Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με κόκκινες πινακίδες, γιατί το είχε κάποιος που το έφερε στο εξωτερικό, αλλά εγώ θέλω να τις αλλάξω και να τις κάνω κανονικές μαύρες. Έχω φάει το ίντερνετ αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει και πώς γίνεται η αλλαγή; ( Το αυτοκίνητο είναι του '98! )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έψαξες καλά, εμένα δεν μου πήρε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα να βρω αυτό:

http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?sid=1149

Το κόστος είναι 30€ αν το αυτοκίνητο αλλάζει πινακίδες για πρώτη φορά, ή 60€ αν αλλάζει για δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.

νομιζω δεν ειναι ετσι απλα 30 ευρω...

αν εχει κοκκινες πινακιδες σημαινει ειχε φοροαπαλλαγη. εισης σημαινει οτι το οδηγαει μονο ο κατοχος( ισως και τα μελη της οικογενειας.κανενανς αλλος

αν θες μαυρες κλπ , λογικα πρεπει να φορολογηθει.

αμα ηταν ετσι ολοι θα παιρναν με κοκκινες σε καλυτερη τιμη και θα τα αλλαζανε

επαναλαμβανω , αυτα που γραφω ειναι αν καταλαβα σωστα τι παιζει και τι θελετε να κανετε

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, pug_f_e είπε

αν εχει κοκκινες πινακιδες σημαινει ειχε φοροαπαλλαγη. εισης σημαινει οτι το οδηγαει μονο ο κατοχος( ισως και τα μελη της οικογενειας.κανενανς αλλος

επαναλαμβανω , αυτα που γραφω ειναι αν καταλαβα σωστα τι παιζει και τι θελετε να κανετε

Ισως και 60 ευρω αν θυμαμαι καλα πριν 8 χρονια που αλλαξα στο δικο μου τριτεκνικο .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pug_f_e είπε

Δεν μπορούν όλοι να πάρουν με κόκκινες, μόνο όσοι έχουν τις προϋποθέσεις.

Επίσης όσοι πάρουν με κόκκινες δεν μπορούν να τις αλλάξουν αμέσως, μόνο μετά την 5ετία (ή 7ετία, κάτι τέτοιο).

Δημοσ.

3ετία το πολυτεκνικό.

Το τριτεκνικό/πολυτεκνικό υποχρεούται να έχει κόκκινες πινακίδες για 3 έτη, κατά την διάρκεια των οποίων δεν μεταβιβάζεται (αν μεταβιβαστεί πληρώνει τους δασμούς που γλίτωσε) και δεν μπορεί να το οδηγήσει άλλος πλην του ιδιοκτήτη. Μετά την 3ετία είναι σαν κανονικό, το κάνεις ότι θες.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες που δικαιούνται αδασμολόγητο δεν ξέρω πόσα έτη. Νομίζω ίδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, leftermann είπε

3ετία το πολυτεκνικό.

Το τριτεκνικό/πολυτεκνικό υποχρεούται να έχει κόκκινες πινακίδες για 3 έτη, κατά την διάρκεια των οποίων δεν μεταβιβάζεται (αν μεταβιβαστεί πληρώνει τους δασμούς που γλίτωσε) και δεν μπορεί να το οδηγήσει άλλος πλην του ιδιοκτήτη. Μετά την 3ετία είναι σαν κανονικό, το κάνεις ότι θες.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες που δικαιούνται αδασμολόγητο δεν ξέρω πόσα έτη. Νομίζω ίδια.

Ετσι ακριβως..Οχι 5ετια κλπ που λενε καποιοι .Ειναι λαθος.

Τις αλλαξα εγω σε τριτεκνικο .

1 ώρα πριν, pug_f_e είπε

δηλαδη Γιαννη το αγορασες χωρις φορους και μετα με 60  ευρω το εκανες με μαυρες πινακιδες?

Με μειωμενους φορους που εχουν να κανουν με τα τελη ταξινομησης αναλογα με την αξια του αυτοκινητου . Εμενα εκανε 39.000 και το πηρα 32.500

Σε πιο μικρης αξιας αυτοκινητα ηταν πιο μικρη η απαλλαγη .

Στα τρια χρονια εβαλα συμβατικες.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Άρα αφού το αυτοκίνητο είναι παλιό και έχει χρόνια που το έχει ο παλιός ιδιοκτήτης με κόκκινες πινακίδες, εγώ μόνο το 30ρι θα πληρώσω, έτσι;

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, thepcbest είπε

Άρα αφού το αυτοκίνητο είναι παλιό και έχει χρόνια που το έχει ο παλιός ιδιοκτήτης με κόκκινες πινακίδες, εγώ μόνο το 30ρι θα πληρώσω, έτσι;

Αν ήταν να πληρωθεί κάτι άλλο, τότε δεν θα μπορούσατε να κάνετε μεταβίβαση.

Και ναι, 30άρι, εκτός και έχει αλλάξει ξανά πινακίδες οπότε 60άρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...