Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Εντάξει ο ήχος είναι κλασικός μονοκύλινδρος με εξάτμιση. Ωραίο το tenere (πιο ωραίο το Super Tenere) μιλάμε για μηχανή 15ετίας+ (είμαι επιεικής) και από θεματα ανταλλακτικών αν χρειαστείς τι θα κάνεις.

Μέχρι το 1998 έβγαινε αν θυμάμαι καλά, 20+

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε

Εντάξει ο ήχος είναι κλασικός μονοκύλινδρος με εξάτμιση. Ωραίο το tenere (πιο ωραίο το Super Tenere) μιλάμε για μηχανή 15ετίας+ (είμαι επιεικής) και από θεματα ανταλλακτικών αν χρειαστείς τι θα κάνεις.

εμενα μου ακουγεται σαν τρακτερ με μια υποψια οτι μπορει και κατι να χτυπαει

επισης αρκετα ψηλα το ρελαντι και οχι ομαλη λειτουργια

Δημοσ.
1 hour ago, georgeγ said:

εμενα μου ακουγεται σαν τρακτερ με μια υποψια οτι μπορει και κατι να χτυπαει

επισης αρκετα ψηλα το ρελαντι και οχι ομαλη λειτουργια

Αν παρατηρήσεις λίγο όταν την βάζει μπροστά θα δεις οτι το ρελαντι είναι στις 1500 περίπου στροφες (θεωρώ οτι είναι εντάξει) από εκεί και πέρα για τον ήχο και αν οντως κουδουνάει κάτι μόνο από κοντά. Προσωπικά δεν νομίζω οτι χτυπάει κάτι αλλά ας τσεκαριστεί. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα, εάν δεν έχεις καν τα 1250 που ζητάει ο άνθρωπος, μη μπλέξεις με μηχανάκι που είναι πιο μεγάλο από εσένα...

Και εγώ στην αρχή ανησυχούσα μήπως είναι πολύ μεγάλο, άλλα μου έδωσαν δυο φιλαράκια να δοκιμάσω τις δικές τους(transalp 750 & F650GS) για να δω αν σκαμπάζω, και είμαι εντάξει. Θέλει να το συνηθίσεις, άλλα δεν είμαι του τύπου να μου φύγει το γκάζι στην εκκίνηση και να γίνω αεροπλάνο.    

20 ώρες πριν, georgeγ είπε

σορυ ρε φιλε αλλα τι ειδους συναλλαγες ειναι αυτες;

το εδινε 1250 αλλα θα το παρεις 1400 δινοντας μια προκαταβολη τωρα (;) και τα υπολοιπα αργοτερα και αν καταλαβα καλα οταν αργοτερα δωσεις τα λεφτα τοτε θα παρεις και το μηχανακι

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ δινεις προκαταβολη για να μην χασεις το κελεπουρι γιατι κανουν ουρα οι πελατες 😂 ....εγω θα του ελεγα θα ξαναπερασω σε κανα 6 μηνο που θα εχω τα λεφτα και εσυ θα το εχεις ακομα απουλητο να το αγορασω 900 ευρω 😂

edit εν τω μεταξυ δεν μου αρεσει και καθολου ο ηχος του 

Σορυ εσύ και το παραλήρημα σου, που έβγαλες πόρισμα χωρίς να ξέρεις τι παίχτηκε, τις περιστάσεις, αν ξέρω το άτομο κτλ. 

20 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Από ανταλλακτικά ψάχτηκα σε αντιπροσωπείες και συνεργεία και είμαι καλυμμένος. Η συγκεκριμένες μηχανές ήταν αρκετά εμπορικές και μπορούμε να βρούμε από φίλτρα και φανάρια, μέχρι δίσκους συμπλέκτη και ολόκληρα μοτέρ. Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω να την κρατήσω, ή να την χρησιμοποιώ τόσο ώστε να θέλει ριζικές αλλαγές στο μέλλον.      

16 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Αν παρατηρήσεις λίγο όταν την βάζει μπροστά θα δεις οτι το ρελαντι είναι στις 1500 περίπου στροφες (θεωρώ οτι είναι εντάξει) από εκεί και πέρα για τον ήχο και αν οντως κουδουνάει κάτι μόνο από κοντά. Προσωπικά δεν νομίζω οτι χτυπάει κάτι αλλά ας τσεκαριστεί. :)

Όλα τσεκαρίστηκαν και είναι τζετ  ;)

Επεξ/σία από peterako
Δημοσ.
Στις 9/6/2019 στις 12:58 ΠΜ, Panagiwtisanavasi είπε

Γεια σας!Απο τα  μοντελα που αναφερατε που πωλουνται απο 800-1000ευρω κι ας γραφουν καποιοι παραπανω γιατι η' ασχετοι θα ειναι η' κερδοσκοποι για μηχανακια 20αετιας,θα προτεινα το kawasaki kle500.Ρωτησε τον κατοχο αν εχει φτιαξει το βολαν γιατι σπανε οι μαγνητες του και αν  εχει συγχρονισει  το καρμπυρατερ..Εφοσσων εχουν γινει αυτα μην φοβασαι γιατι το μοτερ αυτο ειναι αξιοπιστο.Για transalp θα ελεγα μην μπλεξεις γιατι ναι μεν εχουν καλα στοιχεια αλλα θα εχεις  λιγο παραπανω καταναλωση και θα εχεις την honda στα ανταλακτικα με οτι αυτο συνεπαγεται..Τωρα για το  suzuki xf freewind 644cc,θελει τεραστια ΠΡΟΣΟΧΗ.Ειμαι παθων και με αρωστησε..(1)Βγαζουν προβληματα μηχανικα και τα μεταλλα,πλαστικα,καλωδια,δομη,σχεδιαση ειναι μαπα..(2)Καιει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βενζινη, σαν αυτοκινητο(6-7.5L/100χλμ.) και ας λεει ο καθενας οτι θελει.(3)Η suzuki ειναι η πιο απατεωνισα γιαπωνεζικη εταιρια απο ολες τις αλλες.Πουλαει ανταλακτικα πιο ακριβα και απο την honda  και απο ποιοτητα μηδεν..Δεν αφηνει εταιριες να βγαλουν after market ανταλακτικα για να ψωνισει ο κοσμος..Ανακλησεις σχεδον ανυπαρκτες..Παντα ετσι εκανε και στους 4 τροχους ολοι το ξερουν αλλα εγω το εμαθα τελευταιος δυστηχως..Εχει παραδοση σε σασμαν γραναζιου τριτης σε πολλα μηχανακια της (ακομα και στο hayabusa,dr 650 κ.λ.π.) και ραγισμενες κεφαλες μηπως???(4)Με φοβιζει στις στροφες ακομα και σε μικροπλαγιασματα.Εχει 19αρα ζαντα μπροστα,17αρα πισω.Εκτος απο αυτο ομως δεν αισθανομαι ασφαλεια.Θελει να το πας χαλαρα.(5)Κραδασμοι,θορυβος,καθολου ροπη χαμηλα,μονο στις μεσαιες στροφες εχει..Οσο για το μοντελα που εχεις σαν προτιμηση νομιζω πως τα πουλανε  ακριβα γιατι σε αυτη την τιμη βρισκεις καινουργια μοντελα injection-abs και γενικα εχεις παρα πολλες επιλογες σε μηχανακια αξιοπιστα αλλα οχι suzuki.Το οτι εχει λιγα χλμ. μην σε ξεγελαει γιατι θα ριξεις κανα 200ευρω με το που θα το παρεις.Βαλε τα ρουλεμαν τιμονιου που βγαζουν νωρις αυτα,βαλε τα χαρτια που θα πληρωσεις κ.λ.π.Αυτο πωλειται κομπλε γυρω στα 1000ευρω.Οπως και τα αλλα που προανεφερα και ας το καταλαβουν αυτοι που πουλανε.Ολοι παπακια και σκουτερ παιρνουν τωρα λογω κρισης οχι μηχανηματα που καινε σαν κοτερα..Ευχομαι να βρεις κατι καλο και να το χαρεις!Οτι και να παρεις θυμησου πως τα πρωτα που ρωταμε ειναι αν εχει καινουργια λαστιχα και γραναζι/αλυσιδα γιατι αυτοματως παμε στα 280ευρω.Οποτε για αξιοπιστια εχουμε kawasaki kle 500,bmw f650 η' gs,aprilia pegasso 650 εφοσων εχουν τακτοποιησει το ΘΕΜΑ της MΙΖΑΣ του,Yamaha xt 600 και kawasaki klr 650.Να εχουμε υγεια και παντα ορθιοι παιδια!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ 

Δημοσ.
Στις 19/10/2019 στις 4:17 ΜΜ, peterako είπε

Και εγώ στην αρχή ανησυχούσα μήπως είναι πολύ μεγάλο, άλλα μου έδωσαν δυο φιλαράκια να δοκιμάσω τις δικές τους(transalp 750 & F650GS) για να δω αν σκαμπάζω, και είμαι εντάξει. Θέλει να το συνηθίσεις, άλλα δεν είμαι του τύπου να μου φύγει το γκάζι στην εκκίνηση και να γίνω αεροπλάνο.    

Ναι, αλλά εγώ δεν εννοούσα μεγάλο στο μέγεθος :P 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/6/2019 στις 12:58 ΠΜ, Panagiwtisanavasi είπε

Γεια σας!Απο τα  μοντελα που αναφερατε που πωλουνται απο 800-1000ευρω κι ας γραφουν καποιοι παραπανω γιατι η' ασχετοι θα ειναι η' κερδοσκοποι για μηχανακια 20αετιας,θα προτεινα το kawasaki kle500 η' bmw650.Για το πρωτο,ρωτησε τον κατοχο αν εχει φτιαξει το βολαν γιατι σπανε οι μαγνητες του,αν  εχει συγχρονισει  το καρμπυρατερ και αν εχει χαλασει το κοπλερ μιζας..Εφοσσων εχουν γινει αυτα μην φοβασαι γιατι το μοτερ αυτο ειναι αξιοπιστο.Για transalp θα ελεγα μην μπλεξεις γιατι ναι μεν εχουν καλα στοιχεια αλλα θα εχεις  λιγο παραπανω καταναλωση και θα εχεις την honda στα ανταλακτικα με οτι αυτο συνεπαγεται..Τωρα για το  suzuki xf freewind 644cc,θελει τεραστια ΠΡΟΣΟΧΗ.Ειμαι παθων και με αρωστησε..(1)Βγαζουν προβληματα μηχανικα και τα μεταλλα,πλαστικα,καλωδια,δομη,σχεδιαση ειναι χαλια..(2)Καιει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βενζινη, σαν αυτοκινητο(6-7.5L/100χλμ.) και ας λεει ο καθενας οτι θελει.(3)Η suzuki ειναι πολυ απατεωνισα γιαπωνεζικη εταιριαΠουλαει ανταλακτικα πιο ακριβα και απο την honda  και απο ποιοτητα μηδεν..Δεν αφηνει εταιριες να βγαλουν after market ανταλακτικα για να ψωνισει ο κοσμος..Ανακλησεις σχεδον ανυπαρκτες..Παντα ετσι εκανε και στους 4 τροχους ολοι το ξερουν αλλα εγω το εμαθα τελευταιος δυστηχως..Εχει παραδοση σε σασμαν γραναζιου 3ης σε πολλα μηχανακια της (ακομα και στο hayabusa,dr 650 κ.λ.π.).Το συγκεκριμενο λογω ψευτικων υλικων ΡΑΓΙΖΕΙ κεφαλες.7 στα 10 μοντελα.Το εχω ψαξει και ταλαιπωρηθηκα πολυ..ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.(4)Με φοβιζει στις στροφες ακομα και σε μικροπλαγιασματα.Εχει 19αρα ζαντα μπροστα,17αρα πισω.Εκτος απο αυτο ομως δεν αισθανομαι ασφαλεια.Θελει να το πας χαλαρα γιατι τα φρενα ειναι οπως το παπι.(5)Κραδασμοι,θορυβος,σκορτσαρισμα,καθολου ροπη χαμηλα-μονο στις μεσαιες στροφες.Βγαζει και κατι αλλα χαζα προβληματα οπως το οτι πεφτουν οι βιδες του αισθητηρα νεκρας διπλα στην καμπανα,φευγει απο την θεση της η τσιμουχα μπροστινου γραναζιου και πεφτουν λαδια κατω (προαιρετικα βαζεις λαμακι συγκρατησης)κ.λ.π.Οσο για το μοτο που εχεις σαν προτιμηση νομιζω πως με 1500-1800€ βρισκεις αλλα πιο καινουργια μοντελα injection/abs και γενικα εχεις πολλες επιλογες σε μηχανακια αξιοπιστα αλλα please οχι suzuki.Το οτι εχει λιγα χλμ. μην σε ξεγελαει γιατι θα ριξεις κανα 200ευρω με το που θα το παρεις.Βαλε τα ρουλεμαν τιμονιου που βγαζουν νωρις αυτα,βαλε τα χαρτια που θα πληρωσεις κ.λ.π.Το suzuki πωλειται κομπλε γυρω 800-1000€.Οπως και τα αλλα που προαναφερα και ας το καταλαβουν αυτοι που πουλανε.Ολοι παπακια και σκουτερ παιρνουν τωρα λογω 'κρισης' οχι μηχανηματα που καινε σαν κοτερα..Ευχομαι να βρεις κατι καλο και να το χαρεις!Οτι και να παρεις θυμησου πως τα πρωτα που ρωταμε ειναι αν εχει καινουργια λαστιχα και γραναζι/αλυσιδα γιατι αυτοματως παμε στα 280€.Οποτε για αξιοπιστια εχουμε kawasaki kle 500,bmw f650 η' gs,aprilia pegasso 650 εφοσων εχουν τακτοποιησει το ΘΕΜΑ της MΙΖΑΣ του,Yamaha xt 600 και kawasaki klr 650.Να εχουμε υγεια και παντα ορθιοι παιδια!

Επεξ/σία από Panagiwtisanavasi
Συμπληρωση κειμενου
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για σε όλους! Ξεθάβω το παρόν  thread για να πω ότι τελικά την πείρα την μηχανή, αν και με καθυστέρηση λόγο κορονοιου. Χρειάστηκε να την χαμηλώσω. Είμαι 1.73 και το ύψος της μηχανής δεν βόλευε στην Καβάλα που ειναι γεμάτη ανηφόρες. Επίσης τα πλαστικά θέλουν σημαζεματάκια, αλλά κατά τα άλλα δουλεύει ρολόι και δεν χάνει λάδια. Ο καιρός μου τα χαλάει μόνο, που έχει πάνω από μια βδομάδα που βρέχει συνεχεία, και δεν μπορώ να βγω καμιά βόλτα 😭  

96844862_2725482877723308_855432162512470016_o.jpg

Επεξ/σία από peterako
  • Like 4
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μακριά από μπέμπα 650 και απριλια. 650 

φοράνε ίδιο μοτέρ με μικροδιαφορές, κατασκευής της rotax με την φήμη του φλατζοφαγου και όχι άδικα. Ανταλλακτικά πανάκριβα, αλλά πολύ δυνατό για τα κυβικά του και ροπατο

το σουτζούκι άσχημο κατεμε αλλά σκυλί μαύρο και με ελάχιστη συντήρηση

τρανσαλπ δεν ξέρω να σου πω τι προβλήματα βγάζει

το κλε επίσης σκυλί μαύρο παναλαφρο και στενό, συγχωρεί λάθη λόγο βάρους 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mourgolukos είπε

μακριά από μπέμπα 650 και απριλια. 650 

φοράνε ίδιο μοτέρ με μικροδιαφορές, κατασκευής της rotax με την φήμη του φλατζοφαγου και όχι άδικα. Ανταλλακτικά πανάκριβα, αλλά πολύ δυνατό για τα κυβικά του και ροπατο

το σουτζούκι άσχημο κατεμε αλλά σκυλί μαύρο και με ελάχιστη συντήρηση

τρανσαλπ δεν ξέρω να σου πω τι προβλήματα βγάζει

το κλε επίσης σκυλί μαύρο παναλαφρο και στενό, συγχωρεί λάθη λόγο βάρους 

Ευχαριστώ, αλλά πήρα είδη μια τενερε, άμα δεις το ποστ πριν το δικό σου.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, peterako είπε

Ευχαριστώ, αλλά πήρα είδη μια τενερε, άμα δεις το ποστ πριν το δικό σου.

δεν μου το ειχε βγάλει είναι η αλήθεια 

Καλορίζικο και καλώς όρισες στο κλαμπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...