29gk Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Axelq είπε Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κρατήσεις το νερό στο όνομα σου. Ναι μεν η ΕΥΔΑΠ κυνηγάει πάντα τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση χρεών (που δεν έχει λογική), πόσοι όμως νομίζεις ότι το γνωρίζουν αυτό? Και μόνο που θα έρχεται ο λογαριασμός στο όνομα του, από ψυχολογικής άποψης θα αισθάνεται ότι τον δεσμεύει. To νερο ειναι ΠΑΝΤΑ στο ακινητο και μονον στο ονομα του ιδιοκτητη. Ποτε στον ενοικιαστη. Μην το μπερδευεις με τις αλλες ΔΕΚΟ. 1 1
zoranb Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, 29gk είπε To νερο ειναι ΠΑΝΤΑ στο ακινητο και μονον στο ονομα του ιδιοκτητη. Ποτε στον ενοικιαστη. Μην το μπερδευεις με τις αλλες ΔΕΚΟ. Οπότε πως προφυλάσσεται ο ιδιοκτήτης εάν ο νοικάρης καταναλώσει ολόκληρο το Μόρνο;
29gk Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, zoranb είπε Οπότε πως προφυλάσσεται ο ιδιοκτήτης εάν ο νοικάρης καταναλώσει ολόκληρο το Μόρνο; Ευκολα. Το γραφω νομιζω και πιο πισω. Πηγαινει στην ΕΥΔΑΠ και θετει οριο καταναλωσης τα 100€, οποτε ο .....Μορνος δεν παιζει. Και εχω και την εντυπωση οτι η ΕΥΔΑΠ στελνει και επιστολη, sms, email, στον ιδιοκτητη, τον ειδοποιει με καποιο τροπο τελος παντων. Δεν το θυμαμαι καλα ομως, γιατι το εκανα ακριβως πριν απο 1 χρονο. Επισης, εχω την εντυπωση οτι η ΕΥΑΘ ( η αντιστοιχη στην Θεσσαλονικη δηλαδη ) δεχεται το νερο να ειναι στο ονομα του ενοικιαστη, σε αντιθεση με την ΕΥΔΑΠ που εχει στο καταστατικο της οτι συμβαλλεται μονον με τον ιδιοκτητη του ακινητου, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από 29gk
cb_papi Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Ρε παιδιά πραγματικά τι γράφετε σε αυτό το thread; Ξεκινάει με full-time ενοικίαση σπιτιού μέσω Airbnb (??) και καταλήγει για την ΕΥΔΑΠ; 😂 Zoranb το Airbnb δεν είναι για να νοικιάζεις κανονικά σπίτι, είναι για βραχυχρόνιες μισθώσεις (π.χ. να έρθει ένας τουρίστας να μείνει για 4 μέρες). 1 1
AristidisZ Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, 29gk είπε To νερο ειναι ΠΑΝΤΑ στο ακινητο και μονον στο ονομα του ιδιοκτητη. Ποτε στον ενοικιαστη. Μην το μπερδευεις με τις αλλες ΔΕΚΟ. Στην ΕΥΔΑΠ μπαίνει και το όνομα του ενοικιαστή, αν και στη περίπτωση που πέσει τουφεκιά, τα χρέη βαρύνουν τον ιδιοκτήτη
29gk Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 19 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Στην ΕΥΔΑΠ μπαίνει και το όνομα του ενοικιαστή, αν και στη περίπτωση που πέσει τουφεκιά, τα χρέη βαρύνουν τον ιδιοκτήτη Δεν το εχω δει. Εχει σημασια ομως; Εστω να το αναφερουμε; Αφου το νερο το χρεωνεται ο ιδιοκτητης, ο ιδιοκτητης ειναι ο μονος που το διαχειριζεται ( το κοβει, αλλαζει μετρητη, θετει οριο στην καταναλωση κτλ ) ο ενοικιαστης δεν εχει την παραμικρη σχεση. Στα επαγγελματικα ακινητα ισως το ζητημα να αλλαζει, λογω διαφορετικων συμφωνιων αλλα στα οικιακα, το νερο εχει να κανει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το ακινητο αρα με τον ιδιοκτητη. Ολα τα υπολοιπα, ηλεκτρικο, τηλεφωνο, ιντερνετ, συνδρομητικα κτλ, αφορουν τον ενοικιαστη και μονον τον ενοικιαστη. Ο οποιος αν θελει τα χρησιμοποει αν δεν θελει δεν τα χρησιμοποιει. Και ας μην φανει περιεργο αλλα ανεκαθεν κι ακομα περισσοτερο σημερα, υπαρχουν ακινητα που ΔΕΝ εχουν ενεργη συνδεση ηλεκτρικου, για προφανεις λογους. Και ειπαμε, ο μονος λογος για τον οποιο ενας ιδιοκτητης θελει να εχει το ηλεκτρικο στο ονομα του, ειναι πως ειτε εχει κληρονομικο ζητημα, κατι που λιγο πολυ ειναι μια προσωρινη κατασταση, ειτε κυριως το κανει για να μην δηλωνει την ενοικιαση στην εφορια. Σε καθε περιπτωση ενεργει βλακωδως καθως δεν αντιλαμβανεται οτι τα πραγματα σημερα ειναι κατα πολυ χειροτερα για αυτον σε σχεση με πριν μερικα χρονια και οτι πιθανον νομιζει πως κερδιζει θα κληθει να τα πληρωσει 2 και 3 φορες αυξημενα και ολα μαζι σε καποια φαση.
vagos789 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 13 ώρες πριν, zoranb είπε Χωρίς ΔΕΗ πως θα δείχνω στα σκοτάδια το σπίτι; Μεχρι τις 20.00 που δυει ο ηλιος υπαρχει ενα περιθωριο για να το δειξεις,προσοχη ομως γιατι μετα τις 21.00 ο υποψηφιος ενοικιαστης γινεται γκρεμλιν
godfather0991 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ασχοληθεί με airbnb αλλά πιστεύω ότι αν νοικιάζεις σπίτι βραχυπρόθεσμα ρεύμα κτλ. πρέπει να τα υπολογίζεις στο ποσό που πληρώνει ο ενοικιαστής, σαφέστατα δεν μεταφέρεις για 4 μέρες το ρεύμα στο όνομα του ενοικιαστή Τώρα αν ρωτάς αν σε συμφέρει να νοικιάζεις το σπίτι σου σαν airbnb από ότι σαν κατοικία για να μην σε φεσώνουν οι ενοικιαστές αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Και τα δυο έχουν υπερ και κατά. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από godfather0991
Alex2020 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, Axelq είπε Κανείς δεν σε υποχρεώνει να κρατήσεις το νερό στο όνομα σου. Ναι μεν η ΕΥΔΑΠ κυνηγάει πάντα τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση χρεών (που δεν έχει λογική), πόσοι όμως νομίζεις ότι το γνωρίζουν αυτό? Και μόνο που θα έρχεται ο λογαριασμός στο όνομα του, από ψυχολογικής άποψης θα αισθάνεται ότι τον δεσμεύει. Ποιον θα έπρεπε να κυνηγήσει δηλαδή ; Αυτόν που δεν έχει σύμβαση μαζί της ;
omrtlegol Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Στην ΕΥΔΑΠ μπαίνει και το όνομα του ενοικιαστή, αν και στη περίπτωση που πέσει τουφεκιά, τα χρέη βαρύνουν τον ιδιοκτήτη Η ΕΥΔΑΠ, είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη και ακριβώς από κάτω αναγράφει και το όνομα του ενοικιαστή. Όταν πήγα στην ΕΥΔΑΠ να πάρω το νερό στο όνομα μου, αυτό μου είπαν ότι θα γίνει, και αυτό έγινε. Το καταθέτω επειδή εχει συμβει σε εμένα και οχι σε "κάποιο γνωστο" . 2
zoranb Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, godfather0991 είπε Τώρα αν ρωτάς αν σε συμφέρει να νοικιάζεις το σπίτι σου σαν airbnb από ότι σαν κατοικία για να μην σε φεσώνουν οι ενοικιαστές αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Και τα δυο έχουν υπερ και κατά. Αυτό ακριβώς ρωτάω, εάν δηλαδή με το Airbnb εξασφαλίζεται κάπως ο ιδιοκτήτης!
godfather0991 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, zoranb είπε Αυτό ακριβώς ρωτάω, εάν δηλαδή με το Airbnb εξασφαλίζεται κάπως ο ιδιοκτήτης! Για αυτό καλύτερα να ρωτήσεις κάποιον που ασχολείται με airbnb και να σου εξηγήσει τα υπέρ και τα κατά. Εγώ προσωπικά χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα θα φοβόμουν περισσότερο να βάζω σε ένα σπίτι κάθε μια βδομάδα πολλούς αγνώστους, που δεν έχω και τον χρόνο να τους αξιολογήσω από ότι έναν που θα τον πέρναγα από το κόσκινο μέχρι να του εμπιστευθώ την κατοικία μου. Αλλά γενικά η ενοικίαση είναι ένα ρίσκο όπως και να χει... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από godfather0991
HackerIglo Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) κοιτα να δεις... πηγαινε βαλτου ενα ωραιο λουκετακι στο ρολοι αφου κλεισεις ολους τους διακοπτες και μετα θα δουμε αν θα πληρωσει τα χρωστουμενα. Αν σε ξεχρεωσει απλα διωξτον απο το σπιτι η κανε καταγγελια. Την επομενη φορα η ΔΕΗ στο ονομα του ενοικιαστη και τα λοιπα ειδαλλως θα κοιμασαι το βραδυ με ανησυχιες. Τo airbnb σκεψου το σαν προσωπικο σου νταβατζη! Επεξ/σία 6 Μαΐου 2019 από HackerIglo
zoranb Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 45 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Εγώ προσωπικά χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα θα φοβόμουν περισσότερο να βάζω σε ένα σπίτι κάθε μια βδομάδα πολλούς αγνώστους, που δεν έχω και τον χρόνο να τους αξιολογήσω από ότι έναν που θα τον πέρναγα από το κόσκινο μέχρι να του εμπιστευθώ την κατοικία μου. Επειδή παρεμβάλλεται το Airbnb υπάρχει έλεγχος στο ποιος μπαινοβγαίνει, κ μου έλεγαν πως είναι καλυμμένος κ ασφαλισμένος ο ιδιοκτήτης απο πιθανές ζημιές κλπ που μπορεί να γίνουν. Αλλά όπως είπα, αυτά μου τα έχουν μεταφέρει άλλοι.
ParhsG Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 Δημοσ. 6 Μαΐου 2019 54 λεπτά πριν, HackerIglo είπε κοιτα να δεις... πηγαινε βαλτου ενα ωραιο λουκετακι στο ρολοι αφου κλεισεις ολους τους διακοπτες και μετα θα δουμε αν θα πληρωσει τα χρωστουμενα. Αν σε ξεχρεωσει απλα διωξτον απο το σπιτι η κανε καταγγελια. Την επομενη φορα η ΔΕΗ στο ονομα του ενοικιαστη και τα λοιπα ειδαλλως θα κοιμασαι το βραδυ με ανησυχιες. Τo airbnb σκεψου το σαν προσωπικο σου νταβατζη! Αν δε πληρώνει κοινοχρηστα ομως τι θα κανεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα