Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους θα περιγράψω σύντομα αρχικά το βασικό πρόβλημα. Έχω ένα pc (θα σας περιγράψω το τωρινό build παρακάτω) το οποίο δούλευε με μια ati 7880. Ύστερα από αναβαθμιση σε windows 10 pro είχα προβλήματα λειτουργικά με την κάρτα γραφικών (black screen και restart συνήθως εντός windows) το οποίο προσπάθησα να λύσω με install διαφορετικών driver και bios update αλλά τα προβλήματα επέμειναν και χειροτέρεψαν με screen freezes και τα λοιπά. Θεώρησα μετά από search και εντοπισμό πολλών προβλημάτων από άλλους χρήστες ότι η κάρτα τα έφαγε τα ψωμιά της. Οπότε προχώρησα σε αγορά μιας rx580 nitro+ se.

Ryzen5 1600 η 1600x δεν θυμάμαι

Prime B350 plus

16gb ddr4 3000mhz vengeance lpx

Nvm 960 evo 250gb

Samsung 840 pro

2x wd black 1tera

1 wd caviar black 640 gb

Rx580 nitro+ se

Coolermaster gx650w

Lg 27ud69 4k

Μετά την αναβάθμιση στην τωρινή κάρτα γραφικών συνέχιζα να έχω κάποια προβλήματα με screen flickering και κάνα δυο φορές με restart των driver εντός windows.

Το pc χρησιμοποιειται για γραφιστική δουλειά και καθόλου gaming μια δοκιμή μόνο σε lol για να δω επιδοσεις μετά την αναβάθμιση. 

Αυτά που δοκίμασα να κάνω εκτός από τα παραπάνω και τα παραδοσιακά κλωτσομπουνιδια είναι να προσπαθήσω να κάνω boot με onboard κάρτα γραφικών και βασικά συστήματα, cpu, main hard drive, ποντίκι, πληκτρολόγιο, το αποτέλεσμα το ίδιο δεν ποσταρει παρόλο που σε αυτή την περίπτωση η οθόνη δεν λέει ότι δεν δέχεται σήμα παρόλα αυτά παραμένει μαύρη.

Θέλω να αναφέρω επίσης ότι τελευταία το pc μετακινείται διαρκώς από δουλειά σπίτι λόγω φόρτου εργασίας και συνδέεται και σε μια ακόμη οθόνη 1080  23'. Η μεταφορά είναι προσεκτική το αναφέρω όμως γτ η καινούργια κάρτα γραφικών το έχει το βάρος της και δεν ξέρω λίγο λίγο μήπως έγινε ζημιά.

Παρακαλώ πολύ για τα φώτα σας γτ έχω τρελαθεί στην δουλειά και δεν έχω pc να δουλέψω. Εγώ κατέληξα στο ότι τα έφτυσε το mobo αλλά για να μην προβώ σε μια ανούσια αγορά θα ήθελα βοήθεια.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο.

Επεξ/σία από zik1984
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν κανει καν post? γιατι αυτο λες στον τιτλο αλλα οχι στο θεμα.

αν δε κανει καν Post το πρωτο που κοιτας ειναι clear cmos, ελεγχεις συνδεσεις τροφοδοσιας, και αλλο τροφοδοτικο αν ειναι παλιο

και εφοσον λυθει για τις μαυρες οθονες κτλ επειδη παιζουν διαφορα με amd και ειχε αναλογα θεματα φιλος με αναβαθμιση 7>10, λυθηκε με καθαρη  εγκατασταση win 10

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Ναι δεν κάνει καν post. Η οθόνη λέει no signal, δοκίμασα με διαφορετικούς τρόπους συνδεσης και onboard που εκεί δεν έβγαζε την ένδειξη no signal παρά μόνο μαύρη οθόνη. Συγνώμη που δεν το ανέφερα ξανά. Το έχω λύσει όλο για καθάρισμα και για να τσεκαρω συνδεσεις. Θα δοκιμάσω να κάνω clear cmos και αύριο πρωί να βρω τροφοδοτικό να δοκιμάσω και αυτό. Επιστρέφω μετά από δοκιμές. Αν δεν είναι τπτ από αυτά τι είναι ο πιθανός ύποπτος μετά. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο 1600x δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Κάπου αναφέρεις ότι έβαλες απευθείας την οθόνη στην motherboard. Προσοχή.!!

Κάτι μου λέει ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου. Και από εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Το είχες αλλάξει μαζί με τον Ryzen, μητρική κτλ??

Συγνώμη είμαι από κινητό, δεν μπορώ να γράψω πολλά..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, renaxan είπε

Καλησπέρα.

Ο 1600x δεν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Κάπου αναφέρεις ότι έβαλες απευθείας την οθόνη στην motherboard. Προσοχή.!!

Κάτι μου λέει ότι έχει πρόβλημα το τροφοδοτικό σου. Και από εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα. Το είχες αλλάξει μαζί με τον Ryzen, μητρική κτλ??

Συγνώμη είμαι από κινητό, δεν μπορώ να γράψω πολλά..

Στο mobo έχει τρεις θύρες εικόνας vga, dvi, hdmi το έβαλα σε hdmi. Τι ακριβώς να προσέξω έκανα κάτι που μπορεί να έκανε ζημιά; Το τροφοδοτικό μαζί με την παλιά κάρτα γραφικών ήταν τα μόνα που δεν είχαν αλλαχτει στην αναβάθμιση.

15 λεπτά πριν, Νυσταγμένος είπε

Απ' την στιγμή που κανείς γραφιστική δουλειά ταπεινή μου γνώμη ότι ένα λάπτοπ είναι το ιδανικό.

Για τις ίδιες δυνατότητες hardware θεωρώ χωρίς να το έχω ψάξει ότι θα χρειαζόμουνα πολλά παραπάνω χρήματα. Αν και προσανατολίζομαι για εκεί μελλοντικά λόγω φορητότητας σε συνδυασμό με εξωτερική οθόνη όταν θα χρειάζεται η παραγωγικότητα και μπορεί σε κάποιο surface μάλλον, αλλά περιμένω να βελτιωθεί η απόκριση της πένας και αλλο πριν το σκεφτώ σοβαρά σαν λύση.

Εκτός αν υπάρχει κάτι στην αγορα που δεν έχω δει και μπορεί να μου προτείνεις.

Επεξ/σία από zik1984
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι θύρες υπάρχουν στην μητρική εν αναμονή στο εάν τοποθετηθεί CPU με ενσωματωμένα γραφικά. Ο 1600x δεν έχει.

Δοκίμασε, (εάν μπορείς να βρεις) ένα άλλο τροφοδοτικό.

Φυσικά, κάνε ένα reset τις ρυθμίσεις στο motherboard. Το manual της μητρικής αναγράφει τον τρόπο.

Good luck. 

Επεξ/σία από renaxan
  • Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, renaxan είπε

Οι θύρες υπάρχουν στην μητρική εν αναμονή στο εάν τοποθετηθεί CPU με ενσωματωμένα γραφικά. Ο 1600x δεν έχει.

Δοκίμασε, εάν μπορείς να βρεις φυσικά ένα άλλο τροφοδοτικό.

Φυσικά, reset τις ρυθμίσεις στο motherboard. Το manual της μητρικής αναγράφει τον τρόπο.

Good luck. 

Δεν ξέρω αν έχω 1600 η 1600x όπως και να έχει κατάλαβα τι εννοείς. Εννοείται θα δοκιμάσω και τροφοδοτικό ( για πολύ καιρό βεβαια εν ώρα λειτουργίας του pc άκουγα ένα τακ όπως κάνει ένα σκληρός πριν τα φτύσει και κάποια στιγμή νομίζω κατάλαβα ότι μπορεί να προερχόταν από το τροφοδοτικό και όχι από τους σκληρους που μου φαίνεται κουλό μηχανικος ήχος να ακούγεται από το τροφοδοτικο.Επίσης το τροφοδοτικό να αναφέρω ότι επειδή δουλεύω σεζόν στη επαρχία υπάρχουν πολλές αυξομειώσεις της τάσης σχεδόν καθημερινά και ειδικά πριν 3 μέρες λόγω κακοκαιρίας ήταν πολύ έντονες με αποτέλεσμα να σβήσω το pc για να αποφύγω τυχόν ζημιά.)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω το clear cmos στην ουσία θα επαναφέρει της εργοστασιακές ρυθμίσεις σωστά? Εγώ το μόνο που έχω πειράξει στα bios ήταν τις ραμ γτ δούλευαν πολύ χαμηλότερα από 3000. Αυτό το κάνουμε γτ απλά μπορεί να έφαγε σκάλωμα το bios την ουσία η γτ παίζουν ρόλο αυτά που μπορεί να έχω πειράξει;

Σε ευχαριστώ για την απόκριση και συγνώμη για την πολυλογια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
Spoiler

Το ξαναμονταρα έκανα θεωρώ και clear cmos (ήθελε απλά να βραχυκυκλωσω δύο πιν χωρίς να έχει ρεύμα το pc) ξεκίνησε το pc και με πέταξε μέσα στα bios. Βέβαια η ρυθμίσεις μου είχαν παραμείνει. Το γύρισα σε default, restart και με ξανά πετάει bios. Εκανα και disabled το fast boot. Τον σκληρό τον αναγνωρίζει κανονικά. Δεν έχω κανέναν άλλο σκληρό πάνω. Όσες φορές και να κάνω restart για κάποιο λόγο με πάει στα bios.

😑 Εγκεφαλικό σε 3 2 1....

Μέχρι εκει έφτασα μετά από ξηλωμα τις μπαταρίας για ώρα. Εντολή δεν μπορώ να δώσω, μάλλον θέλει παλιό πληκτρολόγιο.

https://ibb.co/k0Wbvxh

Τα υπόλοιπα αύριο με πιο καθαρό μυαλό και ευελπιστώ λύση ...

Επεξ/σία από zik1984
Δημοσ.
7 hours ago, zik1984 said:
  Reveal hidden contents
  Reveal hidden contents

Το ξαναμονταρα έκανα θεωρώ και clear cmos (ήθελε απλά να βραχυκυκλωσω δύο πιν χωρίς να έχει ρεύμα το pc) ξεκίνησε το pc και με πέταξε μέσα στα bios. Βέβαια η ρυθμίσεις μου είχαν παραμείνει. Το γύρισα σε default, restart και με ξανά πετάει bios. Εκανα και disabled το fast boot. Τον σκληρό τον αναγνωρίζει κανονικά. Δεν έχω κανέναν άλλο σκληρό πάνω. Όσες φορές και να κάνω restart για κάποιο λόγο με πάει στα bios.

😑 Εγκεφαλικό σε 3 2 1....

Μέχρι εκει έφτασα μετά από ξηλωμα τις μπαταρίας για ώρα. Εντολή δεν μπορώ να δώσω, μάλλον θέλει παλιό πληκτρολόγιο.

https://ibb.co/k0Wbvxh

Τα υπόλοιπα αύριο με πιο καθαρό μυαλό και ευελπιστώ λύση ...

Κουράγιο και προσπάθησε να μην σε πιάνει πανικός. Σήμερα είναι μια νέα μέρα.

Έχεις τον Ryzen 1600x. Έκανες με επιτυχία reset το Bios. Οι μνήμες έχουν γυρίσει στα 2133 MHz. Ρύθμισε στο bios να κάνει boot o δίσκος που έχει το λειτουργικό (αρχικά).

Θα σου συνιστούσα να βρεις κάποιον για βοήθεια ή να το πας σε κάποιο Service. Λογικά είναι στα τελευταία του το τροφοδοτικό.

Best of luck. :)

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, renaxan είπε

Κουράγιο και προσπάθησε να μην σε πιάνει πανικός. Σήμερα είναι μια νέα μέρα.

Έχεις τον Ryzen 1600x. Έκανες με επιτυχία reset το Bios. Οι μνήμες έχουν γυρίσει στα 2133 MHz. Ρύθμισε στο bios να κάνει boot o δίσκος που έχει το λειτουργικό (αρχικά).

Θα σου συνιστούσα να βρεις κάποιον για βοήθεια ή να το πας σε κάποιο Service. Λογικά είναι στα τελευταία του το τροφοδοτικό.

Best of luck. :)

Ο πανικός είναι λόγω φόρτου εργασίας και επειδή τυχαίνει πάντα εκεί, στον φόρτο. 

Η βοήθεια μου είστε εσείς και αυτό το forum εδώ και χρόνια και ειδικότερα τώρα που βρίσκομαι στην επαρχια. Με 3 pc technicians με μαγαζιά που μολις επέστρεψα από αυτούς και κανένας δεν είχε τροφοδοτικό μεγάλο για να κάνουμε δοκιμή. Ευτυχώς ο τελευταίος είχε ειδικό πολύμετρο για τροφοδοτικά το οποίο κουμπωσαμε και έβγαλε σφάλμα. Καθυστέρησης στις φάσεις, κάτι τέτοιο μου εξήγησε που έπρεπε να δείχνει γύρω στα 300 και εμένα έδειχνε 900+ και χτύπαγε σαν δαιμονισμένο. Οπότε πάμε σίγουρα για τροφοδοτικό. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος που υπολειτουργούσε ολο το σύστημα τόσο καιρό απλά μου έδειχνε διαφορετικά σημάδια από αυτά που έχω συνηθίσει για τροφοδοτικό. Τώρα θα ήθελα αν γίνεται τα φώτα σας ( για να μην ανοίξω και άλλο θέμα) αν μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό τροφοδοτικό για αγορά. Δεν ξέρω αν παίζουν ακόμα οι εγγυήσεις 5ετιας της coolermaster για να ξακατατοπιστω εκεί πάλι.

(Οι δύο pc technicians κοιτάζανε το build μου λες και βλεπανε πρώτη φορά κάτι τέτοιο που να βλεπανε τι ονειρεύομαι να φτιάξω)

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την πολύτιμη βοήθεια σας.

• Like 2
Δημοσ.

Πελάτης που έχει την απαίτηση να κάτσει πάνω από το κεφάλι του τεχνικού πανικόβλητος και να πετάγεται και να ρωτάει μήπως αυτό μήπως το άλλο, εγώ θα σε είχα διώξει asap

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, 3dclub είπε

Πελάτης που έχει την απαίτηση να κάτσει πάνω από το κεφάλι του τεχνικού πανικόβλητος και να πετάγεται και να ρωτάει μήπως αυτό μήπως το άλλο, εγώ θα σε είχα διώξει asap

Δεν έκατσα σε κανέναν τεχνικό από πάνω και δεν είχα και καμιά απαίτηση να κάτσω από πάνω. Ίσα ίσα που του εξήγησα με λεπτομερέστατο τρόπο τι μπορεί να φταίει για να του γλυτώσω χρόνο με τις ταπεινές γνώσεις που έχω και έκατσα πίσω να κάνει την δουλειά του. Οι ερωτήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες έγιναν μετά τον έλεγχο και μόνο ένας από αυτούς είχε την κατάρτιση και τον εξοπλισμό για να κάνει μια πρώτη διάγνωση. Όταν ο άλλος δεν ξέρει καν πως να ξεκουμπωσει την κάρτα γραφικών από το mobo, συγνώμη αλλά εκεί δεν μιλάμε για τεχνικό!!!! Δείχνω εμπιστοσύνη και σεβασμό στην δουλειά του άλλου όπως θέλω το ίδιο και εγώ στην δική μου. Θεωρώ ότι είσαι τεχνικός και με το παραπάνω μάλλον σου ήρθε η εικόνα του τρελού ανίδεου πελάτη που θέλει να βλέπει τι γίνεται. Θα σε πληροφορήσω απλά ότι με μένα αυτό το σενάριο δεν παίζει. Αφήνω πάντα τον ειδικό να κάνει την δουλειά του αν κάνει μλκ πάμε στον επόμενο με τα τρελά κόστη που αυτό συνεπάγεται. Είτε σε ζημιά που έκανε και το έκανε χειρότερο το πρόβλημα είτε σε χρόνο και πάει λέγοντας. Έχω πληρώσει ακριβά builds που δεν παίζανε σωστά. Τεχνικούς τάχα, που δεν βρίσκανε λύση και χωρίς να είμαι από πάνω στο ξαναλέω.

Εντέλει ξέρεις πού κατέληξα? Σε αυτό το φόρουμ που εδώ και χρόνια με έχει βοηθήσει και μου έχει γλυτώσει χρήματα. Γιατί για αυτό γίνονται όλα, για τα χρήματα κακά τα ψέματα. Γτ σε αυτό το φόρουμ αυτός που θα απαντήσει πραγματικά θέλει να βοηθήσει γτ του αρέσει αυτό που κάνει ειτε γτ έχει γνώσεις, γτ στην ουσία όφελος δεν έχει, είτε είναι τεχνικός είτε χομπίστας.

Οπότε σχόλια του τύπου εγώ θα σε εδιωχνα περισσεύουν. Μακάρι να κάνεις καλή δουλειά γτ θα ήθελα κάποιον σαν και εσένα, να δίνω τυφλά το pc και να το παίρνω πίσω λειτουργικό και να λέω αξίζουν τα λεφτά που εδωσα. Στο χέρι του κάθε τεχνικού είναι να δείξει εμπιστοσύνη ο εκάστοτε πελάτης και να μην τον έχει πάνω από το κεφάλι του. Πίστεψέ με μπορεί να φανεί ματαιόδοξο να σου πω ότι έχω τις γνώσεις να καταλάβω τον τεχνικό από την στιγμή που θα πιάσει το κατσαβίδι η από αυτά που θα μου πει. Αλλά δυστυχώς είμαι και αρκετά μλκς να τον αφήσω να τελειώσει την δουλειά του και να μην τον σταματήσω επιτόπου γτ όπως προανέφερα σεβομαι την δουλειά του άλλου. Και για αυτό ξαναλέω κατέληξα σε αυτό το φόρουμ γτ αυτά που ακούω εδώ έχουν υπόσταση και ουσία και δεν είναι παπαριές που αραδιαζουν σε ένα άσχετο για να το παίξουν super technicians. Γιατί δεν υπάρχει όφελος μόνο αλληλεγγύη.

Ελπίζω να σε κάλυψα!!!

Δημοσ.

Προφανώς και δεν έχω καμία διάθεση να στην πω απλά ίσως η ένταση "κατανοητή" που έχεις αφού δεν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου απο το κείμενο μου θύμισε ένα έργο χιλιοπαιγμένο από την ανάποδη, όπως και φυσικά υπάρχουν άπειροι σκιτζήδες αυτοαποκαλούμενοι τεχνικοί πειρατές που φυσικά δεν έχουν καν είτε επάγγελμα είτε φυσική έδρα off topic φυσικά με το θέμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...