Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, teotsigourakos said:

Για αρχή θα πληρώσω σε φιορίνια να είμαι σίγουρος μιας και είναι το 1ο μου ταξίδι στο εξωτερικό :P

αντε με το καλο. 

πας στο εξωτερικο βλεπεις την οργανωση και οταν γυρισεις εδω ξενερωνεις με την ζωη σου.προσωπικα το παθαινω σε καθε ταξιδι. με το που παταω στο βενιζελος θελω να ξαναφυγω

βλεπεις το κεντρο της καθε πολης να ειναι μεσα στην χλιδη και λες γιατι η ομονοια εμας ειναι μεσα στην βρωμα  και δεν ξερω τι αλλο.

στα περισσοτερα μερη που εχω παει εχω ξεχασει τι σημαινει να ακους κορνα και δεν χρειαζεται να κοιταω οταν το φαναρι για τους πεζους ειναι πρασινο.

απλα καθημερινα πραγματα που τα βλεπεις σε πολλες χωρες εκτος απο εδω.

ξενοδοχεια που τα πληρωνεις 30-40 ευρω και ντρεπεσαι να πατησεις μεσα οταν εδω πας σε ξενοδοχεια με 70 και πεφτουν τουβλα πανω σου.

αυτα και αλλα πολλα.πλεον σπανια παω διακοπες στην ελλαδα και προτιμω το εξωτερικο γιατι οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες. υπαρχουν και ακριβες χωρες στην ευρωπη αλλα υπαρχουν και πολλες φτηνες πχ πολωνια,τσεχια κτλ.

• Like 3
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, poulinos είπε

αντε με το καλο. 

πας στο εξωτερικο βλεπεις την οργανωση και οταν γυρισεις εδω ξενερωνεις με την ζωη σου.προσωπικα το παθαινω σε καθε ταξιδι. με το που παταω στο βενιζελος θελω να ξαναφυγω

βλεπεις το κεντρο της καθε πολης να ειναι μεσα στην χλιδη και λες γιατι η ομονοια εμας ειναι μεσα στην βρωμα  και δεν ξερω τι αλλο.

στα περισσοτερα μερη που εχω παει εχω ξεχασει τι σημαινει να ακους κορνα και δεν χρειαζεται να κοιταω οταν το φαναρι για τους πεζους ειναι πρασινο.

ξενοδοχεια που τα πληρωνεις 30-40 ευρω και ντρεπεσαι να πατησεις μεσα οταν εδω πας σε ξενοδοχεια με 70 και πεφτουν τουβλα πανω σου.

αυτα και αλλα πολλα.πλεον σπανια παω διακοπες στην ελλαδα και προτιμω το εξωτερικο γιατι οι τιμες ειναι πολυ καλυτερες. υπαρχουν και ακριβες χωρες στην ευρωπη αλλα υπαρχουν και πολλες φτηνες πχ πολωνια,τσεχια κτλ.

Δεν θα αλλαζα λεξη :) 

Και οταν με το καλο γυρισεις φιλε teotsigourakos κατι μου λεει οτι θα αρχισεις να ψαχνεσαι για το επομενο ;) 

Δημοσ.
5 minutes ago, dazed said:

Και οταν με το καλο γυρισεις φιλε teotsigourakos κατι μου λεει οτι θα αρχισεις να ψαχνεσαι για το επομενο ;) 

standaraki. ετσι την επαθα και εγω.ηταν να μην κανω την αρχη

• Like 1
Δημοσ.

Βγαζεις και τα 300€ που εχεις διαθεσιμα απο εδω.

Στην Ουγγαρια αλλάζεις τα 200 σε ανταλλακτηριο (συμβουλευεσαι το google για την εκαστοτε καλη ισοτιμια) και καποια στιγμη οταν τελειωνουν τα λεφτα που θα εχεις και καλυτερη εικονα ποσα εν τελη θα χαλασεις αλλαζεις και τα υπολοιπα. (Μην αγχωθεις και τρελά για την ισοτιμία που θα κάνεις καθώς το ποσό ειναι τοσο μικρό που και την καλυτερη να μην βρεις, θα χασεις 2-3€ )

Την καρτα σου θα την χρειαστείς κυρίως για να πληρώσεις την μεταφορά σου απο το αερ/μιο στο ξενοδοχείο και για καβατζα εξτρα χρηματων αν τυχει κατι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αντε με το καλο. 

Δυστυχώς και ευτυχώς με το που κλείσω εναμιση χρόνο στη δουλειά που είμαι τώρα, σε ένα χρόνο περίπου ακόμα, θα ψάξω να φύγω εξωτερικό. Οπότε θα είναι το πρώτο ταξίδι και η πρώτη εμπειρία με άλλες χώρες ώστε να σχηματίσω αντικειμενική άποψη όσο γίνεται ως επισκέπτης για την ποιότητα ζωής έξω!

25 λεπτά πριν, omrtlegol είπε

Βγαζεις και τα 300€ που εχεις διαθεσιμα απο εδω.

Στην Ουγγαρια αλλάζεις τα 200 σε ανταλλακτηριο (συμβουλευεσαι το google για την εκαστοτε καλη ισοτιμια) και καποια στιγμη οταν τελειωνουν τα λεφτα που θα εχεις και καλυτερη εικονα ποσα εν τελη θα χαλασεις αλλαζεις και τα υπολοιπα. (Μην αγχωθεις και τρελά για την ισοτιμία που θα κάνεις καθώς το ποσό ειναι τοσο μικρό που και την καλυτερη να μην βρεις, θα χασεις 2-3€ )

Την καρτα σου θα την χρειαστείς κυρίως για να πληρώσεις την μεταφορά σου απο το αερ/μιο στο ξενοδοχείο και για καβατζα εξτρα χρηματων αν τυχει κατι. 

Λέω να χρησιμοποιήσω κάρτα όπου μπορώ όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω μιας και η προμήθεια είναι 2% σε κάθε συναλλαγή που νομίζω είναι πολύ χαμηλά και όπου χρειαστεί θα έχω τα μετρητά (100 ευρώ απ τα 300).

1 ώρα πριν, dazed είπε

Θα αρχίσω να ψάχνω για σπίτι μάλλον για έξω :Ρ

Δημοσ.

Πήγα πριν λίγες βδομάδες. Σε γενικές γραμμές:

Εκεί που δέχονται κάρτα, σε ρωτάει συνήθως αν θες να χρεωθείς σε Euro ή HUF. Εγώ επέλεγα HUF και άφηνα τη VISA να κάνει τη μετατροπή.

Σε σχεδόν όλα τα καταστήματα δέχονται ευρώ (μόνο χαρτονομίσματα) αλλά σου λένε ότι ρέστα δίνουν μόνο στο τοπικό νόμισμα (με 1-2 εξαιρέσεις).

Στα λουτρά: Δέχονται κάρτα ΜΟΝΟ εκεί που πληρώνεις για την είσοδο. Αν θα νοικιάσεις σαγιονάρες και μαγιό /πετσέτα, πες το ΠΡΙΝ μπεις μέσα. Εγώ πήρα πετσέτα από ξενοδοχείο και σαγιονάρες δικές μου. Το μαγιό το ξέχασα στο ξενοδοχείο οπότε μπήκα ..... .ξέρεις..... :X

Αν έχεις κάποια άλλη συγκεκριμένη απορία, πες μου τώρα που τα έχω φρέσκα :)

Για μεταφορά από αεροδρόμιο τα κανόνισες;

ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να πάρεις ταξί από το δρόμο (μας είπαν οι ντόπιοι).

Δημοσ.
On 25/04/2019 at 14:47, teotsigourakos said:

Δυστυχώς και ευτυχώς με το που κλείσω εναμιση χρόνο στη δουλειά που είμαι τώρα, σε ένα χρόνο περίπου ακόμα, θα ψάξω να φύγω εξωτερικό. Οπότε θα είναι το πρώτο ταξίδι και η πρώτη εμπειρία με άλλες χώρες ώστε να σχηματίσω αντικειμενική άποψη όσο γίνεται ως επισκέπτης για την ποιότητα ζωής έξω!

γυρισα χτες απο ταξιδι πολωνια,σουηδια ,δανια ,βερολινο.στις 3 πρωτες χωρες δεν ειχα καθολου συναλλαγμα και τα παντα με καρτα .ολα μια χαρα.σε μια συναλλαγη νομιζω δανια η σουηδια μου εβγαλε οτι το Pin ηταν λαθος.δεν ξερω αν εγραψα εγω κατι λαθος ή αν τρωει καποιο σκαλωμα επειδη σε μερικες χωρες παιζουν καρτες χωρις pin και καρτες με 6 digits pin.την περασα ανεπαφα και ολα μια χαρα. σε αλλες συναλλαγες με Pin ημουν μια χαρα.κατα τα αλλα και εγω που γυρισα μετα απο αυτο το ταξιδι ηθελα να ξαναφυγω καπακια.εστω και για λιγες μερες που ειδα σουηδια ,δανια απλα Respect. ναι μεν ημουν επισκεπτης αλλα καποια πραγματα ειναι διαφορετικα.μια ηρεμια στον αερα,μετακινηση αβερτα με ποδηλατο και οχι αμαξι για 100 μετρα.μια χαρα δρομοι,μια χαρα μεσα μεταφορας, οχι φασαρια, μεγαλα πεζοδρομια,λιγα αμαξια κτλ. στο ευχομαι ολοψυχα να την κανεις για το εξωτερικο οπως λες και οτι καλυτερο σε εμπειριες απο το πρωτο ταξιδι. και ελπιζω να κανεις πολλα ταξιδια και εκτος ευρωπης.εχουν και αυτα την μαγεια τους. ειδικα αμα η δουλεια εδω δεν πληρωνει καλα και δεν ειναι και μονιμη ενας λογος παραπανω να πας εξω.

κατα τα αλλα μετα απο αυτο το ταξιδι θα ελεγα το παρακατω

γερμανια και αρκετες ευρωπαικες χωρες καλυτερη σε πολλα πραγματα απο ελλαδα

σουηδια,δανια καλυτερη σε πολλα πραγματα απο την γερμανια και τις αλλες ευρωπαικες χωρες.

αν ενιωθα μια φορα καλα στο βερολινο τοτε στην δανια,σουηδια ενιωθα δυο φορες πιο ωραια εστω και απο την πλευρα του επισκεπτη. 

ολες τις πληρωμες τις εκανα σε ευρω.αυριο θα δω τι εχω χρεωθει για καθε συναλλαγη που εκανα (λογω συναλλάγματος)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, poulinos είπε

γυρισα χτες απο ταξιδι πολωνια,σουηδια ,δανια ,βερολινο.στις 3 πρωτες χωρες δεν ειχα καθολου συναλλαγμα και τα παντα με καρτα .ολα μια χαρα.σε μια συναλλαγη νομιζω δανια η σουηδια μου εβγαλε οτι το Pin ηταν λαθος.δεν ξερω αν εγραψα εγω κατι λαθος ή αν τρωει καποιο σκαλωμα επειδη σε μερικες χωρες παιζουν καρτες χωρις pin και καρτες με 6 digits pin.την περασα ανεπαφα και ολα μια χαρα. σε αλλες συναλλαγες με Pin ημουν μια χαρα.κατα τα αλλα και εγω που γυρισα μετα απο αυτο το ταξιδι ηθελα να ξαναφυγω καπακια.εστω και για λιγες μερες που ειδα σουηδια ,δανια απλα Respect. ναι μεν ημουν επισκεπτης αλλα καποια πραγματα ειναι διαφορετικα.μια ηρεμια στον αερα,μετακινηση αβερτα με ποδηλατο και οχι αμαξι για 100 μετρα.μια χαρα δρομοι,μια χαρα μεσα μεταφορας, οχι φασαρια, μεγαλα πεζοδρομια,λιγα αμαξια κτλ. στο ευχομαι ολοψυχα να την κανεις για το εξωτερικο οπως λες και οτι καλυτερο για το πρωτο ταξιδι. και ελπιζω να κανεις πολλα ταξιδια και εκτος ευρωπης.εχουν και αυτα την μαγεια τους. ειδικα αμα η δουλεια εδω δεν πληρωνει καλα και δεν ειναι και μονιμη ενας λογος παραπανω να πας εξω

Κι εγώ μόλις γύρισα χθες από Βουδαπέστη. Παρόλο που είναι πιο "φτωχή" χώρα και γενικά οικονομικά είναι στα ίδια επίπεδα με μας και χειρότερα βλέπεις κάποια πράγματα που εκεί τα έχουν δεδομένα ενώ εδώ ούτε καν το έχουν σκεφτεί. Βλέπε δρόμους, πεζοδρόμια, ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (ειδικά αυτό παίζει και να γεράσω και αν μην υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα), να περπατάς στο δρόμο και να νιώθεις άσχημα που σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περάσεις, το πόσο περιποιημένα πάρκα έχουν, η καθαριότητα και πολλά άλλα... Γύρισα και με το που ήρθα ένιωσα πραγματικά και χωρίς υπερβολές λες και πήγα στο χωριό μου στην Καλαμάτα, πραγματικά. Είμαστε πολύ πίσω σε νοοτροπία ενώ έχουμε μακράν πιο όμορφη χώρα με μακράν πολύ περισσότερες προοπτικές αλλά την πάνε πίσω τα μυαλά της και λυπάμαι γι αυτό. Όσον αφορά τα χρήματα τελικά μου έφυγαν 210 νταν και πήγα σε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούσα και έτρωγα 2 γεύματα έξω. Έκανα κάποια διαχείριση βέβαια αλλά δε μετρούσα την κάθε δεκάρα. Δεν μου έλειψε τίποτα δοκίμασα πολλά πραγματα, πήγα σε πολλά μέρη και γενικά αξίζει η Βουδαπέστη. Εκεί έβγαλα 50 ευρώ σε φιορίνια και τα υπόλοιπα μόνο κάρτα Εθνική όπου και κρατούσε 2% μόνο σε κάθε συναλλαγή.

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.
5 minutes ago, teotsigourakos said:

Κι εγώ μόλις γύρισα χθες από Βουδαπέστη. Παρόλο που είναι πιο "φτωχή" χώρα και γενικά οικονομικά είναι στα ίδια επίπεδα με μας και χειρότερα βλέπεις κάποια πράγματα που εκεί τα έχουν δεδομένα ενώ εδώ ούτε καν το έχουν σκεφτεί. Βλέπε δρόμους, πεζοδρόμια, ΦΑΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (ειδικά αυτό παίζει και να γεράσω και αν μην υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα), να περπατάς στο δρόμο και να νιώθεις άσχημα που σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περάσεις, το πόσο περιποιημένα πάρκα έχουν, η καθαριότητα και πολλά άλλα... Γύρισα και με το που ήρθα ένιωσα πραγματικά και χωρίς υπερβολές λες και πήγα στο χωριό μου στην Καλαμάτα, πραγματικά. Είμαστε πολύ πίσω σε νοοτροπία ενώ έχουμε μακράν πιο όμορφη χώρα με μακράν πολύ περισσότερες προοπτικές αλλά την πάνε πίσω τα μυαλά της και λυπάμαι γι αυτό. Όσον αφορά τα χρήματα τελικά μου έφυγαν 210 νταν και πήγα σε όσα περισσότερα αξιοθέατα μπορούσα και έτρωγα 2 γεύματα έξω. Έκανα κάποια διαχείριση βέβαια αλλά δε μετρούσα την κάθε δεκάρα. Δεν μου έλειψε τίποτα δοκίμασα πολλά πραγματα, πήγα σε πολλά μέρη και γενικά αξίζει η Βουδαπέστη. Εκεί έβγαλα 50 ευρώ σε φιορίνια και τα υπόλοιπα μόνο κάρτα Εθνική όπου και κρατούσε 2% μόνο σε κάθε συναλλαγή.

:) τιποτα αλλο μονο :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/4/2019 στις 5:35 ΜΜ, mariosCS είπε

Πήγα πριν λίγες βδομάδες. Σε γενικές γραμμές:

Εκεί που δέχονται κάρτα, σε ρωτάει συνήθως αν θες να χρεωθείς σε Euro ή HUF. Εγώ επέλεγα HUF και άφηνα τη VISA να κάνει τη μετατροπή.

Σε σχεδόν όλα τα καταστήματα δέχονται ευρώ (μόνο χαρτονομίσματα) αλλά σου λένε ότι ρέστα δίνουν μόνο στο τοπικό νόμισμα (με 1-2 εξαιρέσεις).

Στα λουτρά: Δέχονται κάρτα ΜΟΝΟ εκεί που πληρώνεις για την είσοδο. Αν θα νοικιάσεις σαγιονάρες και μαγιό /πετσέτα, πες το ΠΡΙΝ μπεις μέσα. Εγώ πήρα πετσέτα από ξενοδοχείο και σαγιονάρες δικές μου. Το μαγιό το ξέχασα στο ξενοδοχείο οπότε μπήκα ..... .ξέρεις..... :X

Αν έχεις κάποια άλλη συγκεκριμένη απορία, πες μου τώρα που τα έχω φρέσκα :)

Για μεταφορά από αεροδρόμιο τα κανόνισες;

ΔΕΝ είναι καλή ιδέα να πάρεις ταξί από το δρόμο (μας είπαν οι ντόπιοι).

Όλα κομπλέ ήταν όσον αφορά τα λουτρά, είχα πάρει τα πάντα και ήμουν ετοιμοπόλεμος :P Από αεροδρόμιο  προς κέντρο την πρώτη μέρα κατά τύχη έφτασα σωστά γιατί πήρα το 200Ε και άλλαξα μετά με το M3 replacement bus που έχουν γιατί είναι κλειστή η γραμμη 3 του μετρό από κάποιο σημείο και κάνει το δρομολόγιο του μετρό. Στο γυρισμό απλά πας με τη γραμμή 3 του μετρό μέχρι ένα σημείο και παίρνεις μετά το 200Ε πάλι αλλιώς είχε το 100Ε από το κέντρο απλά πλήρωνες 900HUF για το εισιτήριο ενώ με τον άλλο τρόπο παίρνεις 2 single tickets (350HUF το ένα). Γενικά η μετακίνηση ήταν παιχνιδάκι από ένα σημείο και μετά όλα ήταν εύκολα και τα καταλάβαινες. Πήρα ΟΛΑ τα μέσα και δε δυσκολεύτηκα ούτε χάθηκα. Αυτά...

20 λεπτά πριν, poulinos είπε

:) τιποτα αλλο μονο :)

Απλά οκ όπως όλα τα πράγματα έχουν τα καλά τους, έτσι έχουν και τα κακά τους. Πχ αυτό που δεν μου άρεσε και τόσο ήταν η αντιμετώπιση αρκετών υπαλλήλων σε μαγαζιά. Δεν ήταν όλοι αλλά αρκετοί ήταν αγενείς, κάτι που το ήξερα από λόγια άλλων ότι γενικά συμβαίνει στο εξωτερικό. Ήταν ψυχροί και αυτό σε ξένιζε λίγο αλλά οκ έχουμε και εδώ κάτι φυντάνια... Επίσης κάτι που μου έσπασε λίγο παραπάνω τα νεύρα ήταν ότι στο μετρό υπήρχαν ελάχιστα καθίσματα, δεν γνωρίζω το λόγο αλλά αυτό ίσχυε. Αλλά ήταν λίγα αυτά τα μικρά αρνητικά που δεν μου άφησαν άσχημη γεύση και νομίζω άνετα τα προσπερνάει κανείς...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα "αγένειας" σε μαγαζί, η ώρα ήταν 10 το βράδυ και πάω με την κοπέλα μου σε ιταλικό εστιατόριο που έλεγε το ωράριο απ έξω ότι κάποιες μέρες κλείνει 11 και κάποιες 12. Οκ έριξα μια γρήγορη ματιά στο ωράριο δεν είδα ακριβώς την ώρα και μπαίνω. Στο μαγαζί είχε κανονικά κόσμο να τρώει κλπ κλπ. Και έρχεται η υπάλληλος και με κοιτάει με περίεργο ύφος και με ρωτάει τι θα ήθελα. Της λέω αν θα μπορούσα να κάτσω να φάω σε στυλ ρητορικά ρωτώντας... μου απαντάει με ύφος (μα καλά είσαι τόσο χαζός που δεν το ξέρεις...?) είμστε κλειστά... Την ευχαριστώ και φεύγω. Αλλά 1ον που να ξέρω τι ώρα κλείνει η κουζίνα σου ΚΥΡΑ μου και 2ον ήταν τέρμα αγενής με το ύφος και την ερώτησή της.

Δημοσ.
12 minutes ago, teotsigourakos said:

Απλά οκ όπως όλα τα πράγματα έχουν τα καλά τους, έτσι έχουν και τα κακά τους. Πχ αυτό που δεν μου άρεσε και τόσο ήταν η αντιμετώπιση αρκετών υπαλλήλων σε μαγαζιά. Δεν ήταν όλοι αλλά αρκετοί ήταν αγενείς, κάτι που το ήξερα από λόγια άλλων ότι γενικά συμβαίνει στο εξωτερικό. Ήταν ψυχροί και αυτό σε ξένιζε λίγο αλλά οκ έχουμε και εδώ κάτι φυντάνια... Επίσης κάτι που μου έσπασε λίγο παραπάνω τα νεύρα ήταν ότι στο μετρό υπήρχαν ελάχιστα καθίσματα, δεν γνωρίζω το λόγο αλλά αυτό ίσχυε. Αλλά ήταν λίγα αυτά τα μικρά αρνητικά που δεν μου άφησαν άσχημη γεύση και νομίζω άνετα τα προσπερνάει κανείς...

παντα υπαρχει και κατι αρνητικο.σπανια σε καταστηματα εχω πετυχει αγενεις πωλητες στο εξωτερικο και συνηθως δεν ηταν ντοπιοι.αυτο που μου αρεσε ειναι οτι σε πολλες πολεις,χωρες ο πωλητης στο καταστημα δεν σε πριζει ανα δυο λεπτα αν θες κατι πχ πλαισιο.εμπαινα μεσα σε καποια δεν μου διναν καν σημασια(thanxssssss) ενω σε αλλα που με ρωταγαν τους ελεγα ενα just looking και ολα μια χαρα.εδω πας να δεις και οι πωλητες πισω απο σενα γιατι εχουν τετοιες οδηγιες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

παντα υπαρχει και κατι αρνητικο.σπανια σε καταστηματα εχω πετυχει αγενεις πωλητες στο εξωτερικο και συνηθως δεν ηταν ντοπιοι.αυτο που μου αρεσε ειναι οτι σε πολλες πολεις,χωρες ο πωλητης στο καταστημα δεν σε πριζει ανα δυο λεπτα αν θες κατι πχ πλαισιο.εμπαινα μεσα σε καποια δεν μου διναν καν σημασια(thanxssssss) ενω σε αλλα που με ρωταγαν τους ελεγα ενα just looking και ολα μια χαρα.εδω πας να δεις και οι πωλητες πισω απο σενα γιατι εχουν τετοιες οδηγιες.

Αυτό ισχύει κι εγώ σε κάποιους έλεγα απλά ρίχνω μια ματιά και τέλος. Γενικά δεν έχω τρελό παράπονο απλά δεν περιμένω και όλα να είναι τέλεια.

Δημοσ.
9 minutes ago, teotsigourakos said:

Αυτό ισχύει κι εγώ σε κάποιους έλεγα απλά ρίχνω μια ματιά και τέλος. Γενικά δεν έχω τρελό παράπονο απλά δεν περιμένω και όλα να είναι τέλεια.

το βασικο ειναι να ζυγισεις τα συν και τα πλην την καθε χωρας και επισης να δεις αν τα πλην σε επηρεαζουν ή οχι. πχ το να μου πει ο αλλος οτι τα καταστηματα κλεινουν στις 21:00 και δεν θα βρω να παρω καφε ή δεν ξερω τι δεν με επηρεαζει.το να μου πει καποιος δεν εχει παραλια κοντα επισης δεν με νοιαζει. δηλαδη εμενα μαρεσει το βουνο οποτε το να μην εχει παραλια δεν ειναι κριτηριο για να διαλεξω μια χωρα. και στην ελλαδα αυτα που θεωρουν καποιοι συν εγω τα θεωρω πλην.και αντιστοιχα αυτα που θεωρουν καποιοι πλην εξω εγω τα θεωρω συν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

το βασικο ειναι να ζυγισεις τα συν και τα πλην την καθε χωρας και επισης να δεις αν τα πλην σε επηρεαζουν ή οχι. πχ το να μου πει ο αλλος οτι τα καταστηματα κλεινουν στις 21:00 και δεν θα βρω να παρω καφε ή δεν ξερω τι δεν με επηρεαζει.το να μου πει καποιος δεν εχει παραλια κοντα επισης δεν με νοιαζει. δηλαδη εμενα μαρεσει το βουνο οποτε το να μην εχει παραλια δεν ειναι κριτηριο για να διαλεξω μια χωρα. και στην ελλαδα αυτα που θεωρουν καποιοι συν εγω τα θεωρω πλην.και αντιστοιχα αυτα που θεωρουν καποιοι πλην εξω εγω τα θεωρω συν.

Ναι σίγουρα πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά και πάει πλέον στο κάθε άτομο. Αλλά κάποια από αυτά, γιατί θα σου  πουν κάποιοι Ελληναράδες ότι τους αρέσει πχ αυτή η ζούγκλα πουυ ζουν και δεν μπορούν να είναι σα στρατιωτάκια του εξωτερικού. Ότι πχ γιατί να έχει προτεραιότητα ο πεζός και όχι ο μάγκας με το Lada. Ή το να μπορεί να οδηγάει όσο γρήγορα θέλει μέσα στην πόλη ή να περνάει με πορτοκαλοκόκκινο το φανάρι και να τα γράφει στ αρχίδια του όλα. Είναι κι αυτό μια άποψη που θα ακούσεις :P Άλλοι θέλουν να ζουν (σορρυ για την έκφραση) μέσα στα σκατά και άλλοι μέσα στην οργάνωση. Επίσης ο μύθος ότι όλα κλείνουν στις 21:00 είναι απλά μύθος και δεν μπορώ να το ακούω σαν δικαιολογία. Ναι τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν νωρίς αλλά 1ον υπάρχουν 24ωρα όσον αφορά προιόντα και 2ον υπάρχουν και χώροι διασκέδασης μέχρι αργά το βράδυ πχ Ruin Bars στη Βουδαπέστη μέχρι τις 4 το πρωί καθημερινά. Οπότε για μένα όλοι αυτοί που λένε για την Ελλαδάρα τους ότι γαμάει κλπ κλπ απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλο της ανασφάλειάς τους :D

Δε λέω έχουμε καλύτερη διασκέδαση, έχουμε καλύτερα μαγαζιά αλλά δεν είναι μόνο αυτά στη ζωή Im sorry ;)

Δημοσ.
1 minute ago, teotsigourakos said:

Ναι σίγουρα πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά και πάει πλέον στο κάθε άτομο. Αλλά κάποια από αυτά, γιατί θα σου  πουν κάποιοι Ελληναράδες ότι τους αρέσει πχ αυτή η ζούγκλα πουυ ζουν και δεν μπορούν να είναι σα στρατιωτάκια του εξωτερικού. Ότι πχ γιατί να έχει προτεραιότητα ο πεζός και όχι ο μάγκας με το Lada. Ή το να μπορεί να οδηγάει όσο γρήγορα θέλει μέσα στην πόλη ή να περνάει με πορτοκαλοκόκκινο το φανάρι και να τα γράφει στ αρχίδια του όλα. Είναι κι αυτό μια άποψη που θα ακούσεις :P Άλλοι θέλουν να ζουν (σορρυ για την έκφραση) μέσα στα σκατά και άλλοι μέσα στην οργάνωση. Επίσης ο μύθος ότι όλα κλείνουν στις 21:00 είναι απλά μύθος και δεν μπορώ να το ακούω σαν δικαιολογία. Ναι τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν νωρίς αλλά 1ον υπάρχουν 24ωρα όσον αφορά προιόντα και 2ον υπάρχουν και χώροι διασκέδασης μέχρι αργά το βράδυ πχ Ruin Bars στη Βουδαπέστη μέχρι τις 4 το πρωί καθημερινά. Οπότε για μένα όλοι αυτοί που λένε για την Ελλαδάρα τους ότι γαμάει κλπ κλπ απλά κρύβονται πίσω από το δάχτυλο της ανασφάλειάς τους :D

Οπως το ειπες.και ειναι αυτο που λενε.αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει.οπως και οτιδηποτε δεν το προτιμουμε το σνομπαρουμε.κατα τα αλλα και στις χωρες που πηγα πηρα καφε απο super market κοντα στις 22:00 και επισης υπηρχαν και burger kings και mc donalds ανοιχτα μεχρι αργα αν ειναι τοσο αναγκη να φας κατι. επισης στην σουηδια απορω αν ακουσα κανα κορναρισμα οταν εδω εχουμε ενσωματωθει στην κορνα.και αλλα τοσα.γενικως αποφευγω να κανω τετοιες συζητησεις πλεον γιατι ως επι το πλειστον θα ακουσω οτι η ελλαδα ειναι μια και δεν υπαρχει αλλη και οτι ο πολιτισμος ξεκινησε αποτην αρχαια ελλαδα και εμεις φεραμε τα φωτα (ναι τα Led):P στους ξενουν και αλλα τοσα τα οποια λιγο με ενδιαφερουν. Η ελλαδα εχει ιστορια κτλ. Δεν με νοιαζει ποιος εχει ιστορια ή που ξεκινησε τι και που. εχω 50-60-70 χρονια να ζησω και θελω να τα ζησω καλα. σιγουρα ειναι μια μεγαλη αποφαση να σηκωθεις να φυγεις οταν εχεις ηδη μια νορμαλ δουλεια εδω ή οταν δουλευεις ηδη παρα πολλα χρονια.τιποτα δεν ειναι ευκολο. προτιμω καποιος να μου πει ομως οτι δεν γουσταρει να παει εξωτερικο για αυτο και αυτο το λογο παρα να μειωνει το εξωτερικο για να αναδειξει οτι βρισκεται στην τελεια χωρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...