Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδες...

Μy story: 30αρης δεν ειχα ποτε εως τωρα αναγκη για αμαξι διπλωμα απο τα 20 αν και οποτε τυχαινε κατι επαιρνα του πατερα μου ενα ford fiesta 2004...σκεφτομαι τωρα να παρω ενα μικρο μτχ για την δουλεια μου αποκλειστικα μεσα στην πολη και τις βολτες μου. Επειδη δεν ειχα ποτε σχεση ιδιαιτερη με τα αμαξια ειπα να ανοιξω ενα θεμα μηπως εχετε καποιες μαρκες και μοντελα να μου προτεινετε να εχω στο νου μου και εαν υπαρχει κατι να προσεξω στην αγορα μου...κατα τα αλλα φθηνα ανταλλακτικα μικρη καταναλωση
Ποσο: νομιζω πως μεχρι τα 7000 ειναι ενα καλο ποσο προς διαθεση για κατι αξιολογο

Απο τα λιγα που εχω ακουσει, Suzuki Swift, Hyundai i10 και Toyota Yaris πρεπει να ειναι καλα...συμφωνειτε?

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panagiotis54 είπε

Καλημερα παιδες...

Μy story: 30αρης δεν ειχα ποτε εως τωρα αναγκη για αμαξι διπλωμα απο τα 20 αν και οποτε τυχαινε κατι επαιρνα του πατερα μου ενα ford fiesta 2004...σκεφτομαι τωρα να παρω ενα μικρο μτχ για την δουλεια μου αποκλειστικα μεσα στην πολη και τις βολτες μου. Επειδη δεν ειχα ποτε σχεση ιδιαιτερη με τα αμαξια ειπα να ανοιξω ενα θεμα μηπως εχετε καποιες μαρκες και μοντελα να μου προτεινετε να εχω στο νου μου και εαν υπαρχει κατι να προσεξω στην αγορα μου...κατα τα αλλα φθηνα ανταλλακτικα μικρη καταναλωση
Ποσο: νομιζω πως μεχρι τα 7000 ειναι ενα καλο ποσο προς διαθεση για κατι αξιολογο

Απο τα λιγα που εχω ακουσει, Suzuki Swift, Hyundai i10 και Toyota Yaris πρεπει να ειναι καλα...συμφωνειτε?

yes

Δημοσ.

Τεράστια προσοχή με τα yaris, ειδικά τα δεύτερης γενιάς (2008-2012) οι κινητήρες 1NR-FE βγήκαν τρομερά προβληματικοί. Μετά απο κάποια χιλιόμετρα (μ.ο 40.000χλμ) η κατανάλωση λαδιού είναι τεράστια όπως και η απώλεια δύναμης. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και στους 1.0 αλλά και τους d4d, ωστόσο είναι λίγο Τζόκερ.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, panagiotis54 είπε

Καλημερα παιδες...

Τα εξοδα εχουν να κανουν με τα εισοδα..!!!

Μικρη καταναλωση δηλαδη μεχρι ποσο να καιει τα 100χλμ?

Φθηνα ανταλλακτικα σε σχεση με τι? πχ σε σχεση με αυτα που προτεινεις συνηθως ενα vw εχει πιο ακριβα! Αντιθετα με καποια παλια ιαπωνικα ειναι πιο ακριβα αυτα που προτεινεις!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υποθετω με το φτωχο μου μυαλο πως αλλα εξοδα συντηρησης και κοστος ανταλλακτικων κανεις για ενα vw και αλλα για ενα fiat...λεω εγω τωρα

μικρη καταναλωση παλι υποθετω πως αλλα καιει ενα 4χ4 και αλλα ενα smartακι....

δεν νομιζω να ειπα κατι παραλογο.... αυτο το οποιο θελω να περασει ειναι πως δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα να δειξω στον δρομο, δεν ειχα ποτε κανενα ψωνιο με τα αμαξια, απλα να παω απο το Α  στο Β απλα και οικονομικα. Θα ηθελα ομως να ειναι κατι ομορφο οπτικα....

