Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια,εχω ενα θεμα..Επειδη ειμαι εντελως ασχετος στο συγκεκριμενο θεμα, (ισως ακουστει και χαζη η ερωτηση ,δεν ξερω)..Λοιπον,υπαρχει ενα ηχοσυστημα στο σπιτι το οποιο ειχε δωθει σαν δωρο στους δικους μου περιπου το 1996 ..Ειναι ενα panasonic (δε θυμαμαι μοντελο) το οποιο συνοδευοταν απο 2 ηχεια και το κεντρικο συστημα (αυτο που παιζει cd ,κασετες κλπ)..Για τη κεντρικη μοναδα δε με ενδιαφερει,αλλα τα ηχεια (τα οποια ειναι με ξεγυμνωμενο καλωδιο) γινεται να χρησιμοποιηθουν και αν ναι τι χρειαζομαι για να μπορεσω να τα χρησιμοποιησω με συσκευες οπως το κινητο μου, το λαπτοπ μου κλπ,κλπ?(ξερω οτι μπορω να τα χρησιμοποιησω,απλα δεν εχω ιδεα τι χρειαζομαι)(προσπαθησα να δωσω οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουσα) Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου τα ηχεία από μόνα τους δε μπορούν να παίξουν. Χρειάζεται ενισχυτής ο οποίος στην περίπτωσή σου είναι μέσα στην κεντρική μονάδα.

Το λαπτοπ και το κινητό σου είναι για να παίζουν μόνο σε ακουστικά χωρίς ενίσχυση. άντε και τιποτα πολύ μικρά ηχειάκια που ίσα που θα ακούγονται.

Θα μπορούσα να σου δώσω λύσεις αλλά απαιτούν γνώσεις τις οποίες αν είχες θα ήξερες και τι να κάνεις με τα ηχεία. Υπάρχουν ενισχυτές σε module που τους βάζεις μέσα στο ένα ηχείο με τροφοδοτικό και κάνεις τα ηχεία με ενσωματωμένο ενισχυτή. Αυτά λέγονται και ενεργά ηχεία.

Σε μαγαζιά θα δείς ότι όπου υπάρχουν ηχεία που παίζουν χωρίς ενισχυτή είναι γιατί τον έχουν μέσα και λέγονται Active speakers.

Δες google και youtube με αναζήτηση κάτι σε "convert passive speakers to active" για να δεις πως γίνεται.

Επεξ/σία από dchatz
  • Like 1
Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά , ουσιαστικά έναν ενισχυτή χρειάζεσαι για να συνδέσεις τα ηχεία και απο εκεί και πέρα συνδέεις το κινητό ή το laptop είτε με hdmi ή καρφί. Τώρα ανάλογα το budget µπορείς να πάρεις και έναν ενισχυτή που να έχει bluetooth oπότε συνδέεις αυτά που θέλεις ασύρματα και θα είσαι οκ.

• Like 1
Δημοσ.

Ενισχυτη θες απλά να ξέρεις οτι επειδή ξεκινάνε πο πιο απλοί απο 60 ευρώ , και πρεπει να δεις και πόσα watt είναι τα ηχεία κτλ , ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ενα ηχοσύστημα για 2.1 ή και 5.1 και να συνδέεις εκει ο,τι θές αφου με αυτά τα λεφτα βρίσκεις κάτι ικανοποιητικό..

Επίσης, θεωρούμε αυτονόητο οτι το στερεοφωνικό δεν λειτουργεί ε?

Γιατί αν λειτουεγρι κανονικα, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα εκτος απο κανα 2 καλώδια για να συνδεσεις είτε κινητό είτε το λάπτοπ, αρκει να έχει υποδοχή audio in

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...