Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω οτι αποτελεί αίτημα δεκαετιών η συμβολική πληρωμή της εφορευτικής επιτροπής, αλλά δεν θυμάμαι να έχει κατατεθεί ποτέ πρόταση στη βουλή.

• Like 1
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, paredwse είπε

Έχεις δίκιο, αφού ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής κάνει τα ίδια και έχει την ίδια ευθύνη και απασχολείται την ίδια χρονική περίοδο με τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Δίκαιο το βρίσκω, να "αρπάξεις" κι εσύ τα ίδια. 

Για να είμαι ειλικρινής, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα έπρεπε να πληρώνονται - έστω συμβολικά, με 25-30 ευρώ.

Το δίκαιο είναι να μειώσουν τον μισθό του δικαστικού και να δώσουν από 50€ σε κάθε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, γιατί αφήνουν τις δουλειές τους για να πάνε.Να σε προλάβω, θα βρεθούν κάποιοι και με τα λιγότερα χρήματα να κάνουν την δουλειά μιας ημέρας.

• Like 10
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, paredwse είπε

Έχεις δίκιο, αφού ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής κάνει τα ίδια και έχει την ίδια ευθύνη και απασχολείται την ίδια χρονική περίοδο με τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Δίκαιο το βρίσκω, να "αρπάξεις" κι εσύ τα ίδια. 

Για να είμαι ειλικρινής, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής θα έπρεπε να πληρώνονται - έστω συμβολικά, με 25-30 ευρώ.

Ναι αλλά χάνει μια μέρα τζάμπα.

Θα έπρεπε να παίρνουν έστω τα μισά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα γίνουν κάποτε ηλεκτρονικές οι εκλογές και θα γλυτώσουμε από το endless loop του συγκεκριμένου θέματος. 😛

• Like 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πολυ καλη λυση θα ηταν να βγαζουν την εφορευτικη επιτροπη επι πληρωμη αλλα απο τις λιστες ανεργων του ΟΑΕΔ..

Ωστε να βγαλουν εξτρα εισοδημα καποιοι που το εχουν αναγκη πραγματικα.

Βασικα ειναι απλα τα πραγματα ή οπως σωστα λες βαζουν τα ατομα που ειναι στις λιστες ανεργων του ΟΑΕΔ αλλα για μενα η καλυερη λυση ειναι να βαλουν τους δασκαλους-καθηγητες των σχολειων.Δεν δουλευουν το τετραημερο αυτο και γνωριζουν τον χωρο.Απλα πραγματα.Οχι να βαζουν οποιον θελουν και να μην πληρωνονται.Προσωπικα και 50 ευρω να μου λεγανε παλι εγω δεν θα πηγαινα

• Like 7
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Θα γίνουν κάποτε ηλεκτρονικές οι εκλογές και θα γλυτώσουμε από το endless loop του συγκεκριμένου θέματος. 😛

Αυτο στην Ελλάδα δε θα γινει ποτέ και να το θυμάσαι :-)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, pontez2 said:

Αυτο στην Ελλάδα δε θα γινει ποτέ και να το θυμάσαι :-)

Ποτέ μην λες ποτέ, εδώ έβαλαν ηλεκτρονική στη βουλή. 😛

Δημοσ.

Μου ήρθε χαρτί για αναπληρωματικό. Βέβαια Κυριακές εγώ πλέον δουλεύω, οπότε απλά θα πάρω χαρτί από τον εργοδότη μου. Τα ερωτήματα είναι 2. Πρώτον, το πάω κάπου αυτό το χαρτί πχ στο εκλογικό κέντρο στις 7 το πρωί; Δεύτερον, αν πάω μετά την δουλειά να ψηφίσω, παίζει να μου πουν κάτσε; Αν είναι να πάω να ψηφίσω πριν πάω για δουλειά δηλαδή.

Δημοσ.
Στις 9/5/2019 στις 2:31 ΜΜ, ThReSh είπε

Ποτέ μην λες ποτέ, εδώ έβαλαν ηλεκτρονική στη βουλή. 😛

Την οποία δεν την χρησιμοποιούν πάντα.

Δημοσ.
Στις 9/5/2019 στις 2:08 ΜΜ, ThReSh είπε

Η έλλειψη μηχανογράφησης είναι η πιο βασική στρατηγική επιλογή του πληθυσμού εδώ και δεκαετίες.

Δημοσ.
Στις 9/5/2019 στις 1:38 ΜΜ, Menelaos83 είπε

Aπλα δεν πας καθολου.

Αυτό.

Στις 9/5/2019 στις 1:43 ΜΜ, vagos789 είπε

Ειμαι της γνωμης οτι πρεπει να πατε μια φορα,ειναι καθηκον σας

Μπα. Δεν υπάρχει κανένα καθήκον. Και άλλωστε, ο τζάμπας πέθανε, σωστά; Όποιος θέλει ανθρώπους για να στελεχώσουν αυτό το show θα πρέπει να τους πληρώσει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2019 στις 1:29 ΜΜ, Fausto Coppi είπε

πως γλυτωνουμε αν μας καλεσουν? το παιζουμε αρρωστοι? απλως δεν παμε και κανουμε τους πεθαμενους?

οχι να παω εγω τσαμπα και οι δικηγοροι να αρπαξουν 1000 .. δεν σφαξανε

Δεν έχεις ιδέα τι δουλειά κάνει ο δικηγόρος πριν - κατά την διαδικασία και μετά το κλείσιμο της κάλπης καθώς και τι ευθύνες επωμίζετεαι, ορισμένοι δικηγόροι καλούνται από επαρχία ή από Αθήνα μπορεί να σταλούν επαρχία και έχουν κόστος μετακίνησης, διαμονής σε ξενοδοχείο, διατροφή κτλ. 

Η σωστή άποψη/αντιμετώπιση θα ήταν "οχι να μην πάω στην εφορευτική επειδή δεν πάνε οι ΔΥ ή πληρώνονται οι δικηγόροι" αλλά "να θεσπίσει το κράτος μια συμβολική αμοιβή και για τα τακτικά μέλη της εφορευτικής επιτροπής".

Εγώ είχα πάει στις εκλογές του 2009, θυμάμαι είχε μπει μια γυναίκα να ψηφίσει μέσα και επειδή είχαμε αμελήσει κάτι μας φώναζε και συμπεριφέρθηκε άσχημα κυρίως σε μένα και μετά σε κάποιον αντιπρόσωπο από ένα κόμμα. Εύχομαι απλά να μην κληρωθώ να ξαναπάω.

20 λεπτά πριν, randomcat είπε

Αυτό.

Μπα. Δεν υπάρχει κανένα καθήκον. Και άλλωστε, ο τζάμπας πέθανε, σωστά; Όποιος θέλει ανθρώπους για να στελεχώσουν αυτό το show θα πρέπει να τους πληρώσει.

Καθήκον υπάρχει γιατί το αναφέρει ο νόμος. Τώρα όποιος δεν θέλει να πάει, ας κάνει οτι νομίζει, είτε θα στείλουν τον αστυνομικό στο σπίτι να τον φέρει και κινδυνεύει να παεράσει και από δικαστήριο (μην μου πείτε οτι ο τάδε φίλος γνωστός δεν πήγε και δεν έπαθε τίποτα, μπορεί αυτός να μην έπαθε γιατί δεν τηρήθηκαν τα τυπικά αλλά να το πάθεις εσ'υ), ή θα τον τσιμπίσουν την ώρα που θα πάει να ψηφίσει.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Καθήκον υπάρχει γιατί το αναφέρει ο νόμος.

Μπα. Κανένα καθήκον. Ο νόμος μπορεί να λέει ότι θα πρέπει να παίρνεις π**ες.

Υπάρχουν και άγραφοι νόμοι και ανθρώπινα δικαιώματα, πολύ ανώτεροι των νόμων του κράτους.

Αναφορά σε κείμενο

Τώρα όποιος δεν θέλει να πάει, ας κάνει οτι νομίζει, είτε θα στείλουν τον αστυνομικό στο σπίτι να τον φέρει και κινδυνεύει να παεράσει και από δικαστήριο (μην μου πείτε οτι ο τάδε φίλος γνωστός δεν πήγε και δεν έπαθε τίποτα, μπορεί αυτός να μην έπαθε γιατί δεν τηρήθηκαν τα τυπικά αλλά να το πάθεις εσ'υ), ή θα τον τσιμπίσουν την ώρα που θα πάει να ψηφίσει.

Σιγά μην σκίσουν κανά καλσόν. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει.

• Like 2
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...