planetman Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Καλημέρα παιδιά, θέλω να φτιάξω voice over αρχείο ήχου μόνο φωνή για ταινία-ντοκυμαντέρ. Ας πούμε ότι θέλω η ποιότητα που θα βγει να είναι καλή. Το πρόβλημα είναι πως το budget είναι σφιχτό. Πέρα από το να το κάνω με επαγγελματικές φωνές σε στούντιο κτλ, θα μπορούσα αν έβρισκα μια καλή φωνή να το έκανα και μόνος με δικό μου εξοπλισμό στο χώρο μου; Τί εξοπλισμός θα χρειαζόταν καθ' ελάχιστο; Έχω ένα μικρόφωνο, το Rode Videomic Pro, είναι πυκνωτικό μικρόφωνο τύπου shotgun με κόστος περίπου 170€, θα κάνω λέτε δουλειά ή θέλω κάτι καλύτερο; Και το συνδέω σε κάμερα; Ή σε υπολογιστή; Κάρτα ήχου έχω απλά την onboard. Επίσης ο χώρος που θα γίνει η ηχογράφηση θα πρέπει να είναι καλά μονωμένος για να μην έχω ηχώ κτλ;
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Για να γινει κατι τετοιο (ελαχιστως!) σωστα, πρεπει καποιος να το εχει ξανακανει -το λιγοτερο αυτο! Δηλαδη ρωτωντας απο δω κι απο κει, ναι μεν μπορουμε να βοηθησουμε, αλλα αν περιμενεις με 100% αυτεπιστασια να βγει επαγγελματικο..ξεχασε το καλυτερα -εκτος και αν δεν σε αφορα πραγματικα! 🔊 Εννοω οτι, περα απο τα αναγκαια ηχοληπτικα στησιματα / ετοιμασιες, χρειαζεσαι production, που ειτε το γνωριζεις ηδη ειτε οχι! Δεν θα το ψαξεις τωρα: τι & πως γινεται σε online guide...
nicksoti Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πράγματι, θες ηχολήπτη και στούντιο. Αλλά επιμένεις να το κάνεις μόνος σου, όχι δεν κάνει το videomic. Θες xlr μικρόφωνο σε καλό εγγραφέα ήχου κατά προτίμιση, εκτός αν έχεις κάμερα με xlr input. Μπορείς να τα νοικιάσεις. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2019 από nicksoti
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Επισης -διχως να ξερω το συγκεκριμενο ντοκυμαντερ(?)- δεν θα χρειαζεσαι voice actor, αλλα πραγματι εναν καλο εκφωνητη -> που και αυτος να εχει ξανακανει ωρες στουντιο!
planetman Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Θέλω σε ταινία ντοκυμαντέρ που έχω βρει σκέτη τη μουσική-ηχητικά εφέ χωρίς φωνή να φτιάξω ελληνικό voice over. Και θέλω να προβάλλεται σε μικρές ομάδες ανθρώπων στα πλαίσια της δουλειάς μου. Γενικά αυτά που πρέπει να ειπωθούν είναι σε αργό ρυθμό. Μπορούν να ηχογραφηθούν και ξεχωριστά οι προτάσεις και να τα μοντάρω μετά στις θέσεις που πρέπει. Θα παίξει premiere. Ξέρω να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι. Οπότε υποθέτω το πρόβλημα σπάει σε 2 μέρη: 1) Πρέπει να έχω εξοπλισμό εγγραφής και χώρο μονωμένο κτλ. 2) Πρέπει να έχω έναν καλό εκφωνητή. Σωστά;
gpolic Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Καλύτερα ειναι να πας σε ενα στούντιο για την ηχογράφηση. Θα ρωτήσεις να παρεις τιμές στο περιπου. Γενικα πρέπει καποιος να μιλάει δυνατά και καθαρά, να εχει καλη άρθρωση. Δεν ειναι τοσο εύκολο οσο ακούγεται. Αν εχεις κανένα φίλο ηθοποιό ας πούμε, θα είναι οτι πρέπει.
planetman Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2019 Επειδή αυτή τη δουλειά θέλω να την κάνω τουλάχιστον σε 5-6 παραγωγές, θα προτιμούσα να βρω τρόπο να την κάνω εγώ γιατί το κόστος θα εκτοξευτεί. Είμαι και επαρχία, δεν ξέρω αν μπορέσω εδώ εύκολα να βρω στούντιο και εκφωνητές να κάνουν καλή δουλειά που να αξίζει τον κόπο. Μπορείτε να προτείνετε τί εξοπλισμός χρειάζεται; Ένα μικρόφωνο της προκοπής και τρόπος εγγραφής; Σε λογικές τιμές..
gpolic Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Θα χρειαστεί χρόνος και πειραματισμός για να φτασεις σε αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Γιαυτο το λογο μιλαμε για στουντιο. Νομίζω οτι με αυτό το μικρόφωνο δεν θα μπορέσεις να κάνεις δουλειά σε PC. Ειναι για καμερα η σμαρτφονε Θα χρειαστείς: Μια κάρτα ήχου, π.χ. focusrite scarlett solo Μικρόφωνο πυκνωτικό: Behringer C1 ή αλλιως Μικρόφωνο Δυναμικό: Shure SM57 η το Shure SM58 (θα προτιμούσα δυναμικό) Free Software: Audacity Απο κει και πέρα βλέπεις βιντεακια με θεμα "audacity voiceover" και μαθαίνεις να βελτιώνεις σιγά σιγά Καλύτερά να εισαι σε ενα χώρο που δεν εχει πολλές αντανακλάσεις. Μπορεις να ηχογραφήσεις μπροστά σε μια βαρια κουρτίνα ας πούμε ; Θα κλείσεις ανεμιστηρες, ψυγεία, αιρκοντίσιον κλπ οτι κάνει θόρυβο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα