Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 hours ago, stelios120 said:

mclein η πόρτα είναι PVC με 3πλο κλείδωμα. Αποτι κατάλαβα μου προτείνεις ή Cisa ή Mauer

εαν ειναι μεγαλος σε διασταση ο κυλινδρος, τυπου 40/50 κλπ παρε οτιδηποτε εχει προστασια σε σπασιμο & τρυπημα και θα εισαι μια χαρα.

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ηρθε η ωρα αντικαταστασης μιας κλειδαριας ATRA,η γλωσσα παρεδωσε πνευμα .

Οι τοπικοι κλειδαραδες εχουν ετοιμα πακετα αλλα θα προτιμουσα κατι πιο custom

To budget ειναι περιπου στα 300 ευρω με την εγκατασταση χωρις φπα ,περιοχη Αθηνα

Επειδη υπαρχει η σκεψη στο μελλον να μπει καποια "εξυπνη" κλειδαρια θα προτιμουσα διπλης ενεργειας.

Ενω στο σπιτι εχω φτιαξει αυτοματισμους η πορτα ειναι πολυ ευαισθητο μερος για να το εμπιστευτω

Σας παραθετω φωτογραφιες απο την πορτα.

ευχαριστω

υ.γ.Αν εχετε να προτεινεται κ καποιον κλειδαρα.

20250424_111159.jpg

20250424_111231.jpg

20250424_111139.jpg

Δημοσ.
4 minutes ago, thotri said:

Ηρθε η ωρα αντικαταστασης μιας κλειδαριας ATRA,η γλωσσα παρεδωσε πνευμα .

Οι τοπικοι κλειδαραδες εχουν ετοιμα πακετα αλλα θα προτιμουσα κατι πιο custom

To budget ειναι περιπου στα 300 ευρω με την εγκατασταση χωρις φπα ,περιοχη Αθηνα

Επειδη υπαρχει η σκεψη στο μελλον να μπει καποια "εξυπνη" κλειδαρια θα προτιμουσα διπλης ενεργειας.

Ενω στο σπιτι εχω φτιαξει αυτοματισμους η πορτα ειναι πολυ ευαισθητο μερος για να το εμπιστευτω

Σας παραθετω φωτογραφιες απο την πορτα.

ευχαριστω

υ.γ.Αν εχετε να προτεινεται κ καποιον κλειδαρα.

με βαση το χρηματικο, παιρνεις κατι σαν τα παρακατω :

330€
cisa - mottura - iseo κλειδαρια

evva 4ks 5keys +caps / emergency κυλινδρος

sferik rok εξωτερικο προστατευτικο

ki1903p εσωτερικη ροζετα

εργασια

======

260€
cisa - mottura - iseo κλειδαρια

kaba experT plus 5keys / emergency κυλινδρος

sferik rok εξωτερικο προστατευτικο

ki1903p εσωτερικη ροζετα

εργασια

• Like 1
Δημοσ.

Η κλειδαριες cisa - mottura - iseo σε τι διαφοροποιουνται?

O κυλινδρος ειναι το πιο σημαντικο κομματι?

Το sferik rok οσο ανεβαινουν τα χαρακτηριστικα ανεβαινουν κ οι τιμες.

Απο οτι ειδα ειναι η βασικη εκδοση για να μην ξεφυγουμε στην τιμη?

Μπορω να ανεβω στο defender (σαν πρωτη κρουση του κλεφτη) και να κατεβω στον κυλινδρο η ειναι λαθος?

υ.γ. υποθετω οτι οι κυλινδροι ειναι διπλης λειτουργιας (π.χ.για nuki)

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, thotri said:

πρακτικα σε τιποτα

O κυλινδρος ειναι το πιο σημαντικο κομματι?

σωστα

Το sferik rok οσο ανεβαινουν τα χαρακτηριστικα ανεβαινουν κ οι τιμες.

Απο οτι ειδα ειναι η βασικη εκδοση για να μην ξεφυγουμε στην τιμη?

σωστα

Μπορω να ανεβω στο defender (σαν πρωτη κρουση του κλεφτη) και να κατεβω στον κυλινδρο η ειναι λαθος?

ναι, ειναι μια αποψη κι αυτο αλλα η τιμη φτιαχνεται γενικως...

υ.γ. υποθετω οτι οι κυλινδροι ειναι διπλης λειτουργιας (π.χ.για nuki)

σωστα.

• Like 2
Δημοσ.

Ειμα για αλλαγη κλειδαριας σε πορτα ασφαλειας σε ενοικιαζομενο διαμερισμα (Περιοχη Ρουφ)

εχω παρει προσφορα απο τον κλειδαρα της γειτονιας με τοποθετηση,

Keso 8000 185 ευρω

Cisa RS5 260 ευρω

τι θα προτεινατε αξιζει η διαφορα στην τιμη?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, toniloco3 είπε

Ειμα για αλλαγη κλειδαριας σε πορτα ασφαλειας σε ενοικιαζομενο διαμερισμα (Περιοχη Ρουφ)

Keso 8000 185 ευρω

Cisa RS5 260 ευρω

Συγνώμη για τον Κεσο θέλει 40 ευρω για να βγάλει μια βίδα?. Και για τον σιζα άλλα 40 ?
Αφου θα αγορασεις τον κυλινδρο απο αυτον.. Σε μια ερευνα που εκανα απο μερικα μαγαζια 40 ευρω ποιο κατω εχουν και οι 2 απο τις τιμες που σου εχει πει.. 
Αφου είσαι σε ενοικιαζόμενο παρε εσυ εναν κύλινδρο και βάλτον μονος σου. 
Δεν ειναι αλλαγη κλειδαριάς ειναι αλλαγή κυλίνδρου "αφαλου"
Το τι θα βαλεις εχει να κανει με τα λεφτα που θελεις να δωσεις και επισης παιζει και το defender ρολο της πορτας. Αν ειναι κανενα του 15αρικου εκει πρεπει να βαλεις εναν καλο κύλινδρο.. τον οποιο φευγοντας θα τον πάρεις μαζι σου και θα βαλεις πισω τον παλαιό. :) 
Αν θες ανεβάζεις φωτο της πορτας και θα σου πουν ακριβως πως θα τον αλλαξεις. 
Εγω τον εχω αλλαξει 2 φορες δεν ειναι κατι το δύσκολο. 

Απλα βαλε φωτο (αν σε ενδιαφερει να μην δωσεις αδικα το 40αρι) 

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, toniloco3 said:

Keso 8000 185 ευρω

Cisa RS5 260 ευρω

keso εως τα 150€

rs5 εως τα 230€

Δημοσ.
2 hours ago, mclein² said:

keso εως τα 150€

rs5 εως τα 230€

Δυστυχως αυτες τις τιμες δεν τις βρισκω πουθενα (με τοποθετηση). (εχω παρει 3-4 προσφορες)

ανεξαρτητου ποσου , κλινω προς τον rs5 , υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα η κοντα ?

Δημοσ.
1 hour ago, toniloco3 said:

Δυστυχως αυτες τις τιμες δεν τις βρισκω πουθενα (με τοποθετηση). (εχω παρει 3-4 προσφορες)

ανεξαρτητου ποσου , κλινω προς τον rs5 , υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτα τα χρηματα η κοντα ?

4ks ή dom twinstar με ιδια ή λιγοτερα λεφτα & καλυτερο επιπεδο

Δημοσ.

ερωτηξη

τι ειναι πιο σωστο για εμας και την ασφαλεια μας

γενικο προφιλ ,να φευγει η καρτα εξωτερικο μεσω κλειδαρα που την δινει αντιπροσωπο ?

η"

προσωπικο προφιλ σε κλειδαρα ,επιτοπου κλειδι?

Στις 24/9/2025 στις 12:39 ΜΜ, mclein² είπε
Στις 23/9/2025 στις 9:29 ΜΜ, thotri είπε

πρακτικα σε τιποτα

θεωρητικα ? 

Δημοσ.
13 hours ago, mike15 said:

τι ειναι πιο σωστο για εμας και την ασφαλεια μας

γενικο προφιλ ,να φευγει η καρτα εξωτερικο μεσω κλειδαρα που την δινει αντιπροσωπο ?

θεωρω πως το προφιλ εξωτερικου ειναι το πιο safe ΑΛΛΑ εαν χρειαστουν αντιγραφα αυτο θα πληρωθει.
πχ : ο DCK που εχω πουλησει 100αδες, πλεον μετα απο 7-8 χρονια που χρειαζονται οι πελατες κλειδι, εχουμε παρεξηγησεις για τα 60€ κοστολογιο.

γενικα ομως, ενα κλειδωμενο προφιλ εως το 2030 ~ 2035 ειναι κατα μεγαλο ποσοστο ασφαλες.

φυσικα μιλαμε για σοβαρους κυλινδρους, οχι να παρει καποιος επαγγελματιας προφιλ τεκνο προ

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mclein² είπε

θεωρω πως το προφιλ εξωτερικου ειναι το πιο safe ΑΛΛΑ εαν χρειαστουν αντιγραφα αυτο θα πληρωθει.
πχ : ο DCK που εχω πουλησει 100αδες, πλεον μετα απο 7-8 χρονια που χρειαζονται οι πελατες κλειδι, εχουμε παρεξηγησεις για τα 60€ κοστολογιο.

γενικα ομως, ενα κλειδωμενο προφιλ εως το 2030 ~ 2035 ειναι κατα μεγαλο ποσοστο ασφαλες.

φυσικα μιλαμε για σοβαρους κυλινδρους, οχι να παρει καποιος επαγγελματιας προφιλ τεκνο προ

iseo rme 

κλειδωμενο μεχρι το 2038

γενικο προφιλ με 5 κλειδια και καπελλα σταθερα απο την εταιρεια

προσωπικο προφιλ με 3 κλειδια και καπελλα που αφαιρουνται απο τον πελατη

απο τους 5-6 κλειδαραδες που ρωτησα σαλονικα-αττικη ,μια μου ειπε οτι οι τιμες του συγκεκριμενου κλειδιου ανεβαινουν συχνα, μπορει και ανα μηνα,σιγουρα ανα μηνες,μπορει να ξεκινησει απο 20-25 μου ειπαν που εχει τωρα και να παει σε λιγα χρονια μεχρι 60 οπως ειπες με κουριερ και εξοδα απο τον πελατη ,μεσω κλειδαρα και αντιπροσωπου.αυτο το βρισκω αποκρουστικο στην αγορα για εναν κυλινδρο.εαν φτασει εκει καλυτερα να αγορασεις εναν αλλο παλι με 100 ευρω.δεν ξερω εαν γινεται το ιδιο με κυλινδρους-κλειδια αντιστοιχης αξιας ,οπως του abloy 2 η' 4Κ εβα δλδ. να ανεβαινει η αξια των κλειδιων με τα χρονια ετσι αποτομα η' να ειναι σταθερη.για μικρη αυξηση 3-5 ευρω ανα 2-3 χρονια το θεωρω φυσιολογικο για ενα αντικειμενο τετοιο.

και αντε καλα και ειναι 3-4 τα μελη μιας οικογενειας και περισευει ενα κλειδι,εαν ειναι 3 και χασουν ενα ,θα πλερω κανονικα.

οποτε μαλλον οπως λεω και οικονομικα εκτος της ασφαλειας ,αξιζει να παρει καποιος γενικο προφιλ για μια οικογενεια μεχρι 3-4 ατομα ωστε να περισευουν 1-2 κλειδια καβατζα.τι διαολο δεν θα τα χασουν και τα 2 μεσα σε 8 χρονια που θα εχουν εναν κυλινδρο.

κοστος που ρωτησα  κλειδαρια + σφερικ + iseo rme (περιπου 140) + εργασια= 280 ευρω χωρις φπα λογικα,δεν το ρωτησα αυτο.

αυτο που μου αρεσει ειναι οτι ειναι καινουριος και τον δουλευουν λιγοι κλειδαραδες ΣΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ,που σημαινει οτι μαλλον δεν πουλιεται πολυ αρα δεν θα ενδιαφερει και τους διαρηκτες ωστε να βγαλουν εργαλεια και να πιασουν δουλεια.σκεψη μου,δεν ξερω εαν ειναι σωστη.

18 ώρες πριν, mike15 είπε
Στις 24/9/2025 στις 12:39 ΜΜ, mclein² είπε
Στις 23/9/2025 στις 9:29 ΜΜ, thotri είπε

πρακτικα σε τιποτα

θεωρητικα ? 

εχεις καποια προτιμηση εσυ οταν τοποθετεις? για καποιο λογο? γιαυτο ρωτησα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mike15 είπε

και αντε καλα και ειναι 3-4 τα μελη μιας οικογενειας και περισευει ενα κλειδι,εαν ειναι 3 και χασουν ενα ,θα πλερω κανονικα.

Αν σε απασχολεί πολυ η κόπια για καθε νεο κλειδί (οταν θα χρειαστεί) γιατι δεν βάζεις εναν abloy p2 που ειναι ακόμα στους τοπ κυλίνδρους και εχει απο 12~14ευρω το καθε έχτρα κλειδί? 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Αν σε απασχολεί πολυ η κόπια για καθε νεο κλειδί (οταν θα χρειαστεί) γιατι δεν βάζεις εναν abloy p2 που ειναι ακόμα στους τοπ κυλίνδρους και εχει απο 12~14ευρω το καθε έχτρα κλειδί? 

δεν βιαζομαι..με τον abloy p2 εχω διαβασει τα παντα και απο εσενα και τον μαστορα εδω και τον sway με το ροτορακι,τα παντα..ειμαι λιγο σκεπτικαλ με τον συγκεκριμενο γιατι δεν ειμαι της στοργης και μαλακοτητας με τα κλειδια...μου αρεσει πολυ σαν τεχνολογια..θα παω απο εβδομαδα απο κοντα σε καταστημα που τηλεφωνησα και εχει ,να δοκιμασω γιαυτην την ιδιαζουσα συμπεριφορα του που λετε.θα δω και τον 4κ αν και δεν χρειαζεται φαινονται ζορικα τα κλειδια,δεν μασανε,οπως και του κεσο.σαυτα ειμαι αναμεσα για να κανω αναβαθμιση..ομως μαρεσει και που συζηταμε και μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλο..βλεπουν και οι αλλοι που ενδιαφερονται και εχουν αποριες.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...