Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Προσπαθω εδω και 2 μερες να κανω αγορα μεσω paypal και δεν μπορω.Αλλαξα καρτα μηπως ηταν αυτο το προβλημα αλλα τα ιδια παλι.Προσπαθησα μεσω λογαριασμο φικου μου παλι τα ιδια.Εχει γινει κατι με το Paypal και δεν το γνωριζω;

Δημοσ.

Απορριπτεται η αγορα οτι καρτα και να βαλω.Εβαλα φιλου μου και παλι εκανε το ιδιο.Επισης με διαφορετικο λογαριασμο μου εκανε παλι το ιδιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gkats16819 είπε

Απορριπτεται η αγορα οτι καρτα και να βαλω.Εβαλα φιλου μου και παλι εκανε το ιδιο.Επισης με διαφορετικο λογαριασμο μου εκανε παλι το ιδιο.

Μάλλον φταίνε οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Μίλα με την τράπεζα να σου πουν αν είναι αυτο

Δημοσ.
12 ώρες πριν, spartak1 είπε

Μάλλον φταίνε οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Μίλα με την τράπεζα να σου πουν αν είναι αυτο

Αυτο ειναι, καποιοι πωλητες εχουν την Ελλαδα στη μαυρη λιστα ακομα και δεν δεχονται πληρωμες λογω CC. Μου ετυχε και μενα και ρωτησα την τραπεζα να δω αν ειχε θεμα η καρτα η ειναι κατι αλλο και μου απαντησαν αυτο. Αγορασα απο αλλον και τελος

Δημοσ.

Ξερει κανεις γιατι καποια ποσα μπαινουν ολα και καποιες φορες οχι;

Πχ πριν κανα μηνα μου εβαλε καποιος ενα ποσο και μπηκε ακεραιο μεσα. Σημερα μου εβαλε καποιος ενα αλλο ποσο και ηταν -11.5ε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Ξερει κανεις γιατι καποια ποσα μπαινουν ολα και καποιες φορες οχι;

Πχ πριν κανα μηνα μου εβαλε καποιος ενα ποσο και μπηκε ακεραιο μεσα. Σημερα μου εβαλε καποιος ενα αλλο ποσο και ηταν -11.. 

Σε ευρω ήταν το ποσό ή σε άλλο νόμισμα; Τι ποσό ήταν;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spartak1 είπε

Σε ευρω ήταν το ποσό ή σε άλλο νόμισμα; Τι ποσό ήταν;

Σε ευρω και το ποσο ηταν σχετικα μικρο γιαυτο μου εκανε τρομερη εντυπωση. Βεβαια και την προηγουμενη φορα ηταν σε ευρω και δεν κρατησαν τιποτα. Κατι διαβασα πως ισως ο ενας να το εστειλε σαν φιλος και ο αλλος σαν εταιρεια;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, elorant είπε

Μήπως σου έστειλε χρήματα από άλλη χώρα, ανεξάρτητα από νόμισμα. Το PayPal παίρνει προμήθειες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μπορείς να δεις εδώ λεπτομέρειες.

https://www.paypal.com/an/smarthelp/article/what-are-the-fees-for-paypal-accounts-faq690

Απο αλλη χωρα ηταν και οι 2 περιπτωσεις, αυτο ειναι το θεμα.

Κοιταξα και εγω τις σελιδες τους αλλα δεν βρηκα καποια που να λεει συγκεκριμενα ποσοστα που κρατανε απο καθε χωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε με την μαύρη λίστα. Έχει γίνει το εξής:  Αυτή η g@m1m€nH c0l0kυβέρνηση (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά έχω γίνει έξω φρενών με αυτό)  έχει αυξήσει κρυφά την λίστα απαγόρευσης με τους κωδικούς αγοράς για αγορές με κάρτες στο εξωτερικό. Πήρα τηλέφωνο στην  τράπεζα και μου το είπανε. Κάθε αγορά που γίνεται με κάρτα καταχωρείται με έναν κωδικό αγοράς στο διεθνές διατραπεζικό σύστημα άμεσα για έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Υπάρχουν κωδικοί π.χ. για ρούχα, ηλεκτρονικά, αναλώσιμα κτλ. Λόγω των CC αν η αγορά δεν εμπίπτει στις κατηγορίες που η κυβέρνηση επιτρέπει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυτομάτως σταματά την συναλλαγή. Κι ενώ οι περισσότεροι κωδικοί μέχρι και πριν 2-3 μήνες ήταν ελεύθεροι τώρα οι περισσότεροι έχουν απαγορευτεί. Δεν επιτρέπονται πλέον αγορές σε κοσμήματα, ασημικά, αντίκες και πολλά άλλα, ακόμα και σε κάποιες υπηρεσίες! Μιλάμε για οικονομικό φασισμό όχι αστεία.  Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο την τράπεζά σας να σας το επιβεβαιώσει. Μπορείτε μάλλον να το παρακάμψετε, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, καταθέτοντας χρήματα με έμβασμα στον paypal λογαριασμό σας και πληρώνοντας στην συνέχεια από εκεί. 

Η λίστα απαγορεύσεων είναι η εξής: 

Απαγορεύονται οι διαδικτυακές πληρωμές με οποιαδήποτε κάρτα στο εξωτερικό για τις κάτωθι κατηγορίες:

Αντίκες, Έργα τέχνης, Κοσμήματα, Χρυσός, Ασήμι,  Δημοπρασίες των ειδών αυτών, Τρόφιμα και πληρωμές καταστημάτων εστίασης, Φιλανθρωπικές οργανώσεις εξωτερικού, Διαδικτυακά Καζίνο, Διαδικτυακός στοιχηματισμός, Υπηρεσίες συνοδών ερωτικής φύσεως και ανάλογες υπηρεσίες.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές τα καταστήματα που πουλάν κάποια είδη στο ebay σχετίζονται με τις παραπάνω δραστηριότητες με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται πληρωμές για άσχετα είδη. Π.χ. Εμένα μου μπλόκαραν την αγορά ενός βερνικιού σπρέι επειδή η επιχείρηση που το πουλάει στο ebay δηλώνει και επιχείρηση αντικών.

Επεξ/σία από anax111
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, anax111 είπε

Παιδιά δεν ισχύει αυτό που λέτε με την μαύρη λίστα. Έχει γίνει το εξής:  Αυτή η g@m1m€nH c0l0kυβέρνηση (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό αλλά έχω γίνει έξω φρενών με αυτό)  έχει αυξήσει κρυφά την λίστα απαγόρευσης με τους κωδικούς αγοράς για αγορές με κάρτες στο εξωτερικό. Πήρα τηλέφωνο στην  τράπεζα και μου το είπανε. Κάθε αγορά που γίνεται με κάρτα καταχωρείται με έναν κωδικό αγοράς στο διεθνές διατραπεζικό σύστημα άμεσα για έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Υπάρχουν κωδικοί π.χ. για ρούχα, ηλεκτρονικά, αναλώσιμα κτλ. Λόγω των CC αν η αγορά δεν εμπίπτει στις κατηγορίες που η κυβέρνηση επιτρέπει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αυτομάτως σταματά την συναλλαγή. Κι ενώ οι περισσότεροι κωδικοί μέχρι και πριν 2-3 μήνες ήταν ελεύθεροι τώρα οι περισσότεροι έχουν απαγορευτεί. Δεν επιτρέπονται πλέον αγορές σε κοσμήματα, ασημικά, αντίκες και πολλά άλλα, ακόμα και σε κάποιες υπηρεσίες! Μιλάμε για οικονομικό φασισμό όχι αστεία.  Μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο την τράπεζά σας να σας το επιβεβαιώσει. Μπορείτε μάλλον να το παρακάμψετε, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, καταθέτοντας χρήματα με έμβασμα στον paypal λογαριασμό σας και πληρώνοντας στην συνέχεια από εκεί. 

Η λίστα απαγορεύσεων είναι η εξής: 

Απαγορεύονται οι διαδικτυακές πληρωμές με οποιαδήποτε κάρτα στο εξωτερικό για τις κάτωθι κατηγορίες:

Αντίκες, Έργα τέχνης, Κοσμήματα, Χρυσός, Ασήμι,  Δημοπρασίες των ειδών αυτών, Τρόφιμα και πληρωμές καταστημάτων εστίασης, Φιλανθρωπικές οργανώσεις εξωτερικού, Διαδικτυακά Καζίνο, Διαδικτυακός στοιχηματισμός, Υπηρεσίες συνοδών ερωτικής φύσεως και ανάλογες υπηρεσίες.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές τα καταστήματα που πουλάν κάποια είδη στο ebay σχετίζονται με τις παραπάνω δραστηριότητες με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται πληρωμές για άσχετα είδη. Π.χ. Εμένα μου μπλόκαραν την αγορά ενός βερνικιού σπρέι επειδή η επιχείρηση που το πουλάει στο ebay δηλώνει και επιχείρηση αντικών.

Κοσμηματα παντως αγοραζω μια χαρα μεσω καρτας, δεν εχω δοκιμασει με paypal ομως.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Κοσμηματα παντως αγοραζω μια χαρα μεσω καρτας, δεν εχω δοκιμασει με paypal ομως.

Εάν ο πωλητής δεν δηλώνει το κατάστημά του ως κοσμηματοπωλείο αλλά σαν κάτι άλλο όπως γενικό εμπόριο δεν μπλοκάρει την πληρωμή το σύστημα. Και αντίκες μπορείς να πάρεις από το ebay αν ο πωλητής δεν δηλώνει αντίκες αλλά οτιδήποτε άλλο. Αν όμως δηλώνει αυτό το είδος τότε στο μπλοκάρει. Αυτοί οι περιορισμοί είναι καινούργιοι πάντως και αυτό είναι που με εκνευρίζει απίστευτα. Πριν 3-4 μήνες δεν υπήρχαν.

Δημοσ.

Οι 8 περιορισμοί στις αγορές μέσω internet από καταστήματα με έδρα το εξωτερικό υφίστανται εδώ και χρόνια λόγω των capital controls. Σε όποιο άρθρο ανατρέξει κανείς το οποίο αναφέρει αναλυτικά τι ισχύει με τα CC μπορεί να το διαπιστώσει. Εδώ ας πούμε άρθρο του 2016 (περίπτωση 7) https://www.protothema.gr/economy/article/600812/trapezes-analutikos-odigos-meta-ti-halarosi-ton-capital-controls/

Το ίδιο έχω διαβάσει πάρα πολλές φορές, βασικά σε κάθε χαλάρωση των CC που γινόταν ανά μερικούς μήνες διάβαζα τα σχετικά άρθρα με τις αλλαγές, καθώς με ενδιέφερε το πότε θα αρθούν αυτοί οι περιορισμοί, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί. Από το 2016 που προσπαθώ δεν μπορώ να αγοράσω μέσω internet από συγκεκριμένα καταστήματα και πωλητές που με ενδιαφέρουν - ούτε καν να στείλω χρήματα σε κάποιους με friends & family - γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή είναι καταχωρημένοι σαν πωλητές έργων τέχνης, ασχέτως αν το "έργο τέχνης" είναι ας πούμε ένα printed T-shirt. Προβλήματα σε αγορές λόγω CC  έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο φόρουμ, όχι μόνο τους τελευταίους μήνες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...