Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, physics είπε

Επανέρχομαι με απορίες. Πήγα σε διάφορα καταστήματα και έμπλεξα περισσότερο το μυαλό μου. Έιμαι αναμεσα σε δυο προς το παρόν και ήθελα γνώμες.

Η μία είναι η rock με astral tekno και η άλλη g.d. standard με mc move με διπλη ενέργεια και οι 2. Γνώμες?

Χωρις να εχω αποψη για τις 2 εταιρίες, νομίζω οτι η rock ειναι καλύτερη σε οτι αφορα την θωράκιση. Ο  mc move ειναι καλύτερος του astral tekno. Αλλα θα πρεπει να ρωτησεις:
1) Τι κλειδαριά εχουν, αλλο να εχει  securemme πχ και αλλο η Cisa, Mul-T-Lock, Iseo κλπ
2) Τι defender βάζουν, έχει defender του 20αρικου και του 100αρικου δεν ειναι το ιδιο πραγμα
3) Τοποθέτηση. Να ειναι με τσιμέντο και μεταλλικές βέργες, οχι με αφρο.

• Απαντ. 11k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Χωρις να εχω αποψη για τις 2 εταιρίες, νομίζω οτι η rock ειναι καλύτερη σε οτι αφορα την θωράκιση. Ο  mc move ειναι καλύτερος του astral tekno. Αλλα θα πρεπει να ρωτησεις:
1) Τι κλειδαριά εχουν, αλλο να εχει  securemme πχ και αλλο η Cisa, Mul-T-Lock, Iseo κλπ
2) Τι defender βάζουν, έχει defender του 20αρικου και του 100αρικου δεν ειναι το ιδιο πραγμα
3) Τοποθέτηση. Να ειναι με τσιμέντο και μεταλλικές βέργες, οχι με αφρο.

Κλειδαριά g.d είναι iseo ενώ στη rock αν δεν κάνω λάθος cisa. Επίσης defender σε rock κατά 99% cisa. Σε g.d. δεν θυμάμαι αλλά νομίζω το ίδιο.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, physics είπε

Κλειδαριά g.d είναι iseo ενώ στη rock αν δεν κάνω λάθος cisa. Επίσης defender σε rock κατά 99% cisa. Σε g.d. δεν θυμάμαι αλλά νομίζω το ίδιο.

Cisa defender του 25αρικου ειναι.. Εγω θα κοιταγα σε Disec : Monolito, BD200, BKD250 .. Επισης για την τοποθέτηση της πόρτας να δεις, παιζει ρολο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν είχα ρωτήσει πέρσι gd για πόρτα, μου είχαν πει οτι κανουν εγκατάσταση με πολυορεθάνη μόνο, επίσης δεν μπορούσαν να βάλουν αλλο defender με τπτ και ο πωλητής ήταν ειρωνικός.

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Σε πορτα αασφαλειας θελω να αλλαξω κλειδαρια, κυλινδρο και να βαλω defender. Σημειωνω πως συνολο θα χρειαστω 5 κλειδια.

Μπορειτε σας παρακαλω να με ενημερωσετε τι προτείνετε ή και τι χρειαζεται να κοιταξω? Ιδανικα θα ηθελα γυρω στα μαξ 400ευρω. Θα σκεφτομουν και κυλινδρο διπλης ενεργειας εναλλακτικα ως επιλογη.

Επισης, σε αποθηκη με μεταλλικη πορτα με απλη κλειδαρια εχει νοημα να αλλαξω κλειδαρια ή κυλινδρο σε κατι καλυτερο? Θα βοηθησει?

Εχουμε θεματακια με επισκεψεις στην πολυκατοικια και ψαχνομαι

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cv19985 είπε

Καλησπερα σας,

Σε πορτα αασφαλειας θελω να αλλαξω κλειδαρια, κυλινδρο και να βαλω defender. Σημειωνω πως συνολο θα χρειαστω 5 κλειδια.

Μπορειτε σας παρακαλω να με ενημερωσετε τι προτείνετε ή και τι χρειαζεται να κοιταξω? Ιδανικα θα ηθελα γυρω στα μαξ 400ευρω. Θα σκεφτομουν και κυλινδρο διπλης ενεργειας εναλλακτικα ως επιλογη.

Επισης, σε αποθηκη με μεταλλικη πορτα με απλη κλειδαρια εχει νοημα να αλλαξω κλειδαρια ή κυλινδρο σε κατι καλυτερο? Θα βοηθησει?

1) Κύλινδρος Abloy Protec 2 με 5 κλειδιά - κοντά στα 165 ευρω (διπλής ενεργείας) κοστος εξτρα κλειδιου κοντα στα 12 ευρω
2) CISA Revolution Pro Κλειδαριά ασφαλείας (αναλογα την διασταση) κοντα στα 90 ευρω
3) Defender Disec BD200 κοντα στα 55 ευρω
Συνολο = 310 ευρω
*οι τιμες ειναι ενδεικτικές απο μια πρόχειρη ερευνά στο ίντερνετ και χωρίς την τοποθέτηση.

Για την πορτα της αποθήκης βάλε 2 μεταλλικές γωνίες βαρέως τύπου και ένα λουκέτο τάκου.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

1) Κύλινδρος Abloy Protec 2 με 5 κλειδιά - κοντά στα 165 ευρω (διπλής ενεργείας) κοστος εξτρα κλειδιου κοντα στα 12 ευρω
2) CISA Revolution Pro Κλειδαριά ασφαλείας (αναλογα την διασταση) κοντα στα 90 ευρω
3) Defender Disec BD200 κοντα στα 55 ευρω
Συνολο = 310 ευρω
*οι τιμες ειναι ενδεικτικές απο μια πρόχειρη ερευνά στο ίντερνετ και χωρίς την τοποθέτηση.

Για την πορτα της αποθήκης βάλε 2 μεταλλικές γωνίες βαρέως τύπου και ένα λουκέτο τάκου.

Σ ευχαριστώ. Κοιτουσα και Evva 4KS. Σε σχεση με τον Abloy Protect 2 ποιο ειναι πιο "ασφαλες"? Υπαρχει αποψη?

Επειδη ειμαι με ενοικιο δεν εχω δυνατοτητα παρεμβασης να βαλω γωνιες στην αποθηκη και εξεταζω καπως να αυξησω την υπαρχουσα ασφαλεια. Ή δεν εχει νοημα?

Ή μηπως υπάρχει άλλη εναλλακτική?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, cv19985 είπε

Σ ευχαριστώ. Κοιτουσα και Evva 4KS. Σε σχεση με τον Abloy Protect 2 ποιο ειναι πιο "ασφαλες"? Υπαρχει αποψη?

Επειδη ειμαι με ενοικιο δεν εχω δυνατοτητα παρεμβασης να βαλω γωνιες στην αποθηκη και εξεταζω καπως να αυξησω την υπαρχουσα ασφαλεια. Ή δεν εχει νοημα?

Ή μηπως υπάρχει άλλη εναλλακτική?

Και οι 2 ειναι καλοι. Ο Abloy p2 εχει ποιο φθηνά κλειδιά και δισκους αντι για ελατήρια και πρακτικά ειναι ενας παλιός κύλινδρος στην αγορα ο οποίος θεωρητικά δεν μπορει να παραβιαστεί χωρίς μηχανικά μεσα, εχει καποιες ιδιοτροπίες στην χρήση του που σε μερικούς δεν αρεσουν.. Αν έχεις μικρο(α) παιδι(α) προτίμησε τον EVVA.
Σε οτι αφορα την πορτα της αποθήκης βαλε εναν κύλινδρο με προστασία antisnap ωστε αν τον σπασουν να μην μπορούν να τον ανοίξουν, τουλάχιστον χωρίς τρύπημα. Το αν έχει νόημα η οχι αυτο το ξέρεις εσυ αναλογα με το τι εχεις μεσα σε αυτην :) 
Άλλη εναλλακτική ειναι ο συναγερμός. 

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Και οι 2 ειναι καλοι. Ο Abloy p2 εχει ποιο φθηνά κλειδιά και δισκους αντι για ελατήρια και πρακτικά ειναι ενας παλιός κύλινδρος στην αγορα ο οποίος θεωρητικά δεν μπορει να παραβιαστεί χωρίς μηχανικά μεσα, εχει καποιες ιδιοτροπίες στην χρήση του που σε μερικούς δεν αρεσουν.. Αν έχεις μικρο(α) παιδι(α) προτίμησε τον EVVA.
Σε οτι αφορα την πορτα της αποθήκης βαλε εναν κύλινδρο με προστασία antisnap ωστε αν τον σπασουν να μην μπορούν να τον ανοίξουν, τουλάχιστον χωρίς τρύπημα. Το αν έχει νόημα η οχι αυτο το ξέρεις εσυ αναλογα με το τι εχεις μεσα σε αυτην :) 
Άλλη εναλλακτική ειναι ο συναγερμός. 

Σε ζαλισα. Ξερεις αν ο Evva 4ks βγαινει με διπλης ενεργειας? Εχω μικρα παιδια.

Οσον αφορα την αποθηκη, εχω πραγματα αλλα τπτ σοβαρο που να με απασχολει. Απλως να αυξησω λιγο την ασφαλεια και μηπως αποτρεψω να ασχοληθουν.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cv19985 είπε

Σε ζαλισα. Ξερεις αν ο Evva 4ks βγαινει με διπλης ενεργειας? Εχω μικρα παιδια.

Οσον αφορα την αποθηκη, εχω πραγματα αλλα τπτ σοβαρο που να με απασχολει. Απλως να αυξησω λιγο την ασφαλεια και μηπως αποτρεψω να ασχοληθουν.

Απο οτι ειδα (κατόπιν ζήτησης) ναι, εχε υπόψη οτι παει πάνω απο ενα 200αρι στα χρήματα.

Αναφορά σε κείμενο

Ο Evva 4ks κύλινδρος διαθέτει 12 συμπαγείς, χωρίς ελατήριο, μπίλιες που έρχονται στη σωστή θέση μετά από θετικό έλεγχο των 6 καμπύλων του κλειδιού και σκανάρονται μέσω των δύο μπαρών έλεγχου.

Το κλειδί σκανάρεται συνολικά 4 φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κλειδώματος – 3 φορές περισσότερο απ΄ ότι σε κοινά συστήματα.
Με ατσάλινες μπάρες στο μπροστινό μέρος οι οποίες προσφέρουν αντοχή στο τρύπημα (anti-drilling).

Οι καμπύλες που διαθέτει το κλειδί (4 στο κέντρο+2 στο πλάϊ) και οι μπάρες κλειδώματος στο εσωτερικό του κυλίνδρου επιτρέπουν την περιστροφή του κλειδιού καθιστώντας αδύνατη τη διάρρηξη με μεθόδους όπως picking ή bumping.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κλειδιού είναι ότι μία απο τις τρεις καμπύλες κινείται ασύμμετρα στην αντίθετη κατεύθυνση, επικαλύπτοντας τις υπόλοιπες.

Με προστασία αναπαραγωγής κλειδιού έως το 2035.
Διαθέτει κάρτα κατόχου για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη αντιγραφή κλειδιών.
Με 3 ή 5 κλειδιά διπλής όψης.

Κατόπιν ζήτησης διατίθεται και σε άλλες διαστάσεις και σε λειτουργία emergency (διπλής ενέργειας).

Για την αποθήκη σου ειπα. Εναν καλύτερο κύλινδρο, antisnap (ανάλογα με τα λεφτά που θελεις να διαθέσεις) πχ Cisa Astral Tekno Pro

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, cv19985 said:

Καλησπερα σας,

βαλε φωτο απο την πορτα για να δουμε τι κλειδαρια εχεις κ με τι μπορει ν'αντικατασταθει.
γιατι αν εχεις πχ Τεσιο, δεν ισχυουν αυτα που σου εγραψε ο πετρος.

κυλινδρο στην αποθηκη δεν εχει νοημα ν'αλλαξεις γιατι οι διαρρηκτες ανοιγουν συνηθως με λοστο ή μεγαλο κατσαβιδι. (επειδη κλειδωνει μια φορα η κλειδαρια της σιδεροπορτας)

ειτε γωνιες με λουκετο - ειτε προσθετη κλειδαρια κανουν τη διαφορα.

σε καθε περιπτωση θεωρω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν τα αφησεις εκει φευγοντας.
ποιος ιδιοκτητης θα σου πει γιατι εβαλες προσθετη κλειδαρια ή γωνιες για εξτρα ασφαλεια..
ειναι πραγματα που θα ωφελησουν τον ιδιο ή τον επομενο ενοικιαστη...

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mclein² είπε

βαλε φωτο απο την πορτα για να δουμε τι κλειδαρια εχεις κ με τι μπορει ν'αντικατασταθει.
γιατι αν εχεις πχ Τεσιο, δεν ισχυουν αυτα που σου εγραψε ο πετρος.

κυλινδρο στην αποθηκη δεν εχει νοημα ν'αλλαξεις γιατι οι διαρρηκτες ανοιγουν συνηθως με λοστο ή μεγαλο κατσαβιδι. (επειδη κλειδωνει μια φορα η κλειδαρια της σιδεροπορτας)

ειτε γωνιες με λουκετο - ειτε προσθετη κλειδαρια κανουν τη διαφορα.

σε καθε περιπτωση θεωρω οτι δεν υπαρχει προβλημα αν τα αφησεις εκει φευγοντας.
ποιος ιδιοκτητης θα σου πει γιατι εβαλες προσθετη κλειδαρια ή γωνιες για εξτρα ασφαλεια..
ειναι πραγματα που θα ωφελησουν τον ιδιο ή τον επομενο ενοικιαστη...

Εβγαλα φωτο πορτα και το κλειδι το πανω μερος που λεει καποια εταιρεια (δεν ξερω αν ειναι αρχικο της κλειδαριας ή αντιγραφο μετα)

Edit. Αφαιρεσα τις φωτο

Επεξ/σία από cv19985
Δημοσ.
26 minutes ago, cv19985 said:

Εβγαλα φωτο πορτα και το κλειδι το πανω μερος που λεει καποια εταιρεια (δεν ξερω αν ειναι αρχικο της κλειδαριας ή αντιγραφο μετα)

20250507_231803(1).heic 268.25 kB · 1 download 20250507_231821(1).heic 249.17 kB · 0 downloads 20250507_231843.heic 998.72 kB · 0 downloads 20250507_231913(1).heic 114.02 kB · 0 downloads

1-2 φορες σιγουρα εχουν τσεκαρει να δουν αν εισαι μεσα ή αν ειναι κλειδωμενα.

απο κει κ περα εχεις ποτεντ κλειδαρια & μπορεις να βαλεις οτι σου αρεσει.

με βαση το μπατζετ που ανεφερες ανετα βαζεις :

κλειδαρια κυλινδρου γραναζωτη + 4κς με 5 κλειδια & διπλη ενεργεια + εξωτερικο ατσαλινο προστατευτικο γυρω στα 300 ~ 320 ευρω & αν θες λιγο καλυτερο εξωτερικο προστατευτικο θα πας γυρω στα 340 ~ 350.

εαν ομως σκεφτεσαι να φυγεις κ να τα παρεις, καλυτερα μη βαλεις το μεγαλυτερο σε διαμετρο & καλυτερο εξωτερικο ατσαλι γιατι θα μεινει τρυπα φευγοντας κ βαζοντας τα παλια ! 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mclein² είπε

1-2 φορες σιγουρα εχουν τσεκαρει να δουν αν εισαι μεσα ή αν ειναι κλειδωμενα.

απο κει κ περα εχεις ποτεντ κλειδαρια & μπορεις να βαλεις οτι σου αρεσει.

με βαση το μπατζετ που ανεφερες ανετα βαζεις :

κλειδαρια κυλινδρου γραναζωτη + 4κς με 5 κλειδια & διπλη ενεργεια + εξωτερικο ατσαλινο προστατευτικο γυρω στα 300 ~ 320 ευρω & αν θες λιγο καλυτερο εξωτερικο προστατευτικο θα πας γυρω στα 340 ~ 350.

εαν ομως σκεφτεσαι να φυγεις κ να τα παρεις, καλυτερα μη βαλεις το μεγαλυτερο σε διαμετρο & καλυτερο εξωτερικο ατσαλι γιατι θα μεινει τρυπα φευγοντας κ βαζοντας τα παλια ! 

Επειδη δεν εχω ιδεα, μονο οτι εχω διαβασει εδω μεσα και λεω να παω σε εναν κλειδαρα και να του πω θελω τα ταδε και να μου τα βαλεις, να παω για αυτα που μου ειπε ο πετρος στα πρ9ηγουμενα μηνυματα? Δεν εχω προβλημα να τα αφησω οταν φυγω, αρκει να αυξησω την ασφαλεια οσο θα ειμαι εκει. Και ας ανεβω και λιγο σε τιμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...