Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sezebo είπε

θελω να πιασω τον παλμο του μεσιτη...δηλαδη αν δεχονται να διαπραγματευτουν

Ανάλογα τον μεσίτη, ανάλογα τις ανάγκες του, ανάλογα το ακίνητο, ανάλογα τη συμφωνία του με τον πωλητή, ανάλογα την εποχή, τίποτα δεν είναι στάνταρ.

Μπορεί ο συγκεκριμένος στο υποθετικό σου παράδειγμα να δεχτεί και με 1%, μπορεί και να μην δεχτεί ούτε ένα ευρώ λιγότερο από όσα σου είπε.

Για αυτό ακριβώς και λέγεται ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sezebo είπε

δε καταλαβες, μου δειχνει το σπιτι και ειμαστε μαζι μεσα στο σπιτι, και μου βγαζει το κωλοχαρτο του που ζηταει 8%. Τι κανω τοτε?

1 ώρα πριν, sezebo είπε

για χαζο με εχεις? τον εχω βρει τον ιδιοκτητη αλλα ο βλακας δεσμευτηκε στον μεσιτη και δεν εχει καν κλειδια

54 λεπτά πριν, sezebo είπε

πρωτα πρωτα θα παρω τον ιδιοκτητη και θα του πω καλος μαλακ@ς εισαι που περιμενεις να πουλησεις την τρυπα σου και ο μεσιτης ζηταει 1500 ευρω

αν θες και μια προσωπικη συμβουλη, κανε λιγο anger management πριν πας να διαπραγματευτεις γιατι σε βλεπω αρκετα τσιτωμενο και θα ειναι εις βαρος σου

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ManFromEarth είπε

αν θες και μια προσωπικη συμβουλη, κανε λιγο anger management πριν πας να διαπραγματευτεις γιατι σε βλεπω αρκετα τσιτωμενο και θα ειναι εις βαρος σου

Μιλάμε πιο ελεύθερα στα φόρουμ μην ανησυχείς 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μεσίτες αποκρύπτουν τα στοιχεία του ακινήτου ώστε να δημιουργηθεί μια ανάγκη που δεν υπάρχει. Υπηρεσία στον αγοραστή/ενοικιαστή δεν παρέχουν καμία (μιλάω για τις περιπτώσεις που δεν τους αναθέτεις να σου βρουν ακίνητο). Υπηρεσία παρέχουν μόνο στον ιδιοκτήτη αφού η επίδειξη του ακινήτου είναι δική του υποχρέωση. Άρα μόνο από αυτόν θα έπρεπε να πληρωθούν.

Είναι σαν να λέμε ότι θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν, πηγαίνουμε στο κατάστημα και μας λέει ο πωλητής:

Αν θέλεις να δεις το προϊόν θα πρέπει να υπογράψεις ένα χαρτί ότι αν το αγοράσεις θα μου πληρώσεις χ ποσό επιπλέον επειδή στο έδειξα!

Επεξ/σία από harskouf
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω και μηνες προσπαθω να αγορασω πολυ οικονομικη γκαρσονιερα οποτε αναγκαστικα παω και βλεπω χρεπια και τρωγλες. 

χθες το μεσιμερι λοιπον ειχα εναν ο οποιος δηλωνε οτι ηταν απο επενδιτικη εταιρεια ουτε καν μεσιτης που μου λεει πως ειναι κολητος του ο ιδιοκτιτης και τηλεφωνικα μου ζητησε 1.500 ευρω για γκαρσονιερα συνολικις αξιας 7.000. Επαθα σοκ κρατησα ψυχραιμια και με τα πολλα μου το κατεβασε στα 1.200 σα να μου κανει τη μεγαλυτερη χαρη εβερ.Φυσικα δε πηγα ποτε να δω τη γκαρσονιερα, ειχα δει φωτο ηδη και ηξερα οτι ηταν χρεπι απλα ηθελα να δω και απο κοντα γιατι ηταν σε περιοχη προσβασιμη απο μετρο.

οι περισοτεροι για τρωγλες γκαρσονιερες μεχρι 10k ζητανε 1.000 ευρω !!!! ειναι τρατζικ αυτο. Μονο σε 2 περιπτωσεις μου ειπαν 500 ευρω. σηκωνω τα χερια ψηλα και δε ξερω τι να κανω. να δωσω 1.500 και 1.000 ευρω οταν η τιμη πωλησης ειναι 7-8-9k ειναι τουλαχιστον εξωφρενικο. 

Επεξ/σία από Napier
  • Sad 1
Δημοσ.

Γιατί πρέπει να κάνει κάποιος τον detective ψάχνοντας για σπίτι και παίρνοντας τηλέφωνο δεν το καταλαβαίνω. Ο μεσίτης υποχρεούται να αποκαλύψει την ιδιότητα του και όχι εγώ να εξακριβώσω την επαγγελματική του ταυτότητα

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Napier είπε

οι περισοτεροι για τρωγλες γκαρσονιερες μεχρι 10k ζητανε 1.000 ευρω !!!! ειναι τρατζικ αυτο. Μονο σε 2 περιπτωσεις μου ειπαν 500 ευρω. σηκωνω τα χερια ψηλα και δε ξερω τι να κανω. να δωσω 1.500 και 1.000 ευρω οταν η τιμη πωλησης ειναι 7-8-9k ειναι τουλαχιστον εξωφρενικο. 

Βασικά για τον μεσίτη ίδια ταλαιπωρία είναι να σου δείξει μια τρώγλη γκαρσονιέρα και ένα ευάερο και ευήλιο 5άρι, για αυτό και συνήθως η minimum αμοιβή που ζητάνε στα φτηνά σπίτια είναι 1.000€.

Το τι πρέπει να κάνεις το έχουμε ήδη επαναλάβει πολλές φορές, μπορείς να αντιπροτείνεις το ποσό που εσύ θεωρείς εύλογο. Αν δεν τα βρείτε, τότε απλά προσπερνάς.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Βασικά για τον μεσίτη ίδια ταλαιπωρία είναι να σου δείξει μια τρώγλη γκαρσονιέρα και ένα ευάερο και ευήλιο 5άρι, για αυτό και συνήθως η minimum αμοιβή που ζητάνε στα φτηνά σπίτια είναι 1.000€.

Το τι πρέπει να κάνεις το έχουμε ήδη επαναλάβει πολλές φορές, μπορείς να αντιπροτείνεις το ποσό που εσύ θεωρείς εύλογο. Αν δεν τα βρείτε, τότε απλά προσπερνάς.

τον πηρα τηλεφωνο πριν, 1000 ζητησε σε 20.000 σπιτι. δεν το διαπραγματευετε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

τον πηρα τηλεφωνο πριν, 1000 ζητησε σε 20.000 σπιτι. δεν το διαπραγματευετε

Συνεπώς είτε συμφωνείς με αυτά που σου ζήτησε και προχωράς, είτε δεν συμφωνείς και προσπερνάς.

Τέλος.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

ποια ειναι ακριβως η ταλαιπωρια του? μη τρελαθουμε τωρα. απλα θα δειξει μια φορα το σπιτι και μετα ραντεβου τη μερα των συμβολαιων στον συμβολαιογραφο για την αμιβοι του

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι πωλητές είναι τόσο μέγιστοι βλάκες. Στην εποχή που η πληροφορία διαδίδεται γρηγορότερα από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μερικοί ακόμα επιλέγουν να ζουν στο 1950 που πήγαιναν στο μεσιτικό γιατί εκεί ήταν το "google" της εποχής και ο ενδιαφερόμενος θα είχε μία συνολική εικόνα. Πλέον γιατί να μην το βάλεις σε 5-6 σάιτ, να πληρώσεις την αντίστοιχη συνδρομή που δεν είναι ούτε καν 20€ για να φαίνεται και πάνω πάνω στα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος μπαίνει. φιλτράρει κι επιλέγει. Δηλαδή δίνεις 2% εσύ και στα @@ μας κιόλας, αλλά γιατί να υποχρεώνεις τον αγοραστή να δώσει 2% κι αυτός. Και στο κάτω κάτω βάλε τα όλα μόνος, εσύ αγοράζεις την υπηρεσία, όχι ο αγοραστής. Έχουμε γεμίσει αεριτζοεπαγγέλματα που δεν ξέρουν πως να τζιράρουν βλ. ασφαλιστές, μεσίτες κτλπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Nauths είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί οι πωλητές είναι τόσο μέγιστοι βλάκες. Στην εποχή που η πληροφορία διαδίδεται γρηγορότερα από το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μερικοί ακόμα επιλέγουν να ζουν στο 1950 που πήγαιναν στο μεσιτικό γιατί εκεί ήταν το "google" της εποχής και ο ενδιαφερόμενος θα είχε μία συνολική εικόνα. Πλέον γιατί να μην το βάλεις σε 5-6 σάιτ, να πληρώσεις την αντίστοιχη συνδρομή που δεν είναι ούτε καν 20€ για να φαίνεται και πάνω πάνω στα αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα ο ενδιαφερόμενος μπαίνει. φιλτράρει κι επιλέγει. Δηλαδή δίνεις 2% εσύ και στα @@ μας κιόλας, αλλά γιατί να υποχρεώνεις τον αγοραστή να δώσει 2% κι αυτός. Και στο κάτω κάτω βάλε τα όλα μόνος, εσύ αγοράζεις την υπηρεσία, όχι ο αγοραστής. Έχουμε γεμίσει αεριτζοεπαγγέλματα που δεν ξέρουν πως να τζιράρουν βλ. ασφαλιστές, μεσίτες κτλπ

κανεις που μενει στην πολη δεν θελει να δουλεψει...σε αυτο το συμπέρασμα κατεληξα προσωπικα. ολοι ειναι παράσιτα.

ο πωλητης δεν πληρωνει τιποτα στο τελος, γιατι οι μεσιτες ζητανε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα χιλιαρικο απο τον αγοραστη.

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Napier είπε

ποια ειναι ακριβως η ταλαιπωρια του? μη τρελαθουμε τωρα. απλα θα δειξει μια φορα το σπιτι και μετα ραντεβου τη μερα των συμβολαιων στον συμβολαιογραφο για την αμιβοι του

Αν η λέξη "ταλαιπωρία" στην πρόταση μου σου φαίνεται κάπως, τότε να την αλλάξω με τη λέξη "δουλειά" ή "υπηρεσία" για να νιώσεις καλύτερα.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, sezebo είπε

κανεις που μενει στην πολη δεν θελει να δουλεψει...σε αυτο το συμπέρασμα κατεληξα προσωπικα. ολοι ειναι παράσιτα.

ο πωλητης δεν πληρωνει τιποτα στο τελος, γιατι οι μεσιτες ζητανε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα χιλιαρικο απο τον αγοραστη.

Με 4% αμοιβή αν έβαζες χορηγούμενη στη χρυσή ευκαιρία ή το σπιτόγατο θα το πούλαγες πέρυσι το σπίτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...