Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με ωραριο εργασιας και συμβουλες για την ποιοτητα ζωης που θα μπορω να εχω με βαση τα παρακατω ωραρια.

Τι ψυχολογια θα εχω,διαθεση,ποιοτητα υπνου και ποσο ανθυγιεινο θα ειναι για τον οργανισμο μου σε βαθος χρονου.

Το ενα ωραριο ειναι 2 το μεσημερι με 10 το βραδυ και το αλλο 3 τα ξημερωματα  με 12 το μεσημερι.Στο βραδυνο θα εχω παραπανω μισθο γυρω στα 150 ευρω.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εάν είναι σταθερά κάθε μέρα και το ένα και το άλλο δεν είναι καλά.

Θα προτιμούσα αν δεν υπήρχε άλλη λύση να δούλευα π.χ. μία βδομάδα το ένα μία το άλλο γιατί όπως και να το κάνουμε το 2 - 10 σου κόβει τη διασκέδαση γιατί είναι οι ώρες που συνήθως θα βγεις μία βόλτα με φίλους , το άλλο για να το κάνεις σου κόβει τον ύπνο.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε.

Αν μου έλεγαν επέλεξε το ένα από τα δύο θα επέλεγα 3 το πρωί με 12 το μεσημέρι.Τόσο για τα χρήματα όσο και γιατί θα το προτιμούσα σαν ωράριο από τα δύο.

• Like 2
Δημοσ.

To μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έζησα στο φως του φεγγαριού κι όχι στο φως του ήλιου και νομίζω ότι δεν είναι καλό που κοιτάς χρήματα. Και 1000 ευρώ παραπάνω να ήταν δεν θα έπρεπε να το υπολογίζεις αυτό. Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν το αντέχουν με τίποτα ενώ άλλοι είναι γεννημένοι νυκτόβια. Η ποιότητα ζωής σου θα είναι ανάλογη με το πόσο ευτυχισμένος θα είσαι με την μία εκδοχή ή με την άλλη. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aigeas είπε

To μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έζησα στο φως του φεγγαριού κι όχι στο φως του ήλιου και νομίζω ότι δεν είναι καλό που κοιτάς χρήματα. Και 1000 ευρώ παραπάνω να ήταν δεν θα έπρεπε να το υπολογίζεις αυτό. Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν το αντέχουν με τίποτα ενώ άλλοι είναι γεννημένοι νυκτόβια. Η ποιότητα ζωής σου θα είναι ανάλογη με το πόσο ευτυχισμένος θα είσαι με την μία εκδοχή ή με την άλλη. 

Nυκτοβιος ειμαι μεχρι ενος σημειου π.χ τωρα ειναι κοντα 3 μεχρι 5 αντεχω ανετα αλλα μετα κλαταρει το συστημα.

Σιγουρα στη δουλεια με το τρεξιμο γιατι δεν ειναι καθιστικη δουλεια θα το βγαλω το ωραριο,απο κει και περα αν γυρναω σπιτι 1 παρα και κοιμαμαι στης 1μιση το μεσημερι δε θα ξυπνησω στη καλυτερη στης 5-6 το απογευμα?Πως ειναι η ζωη μετα απο τετοια ξυπνηματα?Δε θελω να ειμαι σαν ζομπι ολη μερα.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Καλησπερα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με ωραριο εργασιας και συμβουλες για την ποιοτητα ζωης που θα μπορω να εχω με βαση τα παρακατω ωραρια.

Τι ψυχολογια θα εχω,διαθεση,ποιοτητα υπνου και ποσο ανθυγιεινο θα ειναι για τον οργανισμο μου σε βαθος χρονου.

Το ενα ωραριο ειναι 2 το μεσημερι με 10 το βραδυ και το αλλο 3 τα ξημερωματα  με 12 το μεσημερι.Στο βραδυνο θα εχω παραπανω μισθο γυρω στα 150 ευρω.

κανενα ωραριο δεν ειναι καλο, ΑΛΛΑ θα συμφωνησω με το παππου, πηγαινε 3-12. εχω κανει το 2-10 και ειναι σα να ζεις μιση ζωη.

Δημοσ.

Αν σου αρέσει η νύχτα πήγαινε στο 3-12 όπως σου λένε τα παιδιά παραπάνω δεν θα καταλαβαίνεις για πότε περνάει η ώρα και εφόσον είναι παραπάνω τα χρήματα μη το σκέφτεσαι κοίτα να μαζέψεις λίγο χρήμα γιατί περνάνε τα χρόνια και δε ξέρεις αν θα χεις για πάντα δουλειά εδώ που είμαστε

• Sad 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, FromDusk_TillDawn είπε

Nυκτοβιος ειμαι μεχρι ενος σημειου π.χ τωρα ειναι κοντα 3 μεχρι 5 αντεχω ανετα αλλα μετα κλαταρει το συστημα.

Σιγουρα στη δουλεια με το τρεξιμο γιατι δεν ειναι καθιστικη δουλεια θα το βγαλω το ωραριο,απο κει και περα αν γυρναω σπιτι 1 παρα και κοιμαμαι στης 1μιση το μεσημερι δε θα ξυπνησω στη καλυτερη στης 5-6 το απογευμα?Πως ειναι η ζωη μετα απο τετοια ξυπνηματα?Δε θελω να ειμαι σαν ζομπι ολη μερα.

Στο 3-12 θα κάνεις και συμβιβασμούς,π.χ. μισές μέρες γυρνάς και πέφτεις για ύπνο οπότε έχεις αρκετές ώρες μετά για βόλτα διασκέδαση μέχρι να πας για δουλειά.

Κάποιες άλλες θα γυρίσεις θα κάνεις τις δουλειές σου μέχρι 6-7 το απόγευμα και μετά θα πέσεις για ύπνο.Θα πας φρέσκος στη δουλειά και το ωράριο θα βγαίνει πολύ πιο εύκολα και ξεκούραστα. Είπαμε δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα απλά κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές.Πολλοί περάσαμε από τέτοια ασταθή ωράρια οπότε εκεί ρυθμίζεις τη ζωή σου όπως μπορείς καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ.

Εαν ειναι κυλιομενο ισως παλευεται λιγο.

Το βραδινο δεν παλευεται γενικοτερα,μηδεν προσωπικη ζωη,μηδεν ξεκουραση και μηδεν ποιοτητα ζωης.

Δουλευα 3 χρονια σε νετ καφε,μεχρι το 2008,πολλες απο τις βαρδιες ηταν βραδυ ( 12-8 ) οπου  και η μερα ηταν χαμενη.

Αργοτερα ξαναδουλεψα σε αλλο νετ καφε αυστηρα βραδυ ( 12-8 ),στο οποιο αντεξα λιγους μηνες.

Εφτασα στο σημειο να σχολαω 8,να κανω μερικες δουλειες και να πεφτω για υπνο 12,για να ξυπνησω 10-11 για να ξαναπαω για δουλεια.

Βασικο κομματι ειναι οτι ο βραδινος υπνος δεν αναπληρωνεται,οσες ωρες και αν κοιμασαι τη μερα.

Δημοσ.

Kυλιομενο δεν ειναι δυστυχως,ενταξει στο 2-10 φανταζομαι οτι δεν υπαρχει ελειψη υπνου αλλα μονο προσωπικης ζωης,στο 3-12 και τα 2 απο λιγο.

Το σιγουρο οπως το βλεπω εγω και συμφωνα και με τις απαντησεις σας,ειναι οτι ειτε με το ενα ωραριο ειτε με το αλλο θα εξελιχθει σε κατι προσωρινο αυτη η δουλεια καποια στιγμη,θελοντας και μη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, FromDusk_TillDawn είπε

ξέχνα το αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να γυρνάς στις 1 παρά και να κοιμάσαι στις 1:30. Έτσι το φαντάζεσαι αλλά θα ρολάρεις διαφορετικά. Πάντως αυτό το ωράριο δεν είναι καθαρά βραδυνό και δεν είναι ούτε οι ώρες καλές. Αν είναι για κανένα βραδυνό το ιδανικό θα ήταν η ζωή του βρυκόλακα δηλαδή να την πέφτεις όταν ανατέλει ο ήλιος και τελικά με την πάροδο του χρόνου καταλαβαίνεις ότι είναι πολύ καλύτερο αυτό από μια πρωινή δουλειά (μιλώντας για ωράριο 10-6) γιατί κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι και όλη η μέρα είναι δική σου, ούτε πρωινά ξυπνήματα ούτε τέτοια πράγματα και γενικά σε χώρους παραγωγής το βράδυ είναι πιο ήρεμη η κατάσταση. 
Αυτό που θες να κάνεις εσύ όπως το φαντάζομαι ότι θα εξελιχθεί είναι ότι θα γυρνάς 1 παρά, θα την πέφτεις για ύπνο κατά τις 4 και αποκλείεται να ξυπνάς πριν τις 10 το βράδυ οπότε είναι ψιλοπακέτο. Βέβαια είναι και θέμα ηλικίας, τι κίνητρα και τι δυνάμεις έχεις, γιατί αν σου πω ότι κάποτε πήγαμε σε μια τράπεζα της Άρτας να κάνουμε μια δουλειά και δουλέψαμε σερί 40 ώρες θα μου πεις εντάξει, αν τα κονόμησες καλά είναι, αλλά δεν είναι για να κάνεις τέτοια πράγματα για πολύ καιρό. Και μάλλον θα έχεις δίκιο.
Αν έχεις κίνητρο. Και κάποιο χρονοδιάγραμμα. Επίθεση στα λεφτά μη το σκέφτεσαι! Και στη λεγεώνα των ξένων δε γ@μιέται. Μάζεψε ότι λεφτά είναι να μαζέψεις για όσο αντέχεις και μετά κοπάνα την.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο καθαρά βραδινό ωράριο που είχα για πολύ καιρό 23:00-07:00 και ζωή είχα και ότι ήθελα έκανα στη μέρα μεσα

Πρωινες δουλειεσ; Γίνεται 

απογευματινες; Γινεται

βραδυ έξοδο; 2 στα ρεπό κάθε εβδομάδα.

και μάλιστα μακραν καλύτερη από απογευματινούς . Το απογευματινό ωράριο είναι μακραν ότι χειρότερο υπάρχει. Προσωπικά θα επέλεγα σίγουρα το βραδινό. (Το πρωινό είναι σίγουρα το πρώτο με τεράστια διαφορά).

Παρολαυτα υπάρχουν και αρνητικά. Για εμένα ο βραδινός ύπνος δεν αναπληρώνεται σε καμία περίπτωση το ίδιο. Εγώ γυρνούσα κοιμόμουν 8-8:30 μέχρι 15:00 αλλά και πάλι στα ρεπό ένιωθα ότι ήθελα λίγο ύπνο παραπάνω από την κούραση των προηγούμενων ημερών.

Παντως ανάμεσα στα δυο μακραν το βραδινό.

Επεξ/σία από kourtembeu
  • Like 1
Δημοσ.

Έχει συζητηθεί ξανά.

Οι νυχτερινές βάρδιες έχουν συνδεθεί με χρόνιες ασθένειες και πολλά άλλα προβλήματα.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι να τα περνάς αφ' υψηλού.

Επίσης θεωρώ ανεύθυνο το να προτείνουμε σε κάποιον να το κάνει, απλά επειδή «κι εγώ το έκανα για κάποια χρόνια» και «στις εποχές που ζούμε πες κι ευχαριστώ που μπορείς να κάνεις έστω αυτό».

Όσοι το κάνατε για χρόνια και θεωρείστε νυχτοπούλια, μην είστε σίγουροι ότι δεν έχετε «αρπάξει» τίποτα. Κάποια στιγμή όλα βγαίνουν στη φόρα.

https://www.sleepfoundation.org/shift-work-disorder/what-shift-work-disorder/living-coping-shift-work-disorder

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Aigeas είπε

εγώ που είμαι νυτκόβιος πεθαίνω κάθε πρωί, τώρα δηλαδή υποφέρω, αλλά τι να κάνω

το ιδανικό για το δικό μου οργανισμό είναι να κοιμάμαι κατά τις 5-6 το πρωί και να σηκώνομαι μετά τη μία, αλλά επειδή σηκώνομαι 7 και με δεν γίνεται να κοιμηθώ πριν τις 2μιση για κανένα λόγο είμαι ζόμπι και το αναπληρώνω κάπως με απογευματινούς ύπνους και φυσικά στο πσκ όπου ζω στο κανονικό μου ωράριο 

ελπίζω κάποια στιγμή να έχω την ευχέρεια να κάνω την "πρωινή" μου δουλειά με ωράρια που ξεκινούν πιο αργά 

Επεξ/σία από logistoulis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...