Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ομάδα, χριστός ανέστη και χρόνια πολλά έχω κάποιες απορίες.. πια οχήματα λέμε έκτακτης ανάγκης; εκτός από τα κρατικά οχήματα (ΕΚΑΒ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΠΥΡ,ΚΛΠ) ένα ιδιωτικό όχημα έχει ίσα δικαιώματα σε περίπτωση κάποιας ΕΚΤΑΚΤΗΣ μεταφοράς, σε σχέση με κάποιο κρατικό όχημα έκτακτης ανάγκης, Επίσης σε περίπτωση που εγώ πχ είμαι σε μηχανάκι θα μπορώ να κάνω πορεία με το προπορευόμενο όχημα για υποστήριξη κατά την μεταφορά; και για πιο εύκολη συνεννόηση με τους υπόλοιπους οδηγούς, Κατά την γνώμη μου και θα συμφωνήσουν πολλοί θα ΠΡΕΠΕΙ να βγει νόμος που να επιτρέπει στα κρατικά οχήματα έκτακτης ανάγκης να μπορούν να <<χτυπήσουν>> οχήματα που ΔΕΝ συμμορφώνονται στο άκουσμα της σειρήνας και την υποδείξει του οχήματος έκτακτης ανάγκης, ξέρω ότι μερικοί "έξυπνοι" από εδώ μέσα θα πουν της ανωησίες τους αλλά πιστεύω δεν μπορούν ούτε να κουμπώσουν ένα κράνος από να κάνουν στην άκρη... ελληνάρες με τα όλα είμαστε και κάποιοι φροντίζεται αυτή η εικόνα να βγει προς τα έξω, με καλές προθέσεις... για εσάς έχουμε κλείσει ραντεβού για ψυχίατρους

Επεξ/σία από Mikelpcpro_GR
  • Confused 2
Δημοσ.

δλδ μπηκες δευτερη μερα απο την ανασταση,ανοιξες ενα θεμα που αν γουγλαρεις βρισκεις την απαντηση,και χλευαζεις προκαταβολικα οσους δεν απαντησουν οπως θελεις εσυ,και τους χαρακτηριζεις,εσυ,ορισμε του ελληναρα.........

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dollyyy19 είπε

δλδ μπηκες δευτερη μερα απο την ανασταση,ανοιξες ενα θεμα που αν γουγλαρεις βρισκεις την απαντηση,και χλευαζεις προκαταβολικα οσους δεν απαντησουν οπως θελεις εσυ,και τους χαρακτηριζεις,εσυ,ορισμε του ελληναρα.........

Φίλε μου καταρχάς, χριστός ανέστη και χρόνια πολλά έχω κάνει της σχετικές αναζητήσεις μου απλά δεν βρίσκω κάτι που να καλύπτει τα ιδιωτικά οχήματα... και κοιτάξεις και λίγο είναι ψαρωτικό αυτό το θέμα...

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

θα ΠΡΕΠΕΙ να βγει νόμος που να επιτρέπει στα κρατικά οχήματα έκτακτης ανάγκης να μπορούν να <<χτυπήσουν>> οχήματα που ΔΕΝ συμμορφώνονται στο άκουσμα της σειρήνας και την υποδείξει του οχήματος έκτακτης ανάγκης, ξέρω ότι μερικοί "έξυπνοι" από εδώ μέσα θα πουν της ανωησίες τους αλλά πιστεύω δεν μπορούν ούτε να κουμπώσουν ένα κράνος από να κάνουν στην άκρη... ελληνάρες με τα όλα είμαστε και κάποιοι φροντίζεται αυτή η εικόνα να βγει προς τα έξω, με καλές προθέσεις... για εσάς έχουμε κλείσει ραντεβού για ψυχίατρους

Δηλαδή το ασθενοφόρο με τον ασθενή/ετοιμοθάνατο κλπ μέσα, εσύ προτείνεις να εμπλακεί σε τροχαίο? για ποιον λόγο? αν εχεις ορεξη για τρολοθέμα πάω πάσο αλλά αν μιλάς σοβαρά χρήζεις ψυχιατρικής εξέτασης

• Like 10
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Δηλαδή το ασθενοφόρο με τον ασθενή/ετοιμοθάνατο κλπ μέσα, εσύ προτείνεις να εμπλακεί σε τροχαίο? για ποιον λόγο? αν εχεις ορεξη για τρολοθέμα πάω πάσο αλλά αν μιλάς σοβαρά χρήζεις ψυχιατρικής εξέτασης

Αγόρι μου αν είσαι, δεν είπα να ΕΜΠΛΑΚΕΙ σόνυ και ντε σε τροχαίο βλέπε την Νορβηγια αν δεν κανεις στην ακρη (Κατι που ειναι αδιανοητο να μην γινει) το ασθενοφορο, το πυροσβεστηκο και το αστυνομικο οχημα, εχει το δικαιωμα να χτυπησει το αυτοκινητου του εν λογο τυπου που δεν κανει στη ακρη βαση νομου. (Χρηματικο ποσο αβαστακτο στην οποια περιπτωση παρεμποδισεις οχημα εκτακτου αναγκης) + Μεχρι και αφαιρεση διπλωματος απο 5 εως 12 μηνες. Εσύ τι θα έκανες ρε φίλε δηλαδή??

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Εσύ τι θα έκανες ρε φίλε δηλαδή??

Θα έκανα στην άκρη όπως κάνω μέχρι τώρα και όπως κάνει και η πλειοψηφία, αλλιώς έχει 150 ευρώ πρόστιμο

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ritchie77 είπε

Θα έκανα στην άκρη όπως κάνω μέχρι τώρα και όπως κάνει και η πλειοψηφία, αλλιώς έχει 150 ευρώ πρόστιμο

Τώρα σύμφωνο μαζί σου, αλλά και 150€ πρόστιμο να φάει δεν θα στροφάρει ο εγκέφαλος ειδικά αν έχει γνωστό να του τα σβήσει ιδίως και απαράλλακτος θα είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Κ θα ΠΡΕΠΕΙ να βγει νόμος που να επιτρέπει στα κρατικά οχήματα έκτακτης ανάγκης να μπορούν να <<χτυπήσουν>> οχήματα που ΔΕΝ συμμορφώνονται στο άκουσμα της σειρήνας και την υποδείξει του οχήματος έκτακτης ανάγκης,

για κάτι τέτοιο βέβαια τα ασθενοφόρα θα έπρεπε να μοιάζουν κάπως έτσι 

spacer.png

Επεξ/σία από Vapir
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Τώρα σύμφωνο μαζί σου, αλλά και 150€ πρόστιμο να φάει δεν θα στροφάρει ο εγκέφαλος ειδικά αν έχει γνωστό να του τα σβήσει ιδίως και απαράλλακτος θα είναι

Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του νήματος🤔  Δεν έχω καταλάβει τόσα χρόνια κάποιον να προσπαθεί με πρόθεση να εμποδίσει ασθενοφόρο, πυροσβεστικό κ.λ.π.

Ίσως κάποιοι νέοι και άπειροι οδηγοί να αιφνιδιάζονται ή να πανικοβάλονται, όταν νοιώθουν να πλησιάζει ένα όχημα με σειρήνες και προβολείς και να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν, σε ένα γεμάτο δρόμο. Αλλά μέχρι εκεί. 

Εξαίρεση αποτελεί η ΛΕΑ στις μεγάλες εξόδους, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία από μόνο του.

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Green Dragon είπε

Προσπαθώ να καταλάβω το νόημα του νήματος🤔  Δεν έχω καταλάβει τόσα χρόνια κάποιον να προσπαθεί με πρόθεση να εμποδίσει ασθενοφόρο, πυροσβεστικό κ.λ.π.

Ίσως κάποιοι νέοι και άπειροι οδηγοί να αιφνιδιάζονται ή να πανικοβάλονται, όταν νοιώθουν να πλησιάζει ένα όχημα με σειρήνες και προβολείς και να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν, σε ένα γεμάτο δρόμο. Αλλά μέχρι εκεί. 

Εξαίρεση αποτελεί η ΛΕΑ στις μεγάλες εξόδους, αλλά αυτό είναι μεγάλη ιστορία από μόνο του.

Στα λεγόμενα μου, δεν έχω αναφέρει αυτό που λες να εμποδίσει "με πρόθεση" ασθενοφόρο, κλπ... τώρα αν γίνετε άθελα τους η απλά τους γράφουν στα @@@@ τους, αυτοί ξέρουν...και στο κάτω κάτω των οδηγό του εκαβ. και του εκάστοτε οχήματος έκτακτης ανάγκης δεν τον ενδιαφέρει αν είναι νέος οδηγός.. αυτός θέλει να σώσει μια ζωή, ο άλλος γιατί να του κάνει αυτήν την προσπάθεια δύσκολη.

Δημοσ.

Κάποιοι- λίγοι πιστεύω - που γράφουν στα τέτοια τους τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, είναι απλά ψυχοπαθείς, αλλά δυστυχώς υπάρχουν μεταξύ μας.

Οι νέοι και άπειροι που τα χάνουν και δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν, επίσης υπάρχουν μεταξύ μας.

Ο ρόλος των πληρωμάτων αυτών των οχημάτων δεν είναι να εμπλακούν σε ατυχήματα, αλλά με την εμπειρία τους και την βοήθεια των υπόλοιπων συνειδητοποιημένων οδηγών, να απεμπλακούν για να εκτελέσουν την αποστολή τους.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Καλησπέρα ομάδα, χριστός ανέστη και χρόνια πολλά έχω κάποιες απορίες.. πια οχήματα λέμε έκτακτης ανάγκης; εκτός από τα κρατικά οχήματα (ΕΚΑΒ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΠΥΡ,ΚΛΠ) ένα ιδιωτικό όχημα έχει ίσα δικαιώματα σε περίπτωση κάποιας ΕΚΤΑΚΤΗΣ μεταφοράς, σε σχέση με κάποιο κρατικό όχημα έκτακτης ανάγκης, Επίσης σε περίπτωση που εγώ πχ είμαι σε μηχανάκι θα μπορώ να κάνω πορεία με το προπορευόμενο όχημα για υποστήριξη κατά την μεταφορά; και για πιο εύκολη συνεννόηση με τους υπόλοιπους οδηγούς, Κατά την γνώμη μου και θα συμφωνήσουν πολλοί θα ΠΡΕΠΕΙ να βγει νόμος που να επιτρέπει στα κρατικά οχήματα έκτακτης ανάγκης να μπορούν να <<χτυπήσουν>> οχήματα που ΔΕΝ συμμορφώνονται στο άκουσμα της σειρήνας και την υποδείξει του οχήματος έκτακτης ανάγκης, ξέρω ότι μερικοί "έξυπνοι" από εδώ μέσα θα πουν της ανωησίες τους αλλά πιστεύω δεν μπορούν ούτε να κουμπώσουν ένα κράνος από να κάνουν στην άκρη... ελληνάρες με τα όλα είμαστε και κάποιοι φροντίζεται αυτή η εικόνα να βγει προς τα έξω, με καλές προθέσεις... για εσάς έχουμε κλείσει ραντεβού για ψυχίατρους

πρωτα πρωτα ποιος σου ειπε οτι εχουν παραπανω δικαιωματα τα οχηματα εκτακτης αναγκης? ναι μπορουν να "παρακαμψουν" τους περισσοτερους κανονες του ΚΟΚ (οχι ολους) χωρις να τους ενοχλησει καποιος, αλλα αμα γινει η στραβη το πληρωμα ειναι ΥΠΕΥΘΥΝΟ

απο κει και περα δεν ειναι πολλοι αυτοι που δε συμμορφωνονται, συνηθως μιλανε στο τηλ ή ειναι στη λεα, και οι δυο περιπτωσεις χρειαζονται παιδεια. επισης χρειαζεται στις σχολες οδηγων να μαθαινουν πως να συμπεριφερονται σε τετοιες καταστασεις διοτι πολλοι μπορει να μη κινηθουν με το πιο καταλληλο τροπο. οκ προφανως καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη, απλα καποιοι μπουσουλες που πιανουν το πχ 90% των περιπτωσεων θα εκαναν τη διαφορα πιστευω.

φαν φακτ οι οδηγοι με τη καλυτερη αντιδραση σε τετοιες περιπτωσεις ειναι οι ταξιτζηδες :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Mikelpcpro_GR είπε

Δουλεύεις σε τέτοια οχήματα; Ήσουν κάποιος που χρειάστηκες την ανάγκη τους και σε έκλεισαν άλλοι χρήστες του δρόμου και διαπίστωσες πόσο ηλίθια φέρεται ένα μεγάλο μέρος των οδηγών;  Απάντησε πρώτα σε αυτό και μετά, διάβασε παρακάτω.

Μόνο τις ΗΠΑ ξέρω/έχω δει/ακούσει για οχήματα αστυνομικά να αποκόπτουν δια της βίας, ΑΝ κριθεί απαραίτητο. 

Φαντάζομαι, ξέρεις τι λέει ο Νόμος για αυτά τα οχήματα(τι επιτρέπεται να κάνουν και τις συνέπειες αν προκαλέσουν κάτι τα ίδια), για αυτό και άνοιξες το παρόν θέμα, σωστά; 

Προβλήματα με αυτό που αναφέρεις, ακόμα και αν το επέτρεπε ο Νόμος:

Σε δρόμο με μια λωρίδα, ξέρεις τι θα συμβεί αν χτυπήσεις και ακινητοποιήσεις τον μπροστινό; (έστω εσύ με σειρήνα και φάρο από πίσω) .

Μπορεί να ακινητοποιηθεί το εμπροστινό όχημα και επομένως, να ακινητοποιηθείς και εσύ, οπότε, δεν θα φτάσεις και εσύ στο δικό σου περιστατικό. 

Μπορεί να χτυπήσει σοβαρά (ή και να σκοτωθεί) ο προπορευόμενος, οπότε έκανες μια τρύπα στο νερό: και δεν θα πας εκεί που ήθελες και θα πρέπει να βοηθήσεις αυτόν που χτύπησες(που και εκείνος σαν πολίτης, δικαιούται και χρειάζεται τη συνδρομή σου) . 

Μπορεί να είναι ηλικιωμένος με αργά αντανακλαστικά και να μην σε κλείνει επίτηδες, όπως εσύ νομίζεις, ή να έχει πάρει ουσίες και να μην έχει διαύγεια ή να είναι ψυχασθενής ή απλά να μάλωσε με τη γυναίκα και τον απέλυσαν από τη δουλειά(πάλι δεν σκέφτεται καθαρά) ή απλά κάποιος με λίγη εμπειρία/νέος οδηγός και πανικοβληθεί όταν του τύχει πρώτη φορά. Δικαιούσαι εσύ να τους χτυπήσεις και ίσως να τους κάνεις κακό; Άσε που αν χτυπήσεις και ο ίδιος, θα χρειαστείς και εσύ τη συνδρομή τέτοιων οχημάτων, άρα, ακόμη μεγαλύτερη χρησιμοποίησή τους και στέρησή τους από κάπου αλλού που χρειάζονται. ***

Προσοχή: δεν συζητάω τρόπους απόδειξης των όσων αναφέρω(για ποιόν λόγο κάποιος να παρεμποδίσει σκόπιμα ή ακούσια όχημα έκτακτης ανάγκης) ή τ τι πρόστιμα θα έπρεπε να του επιβληθούν και πώς.

Επεξεργασία: ***

μπορεί, απλά, κάτι που συμβαίνει σπάνια αλλά συμβαίνει με τον μπροστινό, να πάθει εγκεφαλικό, έμφραγμα, ανακοπή, είδη καρκίνων, να πνίγεται από άσθμα και εγώ δεν ξέρω πόσα άλλα... Εσύ μπορείς να ξέρεις, αν δεν δεις τον άλλο από κοντά, τι του συμβαίνει και δεν διευκολύνει κατευθείαν;

Επεξ/σία από kogba
  • Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...