Yperaspisths Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Η αδερφη μου εχει φύγει για Αγγλία και το κινητό της είναι cosmote(κάρτα). Μπορεί να μπαίνει στο ιντερνετ μέσω του κινητού της; Αν ναι πως γίνεται; Εκείνη δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο απο Αγγλία και θα πρέπει να το κανονίσω εγω απο Ελλάδα.
.:Cabal:. Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Όπως χρησιμοποιεί τα δεδομένα της στην Ελλάδα έτσι μπορεί να τα χρησιμοποεί κανονικά και στην Αγγλία. Λόγο της ευρωζώνης δεν υπάρχουν χρεώσεις roaming.
Ather Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Όχι ακριβώς. Θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εφόσον τα έχει αγοράσει (ως πακέτο) και όχι αν είναι δωρεάν δεδομένα επειδή ανανέωσε πχ την κάρτα.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 1 hour ago, Ather said: Όχι ακριβώς. Θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εφόσον τα έχει αγοράσει (ως πακέτο) και όχι αν είναι δωρεάν δεδομένα επειδή ανανέωσε πχ την κάρτα. και επισης δεν μπορει να την χρησιμοποιει επ απειρο στο εξωτερικο με χρεωσεις ελλαδος.
ManFromEarth Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Στις 27/4/2019 στις 4:06 ΜΜ, .:Cabal:. είπε Λόγο της ευρωζώνης δεν υπάρχουν χρεώσεις roaming. Λογω ΕΕ. Η ευρωζωνη ειναι το συνολο των χωρων που εχουν σαν νομισμα το ευρω, δεν ειναι η Αγγλια μεσα.
.:Cabal:. Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 9 ώρες πριν, ManFromEarth είπε Λογω ΕΕ. Η ευρωζωνη ειναι το συνολο των χωρων που εχουν σαν νομισμα το ευρω, δεν ειναι η Αγγλια μεσα. Ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Ήταν λάθος η διατύπωση μου. Να προσθέσω και κάτι άλλο που αναφέρθηκε και πιο πάνω. Τον ελληνικό αριθμό δεν μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις επ άπειρον αλλά σίγουρα το χρονικό διάστημα είναι πολύ μεγάλο. Το δικό μου δουλεύει κανονικότατα και είχα να έρθω Ελλάδα πάνω από 10 μήνες. Ανανέωση βέβαια του έκανα κάθε μήνα μέσω κάρτας. 1
xp-user Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Οτι ισχυει για το τηλ.σου στην Ελλαδα το ιδιο ισχυει και για Λονδινο.Οχι για μεγαλο χρονικο διαστημα ...αν θυμαμαι καλα ειναι για 3 μηνες.
.:Cabal:. Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, xp-user είπε Οτι ισχυει για το τηλ.σου στην Ελλαδα το ιδιο ισχυει και για Λονδινο.Οχι για μεγαλο χρονικο διαστημα ...αν θυμαμαι καλα ειναι για 3 μηνες. Αυτό για τους 3 μήνες δεν ισχύει. Έχω τον ελληνικό αριθμό κανονικότατα για πάνω από 9 μήνες στην Αγγλία και δουλεύει κανονικά. Δεν γνωρίζω βέβαια ποιο είναι το χρονικό όριο για να απαντήσω με ακρίβεια.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 15 hours ago, .:Cabal:. said: Αυτό για τους 3 μήνες δεν ισχύει. Έχω τον ελληνικό αριθμό κανονικότατα για πάνω από 9 μήνες στην Αγγλία και δουλεύει κανονικά. Δεν γνωρίζω βέβαια ποιο είναι το χρονικό όριο για να απαντήσω με ακρίβεια. βρηκα αυτο: 3. Πόσο καιρό μπορώ να ταξιδεύω και να απολαμβάνω τα ίδια προνόμια; Ο γενικός κανόνας είναι ότι οι νέοι κανόνες περιαγωγής σας καλύπτουν όσο περισσότερο χρονικό διάστημα βρίσκεστε στη χώρα μόνιμης κατοικίας σας (σε σχέση με αυτό που περνάτε στο κράτος μέλος επίσκεψης): Εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο κράτος μέλος επίσκεψης και, άρα, καταναλώνετε περισσότερο στο εξωτερικό απ’ ό,τι στη χώρα σας για τέσσερις μήνες, ο πάροχος μπορεί να ξεκινήσει να εφαρμόζει μια μικρή χρέωση στην κατανάλωση περιαγωγής σας. Ειδικότερα, εάν ένας καταναλωτής βρίσκεται σε αλλοδαπή χώρα της ΕΕ για περισσότερο από 2 μήνες σε ένα χρονικό διάστημα 4 μηνών και σε αυτό το χρονικό διάστημα κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση από αυτήν που κάνει στη χώρα που κατοικεί μόνιμα, ο πάροχος μπορεί να εφαρμόσει κάποιες μικρές επιβαρύνσεις στη χρέωση της κατανάλωσης με περιαγωγή. Συγκεκριμένα η χρέωση θα είναι 3,50 σεντ ανά λεπτό ομιλίας και 1 σεντ ανά SMS. Για τα δεδομένα, η μέγιστη προσαύξηση θα είναι 7.7 ευρώ ανά GB (από τις 15 Ιουνίου 2017), 6 ευρώ ανά GB (από την 1η Ιανουαρίου 2018), 4,5 ευρώ ανά GB (από την 1η Ιανουαρίου 2019), 3,5 ευρώ ανά GB (από την 1η Ιανουαρίου 2020), 3 ευρώ ανά GB (από την 1η Ιανουαρίου 2021) και 2,5 ευρώ ανά GB (από την 1η Ιανουαρίου 2022). Σημαντικές παράμετροι για την επιβάρυνση με τις παραπάνω χρεώσεις είναι: η καταγραφή σε χρονικό διάστημα τεσσάρων (4) μηνών μεγαλύτερης κατανάλωσης με περιαγωγή σε σύγκριση με την αντίστοιχη κατανάλωση στη χώρα μόνιμης κατοικίας και η μεγαλύτερης διάρκειας παρουσία (βάσει της εισόδου (log-on) στο δίκτυο του παρόχου περιαγωγής) σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ σε σχέση με τη διάρκεια παραμονής στη χώρα μόνιμης κατοικίας. Η απενεργοποίηση της επίμαχης για την κρινόμενη διαφορά κάρτας SIM επί μακρό χρονικό διάστημα και η σύνδεσή της με χρήση κυρίως -αν όχι αποκλειστικά- με κατανάλωση μέσω περιαγωγής. η διαδοχική χρήση πολλαπλών καρτών SIM από τον/την ίδιο/-α συνδρομητή/-τρια για κατανάλωση μέσω περιαγωγής, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της μόνιμης περιαγωγής (η περίπτωση, δηλαδή, που ένας καταναλωτής γίνεται συνδρομητής σε κράτος μέλος με τις φθηνότερες τιμές και χρησιμοποιεί τη συνδρομή του για περιαγωγή σε μόνιμη βάση στη χώρα διαμονής του ή για εμπορική εκμετάλλευση). και ενα δευτερο Link https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_el.htm
.:Cabal:. Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Εγώ έχω δύο αριθμούς έναν βρετανικό και έναν ελληνικό. Και οι δυο δουλεύουν άψογα και στις δυο χώρες χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Να σημειώσω πως και τα δυο είναι pay as you go ή καρτοκινητά όπως τα λέμε στην Ελλάδα και έχω μόνιμα πακέτα ενεργοποιημένα. Τον ελληνικό τον αριθμό μάλιστα τον έχω 14 χρόνια και τα 6 από αυτά τον χρησιμοποιώ κανονικότατα στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο διάστημα που είχα να επιστρέψω στην Ελλάδα ήταν 10 μήνες (με το νέο καθεστώς περιαγωγής) και εξακολουθώ να μην έχω κανένα πρόβλημα με την χρήση του αριθμού. Είτε στα λεπτά ομιλίας μου είτε στα δεδομένα μου.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 3 minutes ago, .:Cabal:. said: Εγώ έχω δύο αριθμούς έναν βρετανικό και έναν ελληνικό. Και οι δυο δουλεύουν άψογα και στις δυο χώρες χωρίς πρόσθετες χρεώσεις. Να σημειώσω πως και τα δυο είναι pay as you go ή καρτοκινητά όπως τα λέμε στην Ελλάδα και έχω μόνιμα πακέτα ενεργοποιημένα. Τον ελληνικό τον αριθμό μάλιστα τον έχω 14 χρόνια και τα 6 από αυτά τον χρησιμοποιώ κανονικότατα στην Αγγλία. Το μεγαλύτερο διάστημα που είχα να επιστρέψω στην Ελλάδα ήταν 10 μήνες (με το νέο καθεστώς περιαγωγής) και εξακολουθώ να μην έχω κανένα πρόβλημα με την χρήση του αριθμού. Είτε στα λεπτά ομιλίας μου είτε στα δεδομένα μου. μαλλον για αυτο γραφουν ΜΠΟΡΕΙ/ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ να υπαρξουν χρεωσεις κτλ. Ισως να μπορει να γινει και να το αναφερουν για να ειναι νομικα καλυμμενοι αλλα στην πραξη να μην το τηρουν (ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ)
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ισχυει αυτό πως ο κανονισμός αφήνει το παραθυράκι της χρέωσης αλλα στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται. Κάποιες εταιρίες στο εξωτερικό θέλουν να μπαίνεις στο δίκτυο της χώρας τουλάχιστον μια φορά κάθε 4 μήνες (η Ο2 Γερμανίας π.χ.) Επίσης όλα αυτά ισχύουν όσο το ΗΒ είναι εντός ΕΕ. Μετά είναι άγνωστο, μπορεί να παραμείνει ως έχει η κατάσταση (ειδικα αν η Βρετανία μείνει στην ΕΕΑ, όπως η Νορβηγία) μπορεί και όχι, όπως είναι η Ελβετία που δεν ισχυει το ιδιο καθεστώς. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από ProponitisTouKanape
poulinos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 17 hours ago, ProponitisTouKanape said: Ισχυει αυτό πως ο κανονισμός αφήνει το παραθυράκι της χρέωσης αλλα στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται. Κάποιες εταιρίες στο εξωτερικό θέλουν να μπαίνεις στο δίκτυο της χώρας τουλάχιστον μια φορά κάθε 4 μήνες (η Ο2 Γερμανίας π.χ.) Επίσης όλα αυτά ισχύουν όσο το ΗΒ είναι εντός ΕΕ. Μετά είναι άγνωστο, μπορεί να παραμείνει ως έχει η κατάσταση (ειδικα αν η Βρετανία μείνει στην ΕΕΑ, όπως η Νορβηγία) μπορεί και όχι, όπως είναι η Ελβετία που δεν ισχυει το ιδιο καθεστώς. εφοσον εχουν το παραθυρακι ανα πασα στιγμη μπορουν να το αλλαξουν ασχετα που ως τωρα δεν εχει χρειαστει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα