Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα κανενας φυσικα! Προσπαθω τουλαχιστον να αποφυγω τους ερασιτεχνες. μαλλον τιποτα γυφτοι ητανε τωρα. 

τελικα θα βαλω mul-t-lock 7x7 με πομολο να κλειδωνει το βραδυ και οποτε λειπουμε. η αλλη επιλογη ηταν ISEO R6 παλι με πομολο (υποχρεωτικα βαση νομου για πυρασφαλεια που λεει οτι οι κλειδαριες πρεπει να ανοιγουν προς την εξοδο χωρις χρηση κλειδιου). 

• Απαντ. 11,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα,

νέος στο φόρουμ και καθόλου καλός γνώστης περί κλειδιαριών. Διάβασα αρκετά το thread και έχω την εξής απορία:

σε ξύλινη πόρτα (που δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί) υπάρχει τώρα πάνω κλειδαριά cisa με 4 πύρους (παλιό κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) και κάτω τελείως απλός κύλινδρος, και τα δύο 30ετίας. Μου προτάθηκε:

- πάνω κλειδαριά με defender securemme (δεν ξέρω τύπους) και κύλινδρος iseo f9csf

- κάτω κύλινδρος iseo f6

στα 200 ευρώ τοποθετημένα

Πώς σας φαίνεται? οι κύλινδροι (iseo f9 csf και iseo f6) λένε τίποτα? άλλες προτάσεις σε παρόμοιο κόστος?

ευχαριστώ

Επεξ/σία από Sonny_Hayes
Δημοσ.
17 hours ago, fotis2405 said:

Καλησπέρα. Επειδη ειχαμε κρουσμα διαριξης αποθηκων λεμε να αλλαξουμε κυλινδρο στην ξυλινη πορτα εισοδου (ανοιξε καθοτι ξεκλειδωτη). Πρεπει να μπει με πομολο για να κλειδωνει - ξεκλειδωνει χωρις κλειδι απο μεσα. Τι προτινετε? Εχω δει transit 2 thirard, abus, multilock 7x7, Mauer elite 2.....

Η μονιμη λυση και ενδεδειγμενη ειναι αν υπαρχει χωρος και δεν υπαρχει ηδη επιπροσθετη πορτα εσωτερικα που οδηγει στις αποθηκες.

Σε παρα πολλες κατοικιες ακομα και 15ετιας το κλιμακοστασιο οδηγει χυμα στις αποθηκες του υπογειου χωρις εξτρα πορτα να κλειδωνει.

Μια πορτα στο ισογειο να φραζει την καθοδο στις αποθηκες ειναι η καλυτερη λυση. Αν φυσικα το ασανσερ δεν παει χυμα αερα στο υπογειο, οποτε θες πορτα και κατω ή κλειδι στο ασανσερ να κλειδωνει η προσβαση στο υπογειο.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Sebu είπε

Η μονιμη λυση και ενδεδειγμενη ειναι αν υπαρχει χωρος και δεν υπαρχει ηδη επιπροσθετη πορτα εσωτερικα που οδηγει στις αποθηκες.

Σε παρα πολλες κατοικιες ακομα και 15ετιας το κλιμακοστασιο οδηγει χυμα στις αποθηκες του υπογειου χωρις εξτρα πορτα να κλειδωνει.

Μια πορτα στο ισογειο να φραζει την καθοδο στις αποθηκες ειναι η καλυτερη λυση. Αν φυσικα το ασανσερ δεν παει χυμα αερα στο υπογειο, οποτε θες πορτα και κατω ή κλειδι στο ασανσερ να κλειδωνει η προσβαση στο υπογειο.

Δυστυχως δεν μπαινει πορτα ετσι οπως ειναι....καλη λυση θα ητνα αλλα δεν.....

Δημοσ.
16 hours ago, Sonny_Hayes said:

καλησπέρα,

νέος στο φόρουμ και καθόλου καλός γνώστης περί κλειδιαριών. Διάβασα αρκετά το thread και έχω την εξής απορία:

σε ξύλινη πόρτα (που δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί) υπάρχει τώρα πάνω κλειδαριά cisa με 4 πύρους (παλιό κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου) και κάτω τελείως απλός κύλινδρος, και τα δύο 30ετίας. Μου προτάθηκε:

- πάνω κλειδαριά με defender securemme (δεν ξέρω τύπους) και κύλινδρος iseo f9csf

- κάτω κύλινδρος iseo f6

στα 200 ευρώ τοποθετημένα

Πώς σας φαίνεται? οι κύλινδροι (iseo f9 csf και iseo f6) λένε τίποτα? άλλες προτάσεις σε παρόμοιο κόστος?

ευχαριστώ

παρα πολυ ακριβος ο κλειδαρας. ουτε για 120€ ~ 130€ δε βγαινουν τα πραγματα με 80€ μεροκαματο τοποθετησης...

και δε δινεις 250€ προκαταβολη & 250€ σε δοσεις για θωρακισμενη ; (της πλακας μεν αλλα θωρακισμενη)

17 hours ago, fotis2405 said:

μα κανενας φυσικα! Προσπαθω τουλαχιστον να αποφυγω τους ερασιτεχνες. μαλλον τιποτα γυφτοι ητανε τωρα. 

τελικα θα βαλω mul-t-lock 7x7 με πομολο να κλειδωνει το βραδυ και οποτε λειπουμε. η αλλη επιλογη ηταν ISEO R6 παλι με πομολο (υποχρεωτικα βαση νομου για πυρασφαλεια που λεει οτι οι κλειδαριες πρεπει να ανοιγουν προς την εξοδο χωρις χρηση κλειδιου). 

πολυ ακριβος κυλινδρος για το τιποτα.

παρε τον πιο οικονομικο (επωνυμο) με πομολο μεσα, την ιδια δουλεια θα κανεις :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλό μεσημέρι σε όλους!

Για μια αντικατάσταση ξύλινης πόρτας με θωρακισμένη Dierre Sentry Class 4, ποιόν αφαλό θα προτείνατε (δεν υπάρχει θέμα budget) - η πόρτα έχει δυο αφαλούς, ο ένας είναι από την ίδια την εταιρεία Dierre New Power (που κλειδώνει εσωτερικά με περιστροφή σε 'πομολάκι') και έναν που τοποθετείς όποιον θέλεις.

Ο τοποθετητής πρότεινε CISA RS3 S στα 220 ευρώ. Υπάρχει κάτι καλύτερο; (έστω και ακριβότερο) - επίσης defender που θα πήγαινε με τη λύση που προτείνετε;

Τέλος σε πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας της Trellidor (που έχουν αφαλό, μάλλον δικής τους πατέντας και μισού μήκους), έχουμε καμία ιδέα γιατί τα κλειδιά είναι τα ίδια και για τις 4 πόρτες που υπάρχουν; δεν είναι κάπως 'αντισυμβατικό'; Φαντάζομαι αν είναι τα ίδια παντού (ή έστω περιορισμένοι οι διαφορετικοί συνδυασμοί που δίνουν από την Trellidor), να έχει κάποιος πχ 4-5 κλειδιά που να τις ανοίγουν όλες;

Ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/9/2025 στις 10:06 ΠΜ, mclein² είπε

παρα πολυ ακριβος ο κλειδαρας. ουτε για 120€ ~ 130€ δε βγαινουν τα πραγματα με 80€ μεροκαματο τοποθετησης...

και δε δινεις 250€ προκαταβολη & 250€ σε δοσεις για θωρακισμενη ; (της πλακας μεν αλλα θωρακισμενη)

ευχαριστώ για την απάντηση

Επεξ/σία από Sonny_Hayes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...