Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 7/5/2019 στις 12:53 ΠΜ, giotis1982 είπε

Εννοείται πως υπάρχουν πάντα και σωστοί. Εγώ νοικιάζω 500 ευρώ στο ίδιο σπίτι τα τελευταία 7 χρόνια. Δηλαδή 42 χιλιάδες ευρώ που δεν έχασα ούτε μήνα. Τη ΔΕΗ δεν την αλλάξαμε και δεν έχω χάσει επίσης ούτε ένα λογαριασμό και πληρώνω πολύ χοντρά λεφτά λόγο θερμοσυσσωρευτών. Εντάξει μπορεί να αργήσω τη ΔΕΗ καμιά 20αριά μέρες μέχρι να μπει ο επόμενος μήνας και να μαζέψω λεφτά και από εκεί. Το σπίτι το προσέχω σαν δικό μου.  Γενικά καλύτερα να μην έχω να πάρω γάλα το παιδί παρά να χρωστάω. Φέτος θα το βάψω και θα κάνω κάτι μικροεπισκευές με δικά μου έξοδα και η ιδιοκτήτρια θα πληρώσει λίγα ηλεκτρικά (πίνακες,μπρίζες κτλ) και κάτι μαζέματα. Αν υπάρχει συνεννόηση και πληρώνεις σαν ενοικιαστής δε νομίζω να υπάρχει τρελός που δε θέλει σίγουρα λεφτά .

Μπραβο σου. Ωστοσο ειναι κατάντια που λεμε μπραβο για τα αυτονοητα.

Υ.Γ.1 Οι μικροεπισκευες βαραινουν τον ιδιοκτητη, ειδικα αν αφορουν δυσλειτουργιες.

Υ.Γ.2 Εγω σε παρομοιους ενοικιαστες αφηνω και με πληρωνουν οποτε μπορουν, δηλαδη μπορει και ανα 3μηνο. Προσφατα ενας απο αυτους που τον εξυπηρετω κατ' αυτο τον τρόπο, μου προπληρωσε για 1 ετος (!).

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

@29gk

Η μία περίπτωση που ξέρω πολύ καλά ήταν αυτή με τις πλαστές αποδείξεις και το δικαστήριο έγινε πριν 2,5 χρόνια περίπου, και σίγουρα ήταν από τις εξαιρετικά ακραίες μια και πριν φύγει τα έσπασε όλα μέσα στο σπίτι, μέχρι και τα είδη υγιεινής στο μπάνιο. Το δικαστήριο της άλλης περίπτωσης έγινε πριν κανα 8μηνο. Η ουσία πάντως είναι ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις που περιγράφω είναι πραγματικά γεγονότα, και όχι η εκτίμηση ενός δικηγόρου για το τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Τα συνολικά έξοδα του δικηγόρου για όλες τις διαδικασίες μέχρι και τη χορήγηση αναστολής δεν ξέρω πόσα είναι, αλλά σίγουρα είναι πολύ λιγότερα από τα συνολικά ενοίκια που θα πλήρωνε μέχρι να γίνει το δικαστήριο.

Επίσης από όλους αυτούς που καθυστερούν ή δεν πληρώνουν ενοίκιο σίγουρα κάποιοι είναι κατ επανάληψη μπαταχτζήδες (ή απατεώνες ή στρατηγικοί, όπως θες πες τους), και κάποιοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τα ποσοστά της κάθε κατηγορίας δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω, αν τα γνωρίζεις εσύ πάσο.

Τίποτα άλλο από εμένα.

Τα γενικα δικηγορικα εξοδα ειναι περιπου στα 250-300€ για ενα εξωδικο και περιπου 500-600€ για χρηση δικηγορου. Στις περιπτωσεις λοιπον ενοικιων τα οποια ειναι της ταξης των 250- 600€ τον μηνα και για μια διαδικασια που διαρκει περιπου 2 μηνες, το κερδος ενος "επαγγελματια" αλητη ειναι μηδενικο εως ελαχιστο, ενω οπωσδηποτε εχει και το επιπλεον κατα νου, το να βρει δηλαδη και κανα 2-3 ενοικια για να παει στο επομενο ακινητο.

Τωρα, εαν καποιος ενοικιαζει ενα επαγγελματικο ακινητο ή και οικιακο αλλα με ενοικια υψηλα και πανω απο τα 1000€ και εχει συνταξει μισθωτηριο "απο το περιπτερο" ή δεν εχει σωστο δικηγορο για να κηνυγησει την υποθεση οπως πρεπει, τα πραγματα φυσικα και αλλαζουν.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, 29gk είπε

Τα γενικα δικηγορικα εξοδα ειναι περιπου στα 250-300€ για ενα εξωδικο και περιπου 500-600€ για χρηση δικηγορου. Στις περιπτωσεις λοιπον ενοικιων τα οποια ειναι της ταξης των 250- 600€ τον μηνα και για μια διαδικασια που διαρκει περιπου 2 μηνες, το κερδος ενος "επαγγελματια" αλητη ειναι μηδενικο εως ελαχιστο, ενω οπωσδηποτε εχει και το επιπλεον κατα νου, το να βρει δηλαδη και κανα 2-3 ενοικια για να παει στο επομενο ακινητο.

Τωρα, εαν καποιος ενοικιαζει ενα επαγγελματικο ακινητο ή και οικιακο αλλα με ενοικια υψηλα και πανω απο τα 1000€ και εχει συνταξει μισθωτηριο "απο το περιπτερο" ή δεν εχει σωστο δικηγορο για να κηνυγησει την υποθεση οπως πρεπει, τα πραγματα φυσικα και αλλαζουν.

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "τα γενικά δικηγορικά έξοδα για ένα εξώδικο είναι 250-300€", εγώ πάντως πρόσφατα πλήρωσα 70€ για σύνταξη και επίδοση εξώδικου.

Επίσης κάπου έχεις μπερδευτεί, αν ο - όπως θες πες τον - ενοικιαστής καταφέρει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης δεν κερδίζει μόνο 2 μήνες, κερδίζει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί κανονικό δικαστήριο, που στην πόλη μου τουλάχιστον αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω από χρόνο. Αν λάβεις υπόψιν και την καθυστέρηση αντίδρασης του ιδιοκτήτη (ποτέ κανείς δεν ξεκινάει τη διαδικασία έξωσης από την πρώτη μέρα καθυστέρησης πληρωμής), τότε με ένα έξοδο που δεν είναι ούτε 1.000€ εξασφαλίζει τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Δημοσ.

Καλημέρα,  Θέλω να κάνω μια ερώτηση ο ρόλος της εγγύησης ενός μήνα πριν μπεις στο διαμέρισμα ποιος είναι? Συγκεκριμένα με συμβόλαιο 100 ευρώ και το νοίκι 200 όπως κ η εγγύηση....Από όσο ξέρω στο τέλος αν υπάρχει βλάβη στο σπίτι κρατάει από εκείνα τα λεφτά. Σωστά? Αν δεν υπάρχει κάποια ζημιά όμως κ ο τελευταίος μήνας δεν χρεώνεται σε εκείνα τα χρήματα???

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dellapple είπε

Καλημέρα,  Θέλω να κάνω μια ερώτηση ο ρόλος της εγγύησης ενός μήνα πριν μπεις στο διαμέρισμα ποιος είναι? Συγκεκριμένα με συμβόλαιο 100 ευρώ και το νοίκι 200 όπως κ η εγγύηση....Από όσο ξέρω στο τέλος αν υπάρχει βλάβη στο σπίτι κρατάει από εκείνα τα λεφτά. Σωστά? Αν δεν υπάρχει κάποια ζημιά όμως κ ο τελευταίος μήνας δεν χρεώνεται σε εκείνα τα χρήματα???

Η εγγύηση συνήθως δίνεται ως διασφάλιση της εκπλήρωσης των όρων της μίσθωσης.

Για να δεις ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της εγγύησης ειδικά για τη δική σου μίσθωση, πρέπει να διαβάσεις το δικό σου ιδιωτικό συμφωνητικό (μισθωτήριο).

Επίσης η εγγύηση δεν μπορεί να συμψηφιστεί με το τελευταίο ενοίκιο, χάνεται το νόημα της εγγύησης έτσι. Ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να πληρώσει κανονικά τον τελευταίο μήνα, όπως επίσης ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει την εγγύηση εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές, όλοι οι λογαριασμοί είναι πληρωμένοι κτλ.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Σοβαρά τώρα, ξέρεις πολλά σπίτια που στη θέση κάθε πορτοπαράθυρου έχει ηλεκτρικά ρολλά?

Σοβαρά τώρα, υπάρχει καμιά σύγκριση ανάμεσα στο φως της ημέρας και στα φώτα από λάμπες? Εσύ θα νοίκιαζες σπίτι χωρίς πρώτα να έχεις δει τους χώρους του στο φως της ημέρας? Θα σου αρκούσε αν στο έδειχναν μόνο με τα φώτα χωρίς να ανοίξουν κανένα πορτοπαράθυρο?

Κατά τα άλλα αν για οποιοδήποτε λόγο στο σπίτι υπάρχει ρεύμα και είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, μια χαρά μπορεί ο ιδιοκτήτης να πάει στην ΔΕΗ και να ζητήσει διακοπή αμέσως μόλις υπογράψουν το συμφωνητικό και εισπράξει την εγγύηση μαζί με το τρέχον ενοίκιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αφήσει στην καλή διάθεση του ενοικιαστή.

1) ναι το δικό μου

2) οχι δεν υπάρχει αυτό σου λέω,πως αν εχει ρολά χωρίς ρευμα πως θα το δειξει για να ανοιξουν? φυσικα και δεν θα νοικιαζα ετσι σπιτι.

3) συμφωνω απολυτα με το τελευταιο.

17 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε

Οι ιδιοκτήτες είναι το κεφάλαιο και σε αυτή τη χώρα είναι ο εχθρός. Και χάρη σου κάνει ο νοικάρης να σε πληρώνει. Αντε, κάνε και καμιά μείωση που εκμεταλλεύεσαι την εργατιά. 

Με το να μην έχεις ρεύμα αναγκάζεις τον ενοικιαστή να το βάλει στο όνομά του. Αλλιώς μπορεί να σου φάει μήνες αν είναι τζαμπατζής, αφού για να βάλει τη ΔΕΗ πρέπει να υπάρχει ενοικιαστήριο αν θυμάμαι καλά. Και όταν νοικιάζεις το σπίτι σου σε έναν άγνωστο, δεν ξέρεις τι είναι, δεν τον ξέρεις κι απο χθες. 

Επειδή το σπίτι είχε ηλεκτρικό ρολό στο σαλόνι, το είχα κατεβασμένο κατα 70%, μαζι με την κλασική μπαλκονόπορτα της κρεβατοκάμαρας μια χαρά μπορούσα να το δείξω. 

συμφωνω απολυτα ,παρολα αυτα μπορεις απλα να πεις να παει αμεσα να κανει μεταβιβαση στο ονομα του το ρευμα. εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει ποτε να παω σε πσιτι και να μην εχει ρευμα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Djzan είπε

1) ναι το δικό μου

2) οχι δεν υπάρχει αυτό σου λέω,πως αν εχει ρολά χωρίς ρευμα πως θα το δειξει για να ανοιξουν? φυσικα και δεν θα νοικιαζα ετσι σπιτι.

3) συμφωνω απολυτα με το τελευταιο.

1) το δικό σου τότε είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας

2) με το κλειδί αποσύμπλεξης. σίγουρα είναι περισσότερη φασαρία, αλλά χωρίς ρεύμα είναι αναγκαίο κακό. εκτός αν πιστεύεις ότι αξίζει να βάλεις ρεύμα ώστε να μπορείς να τα ανοίγεις ευκολότερα στην επίδειξη, αν ναι τότε βάλε ρεύμα.

3) ευτυχώς που συμφωνούμε στο πιο ουσιώδες.

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω δει σπιτι με μπαλαντεζα απο το διπλανο διαμερισμα και την κλασσικη κρεμαστη κιτρινη λαμπα με το γαντζο.

Καλη διαθεση να υπαρχει και ολα γινονται .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες "τα γενικά δικηγορικά έξοδα για ένα εξώδικο είναι 250-300€", εγώ πάντως πρόσφατα πλήρωσα 70€ για σύνταξη και επίδοση εξώδικου.

Επίσης κάπου έχεις μπερδευτεί, αν ο - όπως θες πες τον - ενοικιαστής καταφέρει αναστολή εκτέλεσης της απόφασης δεν κερδίζει μόνο 2 μήνες, κερδίζει χρόνο μέχρι να πραγματοποιηθεί κανονικό δικαστήριο, που στην πόλη μου τουλάχιστον αυτό σημαίνει κάτι παραπάνω από χρόνο. Αν λάβεις υπόψιν και την καθυστέρηση αντίδρασης του ιδιοκτήτη (ποτέ κανείς δεν ξεκινάει τη διαδικασία έξωσης από την πρώτη μέρα καθυστέρησης πληρωμής), τότε με ένα έξοδο που δεν είναι ούτε 1.000€ εξασφαλίζει τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

Ο δικος μου ο δικηγορος παντως για την συνταξη ενος σωστου ( και εδω βαλε οτι θες ) εξωδικου οπως και αγωγης, τα παρπανω χρεωνει. Το 70αρι δεν παιζει σε καμια περιπτωση αν θες να εισαι καλυμμενος, συμφωνα με τα ισχυοντα και για να μην εχεις προβληματα με τον κακοβουλο σαν κι αυτα που περιγραφεις.

Εν ολιγοις βρισκουν και κανουν. Για παραδειγμα αν ο ενοικιαστης σου σου "φαει" τον πρωτο μηνα ή καλυτερα ο μηνας εχει παει 20-25, δεν εχεις παρει ενοικιο, δεν σου εχει πει τιποτα, τον ενοχλησεις και δεν παρεις μια καλη απαντηση ( και εδω βαζεις οτι θες ) τοτε δεν υπαρχει κανενα νοημα να αφησει καποιος και τον δευτερο μηνα να περασει χωρις να μην κινηθει. Και ξανα, με σωστο δικηγορο που θα σοιχειοθετησει μια αγωγη αποδοσης μισθιου οπως πρεπει και χωρις λαθη κι οτι ναναι, σε 35-40 ημερες τα κλειδια κι οι κλειδαριες αλλαζουν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, 29gk είπε

Ο δικος μου ο δικηγορος παντως για την συνταξη ενος σωστου ( και εδω βαλε οτι θες ) εξωδικου οπως και αγωγης, τα παρπανω χρεωνει. Το 70αρι δεν παιζει σε καμια περιπτωση αν θες να εισαι καλυμμενος, συμφωνα με τα ισχυοντα και για να μην εχεις προβληματα με τον κακοβουλο σαν κι αυτα που περιγραφεις.

Εν ολιγοις βρισκουν και κανουν. Για παραδειγμα αν ο ενοικιαστης σου σου "φαει" τον πρωτο μηνα ή καλυτερα ο μηνας εχει παει 20-25, δεν εχεις παρει ενοικιο, δεν σου εχει πει τιποτα, τον ενοχλησεις και δεν παρεις μια καλη απαντηση ( και εδω βαζεις οτι θες ) τοτε δεν υπαρχει κανενα νοημα να αφησει καποιος και τον δευτερο μηνα να περασει χωρις να μην κινηθει. Και ξανα, με σωστο δικηγορο που θα σοιχειοθετησει μια αγωγη αποδοσης μισθιου οπως πρεπει και χωρις λαθη κι οτι ναναι, σε 35-40 ημερες τα κλειδια κι οι κλειδαριες αλλαζουν.

Ελεύθερη αγορά έχουμε όσο θέλει χρεώνει ο καθένας, επίσης ακριβότερο δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερο.

Επίσης σταμάτα να επιμένεις για κάτι που δεν γνωρίζεις, το "έτσι μου είχε πει συνοπτικά κάποια στιγμή ένας δικηγόρος σε υποθετική συζήτηση" δεν είναι καν επιχείρημα.

Εσύ ο ίδιος ισχυρίστηκες μερικά post πιο πριν ότι "κανένας δικηγόρος δεν δίνει εγγυήσεις", τώρα ισχυρίζεσαι το αντίθετο... κυριολεκτικά ότι να ναι.

Δεν ασχολούμαι άλλο.

Δημοσ.

Οτι θες διαβαζεις. Δικαιωμα σου φυσικα. Διορθωση μονον στο "συνοπτικα" και στο "υποθετικη συζητηση". Οταν μιλας με δικηγορο το "συνοπτικα" απλα δεν παιζει, αν και σε ενα φορουμ το "συνοπτικα" ειναι το μονο δυνατο, οπως επισης και με δικηγορο δεν παει κανεις να κανει υποθετικες συζητησεις. Αυτα και παλι μονον στα καφενεια. Τα φυσικα και τα ηλεκτρονικα.  Τελος μιας και μιλαμε για μισθωσεις, υπαρχουν και εκεινοι που με το συμβολαιο του περιπτερου δεσμευονται για πολλα και σοβαρα ζητηματα, ενω ειναι και οι αλλοι που κατανοουν τις αναλογες βαρυτητες και πηγαινουν και παλι αναλογα σε εναν νομικο για συνταξη.

Κι ολα αυτα στα πλαισια παντα της ...."ελευθερης αγορας" !

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

1) το δικό σου τότε είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας

2) με το κλειδί αποσύμπλεξης. σίγουρα είναι περισσότερη φασαρία, αλλά χωρίς ρεύμα είναι αναγκαίο κακό. εκτός αν πιστεύεις ότι αξίζει να βάλεις ρεύμα ώστε να μπορείς να τα ανοίγεις ευκολότερα στην επίδειξη, αν ναι τότε βάλε ρεύμα.

3) ευτυχώς που συμφωνούμε στο πιο ουσιώδες.

Τελος καλό όλα καλά. αντε να βρούμε και άλλο θέμα να παραθέσουμε τις διαφωνίες μας για να συμφωνήσουμε στο τέλος! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...