Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, kostakiss είπε

Τι πρόταση έχετε για αντικατάσταση πόρτας εισόδου σε οικοδομή? 

Ιδανικα μια πρόταση που να πληρει τα στάνταρ ασφαλείας, χωρίς κάποια υπερβολή σε υλικά.

Καλοδεχουμενη θα ήταν η είσοδος με κάρτα καθώς με pin ίσως αυτόματα αναιρείται η οποιαδήποτε ασφαλεια . (Απ όσο διάβασα μετά το ποστ, δεν είναι κ η καλύτερη ιδέα η κάρτα εφόσον δεν είναι η κάθε μία μοναδική)

Εφόσον κάποιος έχει κάνει παρόμοια δουλειά στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μου στείλει ΡΜ για feedback.

Σας επισυνάπτω και την πόρτα 

Ευχαριστώ 

IMG_9079.jpeg

Δεν έχω απάντηση που θα σε βοηθήσει, αλλά ερώτηση. Αφού έχει η πόρτα μηχανισμό επάνω για να κλείνει, η πατέντα με τους άλλους δύο μηχανισμούς με ελατήριο κάτω τί είναι;

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ειδικά τον guru του νήματος @mclein² φοραω έναν mottura c48 τον τελευταίο καιρό αρχίζει και μαγκωνει από την εξωτερική πλευρά, σήμερα που γύρισα σπίτι άρχισε να μαγκωνει ακόμα περισσότερο σε βαθμό που με τρόμαξε μέχρι να ξεκλειδώσω και να ανοίξω την πόρτα, έβγαλα τον κυλινδρο και φοροντας το κλειδί από την μεριά που μαγκωνει βάρεσα το κλειδί με ένα σφυρί, ο κυλινδρος σταμάτησε να μαγκωνει και ξανά έγινε λειτουργικός, προφανώς παίζω με την φωτιά και κινδυνεύω να μπλοκάρει μια μέρα; το σοφότερο θα ήταν να αλλάξω κυλινδρο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; 

Δημοσ.
3 hours ago, _Biohazard_ said:

Δεν έχω απάντηση που θα σε βοηθήσει, αλλά ερώτηση. Αφού έχει η πόρτα μηχανισμό επάνω για να κλείνει, η πατέντα με τους άλλους δύο μηχανισμούς με ελατήριο κάτω τί είναι;

Δεν έχω ιδέα … σίγουρα κάπου θα εξυπηρετούν..τώρα αν βοηθάει πρακτικά η έχει μείνει από επισκευή άλλη στο παρελθόν δεν το γνωρίζω 

Δημοσ.
13 hours ago, Violator1978 said:

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ειδικά τον guru του νήματος @mclein² φοραω έναν mottura c48 τον τελευταίο καιρό αρχίζει και μαγκωνει από την εξωτερική πλευρά, σήμερα που γύρισα σπίτι άρχισε να μαγκωνει ακόμα περισσότερο σε βαθμό που με τρόμαξε μέχρι να ξεκλειδώσω και να ανοίξω την πόρτα, έβγαλα τον κυλινδρο και φοροντας το κλειδί από την μεριά που μαγκωνει βάρεσα το κλειδί με ένα σφυρί, ο κυλινδρος σταμάτησε να μαγκωνει και ξανά έγινε λειτουργικός, προφανώς παίζω με την φωτιά και κινδυνεύω να μπλοκάρει μια μέρα; το σοφότερο θα ήταν να αλλάξω κυλινδρο να έχω το κεφάλι μου ήσυχο; 

α) πρεπει να καθαρισεις τα κλειδια

β) καλο θα ηταν να καθαριστει ο κυλινδρος φυσωντας με αερα αρχικα εξω απο την κλειδαρια για τυχον χνουδια/σκουπιδια

γ) πρεπει να τσεκαρεις αν τα κλειδια εχουν στραβωσει, δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σαν "Γ"...αρκει να εχουν κανει μια μικρη κουρμπα για να μην ειναι λειτουργικα.

15 hours ago, _Biohazard_ said:

ολα ειναι σουστες επαναφορας...τωρα γιατι θελει αυτη η 30 κιλων πορτα τοσους μηχανισμους, μονο οι μαστορες ξερουν :D

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 11/6/2025 στις 12:58 ΜΜ, kostakiss είπε

Τι πρόταση έχετε για αντικατάσταση πόρτας εισόδου σε οικοδομή? 

Ιδανικα μια πρόταση που να πληρει τα στάνταρ ασφαλείας, χωρίς κάποια υπερβολή σε υλικά.

Καλοδεχουμενη θα ήταν η είσοδος με κάρτα καθώς με pin ίσως αυτόματα αναιρείται η οποιαδήποτε ασφαλεια . (Απ όσο διάβασα μετά το ποστ, δεν είναι κ η καλύτερη ιδέα η κάρτα εφόσον δεν είναι η κάθε μία μοναδική)

Εφόσον κάποιος έχει κάνει παρόμοια δουλειά στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μου στείλει ΡΜ για feedback.

Σας επισυνάπτω και την πόρτα 

Ευχαριστώ 

IMG_9079.jpeg

Αν βρεχεται το σημείο, μάλλον την αφήνεις όπως είναι. Οι κεντρικές είσοδοι σε πολυκατοικίες ούτως ή αλλως δεν είναι για να είναι για ασφάλεια. Περισσότερο για αξιοπιστία στη χρήση ειναι

ΑΝ όμως θες να χαλάσει λεφτά, παίρνεις μια θωρακισμένη με τζάμι, βάζεις και ελεγχόμενη πρόσβαση κλπ και ξεκινάς για κάτι μέτριο απο 1500€

image.png.3f64d5757005b13d09e523575576b185.png

• Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, sphinxgr said:

Αν βρεχεται το σημείο, μάλλον την αφήνεις όπως είναι. Οι κεντρικές είσοδοι σε πολυκατοικίες ούτως ή αλλως δεν είναι για να είναι για ασφάλεια. Περισσότερο για αξιοπιστία στη χρήση ειναι

ΑΝ όμως θες να χαλάσει λεφτά, παίρνεις μια θωρακισμένη με τζάμι, βάζεις και ελεγχόμενη πρόσβαση κλπ και ξεκινάς για κάτι μέτριο απο 1500€

image.png.3f64d5757005b13d09e523575576b185.png

Το λες σε έναν άνθρωπο που έχει μαγνητικό defender, μια από τις πιο πολυ συζητημενουν κυλινδρους, smart doorbel,συναγερμό και αυτοκόλλητα προειδοποιησης.

Που να τα εξηγήσω όσα έχω διαβάσει εδώ σε έναν άνθρωπο 3ης ηλικίας που έχει ήδη βάλει ανακοίνωση στη πολυκατοικία, που με τα ίδια λεφτά θα έκανε μια αξιοπρεπεστατη αναβάθμιση στην κλειδαριά του το καθένα διαμέρισμα ξεχωριστά?

Το μόνο θετικό είναι το αισθητικό, που θα είναι σίγουρα καλύτερο.

Απλά ήθελα να ξέρω ότι το μπατζετ που ζητήθηκε (1500€) με 1,5 μήνα αναμονή για κατασκευή μιας και είναι ειδικών διαστάσεων(?) είναι οκ.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Απλά ήθελα να ξέρω ότι το μπατζετ που ζητήθηκε (1500€) με 1,5 μήνα αναμονή για κατασκευή μιας και είναι ειδικών διαστάσεων(?) είναι οκ.

Απόλυτα λογικό μου ακούγεται. Σε κάθε περίπτωση να έχετε 3 μεντεσέδες πάντως. 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakiss είπε

...

Πολύ καλή τιμή. Εγώ περίμενα 2.5 μήνες. Ειδικές διαστάσεις δεν υπάρχουν, οι πόρτες κατασκευάζονται απ' ευθείας στις διαστάσεις που μετρούν στο άνοιγμα της εισόδου σου. Τώρα εαν η πόρτα πχ έχει 1.5μ φάρδος και όχι 90εκ-100εκ που είναι το νορμάλ, ή  είναι > 220 ύψος .. τότε υπάρχουν σταθερά μέρη που την φέρνουν στις 'κανονικές' διαστάσεις. 

• Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, costas_ said:

Πολύ καλή τιμή. Εγώ περίμενα 2.5 μήνες. Ειδικές διαστάσεις δεν υπάρχουν, οι πόρτες κατασκευάζονται απ' ευθείας στις διαστάσεις που μετρούν στο άνοιγμα της εισόδου σου. Τώρα εαν η πόρτα πχ έχει 1.5μ φάρδος και όχι 90εκ-100εκ που είναι το νορμάλ, ή  είναι > 220 ύψος .. τότε υπάρχουν σταθερά μέρη που την φέρνουν στις 'κανονικές' διαστάσεις. 

Εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 1500, για μια πόρτα εισόδου που όπως σωστά αναφέρθηκε, είναι πρακτικό το κομμάτι της και όχι θέμα ασφαλείας...βέβαια άκουσα και τιμές τύπου 3700..οποτε θέλω να πιστεύω θα είναι μια αξιοπρεπής λύση με καλά υλικά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 1500, για μια πόρτα εισόδου που όπως σωστά αναφέρθηκε, είναι πρακτικό το κομμάτι της και όχι θέμα ασφαλείας...βέβαια άκουσα και τιμές τύπου 3700..οποτε θέλω να πιστεύω θα είναι μια αξιοπρεπής λύση με καλά υλικά.

Η τιμή είναι στα σημερινά επίπεδα της αγοράς, όπου έχουν πάρει όλα πάνω. Θα βρείς και με 1000 ευρώ αλλά νομίζω ότι θα καταλάβεις αμέσως την διαφορά

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostakiss είπε

Εμένα μου φάνηκαν πολλά τα 1500

4.500 κόστισε σε εμας πριν 3 χρονια, πορτα με αυτόματο κλείδωμα (abloy μηχανικη) και CES DM κύλινδρο + αλλαγή τζαμιών + εξτρά δοκάρια βαρέως τυπου για να αντεξουν αυτη την πορτα. Το θεμα ειναι οτι δεν μας λες τι θα εχει απο θέμα κλειδαριάς + κυλίνδρου, ελπιζω να μην εχει τιποτα μετρια πραγματα (απο θεμα κλειδαριας κλπ αναφέρομαι) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Petros Electron said:

4.500 κόστισε σε εμας πριν 3 χρονια, πορτα με αυτόματο κλείδωμα (abloy μηχανικη) και CES DM κύλινδρο + αλλαγή τζαμιών + εξτρά δοκάρια βαρέως τυπου για να αντεξουν αυτη την πορτα. Το θεμα ειναι οτι δεν μας λες τι θα εχει απο θέμα κλειδαριάς + κυλίνδρου, ελπιζω να μην εχει τιποτα μετρια πραγματα (απο θεμα κλειδαριας κλπ αναφέρομαι) 

Μπορώ να ζητήσω να είναι κάποιος από τους παρακάτω όπως έχει αναφερθεί στο παρόν, καθώς η παραγγελία ακόμα δεν έχει γίνει. 

Cisa asix pro
Ces DM
Cisa astral 
iseo r7
AGB SCUDO 7000

Στην προσφορά αναφέρονται κυρίως τα υλικά της πόρτας που θα σας τα αναφέρω σε μερικές ώρες 

Οποιεσδήποτε προτάσεις δεκτές 

Επεξ/σία από kostakiss
Δημοσ.
21 ώρες πριν, kostakiss είπε

Ces DM

Εγω προτείνω αυτον τον εχουμε και εχει πολυ ανθεκτικά κλειδιά οτι πρέπει για τους μαο-μαο και ανθρωποφάγους - ουγκανους που εχουμε στην πολυκατοικία που μένω. Κόστος εξτρα κλειδιού στα 12 ευρω (οταν χρειάστηκα ενα παραπάνω) 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα,

σκεφτομαι να βαλω αυτη τη κλειδαρια https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktiaka/smarthome/yale-linus-l2-smart-lock-silver_4502248 μαζι με τον δικό της κύλινδρο κυριώς γιατι έχει συμβατότητα με τον Ajax

Την εχει βαλει κανεις; Αν ναι η ερωτηση μου ειναι η εξης: Μπορεί να ανοίξει την πορτα απέξω αν δεν υπαρχει πομολο;

Δηλαδη κάνει αυτό το τελευταίο γύρισμα του κλειδιου που μπαινει η γλωσσα μεσα?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από nikos121

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...