αυτο το πραγμα εγω πχ δεν θελω να το δω ουτε σαν εικονα:

car-fiat-multipla.jpg

26 λεπτά πριν, rafail1994 είπε

Τεράστια προσοχή με τα yaris, ειδικά τα δεύτερης γενιάς (2008-2012) οι κινητήρες 1NR-FE βγήκαν τρομερά προβληματικοί. Μετά απο κάποια χιλιόμετρα (μ.ο 40.000χλμ) η κατανάλωση λαδιού είναι τεράστια όπως και η απώλεια δύναμης. Το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και στους 1.0 αλλά και τους d4d, ωστόσο είναι λίγο Τζόκερ.

οριστε ενα ιδιαιτερα χρησιμο σχολιο που δεν ειχα ιδεα...αρα για να δω αυτο πρεπει να δω το αμαξι απο κοντα και απο καποιο βιβλιο servis πχ? πως τα διακρινω αυτα?

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.

Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος το πρόβλημα υπάρχει λόγω λανθασμένου σχεδιασμού του κινητήρα** όπου βουλώνουν οι τρύπες επιστροφής λαδιού των πιστονιών και έτσι το λάδι καίγεται στα τοιχώματα των κυλίνδρων.

Αυτό που  μπορείς να κάνεις είναι να δεις τον σειριακό αριθμό του κινητήρα. Εαν βρίσκετε μέσα στους παρακάτω που βλέπεις στην φωτογραφία σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Για έμενα κάλο είναι είναι να το αποφύγεις μιας και το κόστος μπορεί να φτάσει και τα 3.000€. Εαν πάλι βρεις κάτι που να σου αρέσει τόσο πολύ η έχει χαμηλή τιμή, θα αγοράσεις ΜΟΝΟ όσα χρησιμοποιούν 0-20 λάδι από τα 0km και η αλλαγή γίνεται κάθε 7.500km . Το ίδιο ισχύει και εαν έχει γίνει επισκευή του κινητήρα.

** 1NR-FE με 99 ή 101ps, αυτοί με τα 86ps η toyota λέει οτι δεν υπάρχει θέμα.

TSB_01.jpg

TSB_02.jpg

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

υποθετω με το φτωχο μου μυαλο πως αλλα εξοδα συντηρησης και κοστος ανταλλακτικων κανεις για ενα vw και αλλα για ενα fiat...λεω εγω τωρα

μικρη καταναλωση παλι υποθετω πως αλλα καιει ενα 4χ4 και αλλα ενα smartακι....

δεν νομιζω να ειπα κατι παραλογο.... αυτο το οποιο θελω να περασει ειναι πως δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα να δειξω στον δρομο, δεν ειχα ποτε κανενα ψωνιο με τα αμαξια, απλα να παω απο το Α  στο Β απλα και οικονομικα. Θα ηθελα ομως να ειναι κατι ομορφο οπτικα....

Κοιτα σε i20,fiesta,swift.

Να ξερεις η ford και η suzuki τσιμπαει στα ανταλλακτικα.. Πολυ περισσοτερο η ford!

Eπισης καποια swift εβγαζαν θεμα με σασμαν!

To i20 1.2 φοραει αξιοπιστο κινητηρα με καδενα(δεν εχει μεγαλο service) με καλες επιδοσεις για τα κυβικα του!

https://www.car.gr/21545605-hyundai-i-20

Δημοσ.

θα προτεινω yaris mk2 d4d euro5

πηρα πριν ενα χρονο ακριβως απο μαντρα , εισαγωγης γαλλικο. πενα το οχημα. του εκανα ενα σερβις το δεκεμβριο.

μονο καυσιμο θελει,. 

το πηρα 7000, τσεκαρισμενα χλμ σε toyota. ολα ΟΚ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...