anegefalos Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Το πακετο εφυγε απο αγγλια,πηγε ιταλια και τωρα ειναι γαλλια.Υπαρχει περιπτωση να θεωρηθει μεταφορα εντος Ε.Ε. και να μη χρεωθω;
sakisgri Δημοσ. 9 Απριλίου Δημοσ. 9 Απριλίου Μόλις τώρα, anegefalos είπε Το πακετο εφυγε απο αγγλια,πηγε ιταλια και τωρα ειναι γαλλια.Υπαρχει περιπτωση να θεωρηθει μεταφορα εντος Ε.Ε. και να μη χρεωθω; Μονο αν περάσει τελωνείο είτε στην Ιταλία είτε στην Γαλλία. Στις 7/4/2025 στις 9:50 ΜΜ, anegefalos είπε Καλησπερα,εχω παραγγειλει απο ιταλια και ο τυπος τελικα θα μου το στειλει απο Αγγλια με fedex priority.Το πακετο ειναι στα 10 κιλα με διαστασεις 30×30×30.Γνωριζετε τι θα πληρωσω,αν και μου ειπε οτι θα μου πληρωσει το κοστος που θα προκυψει. Το αν χρεωθείς παίζει ρόλο αν είναι πληρωμένα τα έξοδα εκτελωνισμού. Στις 7/4/2025 στις 11:21 ΜΜ, kalpal είπε Παιδιά έχει κολλήσει το πακέτο από τις 27 Μαρτίου Αποστολή βρίσκεται σε στάδιο μεταφοράςΓ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) Χαθηκε λέτε η θα φανεί; Είναι φυσιολογικό με τα ΕΛΤΑ, πιο πιθανό να φανεί, πάρα πολύ σπάνια χάνονται δέματα, ειδικά τα συστημένα σχεδόν ποτέ.
andreasomagiras Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου Θέλω να προβώ σε παραγγελία 2 προϊόντων από Αυστρία ή Γερμανία. Η καταβολή του αντιτίμου για το κάθε ένα, θα γίνει από διαφορετικές κάρτες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει πρόσθεση κάποιου ποσού γιατί είναι από κάτι σαν την "επιστροφή" της eurobank. Η μία κάρτα επαρκεί για το ένα προϊόν, αλλά όχι 8τα έξοδα αποστολής. Η άλλη κάρτα υπερκαλύπτει την αξία του δεύτερου προϊόντος όπως τα έξοδα αποστολής και για τα 2. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα, μου απάντησαν πως δεν μπορεί να γίνει μια παραγγελία, με 2 πληρωμές (λογικό). Οπότε ψάχνω κάποια υπηρεσία που να δίνει διεύθυνση Γερμανίας ή Αυστρίας και μετά να κάνει σύμπτυξη των 2 πακέτων και αποστολή ως ένα. Επειδή δεν έχω βγάλει άκρη, δυσκολεύομαι με τις ξένες γλώσσες και η μετάφραση google μου έχει αφήσει απορίες, ψάχνω την πιο αξιόπιστη και συμφέρουσα υπηρεσία από όσες έχετε δοκιμάσει. Τα πακέτα θα έχουν συνολικό βάρος 1,2 (έως 2*) κιλά και το μέγεθος τους (δε το βρήκα ακριβώς) 15Χ15Χ15 cm το κάθε ένα δηλαδή 30Χ15Χ15 πάνω κάτω, εκτός αν προσθέσω και τίποτα παρελκόμενα οπότε και φτάσω (στα 2 κιλά) αλλά σε όγκο τα 3 πακέτα (45Χ15Χ15).
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 1 ώρα πριν, andreasomagiras είπε Θέλω να προβώ σε παραγγελία 2 προϊόντων από Αυστρία ή Γερμανία. Η καταβολή του αντιτίμου για το κάθε ένα, θα γίνει από διαφορετικές κάρτες. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει πρόσθεση κάποιου ποσού γιατί είναι από κάτι σαν την "επιστροφή" της eurobank. Η μία κάρτα επαρκεί για το ένα προϊόν, αλλά όχι 8τα έξοδα αποστολής. Η άλλη κάρτα υπερκαλύπτει την αξία του δεύτερου προϊόντος όπως τα έξοδα αποστολής και για τα 2. Μετά από επικοινωνία με το κατάστημα, μου απάντησαν πως δεν μπορεί να γίνει μια παραγγελία, με 2 πληρωμές (λογικό). Οπότε ψάχνω κάποια υπηρεσία που να δίνει διεύθυνση Γερμανίας ή Αυστρίας και μετά να κάνει σύμπτυξη των 2 πακέτων και αποστολή ως ένα. Επειδή δεν έχω βγάλει άκρη, δυσκολεύομαι με τις ξένες γλώσσες και η μετάφραση google μου έχει αφήσει απορίες, ψάχνω την πιο αξιόπιστη και συμφέρουσα υπηρεσία από όσες έχετε δοκιμάσει. Τα πακέτα θα έχουν συνολικό βάρος 1,2 (έως 2*) κιλά και το μέγεθος τους (δε το βρήκα ακριβώς) 15Χ15Χ15 cm το κάθε ένα δηλαδή 30Χ15Χ15 πάνω κάτω, εκτός αν προσθέσω και τίποτα παρελκόμενα οπότε και φτάσω (στα 2 κιλά) αλλά σε όγκο τα 3 πακέτα (45Χ15Χ15). εχω στείλει δέμα με το https://demagr.com/#/aboutUs/ απο Αγγλία,εχει και Γερμανία. Δεν το έχουν παραλάβει Ελλάδα ακόμα,με δικό τους όχημα φτάνει Ελλάδα και μετά το προωθεί η ACS. Απλά στο αφήνω να το δεις. 1
andreasomagiras Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε εχω στείλει δέμα με το https://demagr.com/#/aboutUs/ απο Αγγλία,εχει και Γερμανία. Δεν το έχουν παραλάβει Ελλάδα ακόμα,με δικό τους όχημα φτάνει Ελλάδα και μετά το προωθεί η ACS. Απλά στο αφήνω να το δεις. Θα ρίξω μια ματιά, τώρα κιόλας. Ευχαριστώ. 1
andreasomagiras Δημοσ. 21 Απριλίου Δημοσ. 21 Απριλίου 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε εχω στείλει δέμα με το https://demagr.com/#/aboutUs/ απο Αγγλία,εχει και Γερμανία. Δεν το έχουν παραλάβει Ελλάδα ακόμα,με δικό τους όχημα φτάνει Ελλάδα και μετά το προωθεί η ACS. Απλά στο αφήνω να το δεις. Κοίταξα λίγο, ενδιαφέρον φαίνεται. Ενημέρωσε Οταν γίνει η παραλαβή. 1
bill987 Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Καλησπέρα παίδες, θέλει ένας φίλος να του παραγγείλω αυτό : https://www.amazon.com/25000Pcs-Rhinestones-Tweezers-Crafting-Bedazzling/dp/B0CRGV3D93/ref=sr_1_1_sspa?crid=2O1CGMON12WWW&dib=eyJ2IjoiMSJ9.jzLwJXiySn5YU23s0EErrrqb3A5jVdPTBNwrWMBokoRxaUZnfAS9u1xAiBgSOVheOFY8klFvqatIECqveuwdFZhy5APfTawB8ZJ0JZQDS-oKzW1sgEbpq__6_38YGVJZIDxB3snVKzPepzwmmvZRMIGlfQQzWKyGiRJKTYrqoDz78fNUzrlu9AwlOYX-b11qIz6UJXSii2PdSvO_lxMRBl840Yfz9UInAokOokVDmwiFxj6_hizKRAEEoZOkU-tVqI1AYyu8oYv3fHUNfkdj_5azzegZLtxLvf1_JTLLfGU.4AVE5ErVd5ifWnKNlU3Gc5PdRwd9rkQbd9r6L10LttA&dib_tag=se&keywords=25000pcs+resin+rhinestones+with+tweezers+for+crafting&qid=1745495611&sprefix=25000pcs+%2Caps%2C225&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&psc=1 Υπάρχει περίπτωση για τελωνείο ??? Λέει αποστολή από amazon αλλά πωλητής ένας κινέζος ...
StandardTen Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Ρε παίδες, για δώστε λίγο φώτα γιατί χάθηκα με τόσες απαντήσεις και still μπερδεμένος τόσα έτη μετά. Έρχεται πακέτο από Ebay, Αγγλία, προπληρωμένο VAT κανονικότατα (αξία αντικειμένου περί τα 80€), το έχω και στην απόδειξη, σκάει το ειδοποιητήριο σήμερα, λέει ΦΠΑ 0€, τέλη εκτελωνισμού 2.5€. Τι ακριβώς χρεώνουν; Γιατί απτα άρθρα που διάβαζα κάποτε είχα καταλάβει ότι οι δασμοί μπαίνουν αν ΔΕΝ είναι πληρωμένος ο ΦΠΑ, αλλά μάλλον κάτι έχει χαθεί στη μετάφραση.
sakisgri Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, StandardTen είπε Ρε παίδες, για δώστε λίγο φώτα γιατί χάθηκα με τόσες απαντήσεις και still μπερδεμένος τόσα έτη μετά. Έρχεται πακέτο από Ebay, Αγγλία, προπληρωμένο VAT κανονικότατα (αξία αντικειμένου περί τα 80€), το έχω και στην απόδειξη, σκάει το ειδοποιητήριο σήμερα, λέει ΦΠΑ 0€, τέλη εκτελωνισμού 2.5€. Τι ακριβώς χρεώνουν; Γιατί απτα άρθρα που διάβαζα κάποτε είχα καταλάβει ότι οι δασμοί μπαίνουν αν ΔΕΝ είναι πληρωμένος ο ΦΠΑ, αλλά μάλλον κάτι έχει χαθεί στη μετάφραση. Επειδή δεν αρκεί να είναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α. Στα ΕΛΤΑ γράφουν: ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισµού για τα ταχυδροµικά αντικείµενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άµεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D). Η Διασάφηση προ άφιξης είναι μια ενέργεια που κάνει ο πωλητής όταν στέλνει κάτι, με λίγα λογία δηλώνει στο τελωνείο τι ακριβώς είναι αυτό που στέλνει και κάποια άλλα στοιχεία δικά σου (του παραλήπτη). Αν τα κάνει όλα σωστά και έχει καταβάλει και τον Φ.Π.Α. μέσω της πλατφόρμας IOSS τότε παίρνει διασάφηση το δέμα χωρίς να χρειαστεί να περάσει τελωνείο και χωρίς κάποια χρέωση. Αν δεν κάνει τη Διασάφηση προ άφιξης, η κάτι δεν δηλώσει σωστά, η του ξεφύγει κάτι, τότε αναγκαστικά περνάει τελωνείο για να συμπληρωθεί και να πάρει διασάφηση το δέμα, και έτσι χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού. Υπάρχει και περίπτωση ο πωλητής να δήλωσε αξία κάτω από 15€ και χρεώθηκες τέλη εκτελωνισμού που είναι 2,5€ για δέματα από 0 έως 15€ για τους παραπάνω λόγους. (Πιο πιθανό να έγινε αυτό) Επίσης έχουν το δικαίωμα ακόμα και αν είναι όλα σωστά να περάσουν τελωνείο όποιο δέμα θέλουν για ένα απλό ελέγχο, δλδ αν όντως έχει αυτό που έχει δηλώσει ο πωλητής και αν η τιμή αντιστοιχεί στη πραγματικότητα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό και γιαυτό να χρεώθηκες μόνο 2,5€ και όχι 10€ που είναι τα τέλη εκτελωνισμού για δέματα από 50€ έως και 100€. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Επεξ/σία 24 Απριλίου από sakisgri 1
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Στις 21/4/2025 στις 7:33 ΜΜ, andreasomagiras είπε Κοίταξα λίγο, ενδιαφέρον φαίνεται. Ενημέρωσε Οταν γίνει η παραλαβή. Το ιστορικό. Στέλνω με royal mail ένα λάπτοπ ,συσκευασμένο κλπ ,στην αγγλική διεύθυνσή τους.Το παραλαμβάνουν την επόμενη μέρα ,ολα καλά.Ενημέρωση ότι θα αποσταλεί στις 13-4,κάθε Κυριακή φευγει το φορτηγό. To δέμα έφυγε απο Αγγλία στις 13-4 όπως έγραφε στο tracking.Πέρασε Πασχα και χθες έλαβα email να πληρωθεί (1,8 κιλά προς 14,98€) πλήρωσα με ΡΡ .Αλλο email για επιβεβαίωση τηλ παραλήπτη.Ολα καλά και μετά απο λίγο έλαβα email για να μπω στον λογαριασμό μου ώστε να δω το tracking απο την ACS.Χθες δεν έβγαζε κάτι αλλά σήμερα βγάζει ότι έφυγε απο Θεσσαλονίκη και ταξιδευει προς το κατάστημα παράδοσης.αν το παραλάβω αύριο θα είναι καλά. Πιστευω ότι η διαδικασία είναι:μαζευουν τα δέματα της εβδομάδας,το ΣουΚού φευγει το φορτηγό ,ίσως συναντάται και με το φορτηγό απο Γερμανία κάπου στην Ευρώπη,και κατεβαίνουν όλα μαζι οδικώς Ελλάδα.Εκεί τα δίνουν στην ACS ,βγαίνει το κοστολόγιο ,πληρώνεις και το προωθεί η ACS. 1
anegefalos Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου Εγω παντως παρελαβα σημερα με fedex απο Αγγλια και δεν πληρωσα τιποτα.Στο μεταξυ ο τυπος στο τηλεφωνο απο τη fedex μου ειπε θα πληρωσω φπα επι της αξιας του προιοντος + 5-6 ευρω για τη fedex.Υπαρχει περιπτωση να μου στειλουν φιρμανι εκ των υστερων;
StandardTen Δημοσ. 24 Απριλίου Δημοσ. 24 Απριλίου 3 ώρες πριν, sakisgri είπε Επειδή δεν αρκεί να είναι πληρωμένος ο Φ.Π.Α. Στα ΕΛΤΑ γράφουν: ∆ιευκρινίζεται ότι δεν θα εισπράττονται Τέλη Εκτελωνισµού για τα ταχυδροµικά αντικείµενα, εισαγωγές αγαθών αξίας <150 € από χώρες εκτός ΕΕ, τα οποία θα απελευθερώνονται άµεσα από το Τελωνείο, βάσει της ∆ιασάφησης προ άφιξης (τύπου D). Η Διασάφηση προ άφιξης είναι μια ενέργεια που κάνει ο πωλητής όταν στέλνει κάτι, με λίγα λογία δηλώνει στο τελωνείο τι ακριβώς είναι αυτό που στέλνει και κάποια άλλα στοιχεία δικά σου (του παραλήπτη). Αν τα κάνει όλα σωστά και έχει καταβάλει και τον Φ.Π.Α. μέσω της πλατφόρμας IOSS τότε παίρνει διασάφηση το δέμα χωρίς να χρειαστεί να περάσει τελωνείο και χωρίς κάποια χρέωση. Αν δεν κάνει τη Διασάφηση προ άφιξης, η κάτι δεν δηλώσει σωστά, η του ξεφύγει κάτι, τότε αναγκαστικά περνάει τελωνείο για να συμπληρωθεί και να πάρει διασάφηση το δέμα, και έτσι χρεώνεσαι τέλη εκτελωνισμού. Υπάρχει και περίπτωση ο πωλητής να δήλωσε αξία κάτω από 15€ και χρεώθηκες τέλη εκτελωνισμού που είναι 2,5€ για δέματα από 0 έως 15€ για τους παραπάνω λόγους. (Πιο πιθανό να έγινε αυτό) Επίσης έχουν το δικαίωμα ακόμα και αν είναι όλα σωστά να περάσουν τελωνείο όποιο δέμα θέλουν για ένα απλό ελέγχο, δλδ αν όντως έχει αυτό που έχει δηλώσει ο πωλητής και αν η τιμή αντιστοιχεί στη πραγματικότητα. Υπάρχει περίπτωση να έγινε αυτό και γιαυτό να χρεώθηκες μόνο 2,5€ και όχι 10€ που είναι τα τέλη εκτελωνισμού για δέματα από 50€ έως και 100€. https://mediaeltaportal.dev.ibserver.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1.pdf Αναλυτικότατος, ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διευκρινίσεις. Άρα δυστυχώς αυτά που μένουν... αδιευκρίνιστα εξ ορισμού απ'ό,τι φαίνεται, είναι όλα τα παραπάνω σε κάθε δέμα εκτός ΕΕ, που εν τέλει είναι στο στρίψιμο του νομίσματος αν θα φας χαράτσι ή όχι. Ευτυχώς να λέω που πήγε μόνο τόσο δηλαδή. 1
Composer Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Επειδή δεν τα παρακολουθώ αυτά με τους δασμούς (παίρνω συνήθως από amazon και ebay που βάζει αυτόματα τον δασμό). Πήρα τώρα από Αμερική από άλλο κατάστημα, blu-ray ταινίες. Το περιεχόμενο εκτιμήθηκε στα 95,81 ευρώ και πλήρωσα τελωνείο 32,99. Το 1/3!!! Είναι φυσιολογικό αυτό; Επεξ/σία 25 Απριλίου από Composer
Killbill33 Δημοσ. 25 Απριλίου Δημοσ. 25 Απριλίου Εμένα μου φαίνονται μια χαρά Αν σκεφτείς ότι πληρώνεις ΦΠΑ 24% μέσα σε αυτό το ποσό 1
Bill_1991 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Καλησπερα θα ηθελα να αγορασω ενα κινητο (poco x7 pro) απο Dhgate. Μου δειχνει οτι θα σταλθει απο Ισπανια μεσω GLS, ξερουμε αν θα πληρωσω και τελωνειο εφοσων ειναι απο Ευρωπη ή οποιαδηποτε αλλα εξτρα χρεωση ΦΠΑ? Ευχαριστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα