BASILISP Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εδώ και καιρό θέλω να βάλω 4 ντοκιμαντέρ για την τροφή και την βαρβαρότητα στα ζωά. Να υπερτονίσω οτι περιέχουν ακατάλληλες σκηνές (σφαγές κτλ). 1) Food, Inc. (2008) https://www.imdb.com/title/tt1286537/ ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=yRQ9c4ZhDsg 2) Dominion (2018) https://www.imdb.com/title/tt5773402/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ : https://vimeo.com/278963435 3) Earthlings (2005) https://www.imdb.com/title/tt0358456/ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=LcmyqE7ZjlU 4) The Cove (2009) https://www.imdb.com/title/tt1313104/?ref_=tt_rec_tt ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Όποιος θέλει να το δεί, υπάρχει εδώ : https://www.youtube.com/watch?time_continue=5081&v=qtSKhQWE4JI Οι περισσότεροι απο εμάς θεωρούμαστε αλλά δεν είμαστε πραγματικοί φιλοζωοι, προσπαθούμε απλά να πείσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλούμε (αν μου επιτρέπετε) . Για να μην χαρακτηριστώ, να σημειώσω οτι τρώω κρέας, 1-2 φορες τον μηνα. Δεν μου λείπει καθόλου και συνήθως γίνεται οταν είμαι με παρέα. Τουλάχιστον αυτό που θα ήθελα θα ήταν να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους... Οπως ειπε και ο Paul McCartney "Αν τα σφαγεία είχαν γύαλινους τοίχους, θα είμασταν όλοι χορτοφάγοι"... Μπορεί κάποιος βλέποντας τις παραπάνω εικόνες να μείνει πραγματικά απαθής και αμέτοχος; Ή θα τα βάλει με την ανηθικότητα των μεγαλοβιομηχανίων που αλλοιώνουν,ρυπαίνουν και αρρωσταίνουν ό,τι ζωντανό υπάρχει στον πλανήτη συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου; Το θέμα είναι απλά μια διαπίστωση και δεν θα ήθελα να παρεκτραπεί η συζήτηση. Εσείς τί λέτε; Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από BASILISP 8 1
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Εμενα μου ειναι παντελως αδιαφορο το θεμα δηλωνω σαρκοφαγο . 9 2 2
BASILISP Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Fotis13 είπε Εμενα μου ειναι παντελως αδιαφορο το θεμα δηλωνω σαρκοφαγο . Έχεις φυσικά το δικαίωμα, όμως σου προτείνω (αν θέλεις) να δείς πχ το Dominion ολόκληρο. Δέν χρειάζεται τόση βία... 1
markoliaz Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) προσωπικα τα εχω δει ολα απο την μερα που βγηκαν, ειμουν και vegan εποχες 2009-2011...αλλα μετα απο ενα σημειο δεν το καταφερα αλλο και ηθελα πολυ απλα να ζησω την ζωη μου με τα παντα της...και φιλε αν τα ψαξεις σε ποιο μεγαλο βαθος υπαρχει παντου δηλητηριο, στον αερα που αναπνεεις, στο νερο που πινεις...το σωμα μας ειναι γεματο παρασιτα, τα περισοτερα μας τρωνε απο μεσα καθημερινα...και μετα αν το πας ποιο βαθια, οι βενζινες, το πετρελαιο, τα σπιτια που χτιζουμε, το χαρτι που σκουπιζεσαι και αυτα με τον τροπο τους καταστρεφουν την γη, γενικα ναι ο ανθρωπος ειναι σουπερ καταστροφικο ον...ολα αυτα ειναι οκ μεχρι εκει που μπορει και θελει ο καθενας να τα υποστηριξει..γιατι μετα αν το πας πολυ με το μυαλο αρχιζεις να χανεσαι..οποτε για εμενα ας ζησει ο καθενας οπως νιωθει...αλλος ειναι χορτοφαγος απο την μερα που γεννιεται, αλλος τρωει ακομα και κατσαριδες...τι να πεις...δεν μπορεις να πεις κατι...!ανθρωποι ειμαστε ας χαρουμε την διαδικασια που λεγεται ΖΩΗ στην γη... επισης λες οτι δεν τρως κρεας...λοιπον επειδη ειμουν αυστηρα vegan 2 χρονια, πιστεψε με τρως κρεας...αν ψαξεις ολα τα Ε που εχουν τα τροφιμα, τα περισσοτερα προερχονται απο ζωικης προελευσης, τα γαλακτοκομικα, τα τυρια εχουν πιτια, δηλαδη το στομαχι μοσχαριου, και γενικα γινεται πανυγιρι..αν θες να μην ξαναφας ποτε μα ποτε κατι ζωικης προελευσης θελει πολυ κοπο και ψαξιμο, και γιαυτο δεν το κανει ο καθενας....απο τα ρουχα που φορας μεχρι στα παντα...σχεδον παντου υπαρχει κατι ζωικης προελευσης.....δυστηχως η ευτηχως ειναι η αληθεια! Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από markoliaz 1
BASILISP Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, markoliaz είπε επισης λες οτι δεν τρως κρεας... 19 λεπτά πριν, BASILISP είπε Για να μην χαρακτηριστώ, να σημειώσω οτι τρώω κρέας, 1-2 φορες τον μηνα. Δεν μου λείπει καθόλου και συνήθως γίνεται οταν είμαι με παρέα. Όπως βλέπεις, δεν είπα ότι δεν τρώω κρέας. Συμφωνούμε σε κάποια πράγματα, απλά επαναλαμβάνω οτι δεν χρειάζεται τόση βία. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ΠΡΟΣΟΧΉ ακολουθούν σκληρές ΕΙΚΟΝΕΣ . Στη 2η φωτο vegan που ζητούν να απαγορευτεί το σούβλισμα του αρνιού . Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
TitanX Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν δηλώνω βιγκαν όμως συμφωνώ στο ότι πρέπει να μην βασανιζονται τα ζώα που προορίζονται για σφαγή. Τουλάχιστον η λίγη ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν μη επώδυνη. Στην Ιαπωνία έχουν εκείνο το έθιμο που κοπανάνε με ξύλα και ότι βρουν τα δελφίνια στο κεφάλι και ματώνει μια ολόκληρη παραλία, όσο σαρκοφαγοι και να είμαστε δεν μπορεί να μας αφήσει απαθεις. Κρίμα για όσους δεν ενδιαφέρονται. @Mhlogiatros ωραία η φοτο με τα σουβλιστό αρνιά, και εξίσου για να τρολαρεις το νήμα. Όμως έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό γιατί από τέτοια μπουχτίσαμε. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από TitanX 6 1
manolis115 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, BASILISP said: Οι περισσότεροι απο εμάς θεωρούμαστε αλλά δεν είμαστε πραγματικοί φιλοζωοι, προσπαθούμε απλά να πείσουμε τον εαυτό μας, εθελοτυφλούμε (αν μου επιτρέπετε) . Για να μην χαρακτηριστώ, να σημειώσω οτι τρώω κρέας, 1-2 φορες τον μηνα. Δεν μου λείπει καθόλου και συνήθως γίνεται οταν είμαι με παρέα. Τουλάχιστον αυτό που θα ήθελα θα ήταν να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους... Όσοι απαντήσατε είστε εκτός θέματος. Ο άνθρωπος δεν λέει να γίνουμε χορτοφάγοι η να μην τρώμε κρέας. Λέει να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους τα ζώα. Με σοκάρει το να βλέπω τόσους ανθρώπους αδιάφορους στον πόνο και στην δυστυχιά ζώων που μπορούν να νιώσουν πόνο όπως εμείς. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από manolis115 4 1
margaritagr Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Η ευζωία ειναι πολυ σημαντική και υπάρχουν αυστηρά κριτήρια στην ΕΕ , σχετικά με τους χειρισμούς των ζώων καθ’ όλη την εκμετάλλευσης τους απο τις μονάδες. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που δείχνουν διαφορά βίντεο στο YouTube. Κατα τ αλλα, το τοπικ θα γίνει πάλι vs χορτοφάγων και μη... 4 1
manolis115 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, margaritagr said: υπάρχουν αυστηρά κριτήρια στην ΕΕ Να προσθέσω ότι όλα τα καλλυντικά που πουλιούνται στην ΕΕ εδώ και μερικά χρόνια απαγορεύεται να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα. Είναι ένα σημαντικό βήμα. https://www.nytimes.com/2013/03/11/business/global/eu-to-ban-cosmetics-with-animal-tested-ingredients.html Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από manolis115
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, manolis115 είπε Όσοι απαντήσατε είστε εκτός θέματος. Ο άνθρωπος δεν λέει να γίνουμε χορτοφάγοι η να μην τρώμε κρέας. Λέει να μην υποφέρουν κατά την διάρκεια της ζωής και της σφαγής τους τα ζωά. Με σοκάρει το να βλέπω τόσους ανθρώπους αδιάφορους στον πόνο και στην δυστυχιά ζώων που μπορούν να νιώσουν πόνο όπως εμείς. Μαλιστα . Και τι κανεις λοιπον για αυτο εκτος απο το να σοκαρεσαι και να το εκδηλωνεις δημοσια στα φορουμς? Κανεις κατι συγκεκριμενο και αποτελεσματικο η' εισαι απλα της θεωριας που ειναι ευκολο και "ανωδυνο"? Να υποθεσω οτι δεν κανεις τιποτα απολυτως αλλα το κοτοπουλακι σου το τρως και μαλιστα το πιο φτηνο που βρισκεις ? Υ.Γ οπου κοτοπουλακι βαλε τα απειρα ισοδυναμα ... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Fotis13 3
Mhlogiatros Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, TitanX είπε Δεν δηλώνω βιγκαν όμως συμφωνώ στο ότι πρέπει να μην βασανιζονται τα ζώα που προορίζονται για σφαγή. Τουλάχιστον η λίγη ζωή τους να είναι όσο το δυνατόν μη επώδυνη. Στην Ιαπωνία έχουν εκείνο το έθιμο που κοπανάνε με ξύλα και ότι βρουν τα δελφίνια στο κεφάλι και ματώνει μια ολόκληρη παραλία, όσο σαρκοφαγοι και να είμαστε δεν μπορεί να μας αφήσει απαθεις. Κρίμα για όσους δεν ενδιαφέρονται. @Mhlogiatros ωραία η φοτο με τα σουβλιστό αρνιά, και εξίσου για να τρολαρεις το νήμα. Όμως έχεις να πεις κάτι ουσιαστικό γιατί από τέτοια μπουχτίσαμε. Δεν το έβαλα για να τρολαρω φίλε μου αλλά γιατί βρήκα disturbing την εικόνα . Και ας αποφεύγω το αρνί για λογους υγείας . Τεσπα ας τη βγάλω μην έχει και πνευμ. δικαιώματα. Όταν έχεις 1000 άλλους σοβαρούς λογους και κατεβαίνεις να διαδηλώσεις για τα αρνιά που σουβλίζονται το πασχα αναρωτιέμαι .... Στο θέμα να πω μακριά από τα έτοιμα επεξεργασμενα σε φέτες . Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από Mhlogiatros
manolis115 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, Fotis13 said: Μαλιστα . Και τι κανεις λοιπον για αυτο εκτος απο το να σοκαρασε και να το εκδηλωνεις δημοσια στα φορουμς? Κανεις κατι συγκεκριμενο και αποτελεσματικο η' εισαι απλα της θεωριας που ειναι ευκολο και "ανωδυνο"? Να υποθεσω οτι δεν κανεις τιποτα απολυτως αλλα το κοτοπουλακι σου το τρως και μαλιστα το πιο φτηνο που βρισκεις ? Πιστεύεις ειλικρινά πως δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις; Ότι κάνω το κάνω για μένα και είμαι εντάξει με την συνείδησή μου. Δεν υπάρχει κανένας όφελος για μένα να πω εδώ πέρα τι είναι αυτό που κάνω. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2019 από manolis115 3
Fotis13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, manolis115 είπε Πιστεύεις ειλικρινά πως δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις; Ότι κάνω το κάνω και είμαι εντάξει με την συνείδησή μου. Δεν υπάρχει κανένας όφελος για μένα να πω εδώ πέρα τι είναι αυτό που κάνω. ΟΚ οτι πεις .
Speculoos Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 21 λεπτά πριν, margaritagr είπε Η ευζωία ειναι πολυ σημαντική και υπάρχουν αυστηρά κριτήρια στην ΕΕ , σχετικά με τους χειρισμούς των ζώων καθ’ όλη την εκμετάλλευσης τους απο τις μονάδες. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που δείχνουν διαφορά βίντεο στο YouTube. Κατα τ αλλα, το τοπικ θα γίνει πάλι vs χορτοφάγων και μη... To αυτό, και όποιος θέλει να μάθει λίγο παραπάνω για animal welfare χωρίς να βομβαρδίζεται από φανφάρες βίγκαν, σπισιστών ή άλλων ας αρχίσει με ομιλίες και άρθρα της Temple Grandin.
Προτεινόμενες αναρτήσεις