Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το βολάν είναι το δυναμό της μηχανής που παράγει το ρεύμα, λόγο μη καλής συντήρησης ξεκολουσε ο μαγνήτης, γιατί περιστρέφετε μέσα στο λάδι, αν φυσικά στο καθένα μηχανάκι το αφήσεις με παλιά λάδια, χωρίς λάδια θα σου βγάλει κ σασμάν και πιστόνι κ πολλά, τα κλε δεν χαλανε δεν σπανε. 

TO πρώτο κλε 30.000 άλλαξε λέει φλατζες, μακριά. Το άλλο είναι το δίνει ακριβά. 

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 ώρες πριν, alexinhogr είπε

κ το φριγουιντ είναι αεροψυκτα, πρόβλημα στην ζέστη μέσα σε πολύ κ πολλούς κραδασμούς όταν το τρέχεις 

αερο-ελαιοψυκτο ειναι

στο παρελθον εχω οδηγησει για πολλα χρονια ελαιοψυκτη μηχανη χωρις κανενα απολυτως προβλημα με την ζεστη.ετσι ηταν ολα τα μηχανακια καποτε χωρις υδροψυξη 

Δημοσ.

Και τα 2 είναι κατά γενική ομολογία πολύ αξιόπιστα μηχανάκια.

Λογικά θα είχαν "ευκολη" ζωή λόγο του κοινού που απευθύνονται.

Αφού σου αρέσουν οι τα 2 να πάρεις αυτό που θα βρεις σε καλύτερη κατάσταση και με τα περισσότερα extra. Φαντάζομαι εννοείται ότι θα το πας πρώτα σε μηχανικό να το ελέγξει.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, georgeγ είπε

αερο-ελαιοψυκτο ειναι

στο παρελθον εχω οδηγησει για πολλα χρονια ελαιοψυκτη μηχανη χωρις κανενα απολυτως προβλημα με την ζεστη.ετσι ηταν ολα τα μηχανακια καποτε χωρις υδροψυξη 

Το ελαιοψυκτα απλά κρατάει το λάδι σε λίγο χαμηλή θερμοκρασία για να μην φθείρεται πρόωρα, δεν βοηθάει τον κύλινδρο το καλοκαίρι, δεν κάνουν για το κλίμα μας, γιαυτό λόγο θερμοκρασίας ανεβάζουν πίεση και σκάει η φλάντζα λάδι. Το καλοκαίρι στο κλε 105βαθμους σταματημενος θα ανάψει κ το βεντιλατερ. 

Δημοσ.

Kle 500 είχα κάποτε.

Δεν με άφησε και τόσο καλές εντυπώσεις.Αλλά και γενικά οι on-off μηχανές είναι μέση λύση και για κυριλέ καταστάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά γέρνω προς το KLE. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό https://www.car.gr/20557314-kawasaki-kle-500

H freewind δεν είναι εκτός όμως https://www.car.gr/21140113-suzuki-xf-650-freewind-xf650-freewind

Αν τα χιλιόμετρα είναι όντος πραγματικά, τότε είναι περίπτωσαρα! και άμα το παζαρευτώ κάτω από τα 3 χιλιάρικα, δεν θα με χαλούσε καθόλου.

Για να είμαι ειλικρινής, ματιάζω εδώ και καιρό την CB500X. Άλλα ξεφεύγουμε στην τιμή.

Επεξ/σία από peterako
Δημοσ.

Aν είναι True τα χιλιομετρα παρτο, εγώ σαν κλε που έχω, 3χιλιαρικα δεν θα έδινα για kle όσο κ να μαρεσει. 5 το πολύ να είχε καινούργιο όταν το πήρε, είναι 12ετων 

https://www.car.gr/13937736-kawasaki-kle-500, αυτό μάλλον έχει φάει ξάπλα ή τράκα, αλλαγμένο τιμόνι, Τζαμάκια στα φλας αλλαγμένα, οπότε και τα χιλιόμετρα πιος ξέρει αχαχα

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, peterako είπε

Τελικά γέρνω προς το KLE. Πιο συγκεκριμένα σε αυτό https://www.car.gr/20557314-kawasaki-kle-500

H freewind δεν είναι εκτός όμως https://www.car.gr/21140113-suzuki-xf-650-freewind-xf650-freewind

Πολλά τα λεφτά που τα ζητάνε. Είναι και η εποχή τώρα που ανεβάζουν τις τιμές. Πάντως εγώ πάνω από 1500 θα τα θεωρούσα πάρα πολλά.

Δες και αυτον αγορασε KLE500 πρόσφατα καινούργιο από στοκ.  https://www.youtube.com/channel/UCJdMTSVkEYyHXroTbuf48Pw

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας!Απο τα  μοντελα που αναφερατε που πωλουνται απο 800-1000ευρω κι ας γραφουν καποιοι παραπανω γιατι η' ασχετοι θα ειναι η' κερδοσκοποι για μηχανακια 20αετιας,θα προτεινα το kawasaki kle500.Ρωτησε τον κατοχο αν εχει φτιαξει το βολαν γιατι σπανε οι μαγνητες του και αν  εχει συγχρονισει  το καρμπυρατερ..Εφοσσων εχουν γινει αυτα μην φοβασαι γιατι το μοτερ αυτο ειναι αξιοπιστο.Για transalp θα ελεγα μην μπλεξεις γιατι ναι μεν εχουν καλα στοιχεια αλλα θα εχεις  λιγο παραπανω καταναλωση και θα εχεις την honda στα ανταλακτικα με οτι αυτο συνεπαγεται..Τωρα για το  suzuki xf freewind 644cc,θελει τεραστια ΠΡΟΣΟΧΗ.Ειμαι παθων και με αρωστησε..(1)Βγαζουν προβληματα μηχανικα και τα μεταλλα,πλαστικα,καλωδια,δομη,σχεδιαση ειναι μαπα..(2)Καιει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βενζινη, σαν αυτοκινητο(6-7.5L/100χλμ.) και ας λεει ο καθενας οτι θελει.(3)Η suzuki ειναι η πιο απατεωνισα γιαπωνεζικη εταιρια απο ολες τις αλλες.Πουλαει ανταλακτικα πιο ακριβα και απο την honda  και απο ποιοτητα μηδεν..Δεν αφηνει εταιριες να βγαλουν after market ανταλακτικα για να ψωνισει ο κοσμος..Ανακλησεις σχεδον ανυπαρκτες..Παντα ετσι εκανε και στους 4 τροχους ολοι το ξερουν αλλα εγω το εμαθα τελευταιος δυστηχως..Εχει παραδοση σε σασμαν γραναζιου τριτης σε πολλα μηχανακια της (ακομα και στο hayabusa,dr 650 κ.λ.π.) και ραγισμενες κεφαλες μηπως???(4)Με φοβιζει στις στροφες ακομα και σε μικροπλαγιασματα.Εχει 19αρα ζαντα μπροστα,17αρα πισω.Εκτος απο αυτο ομως δεν αισθανομαι ασφαλεια.Θελει να το πας χαλαρα.(5)Κραδασμοι,θορυβος,καθολου ροπη χαμηλα,μονο στις μεσαιες στροφες εχει..Οσο για το μοντελα που εχεις σαν προτιμηση νομιζω πως τα πουλανε  ακριβα γιατι σε αυτη την τιμη βρισκεις καινουργια μοντελα injection-abs και γενικα εχεις παρα πολλες επιλογες σε μηχανακια αξιοπιστα αλλα οχι suzuki.Το οτι εχει λιγα χλμ. μην σε ξεγελαει γιατι θα ριξεις κανα 200ευρω με το που θα το παρεις.Βαλε τα ρουλεμαν τιμονιου που βγαζουν νωρις αυτα,βαλε τα χαρτια που θα πληρωσεις κ.λ.π.Αυτο πωλειται κομπλε γυρω στα 1000ευρω.Οπως και τα αλλα που προανεφερα και ας το καταλαβουν αυτοι που πουλανε.Ολοι παπακια και σκουτερ παιρνουν τωρα λογω κρισης οχι μηχανηματα που καινε σαν κοτερα..Ευχομαι να βρεις κατι καλο και να το χαρεις!Οτι και να παρεις θυμησου πως τα πρωτα που ρωταμε ειναι αν εχει καινουργια λαστιχα και γραναζι/αλυσιδα γιατι αυτοματως παμε στα 280ευρω.Οποτε για αξιοπιστια εχουμε kawasaki kle 500,bmw f650 η' gs,aprilia pegasso 650 εφοσων εχουν τακτοποιησει το ΘΕΜΑ της MΙΖΑΣ του,Yamaha xt 600 και kawasaki klr 650.Να εχουμε υγεια και παντα ορθιοι παιδια!

Επεξ/σία από Panagiwtisanavasi
Ορθογραφικα λαθη και συμπληρωση κειμενου
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

λοιπόν παίδες, ξεθάβω το θρεντ για ένα update

Τελικά έκλεισα να πάρω το συγκεκριμένο XTZ660 που βλέπετε στο βίντεο. Διπλό σταντ, τριβάλιτσο, καλά φυλασσόμενο και εγγυημένα με λίγα χιλιόμετρα, δεν μπορούσα να το πασάρω. 1400 θα το πάρω. Αν και αρχικά το έδινε 1250 είπα να δώσω κάτι παραπάνω, μιας και θα βάλω τον ιδιοκτήτη στον μπελά να θα μου το κρατήσει με μια προκαταβολή ώστε να το πάρω όταν θα μαζέψω και τα υπόλοιπα λεφτά.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, peterako είπε

Τελικά έκλεισα να πάρω το συγκεκριμένο XTZ660 που βλέπετε στο βίντεο. Διπλό σταντ, τριβάλιτσο, καλά φυλασσόμενο και εγγυημένα με λίγα χιλιόμετρα, δεν μπορούσα να το πασάρω. 1400 θα το πάρω. Αν και αρχικά το έδινε 1250 είπα να δώσω κάτι παραπάνω, μιας και θα βάλω τον ιδιοκτήτη στον μπελά να θα μου το κρατήσει με μια προκαταβολή ώστε να το πάρω όταν θα μαζέψω και τα υπόλοιπα λεφτά.

Μεγια! Κ πάντα όρθιος 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, peterako είπε

Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα, εάν δεν έχεις καν τα 1250 που ζητάει ο άνθρωπος, μη μπλέξεις με μηχανάκι που είναι πιο μεγάλο από εσένα...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, peterako είπε

σορυ ρε φιλε αλλα τι ειδους συναλλαγες ειναι αυτες;

το εδινε 1250 αλλα θα το παρεις 1400 δινοντας μια προκαταβολη τωρα (;) και τα υπολοιπα αργοτερα και αν καταλαβα καλα οταν αργοτερα δωσεις τα λεφτα τοτε θα παρεις και το μηχανακι

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ δινεις προκαταβολη για να μην χασεις το κελεπουρι γιατι κανουν ουρα οι πελατες 😂 ....εγω θα του ελεγα θα ξαναπερασω σε κανα 6 μηνο που θα εχω τα λεφτα και εσυ θα το εχεις ακομα απουλητο να το αγορασω 900 ευρω 😂

edit εν τω μεταξυ δεν μου αρεσει και καθολου ο ηχος του 

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να καταλάβουν ότι τα οχήματα κάποια στιγμή κάνουν τον κύκλο της ζωής τους 

Τέλη του 2000, πήρα το πρώτο μου αμάξι, ένα starlet του 1994, ένα εκατομμύριο δραχμές 

Το ευχαριστήθηκα, πέρασα μια υπέροχη δεκαετία μαζί του, και το 2011 άλλαξα αμάξι και το έβαλα για πούλημα ένα χιλιάρικο (το αμάξι ήταν σε μια χαρά κατάσταση, όσο βέβαια μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο 17 ετών)

Το λέω περισσότερο για να κατανοήσει ο ts τι αξία έχει ένα όχημα (αυτοκίνητο κιόλας, και μάλιστα εμπορικό μοντέλο) 17 ετών, και να κάνει αντιπαραβολή με μια μηχανή που σήμερα είναι 25ετιας 

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, έχω ξεμείνει εδώ και κάτι μήνες μόνο με το παπί, και δε τη παλεύω, θέλω μηχανή οπωσδήποτε 

Είμαι μια μέρα στο συνεργείο και βλέπω ένα ΧΤ, γύρω στο 2000, αρκετά ταλαιπωρημένο, φαγωμένα από τον ήλιο πλαστικά, σκουριά στο τιμόνι, σκουριά στο ντεπόζιτο κλπ κλπ 

Λέω στον μάστορα, ρε συ Κώστα, αν του δώσουμε 8-9 κατοστάρικα, έρχεται με κάνα 500αρι 600αρι ακόμα;

Και μου απαντάει ο Κώστας, τι 900 ρε Αριστο, 1500 ζητάει ο άλλος, βαριά βαριά να το πάρεις 1200

Ε αν δε μείνει εκεί το μηχανάκι να σαπίσει εμένα να με χεσετε...

Δημοσ.
27 minutes ago, georgeγ said:

σορυ ρε φιλε αλλα τι ειδους συναλλαγες ειναι αυτες;

το εδινε 1250 αλλα θα το παρεις 1400 δινοντας μια προκαταβολη τωρα (;) και τα υπολοιπα αργοτερα και αν καταλαβα καλα οταν αργοτερα δωσεις τα λεφτα τοτε θα παρεις και το μηχανακι

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ δινεις προκαταβολη για να μην χασεις το κελεπουρι γιατι κανουν ουρα οι πελατες 😂 ....εγω θα του ελεγα θα ξαναπερασω σε κανα 6 μηνο που θα εχω τα λεφτα και εσυ θα το εχεις ακομα απουλητο να το αγορασω 900 ευρω 😂

edit εν τω μεταξυ δεν μου αρεσει και καθολου ο ηχος του 

Εντάξει ο ήχος είναι κλασικός μονοκύλινδρος με εξάτμιση. Ωραίο το tenere (πιο ωραίο το Super Tenere) μιλάμε για μηχανή 15ετίας+ (είμαι επιεικής) και από θεματα ανταλλακτικών αν χρειαστείς τι θα κάνεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...