resu01 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Δημοσ. 1 Μαΐου 2019 Είδα το άρθρο (διαφήμιση) για την Accenture και όταν στο τέλος πήγα να προσθέσω τα δικά μου σχόλια, είδα με τα λύπης ότι το άρθρο έχει κλείσει. Ανήκω στον κλάδο και έχω ακούσει πάρα πολλά για την συγκεκριμένη εταιρία (και καλά και κακά). Επειδή για καλή μας τύχη δεν είμαστε στην Κίνα, ελπίζω να δημοσιευθεί το θέμα και να μην κλείσει. Αρχικά όσον αφορά το αρχικό άρθρο και το ότι το έκλεισαν είναι ένα πρώτο δείγμα ότι τα υψηλόμισθα στελέχη και οι παλιοί υπάλληλοι της Accenture δεν έχουν πλήρη εικόνα για την φήμη που υπάρχει για την συγκεκριμενη εταιρία στον κλάδο. Νόμιζαν ότι απευθύνονται σε δημοσίους υπαλλήλους με βραχυπρόθεσμη μνήμη και ότι το δημοσίευσαν σε μια πολιτική εφημερίδα με τους οπαδούς της και όχι σε ένα απο τα μεγαλύτερα τεχνολογικα forum, όπου ο καθένας αρέσκεται στο να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του. Πίστευαν οτι ένα τέτοιο άρθρο στην Ελλάδα της κρίσης, θα ήταν μια δωρεάν διαφήμιση με διθυραμβικά σχόλια και προτίμησαν να το κλείσουν, παρά να ακούσουν τις απόψεις του κόσμου και να διορθώσουν τα αρνητικά τους και να ενισχύσουν τα θετικά τους. Η άποψη μου για την συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία δεν έχω εργαστεί αλλά ξέρω αρκετά άτομα που έχουν έργαστει και ήταν σε διαφορετικά πόστα και ιεραρχίες είναι η εξής (αναφέρομαι μόνο για developers. Για τα υπόλοιπα πόστα δεν ξέρω τπτ: Η εταιρία, η οποία είναι ένας κολοσσός με αρκετά καλό όνομα εκτώς Ελλάδας, είναι ένα πάρα πολύ καλό σχολείο για κάποιον που ξεκινάει. Έχει πολλά να μάθει και να "ψηθεί" πιο γρήγορα απο άλλες εταιρίες. ¨Εχουν πολλές καινούργιες τεχνολογίες και πολλά και διαφορετικά projects σε πολλούς πελάτες. Οι αρχικοί μισθοί για τον κλάδο, χωρίς τις υπερωρίες είναι κανονικοί και όχι υψηλοί όπως ανέφεραν σε κάποια σχόλια στο άρθρο. Οι μισθοί βελτιώνονται πολύ όσο ανεβαίνεις ιεραρχικά και μου έχουν πει ότι πληρώνεσαι πολύ καλά απο senior και πάνω! Τα άτομα που μπαίνουν μέσα ακόμα και οι junior με μηδενική προυπηρεσία τους παρουσιάζουν ως consultants. Τους ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, αλλά είναι λίγο περίεργη λογική της εταιρίας... Επίσης επιβάλουν την λογική του πουκάμισου και σακάκι, η οποία είνα λίγο ξεπερασμένη για την εποχή μας. Δεν κάνουν τα ράσα τον παππά... Οσον αφορά τις υπηρωρίες είναι κάτι που έχω ακόυσει απο όλα τα άτομα που έχουν δουλέψει εκεί. Στις πληρώνουν εξτρά, αλλά είναι δεδομένες... Και όταν λέω δεδομένες εννοώ ότι και να μην έχεις δουλειά κάποιο διαστημα (πχ. μόλις τελείωσε ένα project) σου επιβάλουν να καθίσεις για να δείξεις στον πελάτη ότι είσαι πάντα εκεί. Υπήρχε ένα διάστημα που είχαν φύγει πολλά άτομα απο Accenture και έψαχναν σαν τρελοί και ιδιαίτερα για seniors και πάνω. Αυτό που είπε ένας πρώην υπάλληλος της, όταν τον ρώτησα γιατί μια τετοια εταιρια δεν μπορεί να βρει υπαλλήλους στην εποχή μας, απάντησε οτι προηγείται η φήμη της... Το ωράριο ενoς υπαλλήλου μπορείς να το κάνεις stretch (bonus, extra λεφτα, κουπονια κλπ), αλλά την παραγωγικότητα δεν μπορείς να την κάνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα