asmilon Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 50 λεπτά πριν, l337 είπε Παραβλέπεις την αρχή της αναλογικότητας και κάνει η σκέψη σου λογικά άλματα. Υποθέσεις (που θα βρεις σε pdf) από τον Αρειο Πάγο και το Ευρωπαικό Δικαστήριο θα σε κάνουν να καταλάβεις ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι μονόπλευρα. Ετσι απο περιεργεια εχεις καποιο ευκαιρο link να παραθεσεις; Επειδη σε μια ταινια με ζητηση και μονιμως ολες οι κοπιες να ειναι εκτος, το να υποστηριζει καποιος πως η ζημια ειναι μονο "40 ευρω" μετα απο μερικους μηνες "αφηρημαδας" ειναι λιγο αστειο. Αστειο επισης ειναι το 600€ για μια ταινια, αλλα οταν νοικιαστηκε οι οροι ενοικιασης ηταν σαφεις και εμφανεις νομιζω... 1
l337 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, asmilon είπε Ετσι απο περιεργεια εχεις καποιο ευκαιρο link να παραθεσεις; Επειδη σε μια ταινια με ζητηση και μονιμως ολες οι κοπιες να ειναι εκτος, το να υποστηριζει καποιος πως η ζημια ειναι μονο "40 ευρω" μετα απο μερικους μηνες "αφηρημαδας" ειναι λιγο αστειο. Αστειο επισης ειναι το 600€ για μια ταινια, αλλα οταν νοικιαστηκε οι οροι ενοικιασης ηταν σαφεις και εμφανεις νομιζω... Θα βρω και θα ποστάρω κάτι ανάλογο όταν θα έχω χρόνο από το σπίτι να ψάξω. Θέλω να διευκρινήσω όμως ότι καλώς ζητάνε χρήματα ως πρόστιμο. Το παράλογο είναι για κάτι που κοστίζει πχ 40 ευρώ (εγώ θα έλεγα ούτε 10 για τις ταινίες τύπου "Σπέντζος" εδώ στην Ελλάδα, αλλά οκ) να ζητάς το x50 ή x100 πχ. Και λέω x50 ή x100 γιατί πιθανόν η ταινία δεν αγοράστηκε ούτε 10 ευρώ και αφήνω απ' έξω το ενδεχόμενο (που συνέβαινε παλιότερα) να ήταν και αντιγραμμένη από το original δισκάκι. Επίσης όταν μία ταινία αργήσει πάρα πολύ να επιστραφεί ισχύουν κάποιοι κανόνες και από την μεριά του video-club που δεν τις θυμάμαι. Δηλαδή αν κάποιος νοικιάσει μια ταινία και μετά την χάσει, το videoclub τότε τι θα κάνει; θα τον χρεώνει μια ζωή καθημερινά με την αιτιολογία ότι θα την νοίκιαζε κάθε μέρα αλλού. Δεν θα ήταν δυνατόν να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο γιατί θα ήταν βλαπτικό για τον όποιοδήποτυε πελάτη και απλά το φέρνω ως παράδειγμα. Δηλαδή αν δεν την επέστρεφε ο φίλος από πάνω στον ένα χρόνο και την επέστρεφε στα 5 χρόνια, πόσα χρήματα θα χρεωνότανε; 3000 ευρώ; για μια ταινία των -ας πούμε- 40 ευρώ; Στα 10 χρόνια; Στα 20 χρόνια; Δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση και εκεί κολλάει η αρχή της αναλογικότητας. Τώρα βέβαια ποιο είναι το σημείο εκείνο που αυτά που θα ζητηθούν θα είναι και απαιτητά ή δεν θα μπορούν να γίνουν απαιτητά (όλα) γιατί κινούμαστε στο παράλογο, αυτό είναι κάτι που το αποφασίζoυν στα δικαστήρια και δυστυχώς νομικός δεν είμαι. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από l337 2
k_w_t Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Το θεμα ειναι μπορει να αποδειξει το Video Club οτι νοικιασε σε σενα τα DVD ? Υπογραψες πουθενα...? ΟΧΙ !! ΠΧ Αρχιζει ο υπαλληλος και ανοιγει παλιους λογαριασμους πελατων και χρεωνει οτι νοικιασαν οτι σαπιλα υπαρχει στα ραφια.. Και μετα στελνει εξωδικα και ζηταει καθυστερησεις ....
spyroskonst Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 13 λεπτά πριν, l337 είπε Επίσης όταν μία ταινία αργήσει πάρα πολύ να επιστραφεί ισχύουν κάποιοι κανόνες και από την μεριά του video-club που δεν τις θυμάμαι. Δηλαδή αν κάποιος νοικιάσει μια ταινία και μετά την χάσει, το videoclub τότε τι θα κάνει; θα τον χρεώνει μια ζωή καθημερινά με την αιτιολογία ότι θα την νοίκιαζε κάθε μέρα αλλού. Κάπου εδώ όμως μπαίνει και το ηθικό κομμάτι της συζήτησης. Ο κάθε μαγαζάτορας έχει μια επιχείρηση και κυριολεκτικά όλη μέρα είναι βιδωμένος πίσω απο έναν πάγκο για το μεροκάματο. Αν εσύ σαν πελάτης πήγαινες σε βιντεοκλαμπ, δεν έβρισκες με τίποτα την καινούργια ταινία που θέλεις να δεις, σίγουρα θα γινόσουν τακτικός πελάτης σε άλλο βιντεοκλαμπ. Και ποιος απο εμάς θα έδειχνε κατανόηση στην αιτολογία "Δεν έχω την ταινία, δεν μου την έχουν επιστρέψει πάνω απο ένα μήνα". Στα π@π@ρι@ μου θα του έλεγα, δικό του πρόβλημα, εγώ είμαι πελάτης και δεν με ενδιαφέρει ΑΝ θα φιλοτιμηθεί ο τάδε ξεχασιάρης να επιστρέψει την ταινία. Δεν επιτίθεμαι προσωπικά σε εσένα, αλλά και ο ιδιοκτήτης του βιντεοκλαμπ πρέπει κάπως να βγάλει τα σπασμένα απο αδιάφορους/ξεχασιάρηδες πελάτες. * correction * "έπρεπε να βγάλει", παρελθόν γιατί τώρα έχουν κλείσει όλα 2
cubilone Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ την περασμένη βδομάδα γράφτηκα στο βίντεο κλαμπ στη Βεΐκου και νοίκιασα 2 ταινίες της εβομάδας για 1.50 την κάθε μία. Είχε ταινίες με ταξινόμηση ανά σκηνόθετη, είδος, πρωταγωνιστές... και πολλές και διάφορες ταινίες που είχα ξεχάσει ότι ήθελα να δω αλλά και θυμήθηκα ότι ήθελα να ξαναδώ. Ταινίες που δεν θα δούμε ποτέ στο Νέτφλιξ μάλλον, συμπεριλαμβανομένων και μερικών παλιών ελληνικών και ευρωπαϊκών παραγωγών. Το τακ-τακ-τακ του «ξεφυλλίσματος» των τίτλων και αυτή η μυρωδία βιντεοκλάμπ μου είχαν λείψει. Καλό το Νέτφλιξ αλλά και η ευκολία του είναι λίγο υπερβολικά εύκολη κάποιες φορές, αν με πιάνετε. Θα γελάσουν κάποιοι, αλλά όλα παίζουν τον ρόλο τους. Δεν είναι κακό τα πράγματα να έχουν την ιεροτελεστία τους. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από cubilone 4
tsofras Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Παίδες καλό το netflix για σειρές αλλά τι ταινίες? Ελάχιστες είναι αυτές που αξίζουν και σιγά και την γκάμα που έχει. Και οι υπηρεσίες που νοικιάζουν τις έχουν ακριβά για εμένα , έψαχνα εχθές να νοικιάσω το bumblebee και είχε 5ε στο itunes και 4ε στις άλλες. Αν είχε ξεμείνει κοντά μου video club ευχαρίστως θα πήγαινα να νοικιάσω με blueray και ελληνικό υπότιτλο
sstratos Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Έχω να πάω βιντεοκλαμπ τουλάχιστον 9 χρόνια. Όλα κατεβαίνουν ηλεκτρονικά πλέον. Δεν θα ξεχάσω όμως ένα μαγαζί στην Πάτρα, τέρμα Κορίνθου πριν τα φανάρια αριστερά που ήταν μόνο με μηχανήματα. Έβγαλες κάρτα σαν πιστωτική τα πρωινά, και πήγαινες ότι ώρα ήθελες και διαλεγες από touch οθόνη ότι ήθελες και στο έβγαζε από ειδική θύρα. Το καλό ήταν ότι σε χρεώνε 0,3 λεπτά για μιση ωρα από την ενοικίαση αλλιώς 1.5 ευρώ την ημέρα. Αυτό το εκανε και καλά εάν δεν σου άρεσε η ταινία να μην πολύ - χρεωθεις. Αλλά κανένας δεν προλαβαινε να το κάνει. Ευτυχώς έμενα 1 τετράγωνο μακριά και μέσα σε μισή ώρα την είχα περάσει από dvd decrypter στον δίσκο, και την επέστρεφα! Μετά encode σε divx (αργότερα βγήκε το καλύτερο xvid!) το έκανα 2 Cd και το έβλεπα με την ησυχία μου 🙄 2
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, kon1to είπε για να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα... εγώ μέχρι πρόσφατα πήγαινα αρκετά συχνά στο Video Club, μιας και υπήρχε ένα στην γωνία του δρόμου που έμενα οπότε ήταν αρκετά βολικό... τώρα που μετακόμισα λίγο πιο μακριά βαριέμαι να "τρέχω" μέχρι εκεί και με τη βοήθεια του Netflix το έχω υποκαταστήσει, οπότε πάω μόνο άμα βγει καμία πολύ καλή ταινία που δεν πρόλαβα να δω στο σινεμά. Πάντως το συγκεκριμένο που πηγαίνω έχει αρκετή δουλειά, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, γίνεται πανικός. Βέβαια την τελευταία φορά που πέρασα, μου έκανε εντύπωση οτι δεν είχε πάρα πολύ κόσμο και είχε αρκετές "καινούργιες" ταινίες ανοίκιαστες, οπότε υποθέτω οτι το Netflix τους έχει κάνει κάποια ζημιά. Νομίζω πως οι μεγάλοι είναι αυτοί που πάνε για τις ταινίες, ίσως και παλιές. Τα άτομα πιο μικρής ηλικίας ίσως για παιχνίδια κλπ.
tsofras Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 12 λεπτά πριν, sstratos είπε Έχω να πάω βιντεοκλαμπ τουλάχιστον 9 χρόνια. Όλα κατεβαίνουν ηλεκτρονικά πλέον. Δεν θα ξεχάσω όμως ένα μαγαζί στην Πάτρα, τέρμα Κορίνθου πριν τα φανάρια αριστερά που ήταν μόνο με μηχανήματα. Έβγαλες κάρτα σαν πιστωτική τα πρωινά, και πήγαινες ότι ώρα ήθελες και διαλεγες από touch οθόνη ότι ήθελες και στο έβγαζε από ειδική θύρα. Το καλό ήταν ότι σε χρεώνε 0,3 λεπτά για μιση ωρα από την ενοικίαση αλλιώς 1.5 ευρώ την ημέρα. Αυτό το εκανε και καλά εάν δεν σου άρεσε η ταινία να μην πολύ - χρεωθεις. Αλλά κανένας δεν προλαβαινε να το κάνει. Ευτυχώς έμενα 1 τετράγωνο μακριά και μέσα σε μισή ώρα την είχα περάσει από dvd decrypter στον δίσκο, και την επέστρεφα! Μετά encode σε divx (αργότερα βγήκε το καλύτερο xvid!) το έκανα 2 Cd και το έβλεπα με την ησυχία μου 🙄 Εκεί ήθελε laptop έξω απο το μαγαζί να γινόταν η δουλειά μπαμ μπαμ, μέχρι και πελάτες θα έβρισκες έτοιμη μπίζνα 2
kallair Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 To τελευταιο πραγμα που μου λειπει ειναι το videoclub! Θυμαμαι ημουν θαμωνας σχεδον καθε μερα κ ημουν γραμμενος σε 2-3-4 της γειτονιας.. σιγα σιγα εριχναν την ποιοτητα των υπηρεσιων τους και καποια προκλητικα μαγαζακια, ενοικιαζαν κ πειρατικα dvd με αυτοκολλητο απο πανω! τραγικες καταστασεις... τελευταια μου επισκεψη πρεπει να ηταν πριν ΠΟΛΛΛΛΑΑΑΑΑ χρονια οταν ειχε βγαλει η forthnet προπληρωμενη adsl συνδεση και μπηκα κ εγω στον μαγικο κοσμο της adsl... Aπο τα τοσα βιντεοκλαμπ που ειχε η γειτονια μου, εχει μεινει μονο 1 που παιζει να ηταν το πιο σωστο και το πιο ενημερωμενο. ολα τα αλλα εκλεισαν νυχτα..
bluesattack Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 Δημοσ. 19 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ενταξει καποτε λεφτα υπηρχαν και ηταν ακριβοτερα.Καποτε καποιοι επαιρνν και 3,4 εφημεριδες εβδομαδιαιως μονο και μονο για τα dvd Εδω και χροια εκλεισαν οι μικροι και ανοργανωτοι , εμειναν οι μεγαλοι να κυριαρχουν σε μια μεγαλη αγορα απο , συνηθως μεγαλυτερης ηλικιας πελατες, που βαριουνται η δεν εχουν χρονο η δεν ξερουν να κατεβασουν.Και φυσικα τα εχουμε πει για τις εξτρα υπηρεσιες, game room , πιτσιρικια και τα σχετικα Το θεμα ειναι υπαρχουν πόλλα και καλα εργα σε dvd μονο.Και να υπαρχουν σε hd δεν θα το μαθαινε κανεις γιατι πρωτη μουρα βγαινουν τα blockbuster 6 ώρες πριν, cubilone είπε Είχε ταινίες με ταξινόμηση ανά σκηνόθετη, είδος, πρωταγωνιστές... και πολλές και διάφορες ταινίες που είχα ξεχάσει ότι ήθελα να δω αλλά και θυμήθηκα ότι ήθελα να ξαναδώ. Ταινίες που δεν θα δούμε ποτέ στο Νέτφλιξ μάλλον, συμπεριλαμβανομένων και μερικών παλιών ελληνικών και ευρωπαϊκών παραγωγών. Και ποσες χιλιαδες εχουν αποσυρει.Που να τι βαλει το μαγαζι ολες αυτες ? Μεγαλο σπασιμο. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2019 από bluesattack
Getta Robo Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ελαφρως εκτος θεματος. Υπαρχουν ομαδες οπου διατηρουν ψηφιακα παλιες ταινιες και σειρες απο βιντεοκασετες. Αν ξερετε καποιο παλιο βιντεοκλαμπ, που να εχει υλικο σε κασετες, κυριως ελληνικες βιντεοταινιες του 80, αλλα και κινουμενα σχεδια, στειλτε μου ενα προσωπικο μηνυμα η πειτε μου να ερθω σε επικοινωνια μαζι σας. Τα περισσοτερα καταστηματα ειτε τις πεταξαν και τις πετανε, και υπαρχουν ουκ ολιγοι πονηροι "εμπορακοι" οπου τις μεταπωλουν σε αδιανοητες τιμες, εις βαρος της νοσταλγιας και αναμνησεων καποιου. Δεν εχουμε προσωπικο κερδος περαν της διαφυλλαξης ολων αυτων των αναμνησεων, και ψαχνουμε αρκετο υλικο οπου δεν εχει βρεθει, η δεν σωζεται σε καλη κατασταση. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από Getta Robo 1
SakafliaC Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Videopolis στη Δημοσθένους χαμηλά στην Καλλιθέα μαγαζί σταθμός. Και τα πιο γαμάτα αράγματα στα σκαλάκια εκεί δίπλα.. 1
LongTom Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Στις 19/4/2019 στις 1:04 ΠΜ, l337 είπε Άθλιες τακτικές των βιντεοκλαμπατζίδων.. "σπετζοποίηση" των έργων.. αντιγραφές -στο δισκάκι- της κακιάς ώρας.. προσωπικά τους είπα "άντε γεια" και δεν μου έλειψαν καθόλου. Ορισμένες ταινίες προτιμούσα να τις αγοράζω από το εξωτερικό, σε συσκευασία και "πακέτο" που σεβόταν τον καταναλωτή. Μετά βοήθησε και η έλευση του adsl το '02 και '03 και τους έστειλα οριστικά στον αγύριστο. Να μου έλεγες για την φάση των βιντεοκλάμπ στα μέσα της δεκαετίας του '80, οκ είχε τη φάση του τότε. Μέτα χάσανε την μπάλα από την απληστία τους. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ξαναπάτησα ποτέ σε τέτοιο μαγαζί όταν έβαλα αξιοπρεπές ίντερνετ. Στα τοπικά 5-6 του "χωριού" που ήμουν, σχεδόν όλοι απλά νοίκιαζαν πειρατικές ή πειραγμένες κόπιες, οι οποίες 50% είχαν προβλήματα αναπαραγωγής και είχες ένα ωραίο 20% να μην ξεκινάει καθόλου η ταινία. Όταν φυσικά προσπαθούσες να παραπονεθείς σε έγραφαν στα @@ τους. Η ειρωνεία είναι ότι όταν άρχισαν να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον, ως κλασσικοί παπάρες Έλληνες έβριζαν τους πελάτες επειδή κατέβαζαν από το ίντερνετς. | Ευτυχώς ποτέ ξανά physical media και γλυτώσαμε από τις κασκαρίκες των πρωτεργατών της υγιούς επιχειρηματικότητας. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Δημοσ. 22 Απριλίου 2019 Aν αναπολεί κανείς αυτά τα ζητήματα δεν είναι για την ταινία, για την ποιότητα, για τις τιμές, τις υπηρεσίες κλπ. Είναι για την κοινωνικοποίηση της φάσης. "Κοπελιά; Τα πουλιά του Χίτσκοκ τα έχετεεε; Είναι μεγάλαααα;"". Εεε, και 2-3 ενοικιάσεις αργότερα θα πηγαίνατε και για κανένα καφεδάκι. Κουβέντα στην κουβέντα. Να δεις κόσμο ρε αδερφέ. Να συναναστραφείς. Δεν είναι ότι πας στο videoclub κάθε Παρασκευή για να πάρεις μια κωλοταινία. Eίναι για το αληθινό ''social''. Που θα έλβεπες κανένα φίλο μέσα. Που θα έπαιρνες κανέναν φίλο για παρέα. Που θα μίλαγες με έναν μαλάκα άγνωστο. Και γενικά όλα αυτά τα μικρά-μικρά της περιόδου ''πάμε πλατεία'' έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η απώλειά τους έχει βλαπτικά αποτελέσματα τελικά. Και αν θα γράψει κανείς βιβλίο ιστορίας σε 500 χρόνια θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως όχι το ίντερνετ, αλλά τελικά η κινητή τηλεφωνία ήταν αυτή που κατέστρεψε την ανθρωπότητα. Χωρίς κινητά μια χαρά ήμασταν! Τέλεια! Μετά που απέκτησαν κινητά ακόμη και στις σπηλιές των Ταλιμπάν γ@μήθηκε το σύμπαν! LOL
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα