nvel Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 51 λεπτά πριν, _Theo_ είπε και στο δημόσιο παίρνει περισσότερα χρήματα (50 €;;) δεν παίρνει
Ribopaido Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Οποιος κοιταει Facebook ομαδες αποφοιτων καταλαβαινει οτι τα τει ειναι εξω δηλωμενα ως πανεπιστημια (isced 645 ακαδημαικου και ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ χαρακτηρα )και ετσι αντιμετωπιζονται. Δεν γινεται κατι λιγοτερα απο αυτο.Υπαρχουν παραδειγματα αυτοματης ισοτιμησης σε πολλες σχολες ( ανωτατη βιομηχανικη-> ΑΣΣΟΕ). Το θεμα σιγουρα θα παει δικαστικα και το δημοσιο θα τον πιει οπως ηδη κανει και πληρωνει προστιμα . Και μπραβο σε μερικους να αυτοαποκαλουνται τεχνολογοι. Αν νιωθουν ετσι δικαιωμα τους. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από Ribopaido
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, Ribopaido είπε Οποιος κοιταει Facebook ομαδες αποφοιτων καταλαβαινει οτι τα τει ειναι εξω δηλωμενα ως πανεπιστημια (isced 645 ακαδημαικου και ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ χαρακτηρα )και ετσι αντιμετωπιζονται. Δεν γινεται κατι λιγοτερα απο αυτο.Υπαρχουν παραδειγματα αυτοματης ισοτιμησης σε πολλες σχολες ( ανωτατη βιομηχανικη-> ΑΣΣΟΕ). Το θεμα σιγουρα θα παει δικαστικα και το δημοσιο θα τον πιει οπως ηδη κανει και πληρωνει προστιμα . Και μπραβο σε μερικους να αυτοαποκαλουνται τεχνολογοι. Αν νιωθουν ετσι δικαιωμα τους. Αυτό ανέκαθεν ίσχυε στο Εξωτερικό. Ακόμα και τότε που τα ΤΕΙ ήταν ΚΑΤΕΕ. Η θεία μου που έφυγε σαν νοσηλεύτρια του τότε ΚΑΤΕΕ στην Αγγλία το πτυχίο της το αναγνώρισαν ως πανεπιστημιακό με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και την δέχτηκαν σαν μάστερ εξωτερικό, τι στιγμή που τα τοτε ΚΑΤΕΕ επειδή ήταν ανώτερα δεν τους δέχονταν στα μεταπτυχιακά εδώ. Απίστευτό ε? Και όμως Ελληνικό
kolumvitis Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, xgol είπε Δηλαδη ενας αποφοιτος ηλεκτ./χημικος Μηχανικος θα πρεπε να αμοίβεται με λιγα παραπανω χρηματα απο εναν απόφοιτο Ιατρ. Εργ. για παραδειγμα? Καταλαβαινεις οτι απο τη μια εχουμε σπουδες της πλακας, και απο την αλλη ενα απο τα δυσκολοτερα τμηματα που απαιτεί αφοσίωση και εξυπναδα και κοπο και εχει τεραστιο βαθμκ δυσκολίας??! Είναι εξίσου κομπλεξικο αυτο που γραφεις. Με βασικες γνώσεις από τοσο basic πτυχίο δεν εχεις τα εφοδια να κανεις σοβαρα διδακτορικα κτλ. Κ μιλαω για τον κανονα, και οχι την εξαιρεση, που θα κοπιασει 5 φορες παραπανω για να αποκτησει αυτες τις γνωσεις μεταγενεστερα. Κουτσά στραβά βεβαια, με μεταπτυχιακα που πληρώνεις και διδακτορικα που κανεις τον ειλωτα δωρεαν, και με το καταλληλο βυσμα, υποθετω πως κατι γινεται. Για πες ποιο βιβλίο ηταν αυτό. Λοιπόν φέτος έχουν αλλάξει το ένα μάθημα απότι βλέπω αλλά έχουν βάλει σαν προτεινόμενη βιβλιογραφία το Genes http://www.teiath.gr/userfiles/efipapag/katataktiries2017/kytariki_moriaki_viologia_katataktiries_2017.pdf το οποίο είναι ένα βιβλίο άπειρων σελίδων το πλέον ειδικό στη μοριακή που μπαίνει σε τρελές λεπτομέρειες και γενικά ντροπή τους που θεωρούν ότι πρέπει να διαβάσεις αυτό για να μπεις στο τμήμα.
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Η Ελλάδα πλέον δεν είναι κράτος εν κράτη σε τέτοια θέματα, και αρχίζουμε και εφαρμόζουμε πράγματα από την Ευρώπη που πρέπει να γινουν υποχρεωτικά. Δεν είναι δυνατόν ούτε να δοθούν κατατακτήριες ούτε τίποτα. Θα γίνει μια εξομοίωση των πτυχίων. Το πιο πιθανό είναι επειδή τα κολλέγια πήραν τη θέση των ΤΕΙ , ΝΑ αναγνωρίζονται τα πτυχία μας ως κολλέγια όπως είναι στην Αμερική και να είναι ισότιμα των πανεπιστημιακών. Έτσι και δεν θα γίνει χαμός και τα παιδιά που είναι εν ενεργεία θα πάρουν πανεπιστημιακό χαρτί με τα επιπλέον μαθήματα. Επί της ουσίας θα συμφωνήσω ότι το bachelor στην Ευρώπη είναι από 180ects μέχρι 240 ects. Οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε με αναγνωρίσεις ούτε με τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να σπούδαζα 4 ΄έτη σε ΤΕΙ και να μην δεν αναγνωρίζεται το πτυχίο μου και ας μην υπάρχουν ΤΕΙ. Γνώμη μου είναι ότι ο όρος ΤΕΙ καταργήθηκε και θα δημιουργηθεί ο όρος κολλέγιο μιας και αναγνωρίζονται στην Ευρώπη και τελείωνει όλη η ιστορία. Υπάρχει happy end για όλους
kolumvitis Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Τα ΤΕΙ για μένα είναι γενικά λάθος. Και ειδικά για τα επαγγέλματα υγείας με το σύστημα μπορούσαν να μπουν παιδιά θεωρητικής κατεύθυνσης που δεν είχαν ιδέα από φυσική, χημεία και βιολογία (που αντίσοτιχα ίσχυε για τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ που όμως είχαν σχετικά μαθήματα πχ μικροβιολογίες αλλά και πάλι δεν ήξεραν βασικές επιστήμες ούτε είχαν σοβαρό επίπεδο). Το αποτέλεσμα ήταν από τη μια να μπαίνουν αυτοί οι απόφοιτοι και από την άλλη παιδιά θετικής που έχασαν την ιατρική για λιγότερα ή περισσότερα μόρια και στην ουσία ότι βιολογία, χημεία κτλ είχαν στη σχολή να μην τους πάει μπροστά αλλά να αναμασάει πράγματα γνωστά από το λύκειο για αυτούς. Οπότε μετά ψάχνονται για μεταπτυχιακά και διδακτορικά αλλά συνειδητοποιώντας πως όπως είναι το πράγμα στην Ελλάδα και νόμπελ να πάρεις το βασικό πτυχίο το κοιτάνε πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο πτυχίο έχεις. Επίσης με το Παν Δυτ Αττ τι κάνανε; ένωσαν όλα τα άσχετα μεταξύ τους (οδοντοτεχνίτες, ιατρικά εργαστήρια, αισθητικούς, ακτινολόγους) σε ένα τμήμα με το σκεπτικό της υγείας κάτι κάνουν εκεί χάμω βάλτους μαζί και θα γίνει ένας αχταρμάς. Και αυτή η απαξίωση που υπάρχει δεν έχει να κάνει με το βαθμό αλλά με το ότι είναι ΤΕΙ και ΑΕΙ. το πανεπιστήμιο Αιγαίου με το τμήμα Ωκεανογραφίας δέχεται απόφοιτους σε διαχρονική βάση που έχουν γύρω στα 10.000 μόρια. Η φυσικοθεραπεία στο ΤΕΙ Αθήνας έχει γύρω στο 17. Αλλά δεν τους νοιάζει σου λέει πανεπιστήμιο τέλειωσα ότι και να ναι όπου και να ναι θεωρούν ότι είναι ανώτερα. Απλά είναι κουραστική η κατάσταση.
christakos07 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Γενικά η παιδεία ήταν πάντα το παραμάγαζο του κάθε υπουργού. Ποτέ δεν έγινε μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το πόσους αποφοίτους χρειαζόμαστε κάθε έτος και με τι ειδικότητα, ώστε να προσαρμοστούν τα αντίστοιχα τμήματα. Βέβαια για να λέμε του στραβού το δίκιο, κάτι τέτοιο θα είχε τεράστιο πολιτικό κόστος, αφού θα ναρκοθετούσε την πίστη του μέσου ελληνικού νοικοκυριού που πρέπει να βγάζει επιστήμονες άνευ αντικειμένου.
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Eγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο και να μου λύσει κάποιος την απορία Τόσα χρόνια εδώ στη χώρα , τα ΤΕΙ τα υποτιμούσαν. Όταν έφευγε στο Εξωτερικό ένας πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ/ΑΤΕΙ , εκτός ότι αναγνώριζαν το πτυχιο του ως πανεπιστημιακό, στις περισσότερες χώρες τέλοα παντων, γνωρίζω και εγώ παιδιά με τη σειρά μου στο Εξωτερικό ως απόφοιτοι πτυχιούχοι ΤΕΙ έκαναν διεθνή καριέρα, με μάστερ και διδακτορικό ή και σκέτο πτυχιο ΤΕΙ. Δηλ. αυτοί που τα υποτιμούσαν, ήταν τόσο δύσκολο να απορήσουν στον εαυτό τους και να πούνε, μα καλά στην Ευρώπη, γιατί τα πτυχία ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν και τα σέβονται και εδώ τα χλευάζουν?
xgol Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Eγώ θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο και να μου λύσει κάποιος την απορία Τόσα χρόνια εδώ στη χώρα , τα ΤΕΙ τα υποτιμούσαν. Όταν έφευγε στο Εξωτερικό ένας πτυχιούχος ΚΑΤΕΕ/ΤΕΙ/ΑΤΕΙ , εκτός ότι αναγνώριζαν το πτυχιο του ως πανεπιστημιακό, στις περισσότερες χώρες τέλοα παντων, γνωρίζω και εγώ παιδιά με τη σειρά μου στο Εξωτερικό ως απόφοιτοι πτυχιούχοι ΤΕΙ έκαναν διεθνή καριέρα, με μάστερ και διδακτορικό ή και σκέτο πτυχιο ΤΕΙ. Δηλ. αυτοί που τα υποτιμούσαν, ήταν τόσο δύσκολο να απορήσουν στον εαυτό τους και να πούνε, μα καλά στην Ευρώπη, γιατί τα πτυχία ΤΕΙ τα αναγνωρίζουν και τα σέβονται και εδώ τα χλευάζουν? Αναγκη εταιριών για προσωπικό + πολλοί αποφοιτοι Τει ακουμπουσαν τα ωραια τους λεφτά σε μεταπτυχιακά σε αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα. Εδω αναγνωρίζουν το τελευταίο κολέγιο 3ετούς φοιτησης, στα ΤΕΙ θα κολλούσαν? Τα οποια Τει έχουν καποια αξιολογα τμηματα (μηχανολογων, πληροφορικης, φυσικοθεραπειας) αλλα αδικουνται παρα πολυ απο το χαμηλοτατο επίπεδο των περισσοτερων τμημάτων. Το εξωτερικό γιατί να ειναι παντα το παραδειγμα προς μίμηση? Να θυμίσω πως εκει αναγνωριστηκαν πρωτα πτυχια Ιατρικης απο Ρουμανοβουλγαριες με αποτελεσμα να ζουμε (με καποιες εξαιρεσεις εξαιρετικων Ιατρων βεβαια) κωμικοτραγικες καταστασεις με αποφοιτους που σπουδασαν εκει και αναγνωριστηκε αυτοματα το πτυχιο τους. Εγω προτείνω σε οσους φοιτητές Τει τελειωσαν κατι παραιατρικο (πλην φυσικοθεραπειας που μπορει να τους βοηθήσει να σταθουν επαγγελματικα) και τους αρέσει το αντικειμενο/το λεει η καρδουλα τους, να δώσουν κατατακτηριες για Ιατρική. Εχω δει παρα πολλους συναδελφους που το εχουν τολμησει και εχουν γινει αστερια στον τομεα τους. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από xgol
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, xgol είπε Αναγκη εταιριών για προσωπικό + πολλοί αποφοιτοι Τει ακουμπουσαν τα ωραια τους λεφτά σε μεταπτυχιακά σε αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα. Εδω αναγνωρίζουν το τελευταίο κολέγιο 3ετούς φοιτησης, στα ΤΕΙ θα κολλούσαν? Τα οποια Τει έχουν καποια αξιολογα τμηματα (μηχανολογων, πληροφορικης, φυσικοθεραπειας) αλλα αδικουνται παρα πολυ απο το χαμηλοτατο επίπεδο των περισσοτερων τμημάτων. Εγω προτείνω σε οσους φοιτητές Τει τελειωσαν κατι παραιατρικο (πλην φυσικοθεραπειας που μπορει να τους βοηθήσει να σταθουν επαγγελματικα) και τους αρέσει το αντικειμενο/το λεει η καρδουλα τους, να δώσουν κατατακτηριες για Ιατρική. Εχω δει παρα πολλους συναδελφους που το εχουν τολμησει και εχουν γινει αστερια στον τομεα τους. Ναι απλά ας μη μιλάμε πολύ συγκεκριμένα. Εγώ από ότι κατάλαβα το θέμα κολλάει στους απόφοιτους Μηχανικους ΤΕΙ και τα Ε.Δ και το αν τα πτυχια τους θα ειναι 4ετη ή 5ετη. Στα αλλα επαγγελματα δεν νομιζω να υπάρχουν τέτοια θέματα. ΔΗλ εγώ που είμαι απόφοιτος Λογιστικής και χρηματοοκονομικής από ΤΕΙ όπως η κοπέλα, τι να ξανακάνω? Να δώσω κατατακτήριες για να μπω να κανω το χαρτι μου ΠΕ, την ιδια ωρα που εχω ηδη επαγγελματικα δικαιωματα σχεδον ιδια με την αντιστοιχη πανεπιστημιακη σχολη και γραφομαι στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ επειδη εχω μαστερ?
LongTom Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 5 ώρες πριν, xgol είπε Αναγκη εταιριών για προσωπικό + πολλοί αποφοιτοι Τει ακουμπουσαν τα ωραια τους λεφτά σε μεταπτυχιακά σε αμφιβόλου ποιότητας ιδρύματα. Εδω αναγνωρίζουν το τελευταίο κολέγιο 3ετούς φοιτησης, στα ΤΕΙ θα κολλούσαν? Τα οποια Τει έχουν καποια αξιολογα τμηματα (μηχανολογων, πληροφορικης, φυσικοθεραπειας) αλλα αδικουνται παρα πολυ απο το χαμηλοτατο επίπεδο των περισσοτερων τμημάτων. Το εξωτερικό γιατί να ειναι παντα το παραδειγμα προς μίμηση? Να θυμίσω πως εκει αναγνωριστηκαν πρωτα πτυχια Ιατρικης απο Ρουμανοβουλγαριες με αποτελεσμα να ζουμε (με καποιες εξαιρεσεις εξαιρετικων Ιατρων βεβαια) κωμικοτραγικες καταστασεις με αποφοιτους που σπουδασαν εκει και αναγνωριστηκε αυτοματα το πτυχιο τους. Εγω προτείνω σε οσους φοιτητές Τει τελειωσαν κατι παραιατρικο (πλην φυσικοθεραπειας που μπορει να τους βοηθήσει να σταθουν επαγγελματικα) και τους αρέσει το αντικειμενο/το λεει η καρδουλα τους, να δώσουν κατατακτηριες για Ιατρική. Εχω δει παρα πολλους συναδελφους που το εχουν τολμησει και εχουν γινει αστερια στον τομεα τους. Πάντως στην εταιρεία που ήμουν (Δανία), μας είχε έρθει ένας ΤΕΙτζης με Μεταπτυχιακό από το DTU. Δεν το λες και κωλόχαρτο από ρουμανοβουλγαρίες... | Εγώ βλέπω ότι γενικά το κόλλημα υπάρχει μόνο (ή σχεδόν μόνο) Ελλάδα. Στην Σκανδιναβία δεν έχω δει κάποιον ΤΕΙτζη να μην αναγνωρίζεται ως απόφοιτος πανεπιστημίου τετραετούς φοιτήσεως, ίσων δικαιωμάτων με κάποιον από ΑΕΙ. | 1
Heyho Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, LongTom είπε Εγώ βλέπω ότι γενικά το κόλλημα υπάρχει μόνο (ή σχεδόν μόνο) Ελλάδα. Ελλάδα και σε όσους οργανισμούς την έχουν πατήσει από ΤΕΙτζη στο παρελθόν και υπήρχε Έλληνας για να μεταδώσει το κόλλημα. Για παράδειγμα, σε δημόσιο οργανισμό υπήρχε ήδη ένας Έλληνας και έρχεται ένας άλλος από ΤΕΙ. Ο δεύτερος τα κάνει σκατά και ο πρώτος φροντίζει να μεταδώσει το κόλλημα στον άνθρωπο που βγάζει τις προϋποθέσεις για τις θέσεις. Το όλο πρόβλημα με τα ΤΕΙ είναι η μεροληψία που υπάρχει για αυτά. Κακοί απόφοιτοι υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιοι θα λέγανε ότι είναι και η πλειοψηφία. Π.χ., οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα μάθουν κάτι στην σχολή και θα περιμένουν να το μάθουν στην δουλειά. Δηλαδή, δεν θα μάθουν κάτι όταν τους προσφέρεται δωρεάν η μάθηση αλλά θα περιμένουν να το μάθουν ενώ κάποιος τους πληρώνει για να κάνουν την δουλειά που έπρεπε ήδη να ξέρουν (στον βαθμό που έπρεπε να την ξέρουν, κανείς δεν γεννιέται senior). Ενώ όμως η παραπάνω είναι η κυρίαρχη νοοτροπία σε ανθρώπους από ΤΕΙ αλλά και από ΑΕΙ (ναι ναι, όλα ΑΕΙ είναι πλέον), ο κόσμος στιγματίζει μόνο αυτούς από τα ΤΕΙ. Θαρρώ ότι αυτό γίνεται γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν έχει καταφέρει να περάσει σε ένα ΑΕΙ και έτσι δεν γνωρίζει ότι και στα ΑΕΙ τα ίδια σκατά είναι αλλά με άλλο όνομα. Οπότε ο περισσότερος κόσμος μεροληπτεί απέναντί στα ΤΕΙ και αυτοί από τα ΑΕΙ κάνουν την πάπια γιατί (κυρίως) δεν τους συμφέρει. Υ.Γ. Για την ακρίβεια, υπάρχουν πανεπιστημιακές σχολές όπου οι πρακτικές που ακολουθούνται αναφορικά με την διαφάνεια και την αξιοκρατία, είναι ακόμα στην εποχή του μεσαίωνα. Αυτό, π.χ., δεν απαντάται στα ΤΕΙ γιατί έχουν συγκεντρωμένα τα πυρά του κόσμου και δεν τους παίρνει να το κάνουν. 1
chrisxkar Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Στην πληοψηφια των σχολων τει αει δεν εχει ουσιαστικη διαφορα ο κορμος μαθηματων ειναι ιδιος συνηθως αλλαζει το τελευταιο ετος που τα αει εχουν ακομα θεωρητικα μαθηματα ενω τα τει πρακτικα μαθηματα (εργαστηρια).Για τα μορια οποιος τα αναφερε δεν εχει καμια σχεση με την κουβεντα γιατι στην τελικη δεν εκφραζει ουτε δυσκολια ουτε ποιοτητα.Σχολες που ειχαν πριν 10 χρονια 18χιλιαδες μορια τωρα παιζουν στα 13.Και αει που τα κοροιδευαμε και ειχαν 11χιλιαδες και δηλωναν μονο για να περασουν καπου τωρα παιζουν σε 16-17χιλιαδες. Πτυχιο ελλαδα σχεδον ποτε δεν σου ζητανε στην τελικη εσυ φιλε μου εξαταζουν τις γνωσεις σου δηλωσε οτι τελειωσες αει και τελειωσε η υποθεση.Τα πτυχια ειναι ισοτιμα στην αγορα εργασιας,απλα ισως να υπαρχει προτιμηση σε καποια συγκεκριμενη σχολη απο εργοδοτη (πχ να ειχε τελειωσει αυτος οικονομικο αθηνων και να δειχνει προτιμηση σε οσους τελειωσαν αυτο) αυτα.Για εξωτερικο δεν εχει προβλημα ειναι το ιδιο οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι γινεται αυτο το θρεντ. Αν ενωθει το τει σου με καποιο αει πηγαινε ζητα να σου δωσουν βεβαιωση οτι τελειωσες θα λεει μπλα μπλα μπλα αποφητησε και πανω θα γραφει το ονομα του αει οποτε πρακτικα δεν λες ψεματα
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, chrisxkar είπε Στην πληοψηφια των σχολων τει αει δεν εχει ουσιαστικη διαφορα ο κορμος μαθηματων ειναι ιδιος συνηθως αλλαζει το τελευταιο ετος που τα αει εχουν ακομα θεωρητικα μαθηματα ενω τα τει πρακτικα μαθηματα (εργαστηρια).Για τα μορια οποιος τα αναφερε δεν εχει καμια σχεση με την κουβεντα γιατι στην τελικη δεν εκφραζει ουτε δυσκολια ουτε ποιοτητα.Σχολες που ειχαν πριν 10 χρονια 18χιλιαδες μορια τωρα παιζουν στα 13.Και αει που τα κοροιδευαμε και ειχαν 11χιλιαδες και δηλωναν μονο για να περασουν καπου τωρα παιζουν σε 16-17χιλιαδες. Πτυχιο ελλαδα σχεδον ποτε δεν σου ζητανε στην τελικη εσυ φιλε μου εξαταζουν τις γνωσεις σου δηλωσε οτι τελειωσες αει και τελειωσε η υποθεση.Τα πτυχια ειναι ισοτιμα στην αγορα εργασιας,απλα ισως να υπαρχει προτιμηση σε καποια συγκεκριμενη σχολη απο εργοδοτη (πχ να ειχε τελειωσει αυτος οικονομικο αθηνων και να δειχνει προτιμηση σε οσους τελειωσαν αυτο) αυτα.Για εξωτερικο δεν εχει προβλημα ειναι το ιδιο οποτε δεν μπορω να καταλαβω γιατι γινεται αυτο το θρεντ. Αν ενωθει το τει σου με καποιο αει πηγαινε ζητα να σου δωσουν βεβαιωση οτι τελειωσες θα λεει μπλα μπλα μπλα αποφητησε και πανω θα γραφει το ονομα του αει οποτε πρακτικα δεν λες ψεματα Το τελευταίο θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, γιατι θα αποδεικνυει οτι η σχολη μου εγινε πανεπιστημιακη. Για τα αλλα που λες, θα πω οτι μιλας παρα πολυ σχετικά γιατι ζουμε στη χωρα των Δημοσιων σχεσεων. Δηλ εγω ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ και εσυ πες οτι εχεις την ΑΣΟΕΕ, και βγαινει μια θεση για το λογιστηριο μιας μεγαλο-εταιρειας τυπου Βαρδινογιαννη, Γιαννακοπουλο, Αγγελικουση. Κανουμε και οι 2 αιτηση, εγω ως αποφοιτη τει λογιστικης εσυ ως οικονομικο ασοεε. Αλλά εγώ ξέρω τους εν λόγω επιχειρηματιες προσωπικα. Ε δεν θα παρουν εμενα που με ξερουν και ας ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ και οχι Οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων?
chrisxkar Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 13 λεπτά πριν, m.gial είπε Το τελευταίο θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, γιατι θα αποδεικνυει οτι η σχολη μου εγινε πανεπιστημιακη. Για τα αλλα που λες, θα πω οτι μιλας παρα πολυ σχετικά γιατι ζουμε στη χωρα των Δημοσιων σχεσεων. Δηλ εγω ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ και εσυ πες οτι εχεις την ΑΣΟΕΕ, και βγαινει μια θεση για το λογιστηριο μιας μεγαλο-εταιρειας τυπου Βαρδινογιαννη, Γιαννακοπουλο, Αγγελικουση. Κανουμε και οι 2 αιτηση, εγω ως αποφοιτη τει λογιστικης εσυ ως οικονομικο ασοεε. Αλλά εγώ ξέρω τους εν λόγω επιχειρηματιες προσωπικα. Ε δεν θα παρουν εμενα που με ξερουν και ας ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ και οχι Οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων? ναι αν ειμαστε και οι δυο χωρις προυπηρεσια θα παρουν εμενα χωρις να ειναι σωστο απαραιτητα απλα υπαρχει μια πεποιθηση πως επειδη η σχολη που περασα επειδη εχει πιο πολλα μορια με κανει αυτοματα πιο οργανωτικο και εξυπνο (επισης αυτο που ειπα και πριν τα μορια παιζουν απιστευτα ανα τα χρονια αρα εσυ μπορει να περασες στο τει με 15 χιλιαδες μορια και εγω επειδη περασα τωρα τελευταια με τα ιδια να εβγαλα αει) απο εκει και περα ομως γινονται και αλλα πραγματα γιατι η σχολη ειναι ενα σκαλοπατι μονο απο μια σκαλα.Σεμιναρια,ομιλιες,λογιστικα προγραμματα,εμπειρια,μεταπτυχιακα,συμπεριφορα μετρανε λιγο παραπανω απο την σχολη.Γιατι περα απο την πρωτη γνωση που πηρες σημαινει οτι ασχοληθηκες και δεν επαναπαυθηκες στο οτι εβγαλες μια σχολη και τελος.Αν εγω παραμεινω στο πτυχιο του πανεπιστιμιου και εσυ σκασεις μυτη με ενα σεμιναριο και παρακολουθηση λογιστικου προγραμματος ο επιχειρηματιας θα ειναι μπουφος να παρει εμενα. Αν το κανει θα το κανει λογο κακης αποφασης (γιατι υπαρχουν και αυτοι οι χαζοι ακομα που απορεις πως μπορει τετοιος ανθρωπος να ειναι επιχειτηματιας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα