JiovanniGeorgeo Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Ήμουν agent σε ασφαλιστική. Έφυγα από τη μια, πήγα στην άλλη, συνέχισα να πληρώνομαι από τη προηγούμενη.. τώρα έφυγα και από την δεύτερη, για να μην προσθέτω στους φόρους και στα ΕΦΚΑ και να τα πουλάω έμμεσα από τον manager. Έκανα ένα τεράστιο λάθος στη ζωή μου : υποτίμησα το ΕΦΚΑ. Από 700€ που ήταν πρέπει με τους τόκους μέσα σε 1.5 έτος να έχει ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ από το ποσό που πραγματικά όφειλα. Και αυτά γιατί είχα μείνει άνεργος από δεύτερη εργασία (κύρια δηλαδή - η οποία και με κρατάει εδώ και 5 έτη για να ζω - και από τα ασφαλιστικά ό,τι έρχεται). Τώρα επειδή βλέπω πως πολλαπλασιάζονται τα χρέη, και δεν βγάζω καν τόσα το έτος (~2.000€ / έτος καθαρά), άφησα απλήρωτο το επιμελητήριο.. και τι συνέβει; Με κάλεσαν από την ασφαλιστική και με ρώτησαν αν πουλάω, ή αν απλά εισπράτω από το παλιό μου πελατολόγιο.. και μου είπαν απλά να με γράψουν ως "μη επιτηδευματία" ούτως ώστε να μην χρειάζομαι ΟΥΤΕ επημελητήριο ΟΥΤΕ εισφορές στο ΕΦΚΑ (σαν ΤΕΒΕ). Δηλαδή, αν το ήξερα αυτό, δεν θα πλήρωνα 3-4 έτη εισφορές.. όλα τα πλήρωνα και τα χρωστάω χωρίς λόγο και αιτία. Ισχύει αυτό; Το γνωρίζει κανείς; Αν ναι, να το γράψουμε να το γνωρίζουν και άλλοι γιατί το επάγγελμα αυτό είναι σαν δίκοπο μαχαίρι στα οικονομικά για όποιον γνωρίζει.. Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη πληροφορία προκαταβολικά!
guido Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ψάξε τι είναι η Απόδειξη Επαγγελματικής Δαπάνης (Τίτλος Κτήσης) Λογικά αυτό εννοούν edit: μάλλον δεν βολεύει ιδιαίτερα πλέον Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από guido
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Ευχαριστώ για την απάντηση! Δεν το εκμεταλλεύτηκα ποτέ κιόλας αυτό. Δυστυχώς τώρα η μία η άλλη θα ήταν. Απλά λέω να κλείσω. Άλλος που ασχολείται με τις ασφάλειες δεν ξέρει πως μπορεί ακόμα να πληρώνετε από το πελατολόγιο του αφού διακόψει από βιβλία και συνεργασίες με τις ασφαλιστικές (agents), ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα