sakisgri Δημοσ. 6 Ιουνίου Δημοσ. 6 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, dimitris_p είπε Καλησπέρα. Δέμα απο Ali κολλημένο απο της 26/5 δείχνει οτι ειναι να παραδοθεί στην κουριερ. Αρχίζει από UL. Γνωρίζεται μήπως με ποια εταιρεία θα έρθει να το ψάξω μήπως και βγάλω άκρη? Αν είναι UL*********HU (και NL η BE να έχει στο τέλος, το ίδιο ισχύει) η παράδοση θα γίνει με τα ΕΛΤΑ. Λογικά είναι semitrackable (απλή αποστολή) Δες και μια εδώ, https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919 (εκεί που γράφω "ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ") ανάλογα με τον τρόπο αποστολής, θα δεις με τι έρχεται και πόσες μέρες περίπου κάνει. Επίσης δες και εκεί που γράφω "ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ SEMITRACKABLE (απλή αποστολή)" Επεξ/σία 6 Ιουνίου από sakisgri 1
SLAYER Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Το πακέτο μου είναι κολλημένο από 6/6 στο τελωνείο με την ένδειξη «Σε διαδικασία φυσικού ελέγχου από το τελωνείο» (πακέτο από Αμερική, παράδοση στην Ελλάδα μεσω ΕΛΤΑ) Αύτη είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτό το μήνυμα/status στο tracking. Τι προηγούμενες φορές, το δέμα έμπαινε στο τελωνείο, και ύστερα από μερικές ημέρες οι διαδικασίες εκτελωνισμού είχαν ολοκληρωθεί. Έχει κάποιος άλλος εμπειρία με το συγκεκριμένο tracking status? Μήπως είναι δειγματοληπτικός έλεγχος (πχ κάθε χ πακέτα ανοίγουν και ένα)? Χρειάζεται να κάνω κάτι ή απλά περιμένω? (να υποθέσω ότι θα πάρει αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί ο φυσικός έλεγχος?) Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων Επεξ/σία 27 Ιουνίου από SLAYER
Liverpool89 Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου Καλησπερα. Αν παραγγειλω απο το αμαζον εδω https://www.amazon.com/dp/B0DXPV4PZP#averageCustomerReviewsAnchor εχει τελωνειο; Υπαρχει εναλλακτικη;
Lotof Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Τι να επιλέξω ώστε να φάω το μικρότερο πακέτο σε έξοδα εκτελωνισμού / δασμών ;;
omokas Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου 1 hour ago, Lotof said: Τι να επιλέξω ώστε να φάω το μικρότερο πακέτο σε έξοδα εκτελωνισμού / δασμών ;; USPS νομίζω που είναι κρατικό και θα έρθει με ΕΛΤΑ εδώ 2
rockpaul Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 27/6/2025 στις 3:32 ΜΜ, SLAYER είπε Το πακέτο μου είναι κολλημένο από 6/6 στο τελωνείο με την ένδειξη «Σε διαδικασία φυσικού ελέγχου από το τελωνείο» (πακέτο από Αμερική, παράδοση στην Ελλάδα μεσω ΕΛΤΑ) Αύτη είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτό το μήνυμα/status στο tracking. Τι προηγούμενες φορές, το δέμα έμπαινε στο τελωνείο, και ύστερα από μερικές ημέρες οι διαδικασίες εκτελωνισμού είχαν ολοκληρωθεί. Έχει κάποιος άλλος εμπειρία με το συγκεκριμένο tracking status? Μήπως είναι δειγματοληπτικός έλεγχος (πχ κάθε χ πακέτα ανοίγουν και ένα)? Χρειάζεται να κάνω κάτι ή απλά περιμένω? (να υποθέσω ότι θα πάρει αρκετές ημέρες για να ολοκληρωθεί ο φυσικός έλεγχος?) Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων Από 12.06 μικρο δέμα απο usps κολλημένο στο τελωνείο. Στα τηλέφωνα μου λεν οτι κάνει 10 με 15 εργάσιμες. Σήμερα ειμαστε στην 13η εργάσιμη ενώ το δέμα έχει φύγει απο Αμερική πάνω από μήνα. Δεν βρίσκω φυσιολογικούς αυτούς τους χρόνους πραγματικά. Στα e-mail μου ουδεμία απάντηση. Την επόμενη φορα νομιζω θα στείλω με speedex και ας πληρώσω κάτι παραπάνω. Θα φύγω διακοπές και το δέμα ακόμα θα αράζει τελωνείο.... Επεξ/σία 2 Ιουλίου από rockpaul Παρέλαβες φίλε μου ; εμενα κολλημένο απο 12.06 . καμια εξελιξη, καμια απαντηση τα e-mail μου....
Liverpool89 Δημοσ. 5 Ιουλίου Δημοσ. 5 Ιουλίου Τα μεταχειρισμενα που πουλαει το αμαζον τι φαση; ειναι απο επιστροφες; Ελαττωματικά;
TechWeirdo Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου Μπορεί να μου προτείνει κάποιος αλλά σάιτ όπως το Amazon, τι προμήθεια κρατάνε στο τελωνείο ;
cthulhucarbide Δημοσ. 6 Ιουλίου Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Παιδιά επειδή έχω χρόνια να ψωνίσω απέξω και δεν έχω ιδέα τι παίζει τελευταία. Θέλω να πάρω κάτι από Αγγλία (chronos.ltd.uk) με κόστος 16 λίρες και ακόμα 10 για τα μεταφορικά. Αποστολή λένε με Royal mail ή με ανεξάρτητες κούριερ, δεν λένε με τι συγκεκριμένα και δεν μπορείς να επιλέξεις. Παίζει να περάσει τελωνείο και να χρεωθώ τίποτα παραπάνω για τόσο μικρό ποσό? Επεξ/σία 7 Ιουλίου από cthulhucarbide
sakisgri Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Παιδιά επειδή έχω χρόνια να ψωνίσω απέξω και δεν έχω ιδέα τι παίζει τελευταία. Θέλω να πάρω κάτι από Αγγλία (chronos.ltd.uk) με κόστος 16 λίρες και ακόμα 10 για τα μεταφορικά. Αποστολή λένε με Royal mail ή με ανεξάρτητες κούριερ, δεν λένε με τι συγκεκριμένα και δεν μπορείς να επιλέξεις. Παίζει να περάσει τελωνείο και να χρεωθώ τίποτα παραπάνω για τόσο μικρό ποσό? Εφόσον η Αγγλία είναι πλέον τρίτη χώρα και δεν έχεις χρεωμένα import fees, ναι το πιο πιθανό είναι να περάσει τελωνείο. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μη περάσει, αν στη τιμή είναι ο Φ.Π.Α., αν δεν είναι 100% θα περάσει. Το καλό είναι έρχεται με Royal mail που σημαίνει θα αναλάβει το εκτελωνισμό τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα που θα είναι τα λιγότερα με σύγκριση αν έρθει με ιδιωτική courier. Αν στη τιμή είναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included) και περάσει τελωνείο, θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού που είναι 5€ για δέματα από 16€ έως και 30€. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Αν δεν είναι ο Φ.Π.Α. στη τιμή θα πληρώσεις 3,84€ Φ.Π.Α. + 5€ τέλη εκτελωνισμού. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 58 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Παιδιά επειδή έχω χρόνια να ψωνίσω απέξω και δεν έχω ιδέα τι παίζει τελευταία. Θέλω να πάρω κάτι από Αγγλία (chronos.ltd.uk) με κόστος 16 λίρες και ακόμα 10 για τα μεταφορικά. Αποστολή λένε με Royal mail ή με ανεξάρτητες κούριερ, δεν λένε με τι συγκεκριμένα και δεν μπορείς να επιλέξεις. Παίζει να περάσει τελωνείο και να χρεωθώ τίποτα παραπάνω για τόσο μικρό ποσό? Koίτα το https://demagr.com/#/aboutUs/ . Θα βάλεις παράδοση στην διευθυνσή τους στην Αγγλία.Θα το φέρουν Ελλάδα οδικώς και θα στο παραδώσει η ACS .Δεν χρεώνει τελωνείο και η τιμή που θα σου πουν είναι τελική.Δεν θα το έχεις την άλλη μέρα αλλά υπολόγιζε σε 10 μέρες. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 28 λεπτά πριν, sakisgri είπε Εφόσον η Αγγλία είναι πλέον τρίτη χώρα και δεν έχεις χρεωμένα import fees, ναι το πιο πιθανό είναι να περάσει τελωνείο. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μη περάσει, αν στη τιμή είναι ο Φ.Π.Α., αν δεν είναι 100% θα περάσει. Το καλό είναι έρχεται με Royal mail που σημαίνει θα αναλάβει το εκτελωνισμό τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα που θα είναι τα λιγότερα με σύγκριση αν έρθει με ιδιωτική courier. Αν στη τιμή είναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included) και περάσει τελωνείο, θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού που είναι 5€ για δέματα από 16€ έως και 30€. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Αν δεν είναι ο Φ.Π.Α. στη τιμή θα πληρώσεις 3,84€ Φ.Π.Α. + 5€ τέλη εκτελωνισμού. Στο site κάπου λέει "For orders made from the UK , 20% VAT is added. All other orders are VAT free." Άρα δεν περιλαμβάνεται φπα. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει με Royal mail. Αλλά αν έρθει θα πληρώσω τα 31€ που είναι το προϊόν με τα μεταφορικά και άλλα 9 περίπου για φπα και εκτελωνισμό, σωστά? Άρα 40€. Αν έρθει με άλλη κούριερ όμως? 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Koίτα το https://demagr.com/#/aboutUs/ . Θα βάλεις παράδοση στην διευθυνσή τους στην Αγγλία.Θα το φέρουν Ελλάδα οδικώς και θα στο παραδώσει η ACS .Δεν χρεώνει τελωνείο και η τιμή που θα σου πουν είναι τελική.Δεν θα το έχεις την άλλη μέρα αλλά υπολόγιζε σε 10 μέρες. Χμ καλή φάση φαίνεται. Δεδομένου ότι θα γλυτώσω 10 λίρες μεταφορικών (εντός Αγγλίας στέλνουν δωρεάν) ίσως συμφέρει αρκετά. Δεν με νοιάζει πότε θα έρθει. Διάβασα ότι αγοράζω το αντικείμενο και γράφω την διεύθυνσή τους και κάτι ακόμα στην διεύθυνση 2. Δεν κατάλαβα όμως σε ποιο στάδιο της διαδικασίας πληρώσω την υπηρεσία και βλέπω και το κόστος? Βασικά βρήκα την τιμή σε άλλο σημείο στο σάιτ και πάει απλά με το κιλό και βγαίνει απλά 10€ ! Πιο φτηνά δλδ από τις 10,5 λίρες που θα πλήρωνα στο αρχικό κατάστημα! Άμα είναι και αξιόπιστο το κατάστημα νομίζω δεν έχω κανέναν λόγο να μην το χρησιμοποιήσω.
sakisgri Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 13 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Στο site κάπου λέει "For orders made from the UK , 20% VAT is added. All other orders are VAT free." Άρα δεν περιλαμβάνεται φπα. Αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει με Royal mail. Αλλά αν έρθει θα πληρώσω τα 31€ που είναι το προϊόν με τα μεταφορικά και άλλα 9 περίπου για φπα και εκτελωνισμό, σωστά? Άρα 40€. Αν έρθει με άλλη κούριερ όμως? Αν έρθει με ιδιωτική courier να υπολογίζεις κανένα 40αρι σίγουρα, + τον Φ.Π.Α. για το δέμα, με λίγα λογία μάλλον δεν συμφέρει. Αν δεν το πάρεις με τον τρόπο που πρότεινε ο φίλος πιο πάνω, μίλα μαζί τους να σταλεί με Royal mail οπωσδήποτε. Αλλιώς δες αν υπάρχει το προϊόν από Ευρωπαϊκή χώρα που δεν υπάρχει τελωνείο η από Aliexpress/Banggood που πάλι δεν θα περάσει τελωνείο. Αν το βρεις από Aliexpress και δεν γνωρίζεις από τρόποι αποστολής χωρίς τελωνείο, έχω οδηγό εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/535/#findComment-60712919. Από Banggood δεν χρειάζεται να κοιτάξεις τπτ, χρησιμοποιεί DDP (Delivered Duty Paid) και είναι όλα μέσα στην αρχική τιμή. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 7 Ιουλίου Δημοσ. 7 Ιουλίου 8 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Χμ καλή φάση φαίνεται. Δεδομένου ότι θα γλυτώσω 10 λίρες μεταφορικών (εντός Αγγλίας στέλνουν δωρεάν) ίσως συμφέρει αρκετά. Δεν με νοιάζει πότε θα έρθει. Διάβασα ότι αγοράζω το αντικείμενο και γράφω την διεύθυνσή τους και κάτι ακόμα στην διεύθυνση 2. Δεν κατάλαβα όμως σε ποιο στάδιο της διαδικασίας πληρώσω την υπηρεσία και βλέπω και το κόστος? Βασικά βρήκα την τιμή σε άλλο σημείο στο σάιτ και πάει απλά με το κιλό και βγαίνει απλά 10€ ! Πιο φτηνά δλδ από τις 10,5 λίρες που θα πλήρωνα στο αρχικό κατάστημα! Άμα είναι και αξιόπιστο το κατάστημα νομίζω δεν έχω κανέναν λόγο να μην το χρησιμοποιήσω. Θα ενημερώσουν πόσο να πληρώσεις όταν φτάσει στην Ελλάδα και το δώσουν στην ACS.Εγώ τους πλήρωσα με ΡΡ (1,8 κιλά 15€ ) . Απο το παράδειγμά τους Name): Konstantinos Mitropoulos (Το ονοματεπώνυμο σας) (Address): Unit 8 DEMAGR, Optima park (Street): Thames road (Address Line 2): DEMAGR **** (City): Dartford (County): Kent (Post Code): DA1 4QX М: 07466795655 Στο address line 2 στα ** βαζεις τον κωδικό πελάτη που θα σου δώσει η demagr όταν εγγραφείς.Και στο Μ βάζεις το κινητό σου. Εγώ μια φορά τους χρησιμοποίησα και όλα πηγαν καλά.Εστειλα ένα chromebook αξίας £240 το Πάσχα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα