Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο thread!

Περιμένω ενα δέμα το όπιο  έρχεται με DHL εντός Ευρώπης, και σήμερα λαμβάνω ενημέρωση με sms οπού λέει   "με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού".  Φαντάζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο..... Υπαρχή περίπτωση να μην περάσει ? και αν ναι, θα ζητήσουν αποδείξεις κλπ?

EDIT: μετά από δεύτερη αναζήτηση, βλέπω ότι ισχύει το ίδιο με της υπόλοιπα δέματα εντός Ευρώπης. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει.

Επεξ/σία από BlackRose56
  • Απαντ. 6,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, BlackRose56 είπε

Ελπίζω να είμαι στο κατάλληλο thread!

Περιμένω ενα δέμα το όπιο  έρχεται με DHL εντός Ευρώπης, και σήμερα λαμβάνω ενημέρωση με sms οπού λέει   "με την επιφύλαξη του εκτελωνισμού".  Φαντάζομαι δεν γλιτώνω τελωνείο..... Υπαρχή περίπτωση να μην περάσει ? και αν ναι, θα ζητήσουν αποδείξεις κλπ?

EDIT: μετά από δεύτερη αναζήτηση, βλέπω ότι ισχύει το ίδιο με της υπόλοιπα δέματα εντός Ευρώπης. Θα περιμένω αύριο να δω τι θα γίνει.

Πάντως αν το δέμα έρχεται όντως από άλλη Ευρωπαικη χώρα δεν υπάρχει τελωνειο. Τελωνείο περνάει μόνο όταν έρχεται από τρίτη χώρα το δέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Παραγγελία στο Anazon italy που έρχεται με Tracking No. του τύπου PW 111 222 333 GR και ως μεταφορική αναφέρει Delivery By Hrvatska posta, ξέρει κανείς ποια μεταφορική θα μου παραδώσει στην Ελλάδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/9/2024 στις 12:35 ΠΜ, vassar είπε

Παραγγελία στο Anazon italy που έρχεται με Tracking No. του τύπου PW 111 222 333 GR και ως μεταφορική αναφέρει Delivery By Hrvatska posta, ξέρει κανείς ποια μεταφορική θα μου παραδώσει στην Ελλάδα;

Hrvatska posta ειναι το τοπικο ταχυδρομειο της Κροατιας (το γιατι τα στελνουν απο εκει κανεις δεν γνωριζει) εξυπηρετουνταν παλαιοτερα με ΕΛΤΑ courier.

Η ΕΛΤΑ courier τωρα που εγινε/γινεται αυτη την περιοδο ενωση μαζι τα ΕΛΤΑ ειναι αγνωστο ποιος τελικα εξυπηρετει για την παραδοση αφου ειναι σε διαδικασια αλλαγης/τροποποιησης.

Εχεις πεσει πανω στην αλλαγη απο ΕΛΤΑ courier οποτε μονο στο parcelapp ισως βγαλει με ποια κουριερ έρχεται. Μπορει να στα φερουν και τα ΕΛΤΑ courier ή απλό ΕΛΤΑ. Καθυστερησεις δυστυχως παιζουν και απο amazon.

https://www.dnews.gr/eidhseis/business-news/488345/elta-kai-elta-courier-enonoun-tis-dynameis-tous-ti-allazei-apo-1i-oktovriou

https://www.elassona-city.gr/epikairotita/item/28091-telos-epoxis-gia-ta-elta-courier-sygxoneyontai-me-ta-elta

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) προχωρούν σε μια σημαντική συγχώνευση. Τα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ courier συγχωνεύονται και από 1η Οκτωβρίου κάτι νέο και πολύ σημαντικό έρχεται στην αγορά των ταχυμεταφορών της χώρας την 1η Οκτωβρίου 2024.Sep 6, 2024

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ.

Γνωρίζετε με ποια εταιρεία συνεργάζεται η Hermes Αυστρίας; Παράγγειλα κάτι προϊόντα από Αυστρία και δεν ξέρω ποια εταιρεία courier θα μου τα φέρει. Η Hermes δεν απαντάει.

Ελπίζω να μην μπλέξουμε πάλι με ελ.τα.........................

Δημοσ.

5 ώρες πριν, Es1 είπε

Γνωρίζετε με ποια εταιρεία συνεργάζεται η Hermes Αυστρίας; Παράγγειλα κάτι προϊόντα από Αυστρία και δεν ξέρω ποια εταιρεία courier θα μου τα φέρει. Η Hermes δεν απαντάει.

Ελπίζω να μην μπλέξουμε πάλι με ελ.τα.........................

ΕΛΤΑ courier / ΕΛΤΑ 

Δημοσ.
Στις 19/9/2024 στις 5:42 ΜΜ, sakisgri είπε

Κανονικά εφόσον έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α. και έχουν δηλωθεί όλα κανονικά όπως θα δεις και παρακάτω Δεν πρέπει να περασει καν τελωνειο που σημαίνει δεν χρεώνεσαι και τέλη εκτελωνισμού.

Δυστυχώς όμως έχουμε δει πως όταν έρχεται ένα δέμα από τρίτη χώρα κατευθείαν Ελλαδα τις περισσότερες φορές χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού. Υπάρχουν όμως και φορές που δεν χρεώθηκε κάτι, θα έλεγα τελευταία το βλέπουμε πιο συχνά.

Όταν παραλάβεις ενημέρωσε μας αν θες.

Λοιπόν ενημερώνω: ήρθε σήμερα, μου το φερε ο ΕΛΤΑ courier στην πόρτα μου, όλα κομπλέ. Δεν χρεώσανε τίποτα άλλο, μόνο ότι πλήρωσα στο ebay. Στα αρνητικά τώρα, η συσκευή δεν δουλεύει, μάλλον έχει μια ασυμβατότητα και θέλω να την επιστρέψω. Την πάω στα ΕΛΤΑ και πληρώνω μόνο ταχυδρομικά για Αγγλία, έτσι;

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, ThymiosPaP είπε

Λοιπόν ενημερώνω: ήρθε σήμερα, μου το φερε ο ΕΛΤΑ courier στην πόρτα μου, όλα κομπλέ. Δεν χρεώσανε τίποτα άλλο, μόνο ότι πλήρωσα στο ebay. Στα αρνητικά τώρα, η συσκευή δεν δουλεύει, μάλλον έχει μια ασυμβατότητα και θέλω να την επιστρέψω. Την πάω στα ΕΛΤΑ και πληρώνω μόνο ταχυδρομικά για Αγγλία, έτσι;

Δεν γνωρίζω φίλε μου να σου απαντήσω. Διάβασε εδώ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Konos93 είπε

θέλω να αγοράσω από δω https://eu.arzopa.com/products/a1m-17-3-1080p-fhd-ips-portable-monitor στα 130 €, θα ναι όντως αυτή η τιμή μαζί με μεταφορικά και ενδεχωμένος τελωνία; (εχω καιρό να αγοράσω από εξωτερικό)

Εδώ https://eu.arzopa.com/pages/about-arzopa γράφουν: ARZOPA was established in 2020 . As a high-tech enterprise with multiple patents, it has branches in Hong Kong, the United States, Spain and other places, and has warehouses in the United States, Europe, Japan, and Brazil. We can sell to over 60 countries around the world. It has now become a professional brand of portable monitors that has won a large number of users around the
world.

Ρώτα αν στέλνουν από Ευρώπη και αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included)

Αλλιώς θα πρότεινα να το πάρεις από εδώ https://vi.aliexpress.com/item/1005006727813198.html στα 145€ τελική τιμή, και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

EDIT: Προχώρησα στο checkout και γράφει:

Total

EUR€129.99

Including €25.16 in taxes

Αρα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή.

Επισης έβαλα μια ότι να ναι διεύθυνση για Ελλαδα και όταν έβαλα τον τ.κ. (41500) έβγαλε

Shipping method

Choose a shipping method

Free Shipping (1-3 business days, shipping from Germany warehouse)       Free

Αφού έχει και Paypal θα έλεγα ειναι safe και δεν θα εχεις εξτρά χρεώσεις αφού έρχεται από Ευρώπη.

Επεξ/σία από sakisgri
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 03/10/2024 at 01:16, sakisgri said:

Εδώ https://eu.arzopa.com/pages/about-arzopa γράφουν: ARZOPA was established in 2020 . As a high-tech enterprise with multiple patents, it has branches in Hong Kong, the United States, Spain and other places, and has warehouses in the United States, Europe, Japan, and Brazil. We can sell to over 60 countries around the world. It has now become a professional brand of portable monitors that has won a large number of users around the
world.

Ρώτα αν στέλνουν από Ευρώπη και αν στη τιμή ειναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included)

Αλλιώς θα πρότεινα να το πάρεις από εδώ https://vi.aliexpress.com/item/1005006727813198.html στα 145€ τελική τιμή, και να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

EDIT: Προχώρησα στο checkout και γράφει:

Total

EUR€129.99

Including €25.16 in taxes

Αρα ο Φ.Π.Α ειναι μέσα στη τιμή.

Επισης έβαλα μια ότι να ναι διεύθυνση για Ελλαδα και όταν έβαλα τον τ.κ. (41500) έβγαλε

Shipping method

Choose a shipping method

Free Shipping (1-3 business days, shipping from Germany warehouse)       Free

Αφού έχει και Paypal θα έλεγα ειναι safe και δεν θα εχεις εξτρά χρεώσεις αφού έρχεται από Ευρώπη.

5 μέρες έκανε να ρθει μια χαρα όλα θενκς

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περιμένω δέμα από αμαζον de, το οποίο στάλθηκε από Ιταλία με Hrvatska Posta, είναι της μορφής PW000000000GR, έφυγε Σάββατο και σήμερα πρωί ήταν Αθήνα, αλλά δεν το βλέπω στο 17track ούτε στο σαιτ των ΕΛΤΑ . Θα έρθει με ΕΛΤΑ ή παίζει με κάτι άλλο? Μου φαίνεται σαν πολύ γρήγορα να έκανε 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Περιμένω δέμα από αμαζον de, το οποίο στάλθηκε από Ιταλία με Hrvatska Posta, είναι της μορφής PW000000000GR, έφυγε Σάββατο και σήμερα πρωί ήταν Αθήνα, αλλά δεν το βλέπω στο 17track ούτε στο σαιτ των ΕΛΤΑ . Θα έρθει με ΕΛΤΑ ή παίζει με κάτι άλλο? Μου φαίνεται σαν πολύ γρήγορα να έκανε 

Ναι με τα ΕΛΤΑ (το πιο πιθανό) μπορεί όμως και ΕΛΤΑ courier. Δεν το έχουν σκαναρει ακόμα γιαυτό και δεν φαινεται.

Ξέρεις που να το κοιτάξεις https://parcelsapp.com/

• Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, sakisgri είπε

μπορεί όμως και ΕΛΤΑ courier.

Όντως, στο parcel app μου δίνει ελτα κουριερ και το βλέπω στην σελίδα τους για άφιξη. Μου κάνει εντύπωση που δεν το δείχνει στα ΕΛΤΑ. Πιο παλιά έβλεπες τα δέματα και των μεν, και των δε και στις 2 σελίδες. Φαίνεται μάλλον τέλος αυτό. 

Και μάλλον θα αντικαταστήσω το 17τρακ με το parcel app. Και την προηγούμενη φορά που το πρότεινες (και όλο το ξεχνάω), πάλι εκεί είδα ινφο 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Όντως, στο parcel app μου δίνει ελτα κουριερ και το βλέπω στην σελίδα τους για άφιξη. Μου κάνει εντύπωση που δεν το δείχνει στα ΕΛΤΑ. Πιο παλιά έβλεπες τα δέματα και των μεν, και των δε και στις 2 σελίδες. Φαίνεται μάλλον τέλος αυτό. 

Ναι όντως παλιά φαινόταν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...