα το synology να κανει κληση pppoe passthrough. Ωραία. Συνδεσμολογία παρακαλώ;
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 31 minutes ago, paredwse said: Ωραία. Συνδεσμολογία παρακαλώ; κανονικα το ρουτερ του οτε σαν να μην ειχες το synology.καλωδιο απο eth1 σε wan του synology.το σεταρεις pppoe και βαζεις τα στοιχεια της συνδεσης.κλεινεις το wifi sto speedport.to pppoe passthrough απο default ειναι ανοιχτο στο speedport.αν το speedport ειναι 192.168.1.χ τοτε θα βαλεις το το synology 192.168.x.1 οπου χ οτιδηποτε εκτος απο 1 που ειναι το speedport 2 hours ago, ThReSh said: Είναι ήδη... δεν το ειδα.το διαβασα λιγο fast 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Απριλίου 2019 Καλό θα ήταν να κάνει κι ένα QoS για VoIP priority στο Synology.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα