vasilllis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 18 ώρες πριν, christakos07 είπε Για ποιον ακριβώς λόγο να πειράζει; Σκέψου ότι η πρώτη φουρνιά με πτυχίο ΑΕΙ, θα βγει μετά από 4-5 χρόνια. Οπότε μέχρι τότε η πλειοψηφία με τίτλο ΑΤΕΙ, θα έχει απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Πάντως δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι. Από φίλο που είναι στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Αιγάλεω(εισακτέος 2012), ξέρω ότι πτυχίο ΑΕΙ δεν παίζει. Μόνο αυτοί που έχουν μπει με το νέο πρόγραμμα σπουδών, θα δουν πτυχίο ΑΕΙ. Θα μπορουσε να βγαλει και φετινη φουρνια αποφοιτους,αλλα τους προλαβε η 5ετια.6-8 μαθηματα παραπανω βγηκαν. 5 ώρες πριν, _Theo_ είπε Από το 2001 ΤΕΙ=ΑΕΙ. Τώρα, αν κάποιοι δεν το δέχονται αυτό είναι πρόβλημα τους. Βάση νόμου όμως ισχύει. Γενικά όμως, σίγουρα γίνονται διακρίσεις και σε θέματα "κύρους" αλλά και "μισθολογικά", δυστυχώς. Για μένα πάντως προτεραιότητα έχει το μεταπτυχιακό. Ο πρωτος που δεν το δεχεται και κανει διακρισεις ειναι το δημοσιο(ποιος νομος ειναι αυτος?) 4 ώρες πριν, kolumvitis είπε Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι. Ξέρεις πόσες προκηρύξεις έχω δει που ζητάνε Βιολόγο ή πτυχίο ΑΕΙ Επιστήμες υγείας αφήνοντας απέξω χωρίς δεύτερη σκέψη όλους τους ΤΕΙιτζίδες ακόμα και αν έχουν σχετική εργασιακή ή ακαδημαϊκή εμπειρία με μεταπτυχιακό και διδακτορικό; Ή όταν σου λένε ότι μπορείς να γίνεις μέχρι προϊστάμενος και όχι διευθυντής ξέρω γω ή κάτι πιο πάνω απλώς και μόνο επειδή έχεις πτυχίο ΤΕΙ οπότε πρέπει να "δικαιωθούν" οι ΑΕΙ και να είσαι υπό αυτών μια ζωή ανεξαρτήτως προσόντων και μεταπτυχιακών τίτλων; Εξαρταται απο τι δικαιωματα εχει η καθε ειδικοτητα.Σαφως δεν μπορει να ειναι ιδια. 1 ώρα πριν, m.gial είπε Eντάξει μη σε παίρνει από κάτω. Αυτά είναι μόνο Ελληνικής νοοτροπίας. Και εμένα ως απόφοιτη ΤΕΙ δεν με αφήνει να γραφτώ στο Οικονομικό επιμελητήριο. Πρέπει λέει να κάνω μεταπτυχιακό και τότε θα μπορώ. Λες και αν γραφτείς σε αυτή την ένωση που λες, θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου. Μόνο τα λεφτά που θα δίνεις το χρόνο και άλλα πόσα φτάνουν. Μην ασχολείσαι με πραγματα που δεν θα αλλαξουν ποτε στην Ελλάδα. Αυτά είναι καθαρά Ελληνικά χαζά πράγματα. Κάποια στιγμή όταν θα φύγουν τα επιμελητήρια από την άκρη που παίζουν άσχημο ρόλο και αλλάξουν καθεστώς τότε κάτι μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα οφείλω να σε διαβεβαιώσω ότι στο Εξωτερικό έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και γράφεσαι και στο συλλογό σου Μα να σου πω κατι. Όλοι λένε για τα θετικά του Δημοσίου δεν έχω ακούσει έναν να πει και κάποια αρνητικά. Δηλ. ότι δεν είχε ποτέ εξέλιξη και ποτέ ειδικά πλέον μισθούς καλούς. Είχε απλά ένα σίγουρο μισθό και ασφάλεια. Και ειδικά τα παιδιά που δούλευουν από τώρα και μπαινουν πχ μεσω ΑΣΕΠ 800 ευρώ πρώτος μισθός. Μα να σου πω κατι. Όλοι λένε για τα θετικά του Δημοσίου δεν έχω ακούσει έναν να πει και κάποια αρνητικά. Δηλ. ότι δεν είχε ποτέ εξέλιξη και ποτέ ειδικά πλέον μισθούς καλούς. Είχε απλά ένα σίγουρο μισθό και ασφάλεια. Και ειδικά τα παιδιά που δούλευουν από τώρα και μπαινουν πχ μεσω ΑΣΕΠ 800 ευρώ πρώτος μισθός. επιμελητηρια,τεε κλπ.Καρκινωματα.Για το δημοσιο μην εισαι απολυτη.Η γνωστη καθαριστρια ποσα καθαριζει φετος? 34 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Η επόμενη φουρνιά θα βγει τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που ήταν 4ο έτος, είχα περάσει όλα τα μαθήματα ΤΕΙ και απλά θα περάσουν τα έξτρα μαθήματα που σε άλλες σχολές είναι 9 σε άλλες 5. Δεν είναι στάνταρ αριθμός. Πώς θα ήταν σωστό αυτό; Ο άλλος μπήκε σε ΤΕΙ είναι 4ο έτος και για να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου θα πρέπει να δώσει Χ μαθήματα. Εσύ μπήκες ΤΕΙ, τελείωσες πέρσυ και θες να σου αναγνωριστεί αυτόματα; Δεν βλέπω καμιά δικαιοσύνη. Όταν λέω εσύ εννοώ ο καθένας όχι εσύ συγκεκριμένα. Επίσης το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζω είναι να κάνουν ένα καλό μεταπτυχιακό. Το να δώσουν κατατακτήριες είναι απλά βλακεία. Αυτο ειναι το καλυτερο. ΤΟυς δωσανε γαλονια χωρις επαγγελματικα δικαιωματα.
sensai Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, m.gial είπε Εγώ σου ΄λέω ούτε το ένα θα γίνει ούτε το άλλο. Ούτε οι απόφοιτοι θα δώσουν κατατακτηριες ούτε οι εν ενεργεία, θα πάρουν τα επιπλέον μαθήματα. Οι κατατακτήριες απαιτούν κόστους και πολλά άλλα. Άσε που θα το πάνε όλοι νομικά το θέμα οπότε... καταλαβαίνεις. Θα συμφωνήσω πάντως σε ένα καλό μεταπτυχιακό που είπες. Επίσης, για ποια αδικία μιλάμε όταν εγώ αποφοίτησα από ένα 4ετές ΤΕΙ με 240 ects, την ώρα που και ο εν ενργεία θα αποφοιτήσει από ένα 4ετες καινούριο πανεπιστήμιο με 240 ects. έλα τωρα... Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα. Ότι θα το πάνε όλοι δικαστικώς το θέμα, και στο τέλος στο Υπουργείο κάτω θα τρέχουν καθώς θα έχουμε δικαίωση αποφάσεων τόσο από το ΣτΕ όσο και από τα Ευρωπαικά δικαστήρια. Αν πας στο φεισμπουκ και γίνεις μέλος σε ομάδα γκρουπ θα δεις ότι εμφανίζουν κάθε μέρα έγγραφα αποδεικτικά τόσο από Ελλάδα όσο και από Ευρώπη που αποδεικνύουν ότι τα πτυχία των τει είναι ισότιμα των πανεπιστημίων άρα πρέπει να γίνει και η αυτόματα διαβαθμιση των πτυχίων χωρίς εξετάσεις επιπλέον μαθήματα έχουν δώσει ήδη στο ΠΑΔΑ για να πάρεις πτυχίο πανεπιστημίου. οι μηχανικοί πήραν από 6 έως 9 παραπάνω μαθήματα, ανάλογα το τμήμα.
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Ιατρικών Εργαστηρίων.. σε μας δεν είναι δύσκολα όλα αδύνατα είναι απλά Όπως το βλέπω εγώ έπρεπε τουλάχιστον να μπορείτε να διδάξετε. Δεν είστε οι μόνοι πάντως με ελλειπή επαγγελματικά δικαιώματα. Τι να πουν και αυτοί που έχουν τελειώσει πχ. "Ανακαίνιση και Αποκατάσταση κτηρίων" μιας και δεν έχουν καθόλου δικαιώματα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι όμως τώρα πρόσφατα). 1
true_lucif3r Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 46 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Όπως το βλέπω εγώ έπρεπε τουλάχιστον να μπορείτε να διδάξετε. Δεν είστε οι μόνοι πάντως με ελλειπή επαγγελματικά δικαιώματα. Τι να πουν και αυτοί που έχουν τελειώσει πχ. "Ανακαίνιση και Αποκατάσταση κτηρίων" μιας και δεν έχουν καθόλου δικαιώματα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι όμως τώρα πρόσφατα). Να και κάποιος που μας ξέρει Μεγάλη ιστορία χωρίς τελειωμό, ακόμη. 1
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, true_lucif3r είπε Να και κάποιος που μας ξέρει Μεγάλη ιστορία χωρίς τελειωμό, ακόμη. Υπομονή φίλε, τα ξέρω γιατί προσπαθώ να ενημερώνομαι γενικά. Οργανωθείτε και απαιτείστε. Ο επιμένων νικά!!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Εγώ θα σας μιλήσω για το δικό μου το επάγγελμα το οποίο είναι απόφοιτη ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ από ΤΕΙ. Εγώ έχω επαγγελματικά δικαιώματα και κυρίως με 3ετή προυπηρεσία φτάνω τον αντίστοιχο λογιστικής και χρηματοοικονομικής ΠΕ σε επαγγελματικά δικαιώματα. Τώρα αν θα τον φτάσω σε θέσεις ή και κάτι άλλο δεν το ξέρω. Έτσι και αλλιώς η δουλειά μου δεν είναι μάνατζερ, θα μια ζωή στα λογιστήρια των εταιρειών. Από εκεί και πέρα , μπορώ και χωρίς προυπηρεσία να ανοίξω λογιστικό γραφείο αύριο το πρωί ως απόφοιτη ΤΕΙ και για 3 χρόνια να παίρνω βιβλία β κατηγορίας επιχείρησεων και μετά από 3 χρόνια τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οπότε μηδέν το κακό. Επίσης με ένα μάστερ στο τομέα μου εγγράφομαι και στο Οικονομικό επιμελήτηριο. Ακόμα ένα συν. Τώρα για να μη μιλάω για το δικό μου επάγγελμα μόνο, αν πάω να δουλέψω σε γραφείο, εταιρεία και τα λοιπά εννοείται πως θα είμαι βοηθός λογιστή. Επιπλέον θα σας μιλήσω για επαγγέλματα λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας που μπορούν να έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτούς των πανεπιστήμιων ( αν υπάρχουν αυτές οι σχολές σε πανεπιστήμιο) και για το επάγγελμα του νοσηλευτή που δεν έχει νομίζω καμία διαφορά των πανεπιστημίων vs τει. Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε κάτι, γιατί διάβασα με ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ειναι οτι οταν τελειώνεις τει είσαι χρήσιμος για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και όχι την ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ βοηθούσαν πάντα στην παραγωγή, στις βιομηχανίες , στις εταιρείες και κλπ. ΔΕΝ θα γίνουμε ποτέ επιστήμονες ερευνητές. Είμαστε τεχνολόγοι εφαρμοσμένων γνώσεων/ Δεν είναι ο ρόλος μας να κάνουμε ερευνες
kolumvitis Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, m.gial είπε Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε κάτι, γιατί διάβασα με ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ειναι οτι οταν τελειώνεις τει είσαι χρήσιμος για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ και όχι την ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ βοηθούσαν πάντα στην παραγωγή, στις βιομηχανίες , στις εταιρείες και κλπ. ΔΕΝ θα γίνουμε ποτέ επιστήμονες ερευνητές. Είμαστε τεχνολόγοι εφαρμοσμένων γνώσεων/ Δεν είναι ο ρόλος μας να κάνουμε ερευνες ότι ο ρόλος του γιατρού, του οδοντιάτρου, του κτηνιάτρου, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή (ΑΕΙ) δεν είναι να βγει στην αγορά εργασίας είναι να κάνει μόνο έρευνα. Μια χαρά εφαρμοσμένες γνώσεις έχουν και καλούνται να τις εφαρμόσουν. Ερευνητής και ακαδημαικός γίνεσαι από την μετέπειτα πορεία σου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές όχι με ένα βασικό πτυχίο.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, kolumvitis είπε ότι ο ρόλος του γιατρού, του οδοντιάτρου, του κτηνιάτρου, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή (ΑΕΙ) δεν είναι να βγει στην αγορά εργασίας είναι να κάνει μόνο έρευνα. Μια χαρά εφαρμοσμένες γνώσεις έχουν και καλούνται να τις εφαρμόσουν. Ερευνητής και ακαδημαικός γίνεσαι από την μετέπειτα πορεία σου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές όχι με ένα βασικό πτυχίο. Μη μπερδεύεις επαγγέλματα υγείας και θετικών επιστημών. Ναι αυτοό που προανέφερες είναι ποικιλία τεχνών όπως τα πολυτεχνεία γι αυτό διαλέγουν στη ζωή τους τι θέλουν να κάνουν. Δηλ εγώ που είμαι λογίστρια αν κάνω ένα ΜΒΑ στη λογιστική, τι σημαίνει ότι γίνομαι ερευνήτρια. Κάνω ένα επαγγελματικό μεταπτυχιακό για την εργασία μου. Συμφωνώ σε αυτά που λες, αλλά γενικά να το ξέρεις ότι στην Ελλάδα αυτό που λες δεν υπερισχύει πάντα. Η ΕΛΛΆΔΑ είναι μια χώρα που χρειάζεται τεχνολόγους, δεν έχει υποδομές για τους ερευνητές. Δεν είναι τυχαίο ότι οι νέοι που βγαίνουν από τις σχολές που προανέφερες το ρίχνουν κατευθείαν στην επαγγελματική εργασία και όχι στην ακαδημαική. Θέλουν χρόνο, πιστη, δουλεια , υπομονή κάτι που η επαγγελματική εργασία αυτά στα φέρνεει πιο σύντομα από την ακαδημαική. Αν θες παλι να κανεις ακαδημαικη ερευνα και τα λοιπα φυσικά και πρεπει να κανεις αυτα που ειπες και ειναι μονοδρομος.
tsioulak Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, _Theo_ είπε Φίλε ποιο τμήμα τελείωσες ακριβώς; Εγώ τμήμα Πληροφορικής και μια χαρά μπορώ να διδάξω σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Άλλο το ότι είναι δύσκολο να διοριστείς βέβαια... Εμεις οι (με τα παλια νουμερα) ΠΕ 19/20 ειμαστε αλλη μεγαλη και πονεμενη ιστορια, γενικα το θεμα της πληροφορικης στην εκπαιδευση ειναι μεγαλη ιαστορια. Το ρεζουμε ειναι οτι "παλια" (κατα το 2000) χρειαστηκαν ξαφνικα πολλους για να μπουνε να διδαξουν στα σχολεια και πηραν οποιους μπορουσαν, ΑΕΙ, ΤΕΙ (και αυτους με τα 3 χρονια και με τα 4), αποφοιτους διετων σχολων, επι πτυχιο φοιτητες ΑΕΙ, μαθηματικους (που τους βαλανε στο ΠΕ19), οι βιολογοι ομως απο την αλλη "υπηρχαν απο παντα", οποτε δεν υπηρχε λογος να παρουν και " ασχετους".
overpower Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 4 ώρες πριν, _Theo_ είπε Eίπα σε ΟΛΟΥΣ να αναγνωριστεί αυτόματα, είτε σπουδάζουν ακόμα είτε όχι. Αυτό με το bold όμως που έγραψες είναι το ρεζουμέ και συμφωνώ 100%. Ναι, και ο @Aggeluska σου ειπε οτι θα ειναι αδικο για αυτους που σπουδαζουν/θα σπουδασουν επειδη θα δωσουν χ μαθηματα παραπανω απο εσενα (και ολους τους υπολοιπους αποφοιτους). Το δικαιο θα ειναι οποιος θελει αναβαθμιση πτυχιου, να δωσει αυτα τα χ μαθηματα που χρειαζεται.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, overpower είπε Ναι, και ο @Aggeluska σου ειπε οτι θα ειναι αδικο για αυτους που σπουδαζουν/θα σπουδασουν επειδη θα δωσουν χ μαθηματα παραπανω απο εσενα (και ολους τους υπολοιπους αποφοιτους). Το δικαιο θα ειναι οποιος θελει αναβαθμιση πτυχιου, να δωσει αυτα τα χ μαθηματα που χρειαζεται. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε ότι οι εν ενεργεια αν δωσουν τα επιπλεον μαθηματα θα βγουν με 240 ECTS. ΚΑΙ ΤΟ ιδιο ειμαστε και εμεις οι αποφοιτοι ΤΕΙ με 240 ects και επίσης 4ετους φοιτησης σπουδες. Στην ουσία καταργούν τη πτυχιακή και τη πρακτική και βάζουν επιπλέον μαθήματα. Καταλαβαίνω τι εννοείται όμως, δεν θα γίνει κάτι άμεσα και επιπλέον όπως είπα το θέμα πάει νομικά ΕΚΤΟΣ εαν πει ότι επειδή αναγνωρίζω τα κολλέγια, θα αναγνωρίζω τα ΤΕΙ ως κολλέγια και τα πανεπιστήμια θα μεινουν πανεπιστημια. Μαλλον για εκει παει η φαση. Στυλ Αγγλίας και Αμερικής.
xgol Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, _Theo_ είπε ΑΤΕΙ έγιναν στα χαρτιά, αλλά πολύς (κομπλεξικός) κόσμος ακόμα τα θεωρεί "κατώτερα". Ναι, ένας του πολυτεχνείου που σπουδάζει με 5 ετές πρόγραμμα σπουδών ακαδημαικά πρέπει να θεωρείται "ανώτερος" και να αμοίβεται (στο δημόσιο) με λίγα παραπάνω χρήματα. Αλλά όχι όμως και όλα τα ΑΕΙ να θεωρούνται ανώτερα και ας είναι και 4 τα έτη σπουδών! Εδώ κάποιοι πάνε να ανωτατοποιήσουν τα κολλέγια, και να τα τοποθετήσουν στην θέση των ΤΕΙ, υποτιμώντας και αυτά αλλά και τους χιλιάδες πτυχιούχους τους, τι να λέμε τώρα... Δηλαδη ενας αποφοιτος ηλεκτ./χημικος Μηχανικος θα πρεπε να αμοίβεται με λιγα παραπανω χρηματα απο εναν απόφοιτο Ιατρ. Εργ. για παραδειγμα? Καταλαβαινεις οτι απο τη μια εχουμε σπουδες της πλακας, και απο την αλλη ενα απο τα δυσκολοτερα τμηματα που απαιτεί αφοσίωση και εξυπναδα και κοπο και εχει τεραστιο βαθμκ δυσκολίας??! Είναι εξίσου κομπλεξικο αυτο που γραφεις. 7 ώρες πριν, kolumvitis είπε ότι ο ρόλος του γιατρού, του οδοντιάτρου, του κτηνιάτρου, του φαρμακοποιού, του νοσηλευτή (ΑΕΙ) δεν είναι να βγει στην αγορά εργασίας είναι να κάνει μόνο έρευνα. Μια χαρά εφαρμοσμένες γνώσεις έχουν και καλούνται να τις εφαρμόσουν. Ερευνητής και ακαδημαικός γίνεσαι από την μετέπειτα πορεία σου με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές όχι με ένα βασικό πτυχίο. Με βασικες γνώσεις από τοσο basic πτυχίο δεν εχεις τα εφοδια να κανεις σοβαρα διδακτορικα κτλ. Κ μιλαω για τον κανονα, και οχι την εξαιρεση, που θα κοπιασει 5 φορες παραπανω για να αποκτησει αυτες τις γνωσεις μεταγενεστερα. Κουτσά στραβά βεβαια, με μεταπτυχιακα που πληρώνεις και διδακτορικα που κανεις τον ειλωτα δωρεαν, και με το καταλληλο βυσμα, υποθετω πως κατι γινεται. 14 ώρες πριν, kolumvitis είπε ρε παιδιά τι κατατακτήριες ακουω. Θα διαβάσετε μια υπέρογκη ύλη για να ξαναμπείτε στη σχολή σας να σας αναγνωριστούν τα μαθήματα και να περάσατε τα διαφορετικά; Τόσος χρόνος για χάσιμο; Και επειδή είχα δει από περιέργεια την ύλη για ένα τμήμα που ήξερα καλά τι διδάσκεται το επίπεδο ήταν στο πάτωμα αλλά σαν ύλη ζήταγε βιβλία ένα εκ των οποίων ήτνα ένα κορυφαίο και πανδύσκολο σύγγραμα απευθυνόμενο σε ειδικευμένους γιατρούς 1500 σελίδων. Καλύτερα να κάνει κάποιος ένα μεταπτυχιακό. Και αυτό αν θέλει κάτι συγκεκριμένο. Όχι να δουλεύει για 500 ευρώ βοηθός μικροβιολόγου με μάστερ και διδακτορικό. Για πες ποιο βιβλίο ηταν αυτό.
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, xgol είπε Δηλαδη ενας αποφοιτος ηλεκτ./χημικος Μηχανικος θα πρεπε να αμοίβεται με λιγα παραπανω χρηματα απο εναν απόφοιτο Ιατρ. Εργ. για παραδειγμα? Καταλαβαινεις οτι απο τη μια εχουμε σπουδες της πλακας, και απο την αλλη ενα απο τα δυσκολοτερα τμηματα που απαιτεί αφοσίωση και εξυπναδα και κοπο και εχει τεραστιο βαθμκ δυσκολίας??! Είναι εξίσου κομπλεξικο αυτο που γραφεις. Λάθος. Το πόσο δύσκολο είναι ένα τμήμα είναι υποκειμενικό. Και εγώ λέω ότι το δικό μου τμήμα είναι πανδύσκολο κτλ. Το θέμα είναι πόσα είναι τα έτη σπουδών. Αυτός λοιπόν με 5 έτη σπουδών θεωρείται ότι έχει κάνει μάστερ και στο δημόσιο παίρνει περισσότερα χρήματα (50 €;;). Αυτό είπα. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή ; Να τους δώσουμε μετάλλειο;
xgol Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Λάθος. Το πόσο δύσκολο είναι ένα τμήμα είναι υποκειμενικό. Και εγώ λέω ότι το δικό μου τμήμα είναι πανδύσκολο κτλ. Το θέμα είναι πόσα είναι τα έτη σπουδών. Αυτός λοιπόν με 5 έτη σπουδών θεωρείται ότι έχει κάνει μάστερ και στο δημόσιο παίρνει περισσότερα χρήματα (50 €;;). Αυτό είπα. Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή ; Να τους δώσουμε μετάλλειο; Δηλαδη, με τη λογικη σου, τα 3 πρωτα έτη Ιατρικης και τα 3 πρωτα έτη Νοσηλευτικης είναι το ιδιο πράγμα? Εχουν τις ιδιες απαιτησεις και την ιδια δυσκολία? 😨😨
_Theo_ Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, xgol είπε Δηλαδη, με τη λογικη σου, τα 3 πρωτα έτη Ιατρικης και τα 3 πρωτα έτη Νοσηλευτικης είναι το ιδιο πράγμα? Εχουν τις ιδιες απαιτησεις και την ιδια δυσκολία? 😨😨 Όχι. Πιο δύσκολη είναι η Ιατρική. Αλλά και πάλι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, άλλο ο νοσηλευτής, άλλο ο ο γιατρός. Στην πληροφορική πχ όμως οι του πολυτεχνείου έχουν τα προνόμια που σου ανέφερα που είναι και το δίκαιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα