Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Τι μέθοδο στείρωσης θα προτείνατε (χειρουργείο-χάπι-ένεση) για μία σκυλίτσα μεσαίου μεγέθους (μέχρι στιγμής είναι 6 μηνών και ~53 εκ. ψιλή). Δυστυχώς αυτή τη στιγμή λόγω οικονομικών δεν θα μπορέσω να τη στείλω χειρουργείο, γι'αυτό θα ήθελα να μάθω αν οι άλλες δύο μέθοδοι είναι το ίδιο αξιόπιστες όσων αφορά την υγεία της! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και να σου πούνε εδώ, καλύτερα θα σε συμβουλεύσει ο κτηνίατρος σου.
Κάθε σκυλάκος είναι και διαφορετική περίπτωση, + οτι δεν ξέρουμε το ιστορικό του.

Εγώ πάντως στην δικιά μου, γερμανικό 30 κιλών, κάναμε εγχείρηση.

Επεξ/σία από donblunts
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χάπι είναι μπούρδα και ακριβό κάθε 6 μήνες,το σκυλί σου είναι ακόμα μικρό ,επίσης θα βάλει κιλά μετά και θα χάσει την ενέργεια της ,κόστος χειρουργείο 150 έως 200ε ,περνά την ως αδέσποτη να στην κάνει στείρωση ο Δήμος

Επεξ/σία από slk200gr
Δημοσ.

Μόνο από τον γιατρό της να πάρεις συμβουλές!! 

Όπως δεν παίρνουμε συμβουλές από τεχνολογικό φορουμγια την δικιά μας υγεία, το ιδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και για τα ζωάκια μας. 

Μόνο σε ειδικό!! 

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα ήταν τσοπανόσκυλο.

Όταν της έκανα την στείρωση ήταν 1 έτος.

Σε ιδιώτη κτηνίατρο να υπολογίζεις 170-200€ μαζί με τις αντιβιοτικά που θα χρειαστεί για ~ 2 εβδομάδες.

Όντως θα πάρει κάποια κιλά αλλά ενέργεια δεν θα χάσει.

Θα χρειαστεί ιδιαίτερη  φροντίδα τουλάχιστον για 3 εβδομάδες και σίγουρα 2 επισκέψεις μετά τη επέμβαση.

Η επέμβαση διαρκεί μαζί με νάρκωση περίπου 4  ώρες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lek88 είπε

Μόνο από τον γιατρό της να πάρεις συμβουλές!! 

Όπως δεν παίρνουμε συμβουλές από τεχνολογικό φορουμγια την δικιά μας υγεία, το ιδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και για τα ζωάκια μας. 

Μόνο σε ειδικό!! 

2 ώρες πριν, donblunts είπε

Ότι και να σου πούνε εδώ, καλύτερα θα σε συμβουλεύσει ο κτηνίατρος σου.
Κάθε σκυλάκος είναι και διαφορετική περίπτωση, + οτι δεν ξέρουμε το ιστορικό του.

Εγώ πάντως στην δικιά μου, γερμανικό 30 κιλών, κάναμε εγχείρηση.

Ναι παιδιά αλλοίμονο! Απλά για να ακούσω και τις εμπειρίες σας έγινε το ποστ!

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Εμένα ήταν τσοπανόσκυλο.

Σε ιδιώτη κτηνίατρο να υπολογίζεις 170-200€ μαζί με τις αντιβιοτικά που θα χρειαστεί για ~ 2 εβδομάδες.

Θα χρειαστεί ιδιαίτερη  φροντίδα τουλάχιστον για 3 εβδομάδες και σίγουρα 2 επισκέψεις μετά τη επέμβαση.

Κάτι δεν ξέρεις καλά 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Εμένα ήταν τσοπανόσκυλο.

Και η δικιά μας πήρε κιλά μετά την επέμβαση. 

Πήγαμε σε ιδιώτη κτηνίατρο και η επέμβαση κράτησε γύρω στις 2 ώρες συν καμία ώρα η διαδικασία της ναρκωσης. Μετά  όταν ξύπνησε την κράτησε στο ιατρείο 8-9 ώρες μέχρι να συνέλθει εντελώς και να την παρακολουθήσει λίγο να δει πως πάει. Την πήγαμε το πρωί και το βράδυ μας πήρε τηλέφωνο ο γιατρός και πήγαμε και την πήραμε. Είχε ειδικό χώρο με κλουβάκια που έβαζε τα σκυλάκια που έκαναν εγχείρηση μέχρι να συνέλθουν από την νάρκωση. Τα παρακολουθουσε για τυχόν επιπλοκές/αντιδρασεις κτλ. Κάτι σαν βραχεία νοσηλεία. Και στοίχησε 300€ περίπου. Συν τα φάρμακα που πήραμε από το φαρμακείο για δύο βδομάδες. 

Ενέργεια δεν έχει χάσει καθόλου. 

Μιλάω για την δική μας περίπτωση καθαρά! Δεν πάει να πει ότι αυτά είναι ο κανόνας. 

• Like 1
Δημοσ.

Ποια είναι η ηλικία της σκυλίτσας?

Το χειρουργείο πιστεύω ότι είναι μακροπρόθεσμα πολύ ασφαλέστερο από τις άλλες μεθόδους. Φυσικά υπάρχει ο φυσιολογικός κίνδυνος όπως υπάρχει σε κάθε επέμβαση. Οι άλλες 2 μέθοδοι ( χάπι κ 'ένεση?) αν θυμάμαι καλά χρειάζονται επανάληψη, συνεπώς και στο οικονομικό δεν απέχουν τόσο πολύ.

Μιας και δείχνεις άνθρωπος που αγαπάει το σκύλο του θα σε συμβούλευα να έκανες μια προσπάθεια να μαζέψεις το ποσό( πριν 1 χρόνο εγώ πλήρωσα 175). Τα οφέλη για την υγεία και την ασφάλεια του είναι τεράστια. Μπορείς να επικοινωνήσεις με φιλοζωικές ή με το δήμο σου για πιο οικονομικές λύσεις.

Το σημαντικό είναι πως οι εναλλακτικές δεν προφυλάσσουν τον σκυλάκο από τις αρρώστιες του αναπαραγωγικού (μητρίτιδα, πυομήτρα, καρκίνος κτλπ)

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Al3xandra είπε

Ποια είναι η ηλικία της σκυλίτσας?

Το χειρουργείο πιστεύω ότι είναι μακροπρόθεσμα πολύ ασφαλέστερο από τις άλλες μεθόδους. Φυσικά υπάρχει ο φυσιολογικός κίνδυνος όπως υπάρχει σε κάθε επέμβαση. Οι άλλες 2 μέθοδοι ( χάπι κ 'ένεση?) αν θυμάμαι καλά χρειάζονται επανάληψη, συνεπώς και στο οικονομικό δεν απέχουν τόσο πολύ.

Μιας και δείχνεις άνθρωπος που αγαπάει το σκύλο του θα σε συμβούλευα να έκανες μια προσπάθεια να μαζέψεις το ποσό( πριν 1 χρόνο εγώ πλήρωσα 175). Τα οφέλη για την υγεία και την ασφάλεια του είναι τεράστια. Μπορείς να επικοινωνήσεις με φιλοζωικές ή με το δήμο σου για πιο οικονομικές λύσεις.

Το σημαντικό είναι πως οι εναλλακτικές δεν προφυλάσσουν τον σκυλάκο από τις αρρώστιες του αναπαραγωγικού (μητρίτιδα, πυομήτρα, καρκίνος κτλπ)

Η σκυλίτσα είναι 6 μηνών. Δεν της έχει έρθει ακόμα περίοδος και δεν σκοπεύω να την στειρώσω πριν της έρθει , αν και απ'ότι έχω διαβάσει αυτό δεν είναι αναγκαίο. Ο λόγος που το ψάχνω από τώρα είναι προφανώς οικονομικός , μιας και αν αποφασίσω τώρα πχ να τη στείλω χειρουργείο, έχω αρκετό χρόνο μπροστά μου για να μαζέψω το ποσό. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μην ακούς για χάπια και βλακείες η λύση είναι μόνο χειρουργείο. Ένα πράγμα θα σου πώ , η στείρωση ειδικά στα θηλυκά σημαίνει μια καλή ζωή για την σκυλίτσα σου. Η μη στείρωση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και ένας από τους μεγαλύτερους και συχνότερους η πυομήτρα (googlare το) με θανατηφόρες συνέπειες. Πριν 3 μέρες κάναμε χειρουργείο στην σκυλίτσα της μάνας μου για το εν λόγω πρόβλημα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/4/2019 στις 10:50 ΜΜ, dimikout89 είπε

Μην ακούς για χάπια και βλακείες η λύση είναι μόνο χειρουργείο. Ένα πράγμα θα σου πώ , η στείρωση ειδικά στα θηλυκά σημαίνει μια καλή ζωή για την σκυλίτσα σου. Η μη στείρωση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και ένας από τους μεγαλύτερους και συχνότερους η πυομήτρα (googlare το) με θανατηφόρες συνέπειες. Πριν 3 μέρες κάναμε χειρουργείο στην σκυλίτσα της μάνας μου για το εν λόγω πρόβλημα.

Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο σκεφτόμουν σοβαρά την ένεση ή το χάπι ήταν ο οικονομικός (χωρίς να γνωρίζω όμως ακόμη τιμές, απλά κάνοντας υποθέσεις). Έχω κλείσει πια στο χειρουργείο. Ντάξει θα κάνω λίγη υπομονή μέχρι να έχω το ποσό , αλλά είμαι βέβαιος ότι και οι δυό μας θα βγούμε κερδισμένοι. Καλή ανάρρωση να έχει η δικιά σας! 

Παρεπιπτόντως Χριστός Ανέστη!

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια δεν γνώριζα καν όλα αυτά τα χρόνια για την μέθοδο ένεσης ή χαπιού, μόνο για χειρουργείο γνώριζα. Επίσης όντως είναι προϋπόθεση να της έρθει η πρώτη περίοδος, αν και είχα την εντύπωση πως δεν πρέπει να κάνει στείρωση σε μικρή ηλικία, χωρίς να μπορώ να το στηρίξω πάντως το τελευταίο, δεν γνωρίζω, έκανα στείρωση και στο αρσενικό και στο θηλυκό  σε προχωρημένη ηλικία.

Το ότι παίρνει κιλά μετά την στείρωση είναι συνήθες, όχι όμως ο κανόνας. Ένα κλικ προς τα κάτω στην ενέργεια έχω παρατηρήσει πως είναι πιο συχνό φαινόμενο, χωρίς να το συσχετίζω με την όρεξη γενικότερα.

Σαν κόστος 200 ευρώ μου κόστισε έκαστη επέμβαση. Η κτηνίατρος σου δίνει κάποια αντιβιοτικά φάρμακα για αρχή, αλλά τα υπόλοιπα (ή για τον υπόλοιπο χρόνο) τα προμηθεύεσαι μόνος σου, συνεπώς υπολόγισε παραπάνω έξοδα.

Είναι σωστή κίνηση για την υγεία του σκύλου. Ειδικά σε μεγάλη ηλικία (πέραν των 6-7) επιβάλλεται. Με το θέμα του πύον στην μήτρα δεν είναι να παίζει κανείς. Το έπαθε ένα αξιολάτρευτο king george που είχαν τα πεθερικά μου στο σπίτι και λόγω άγνοιας θεώρησαν ότι έχει περίοδο όταν το είδαν "πεσμένο" ψυχολογικά. Η συνέχεια πολύ δυσάρεστη και η κατάληξη γνωστή.

Στο θηλυκό το δικό μου μετά την στείρωση παραπανίσια κιλά δεν είχαμε, έπαιξε όμως καθοριστικό ρόλο θεωρώ η συνύπαρξη δεύτερου σκυλιού μαζί της και μάλιστα (bonus αυτό) μικρό κουτάβι και το έβλεπε σαν το θετό της παιδί (δεν γέννησε ποτέ). 

Επίσης και στον (τότε) αρσενικό είχα προχωρήσει σε στείρωση διότι ήθελα η λυκίνα να ζευγαρώσει με λύκο για απογόνους και με τον (τότε) σύντροφο στην αυλή θα γινόταν το "κακό" (διασταύρωση χάσκι με μάλαμουτ αυτός :o), με συμβουλή κτηνιάτρου και εκπαιδευτή στο θέμα μου όταν το συζήτησα και με τους δύο, προχώρησα στην στείρωση με τον έξτρα (και σημαντικότερο) λόγο ότι στα μεγαλόσωμα και προχωρημένης ηλικίας αρσενικά οι πιθανότητες για καρκίνο στους όρχεις αυξάνονται σημαντικά (χωρίς να θεωρείται κανόνας ότι το εμφανίζουν, απλά πιο επισφαλή σε μεγάλη ηλικία) οπότε δεν το σκέφτηκα περαιτέρω.

Ούτε στον αρσενικό παρατήρησα αλλαγή στην συμπεριφορά του. Και μια χαρά μύριζε την λυκίνα, και ορέξεις είχε, ακόμα και καβάλημα έκανε...απλά ήταν κάτι σαν air sex :D

Χρόνια πολλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...