peterako Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Λοιπόν. Τον τελευταίο καιρό Ψάχνομαι για να αγοράσω on/off μηχανή(μεταχειρισμένη), άλλα όντας καινούριος δεν σκαμπάζω και πολλά. Αυτά που θέλω να ξέρω είναι: διαθεσιμότητα και κόστος ανταλλακτικών, κατανάλωση, αξιοπιστία, οδηγική συμπεριφορά, τι να προσέξω κατά την αγορά και ότι άλλο ξέρετε που μπορεί να μου διαφεύγει. Αν έχετε να μου προτείνεται κάποια μηχανή, ψάχνω μεχρι 48 ίππους. Παρακάτω έχω βρει μερικές μηχανές οι οποίες με ενδιαφέρουν. Kawasaki KLE 500: Με τα Kawasaki δε ξέρω τι παίζει γενικά. Δεν μου έχουν πει τίποτα, άλλα το KLE 500 μου άρεσε. Το μοτόρι στην αγγελία παρακάτω φαίνεται αρκετά καλή περίπτωση και είναι στην πόλη μου. www.car.gr/21678650-kawasaki-kle-500. Ωστόσο είναι του 2001 και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα να πάω σε πιο καινούρια, όπως αυτή www.car.gr/21977533-kawasaki-kle-500-kle500. Κάτι άλλο που θέλω να ξέρω είναι αν τα 50 άλογα είναι στην πραγματικότητα 48 και απλά τα στρογγυλοποιούν. Suzuki Freewind 650: Για αυτές έχω ακούσει τα καλύτερα. Ότι είναι αθάνατες. Βρήκα 2, και πάλι, παίζει το θέμα ηλικία. www.car.gr/22101835-suzuki-xf-650-freewind - www.car.gr/21674197-suzuki-xf-650-freewind Honda transalp: Και εδώ όπως με της Suzuki, σταθερή αξία κτλ. Υπάρχουν αρκετά περισσότερες αγγελίες, και δεν ξέρω τι να πρώτο δω. Επίσης ο μέσος όρος τιμής είναι υψηλότερος, φαντάζομαι όμως ότι τα ανταλλακτικά θα είναι μπόλικα και φθηνά. Ένα παράδειγμα www.car.gr/22286414-honda-transalp-650 BMW F 650 GS: Με δαύτες δεν ξέρω τι παίζει. Άσε που δεν έχω βρει καμία εδώ κοντά. Έχω ακούσει ότι είναι καλές, αλλά ότι τα ανταλλακτικά είναι ακριβά.
varg88 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Πρώτο και καλύτερο.... Γράφεις σε φόρουμ τεχνολογίας για να πάρεις άποψη για μηχανάκι;; Μπες και βρες μοτοσυκλετιστικο φόρουμ για να πάρεις καλύτερες απαντήσεις. Δεύτερον. ΚΤΜ. 1
peterako Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, varg88 είπε Πρώτο και καλύτερο.... Γράφεις σε φόρουμ τεχνολογίας για να πάρεις άποψη για μηχανάκι;; Μπες και βρες μοτοσυκλετιστικο φόρουμ για να πάρεις καλύτερες απαντήσεις. Δεύτερον. ΚΤΜ. Κάτι σαν κι αυτό? https://www.car.gr/11434259-ktm-640-lc4-adventure-r
georgeγ Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 Δημοσ. 3 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, varg88 είπε Πρώτο και καλύτερο.... Γράφεις σε φόρουμ τεχνολογίας για να πάρεις άποψη για μηχανάκι;; Μπες και βρες μοτοσυκλετιστικο φόρουμ για να πάρεις καλύτερες απαντήσεις. Δεύτερον. ΚΤΜ. λαθος αποψη. πρωτον ειναι τεχνολογικο φορουμ αλλα η υποκατηγορια ειναι ΑYTO MOTO. γιατι ενας χρηστης που απανταει εδω εχει υποδεεστερη αποψη απο ενα χρηστη σε μοτοσυκλεστικο φορουμ;εχει καποιο πτυχιο ο χρηστης του μοτοσυκλεστικου;😂 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2019 από georgeγ 1
peterako Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, georgeγ είπε λαθος αποψη. πρωτον ειναι τεχνολογικο φορουμ αλλα η υποκατηγορια ειναι ΑYTO MOTO. γιατι ενας χρηστης που απανταει εδω εχει υποδεεστερη αποψη απο ενα χρηστη σε μοτοσυκλεστικο φορουμ;εχει καποιο πτυχιο ο χρηστης του μοτοσυκλεστικου;😂 Εγώ σκέφτηκα να μη πω τίποτα.
panoskatos Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 13 ώρες πριν, peterako είπε Λοιπόν. Τον τελευταίο καιρό Ψάχνομαι για να αγοράσω on/off μηχανή(μεταχειρισμένη), άλλα όντας καινούριος δεν σκαμπάζω και πολλά. Αυτά που θέλω να ξέρω είναι: διαθεσιμότητα και κόστος ανταλλακτικών, κατανάλωση, αξιοπιστία, οδηγική συμπεριφορά, τι να προσέξω κατά την αγορά και ότι άλλο ξέρετε που μπορεί να μου διαφεύγει. Αν έχετε να μου προτείνεται κάποια μηχανή, ψάχνω μεχρι 48 ίππους. Παρακάτω έχω βρει μερικές μηχανές οι οποίες με ενδιαφέρουν. Kawasaki KLE 500: Με τα Kawasaki δε ξέρω τι παίζει γενικά. Δεν μου έχουν πει τίποτα, άλλα το KLE 500 μου άρεσε. Το μοτόρι στην αγγελία παρακάτω φαίνεται αρκετά καλή περίπτωση και είναι στην πόλη μου. www.car.gr/21678650-kawasaki-kle-500. Ωστόσο είναι του 2001 και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα να πάω σε πιο καινούρια, όπως αυτή www.car.gr/21977533-kawasaki-kle-500-kle500. Κάτι άλλο που θέλω να ξέρω είναι αν τα 50 άλογα είναι στην πραγματικότητα 48 και απλά τα στρογγυλοποιούν. Suzuki Freewind 650: Για αυτές έχω ακούσει τα καλύτερα. Ότι είναι αθάνατες. Βρήκα 2, και πάλι, παίζει το θέμα ηλικία. www.car.gr/22101835-suzuki-xf-650-freewind - www.car.gr/21674197-suzuki-xf-650-freewind Honda transalp: Και εδώ όπως με της Suzuki, σταθερή αξία κτλ. Υπάρχουν αρκετά περισσότερες αγγελίες, και δεν ξέρω τι να πρώτο δω. Επίσης ο μέσος όρος τιμής είναι υψηλότερος, φαντάζομαι όμως ότι τα ανταλλακτικά θα είναι μπόλικα και φθηνά. Ένα παράδειγμα www.car.gr/22286414-honda-transalp-650 BMW F 650 GS: Με δαύτες δεν ξέρω τι παίζει. Άσε που δεν έχω βρει καμία εδώ κοντά. Έχω ακούσει ότι είναι καλές, αλλά ότι τα ανταλλακτικά είναι ακριβά. Έλα εμένα ρώτα για on off, τα ξέρω όλα Καταρχάς ότι μηχανάκι έχεις βάλει είναι πραγματικά πολύ καλό εκτός του freewind που είναι ένα σκαλακι πιο κάτω. Απ όλα αυτά που έχεις βάλει το πιο δυνατό είναι το Transalp αλλά είναι και αυτό που ρουφάει την περισσότερη βενζίνη. Σε γενικές γραμμές όλα είναι πολύ οικονομικά και δεν βγάζουν προβλήματά. Αν δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις χώμα και κατσικοδρομους θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και το vstrom. Ότι θέλεις ρώτα πάντως γιατί δεν ξέρω από που να αρχίσω!
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 13 ώρες πριν, peterako είπε Λοιπόν. Τον τελευταίο καιρό Ψάχνομαι για να αγοράσω on/off μηχανή(μεταχειρισμένη), άλλα όντας καινούριος δεν σκαμπάζω και πολλά. Αυτά που θέλω να ξέρω είναι: διαθεσιμότητα και κόστος ανταλλακτικών, κατανάλωση, αξιοπιστία, οδηγική συμπεριφορά, τι να προσέξω κατά την αγορά και ότι άλλο ξέρετε που μπορεί να μου διαφεύγει. Αν έχετε να μου προτείνεται κάποια μηχανή, ψάχνω μεχρι 48 ίππους. Παρακάτω έχω βρει μερικές μηχανές οι οποίες με ενδιαφέρουν. Kawasaki KLE 500: Με τα Kawasaki δε ξέρω τι παίζει γενικά. Δεν μου έχουν πει τίποτα, άλλα το KLE 500 μου άρεσε. Το μοτόρι στην αγγελία παρακάτω φαίνεται αρκετά καλή περίπτωση και είναι στην πόλη μου. www.car.gr/21678650-kawasaki-kle-500. Ωστόσο είναι του 2001 και δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα να πάω σε πιο καινούρια, όπως αυτή www.car.gr/21977533-kawasaki-kle-500-kle500. Κάτι άλλο που θέλω να ξέρω είναι αν τα 50 άλογα είναι στην πραγματικότητα 48 και απλά τα στρογγυλοποιούν. Suzuki Freewind 650: Για αυτές έχω ακούσει τα καλύτερα. Ότι είναι αθάνατες. Βρήκα 2, και πάλι, παίζει το θέμα ηλικία. www.car.gr/22101835-suzuki-xf-650-freewind - www.car.gr/21674197-suzuki-xf-650-freewind Honda transalp: Και εδώ όπως με της Suzuki, σταθερή αξία κτλ. Υπάρχουν αρκετά περισσότερες αγγελίες, και δεν ξέρω τι να πρώτο δω. Επίσης ο μέσος όρος τιμής είναι υψηλότερος, φαντάζομαι όμως ότι τα ανταλλακτικά θα είναι μπόλικα και φθηνά. Ένα παράδειγμα www.car.gr/22286414-honda-transalp-650 BMW F 650 GS: Με δαύτες δεν ξέρω τι παίζει. Άσε που δεν έχω βρει καμία εδώ κοντά. Έχω ακούσει ότι είναι καλές, αλλά ότι τα ανταλλακτικά είναι ακριβά. Για την χρήση τι θες; και τι δρόμους θα κάνεις; Freewind είναι κατώτερο και το transalp (το παλιό) ψοφιμι. Είχα το GS dakar του 2001 και είχε νεύρο και γενικά παιχνιδιαρικο με το μόνο μείον οι κραδασμόι σε ταξίδι μετά τα 120. Για το kle δεν έχω άποψη
peterako Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 6 ώρες πριν, panoskatos είπε Έλα εμένα ρώτα για on off, τα ξέρω όλα Καταρχάς ότι μηχανάκι έχεις βάλει είναι πραγματικά πολύ καλό εκτός του freewind που είναι ένα σκαλακι πιο κάτω. Απ όλα αυτά που έχεις βάλει το πιο δυνατό είναι το Transalp αλλά είναι και αυτό που ρουφάει την περισσότερη βενζίνη. Σε γενικές γραμμές όλα είναι πολύ οικονομικά και δεν βγάζουν προβλήματά. Αν δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις χώμα και κατσικοδρομους θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και το vstrom. Ότι θέλεις ρώτα πάντως γιατί δεν ξέρω από που να αρχίσω! γενικά αυτά που Θέλω να μάθω τα έχω γράψει στο αρχικό ποστ. Όταν λες τα freewind είναι ένα σκαλάκι πιο κάτω, δλδ ποιοτικά? Επίσης σήμερα που ρώτησα ένα φιλαράκι που ψιλό-ασχολειται μου είπε ότι τα Kawasaki δεν είναι τόσο εμπορικά και ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθούν ανταλλακτικά. Να προσθέσω ότι οπτικά το KLE το πάω πολύ. Αν και σε χώμα πιθανότατα θα πάω(αν και τα βουνά εδώ γύρο έχουν γενικά ομαλούς χωματόδρομους), ακόμα και να μην το είχα σκοπό, v-strom θα ζοριστώ να πάρω λόγο μεγαλύτερου κόστους, και επιπλέον περνάει το όριο τον 48 ίππων.
georgeγ Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 το freewind ειναι μονοκυλινδρο και τα αλλα δικυλινδρα.δεν ειναι απαραιτητα μειονεκτημα αυτο γκουγκλαρισε να βρεις τα specs απο καθε μηχανακι που σε ενδιαφερει κατα την αποψη μου αξιοπιστα ειναι ολα αυτο που πρεπει να δεις απο κοντα ειναι η γενικοτερη κατασταση του καθενος που μαρτυραει κακομεταχειριση.σπασμενα πλαστικα,ηλεκτρικα να μην δουλευουν ολα αψογα,να κραταει ρελαντι σταθερα ομαλα χωρις σκαμπανεβασματα,να ξεκιναει με την πρωτη μιζια χωρις δυσκολια,να ανοιγεις το γκαζι εστω και με νεκρα και να ανεβαινουν οι στροφες χωρις μπερδεματα,να κουμπωνουν οι ταχυτητες ομαλα χωρις θορυβους,ο κινητηρας να μην κανει περιεργους θορυβους κτλ 2
jimzak Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Το freewind μόνο σε μοτοβολτες το έχω πετύχει, οπότε δεν έχω άποψη. KLE και Transalp έχω οδηγήσει αρκετά. Και τα δύο είναι αρκετά αξιόπιστα, το kle σε σχέση με το transalp είναι πιο ελαφρυ, πιο εύκολο σε μανούβρες και θα πας λίγο καλύτερα στο χώμα. Η σέλα του είναι άβολη για ταξίδια, θα χρειαστεί να την φτιάξεις ανατομική κατά την γνώμη μου αν έχεις σκοπό να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις. Το μοτέρ του έχει ωραία ομαλή λειτουργία και βγάζει την δύναμη του λίγο ψηλά. Το Transalp από την άλλη είναι σαφώς πιο δυνατό, φορτώνεται πιο εύκολα, είναι πιο άνετο και θα το ευχαριστηθεις τόσο στην πόλη αλλά περισσότερο σε ταξίδια. Στο μόνο σημείο που πονάνε και πρέπει να δώσεις προσοχή είναι στον άξονα κίνησης, αν ο ιδιοκτήτης του τεντωνε αρκετά την αλυσίδα και το φόρτωνε δικάβαλο έχουνε την τάση να στραβονουν εύκολα και θα χρειαστεί να λυθεί το μοτέρ για να αλλαχθεί. Άλλο ένα είναι ότι δακρύζουν λάδι από το ψευτοκαπακο στον πίσω κύλινδρο, δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά αν έχεις σκοπό να πας στο honda κοίταξε το και αυτό. Είναι λίγο φαγανο στην κατανάλωση καυσίμου και δεν μου αρέσει που έχει 5αρη σασμάν. Επειδή είδα ότι έχεις και περιορισμό στους ίππους, να έχεις στο μυαλό σου ότι το transalp έχει παραπάνω από 48, γύρω στους 55 αν δεν κάνω λάθος. 1
peterako Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 36 λεπτά πριν, jimzak είπε Το freewind μόνο σε μοτοβολτες το έχω πετύχει, οπότε δεν έχω άποψη. KLE και Transalp έχω οδηγήσει αρκετά. Και τα δύο είναι αρκετά αξιόπιστα, το kle σε σχέση με το transalp είναι πιο ελαφρυ, πιο εύκολο σε μανούβρες και θα πας λίγο καλύτερα στο χώμα. Η σέλα του είναι άβολη για ταξίδια, θα χρειαστεί να την φτιάξεις ανατομική κατά την γνώμη μου αν έχεις σκοπό να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις. Το μοτέρ του έχει ωραία ομαλή λειτουργία και βγάζει την δύναμη του λίγο ψηλά. Το Transalp από την άλλη είναι σαφώς πιο δυνατό, φορτώνεται πιο εύκολα, είναι πιο άνετο και θα το ευχαριστηθεις τόσο στην πόλη αλλά περισσότερο σε ταξίδια. Στο μόνο σημείο που πονάνε και πρέπει να δώσεις προσοχή είναι στον άξονα κίνησης, αν ο ιδιοκτήτης του τεντωνε αρκετά την αλυσίδα και το φόρτωνε δικάβαλο έχουνε την τάση να στραβονουν εύκολα και θα χρειαστεί να λυθεί το μοτέρ για να αλλαχθεί. Άλλο ένα είναι ότι δακρύζουν λάδι από το ψευτοκαπακο στον πίσω κύλινδρο, δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά αν έχεις σκοπό να πας στο honda κοίταξε το και αυτό. Είναι λίγο φαγανο στην κατανάλωση καυσίμου και δεν μου αρέσει που έχει 5αρη σασμάν. Επειδή είδα ότι έχεις και περιορισμό στους ίππους, να έχεις στο μυαλό σου ότι το transalp έχει παραπάνω από 48, γύρω στους 55 αν δεν κάνω λάθος. Έχει αρκετές αγγελίες στις οποίες έχει transalp με λιγότερα από 50 άλογα. Επίσης, τα KLE πως τα πάνε από ανταλλακτικά?
jimzak Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, peterako είπε Έχει αρκετές αγγελίες στις οποίες έχει transalp με λιγότερα από 50 άλογα. Επίσης, τα KLE πως τα πάνε από ανταλλακτικά? Μην κοιτάς τι άλογα γράφουν στις αγγελίες, ο καθένας βάζει ότι θέλει. Η Honda αν δεν κάνω λάθος 55hp το έδινε. https://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_xl650v 05.htm Τώρα για το kle , έχουνε πουληθεί αρκετά και δεν θα έχεις πρόβλημα σε θέμα ανταλλακτικών.
bigoulas Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εκτελούνται μετακομίσεις μεταφορές!!! Μουλάρι δεν κολλάει πουθενά. Όλα τα μοντέλα που αναφέρεις έχουν τα καλά και τα κακά τους. Πιο πολύ σημασία έχει η σχέση κατάστασης τιμής που θα τα βρεις. Μπες σε μοτοσυκλετιστικά forum και θα βρεις πολλές πληροφορίες για όλα. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2019 από bigoulas
gkesi Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Τα KLE βγάζουν πρόβλημα στο βολάν, ξεκολάνε οι μαγνήτες και τα βολάν είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Είναι τεχνολογικά πολύ παλιό και ας είναι μοντ, 2001 και πάνω, είναι σχετικά ελαφρύ και με ροπή απο χαμηλά, κουραστικό σε ταξιδάκι και άχαρο. Τα ΤΑ 650 τα κάνουν όλα αλλά όχι τέλεια. Πάει ταξιδάκι πολύ πιο άνετα και με δεύτερο άτομο και φορτωμένο, είναι δικύλινδρο με διάταξη V που του δίνει επίσης ροπή απο χαμηλά και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δούλεμα. Δεν έχει 6η, ρουφάει 6,5 λίτρα/100 για πλάκα. Είναι πιο κυριλάτο πιο όμορφο και πιο εμπορικό παρά τα χρόνια του. Η συντήρησή του παιχνιδάκι και φτηνή. Προσοχή στον άξονα του μπροστινού γραναζιού. Να απαιτήσεις να βγεί το μπροστινό γραναζάκι να δεις το καρέ αν έχει φάγωμα με βγαλμένη την αλυσίδα. Το suzuki είναι τίμιο δε λέω αλλά κατώτερο και απο το ΤΑ σίγουρα, απο το suzuki έτσι κι έτσι.
peterako Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 35 λεπτά πριν, gkesi είπε Τα KLE βγάζουν πρόβλημα στο βολάν, ξεκολάνε οι μαγνήτες και τα βολάν είναι δυσεύρετα και πανάκριβα. Είναι τεχνολογικά πολύ παλιό και ας είναι μοντ, 2001 και πάνω, είναι σχετικά ελαφρύ και με ροπή απο χαμηλά, κουραστικό σε ταξιδάκι και άχαρο. Τα ΤΑ 650 τα κάνουν όλα αλλά όχι τέλεια. Πάει ταξιδάκι πολύ πιο άνετα και με δεύτερο άτομο και φορτωμένο, είναι δικύλινδρο με διάταξη V που του δίνει επίσης ροπή απο χαμηλά και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δούλεμα. Δεν έχει 6η, ρουφάει 6,5 λίτρα/100 για πλάκα. Είναι πιο κυριλάτο πιο όμορφο και πιο εμπορικό παρά τα χρόνια του. Η συντήρησή του παιχνιδάκι και φτηνή. Προσοχή στον άξονα του μπροστινού γραναζιού. Να απαιτήσεις να βγεί το μπροστινό γραναζάκι να δεις το καρέ αν έχει φάγωμα με βγαλμένη την αλυσίδα. Το suzuki είναι τίμιο δε λέω αλλά κατώτερο και από το ΤΑ σίγουρα, από το suzuki έτσι κι έτσι. Να σε καλά, αλλά όπως είπα το transalp τελικά δεν μου κάνει, και όχι μόνο επειδή καίει πολύ άλλα είναι και παραπάνω άλογα από όσα ψάχνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα