Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού περιμένουμε τους νέους ryzen και δεν έχουμε με τι ν'ασχοληθουμε, είπα τώρα που άνοιξε ο καιρός, να περιποιηθω λίγο τον κηπο.

Την πατήσαμε με το σκαθάρι και χάσαμε τετραμετρο φοίνικα κλασικα Θεσσαλονικη-Χαλκιδικη.  Η λύση που βρήκα ήταν γούρνα και γλάστρα με λειλαντ. Ένα εικοσαευρω δουλειά κι αρχίζει να φεύγει η κατάθλιψη γιατί όσο να 'ναι ήταν κούκλος.

Αν θέλετε ποσταρετε το μποστανακι τα λουλούδια η τον κήπο σας! Καλημέρες και καλό καλοκαίρι σιγά σιγά.

Πριν 

Tkz5yHGh.jpg

96JrjKTh.jpg

Μετά 

3Vzoy5Nh.jpg

7FRwVmJh.jpg

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ναι, απ' ότι μου είπε γείτονας γεωπόνος, το σκαθάρι δεν θα επηρεάσει κανένα φυτό ακόμα και τον χαμερωπα, μόνο τις άλλες ποικιλιες φοίνικα. Αν ήταν πεταλούδα μπορεί να έκανε ζημια. 

Δημοσ.

Βλεπω πως εχεις αγριοχορτα παντως.

Η αγριάδα είναι καλη λυση αντι για γκαζον πιστεύετε;

Μια φωτο απο δικο μου

https://photos.app.goo.gl/g1TeM4ZsEkk5oBK58

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Μια φωτο απο δικο μου

Σαν το γκαζόν δεν έχει αλλά προσωρινά μια χαρά είναι :D

Κάποια στιγμή θα βάλω έτοιμο χλοοτάπητα αλλά θέλει φροντίδα κι αυτός.

Δημοσ.
5 hours ago, radiohead said:

Ναι, απ' ότι μου είπε γείτονας γεωπόνος, το σκαθάρι δεν θα επηρεάσει κανένα φυτό ακόμα και τον χαμερωπα, μόνο τις άλλες ποικιλιες φοίνικα. 

Σε πειραματα που εχουν διεξαχθει σε κλειστο και ελεγχομενο περιβαλλον, ο ρυγχοφορος "χτυπαει" απο αλλοες μεχρι μπανανιες και κολοκυθιες.. Αν πεινασει και δεν βρει φοινικοειδη, τρεφεται με παρα πολλα αλλα ειδη φυτων και δεντρων.

4 hours ago, ParhsG said:

Ειναι απαραιτητο να υπαρχει καποιας μορφης επικαλυψης, προτιμουμε οργανικη, ωστε να εχουμε ειτε συγκαλλιεργεια, ειτε χουμο απο αυτην. Αντι για γκαζον τωρα οπου ειναι προβληματικο, ειδικα για την Ελλαδα, υπαρχει σαν πολυ καλη επιλογη η μηδικη και το αλεξανδρινο τριφυλλι.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατι δεν το κανεις περιβολι ?

Η να φυτεψεις καμμια λεμονια/πορτοκαλια .Μπρος τα φρεσκα λεμονια πορτοκαλια, τι να λεει και ο φοινικας :P

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Σε πειραματα που εχουν διεξαχθει σε κλειστο και ελεγχομενο περιβαλλον, ο ρυγχοφορος "χτυπαει" απο αλλοες μεχρι μπανανιες και κολοκυθιες.. Αν πεινασει και δεν βρει φοινικοειδη, τρεφεται με παρα πολλα αλλα ειδη φυτων και δεντρων.

Ειναι απαραιτητο να υπαρχει καποιας μορφης επικαλυψης, προτιμουμε οργανικη, ωστε να εχουμε ειτε συγκαλλιεργεια, ειτε χουμο απο αυτην. Αντι για γκαζον τωρα οπου ειναι προβληματικο, ειδικα για την Ελλαδα, υπαρχει σαν πολυ καλη επιλογη η μηδικη και το αλεξανδρινο τριφυλλι.

Κοίτα μπανανιές δε θα βρεις βόρεια Ελλάδα μόνο σε κανένα θερμοκήπιο :) Επισης δεν νομίζω να προσβάλλει το λειλαντ και γενικά ελατοειδη πευκοειδη.

Επειδή βλέπω το κατέχεις, για το Αλεξανδρινό τριφύλλι προλαβαίνουμε ακόμα η ήθελε νωρίτερα; Κόστος τρόπος κλπ; Το έτοιμο γκαζόν το αποκλείεις;

Δημοσ.

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/57111735_649686502162919_8424379631557148672_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=684fc4c393eb73b64ded448f4ef4c3ef&oe=5D40F865

Η νερατζια μου, γιατι εχει γίνει ετσι? Την ποτιζω, της ριχνω λιπασμα ενω την βλεπει και ο ηλιος 3-4 ωρες την ημερα πλεον.

Δημοσ.
44 minutes ago, bluesattack said:

Η να φυτεψεις καμμια λεμονια/πορτοκαλια .Μπρος τα φρεσκα λεμονια πορτοκαλια, τι να λεει και ο φοινικας :P

Γραφει πως ειναι απο Χαλκιδικη και εχουν αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες. Μπορει να δημιουργησει το καταλληλο μικροκλιμα, αλλα εχει μικρη εκταση και δεν ειναι καθολου απλο κατι τετοιο.

22 minutes ago, radiohead said:

Κοίτα μπανανιές δε θα βρεις βόρεια Ελλάδα μόνο σε κανένα θερμοκήπιο :) Επισης δεν νομίζω να προσβάλλει το λειλαντ και γενικά ελατοειδη πευκοειδη.

Επειδή βλέπω το κατέχεις, για το Αλεξανδρινό τριφύλλι προλαβαίνουμε ακόμα η ήθελε νωρίτερα; Κόστος τρόπος κλπ; Το έτοιμο γκαζόν το αποκλείεις;

Στη πραγματικοτητα διαφορα υβριδια ειναι πολυ ανθεκτικα, οπως η blue Java και η Goldfinger. Υπαρχουν επισης αρκετες ακομα με εδωδιμους καρπους, και ακομα περισσοτερες διακοσμητικες.
Πραγματι ο ρυγχοφορος δεν φαινεται να προσβαλει τις παραπανω οικογενιες, αλλα δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει οταν σταματησει να βρισκει τροφη..

Προλαβαινεις για το τριφυλλι, ο καιρος ειναι ιδανικος και για εσενα. Για κοστος τωρα θα πρεπει να μιλησεις με τοπικους παραγωγους/πωλητες απο την περιοχη σου, δεν ξερω για να σε βοηθησω προς τα εκει.
Ειμαι κατα του γκαζον για παρα πολλους λογους. Χρειαζεται τεραστιες ποσοτητες νερου, δεν ανθιζει, αρα ειναι αχρηστο για τις μελισσες και τους αλλους επικονιαστες, δεν ειναι βρωσιμο για τους ανθρωπους ουτε για πολλα αλλα πλασματα. Υπαρχουν και πρεπει να κοιταμε αλλες επιλογες λοιπον.

Παρεπιπτωντος, το λειλαντι σου σε 1-2 χρονια θα χρειαζεται θρεπτικα συστατικα οπου δεν θα μπορει να βρει ενω αναπτυσεται μεσα στη κουφαλα. Θα πρεπει ειτε να του αλλαζεις το κομποστ τριγυρω του, ειτε να βαζεις εκχυλισμα, πχ φυκιων για θρεπτικα συστατικα.

13 minutes ago, panos4tw said:

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/57111735_649686502162919_8424379631557148672_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=684fc4c393eb73b64ded448f4ef4c3ef&oe=5D40F865

Η νερατζια μου, γιατι εχει γίνει ετσι? Την ποτιζω, της ριχνω λιπασμα ενω την βλεπει και ο ηλιος 3-4 ωρες την ημερα πλεον.

Αν διακρινω καλα εχει προσβληθει απο φυλλοκνιστη, υπαρχει οικολογικη διαχείριση, χρησιμοποιουν τα αλατα πυριτιου μεταξυ αυτων. Μιλα με γεωπονο να σου δωσει οικολογικο σκευασμα και να το εφαρμοσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, panos4tw είπε

Θερινος πολτος σε συνδυασμο με ενα απο τα actara-confidor-abamectin.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, crom251 said:

actara-confidor-abamectin.

Αν δεν ειναι γεωπονος η δεν εχει πιστοποιητικο αγορας και χρησης συμβατικων φυτοφαρμακων, ειναι παρανομη η πωληση και εφαρμογη τους.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, ParhsG είπε

Μια φωτο απο δικο μου

Καλή είναι η αγριάδα με την έννοια οτι αντέχει περισσότερο σε πατήματα κ.λ.π. αλλά το γρασίδι θέλει πολύ πότισμα, κούρεμα και γενικά πολύ περιποίηση

9 ώρες πριν, radiohead είπε

Αφού περιμένουμε τους νέους ryzen και δεν έχουμε με τι ν'ασχοληθουμε, είπα τώρα που άνοιξε ο καιρός, να περιποιηθω λίγο τον κηπο.

Την πατήσαμε με το σκαθάρι και χάσαμε τετραμετρο φοίνικα κλασικα Θεσσαλονικη-Χαλκιδικη.  Η λύση που βρήκα ήταν γούρνα και γλάστρα με λειλαντ. Ένα εικοσαευρω δουλειά κι αρχίζει να φεύγει η κατάθλιψη γιατί όσο να 'ναι ήταν κούκλος.

3 τέτοιους μου είχε χαλάσει στο εξοχικό το σκαθάρι το καταραμένο. Ο ένας είχε φτάσει και 8 μέτρα. Αλλά δεν βαριέσαι... τόσο μεγάλα δέντρα θέλουν προσοχή τι ζημιά μπορεί να κάνουν ενδεχομένως οι ρίζες στο έδαφος/σπίτι αμα είναι και πολύ κοντά.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Getta Robo είπε

Αν διακρινω καλα εχει προσβληθει απο φυλλοκνιστη, υπαρχει οικολογικη διαχείριση, χρησιμοποιουν τα αλατα πυριτιου μεταξυ αυτων. Μιλα με γεωπονο να σου δωσει οικολογικο σκευασμα και να το εφαρμοσεις.

Αναφορά σε κείμενο

Θερινος πολτος σε συνδυασμο με ενα απο τα actara-confidor-abamectin.

Βοηθηστε με λιγο, γιατι ειμαι εντελως νεος στο θεμα: Εχει σιγουρα προσβληθει απο κάτι δηλαδη και αποκλειεται να ειναι η παγωνια που εφαγε ή η ελλειψη ηλιου πχ;

Τα σκευασματα που λετε δεν τα βρισκω στο skroutz, υπαρχει καποιο φυσικο καταστημα στην Αθηνα που να εχει και καλο eshop που να τα εχει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, panos4tw said:

Βοηθηστε με λιγο, γιατι ειμαι εντελως νεος στο θεμα: Εχει σιγουρα προσβληθει απο κάτι δηλαδη και αποκλειεται να ειναι η παγωνια που εφαγε ή η ελλειψη ηλιου πχ;

Τα σκευασματα που λετε δεν τα βρισκω στο skroutz, υπαρχει καποιο φυσικο καταστημα στην Αθηνα που να εχει και καλο eshop που να τα εχει;

Αν διακρινω καλα απο την φωτογραφια ειναι φυλλοκνιστης, το καταλαβαινεις απο τον αποχρωματισμο που εχουν τα φυλλα και μοιαζουν να εχουν αυλακια. Ειναι οι προνυμφες του εντομου που τρεφονται απο αυτα.

Δεν μπορω να καταλαβω απο την φωτογραφια αν παραλληλα εχουν ελειψη αζωτου βαση του χρωματισμου τους, παρε 1-2 φυλλα μαζι σου και πηγαινε σε καποιο καταστημα να το δουν καλυτερα.

Για τα παραπανω φαρμακα, βαση νομοθεσιας πωλουνται μονο σε γεωπονους και επαγγελματιες, οπως πχ ατομα με πιστοποιητικο χρησης γεωργικων φαρμακων.

Αλλα επειδη ειμαστε στην Ελλαδα, οπου η κουτοπονηρια και το συμφερων βαση της αφρο-βαλκανικης νοοτροπιας επικρατει της λογικης και των νομων, παρανομως τα πουλανε σε απλους πολιτες...

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...